Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Harbeth hangsugárzók
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1054
Re: Harbeth hangsugárzók
Immar a helyen;
szoval elhoztam a harbikat 40.5xd2...nem is ertem de meg biztosan van hova bonyolitani a megnevezest:)
Ugye nekem mar volt a 40.1 de mar megkopott az emlekezetemben es jo erzessel tolt el, hogy azert van bennuk anyag rendesen. Egyedul csomagoltam ki oket es megkuzdottem veluk. Egyenlore allvanyom meg nincs de egy jo barat mar dolgozik rajta...ugye?
Addig ideiglenesen a gyari csomagolas szivacsain teszik a dolgukat. Elso benyomas amikor spotifyon hallgattam oket nem volt az igazi. Aztan amikor normalis minosegu streamre kerult a sor rendesen kinyiltak. Csodalatosan betoltik a teret es nem analizalnak hanem komplexen mutatjak be a zenet, talan ez a legjobb leiras.
Nalam nincsenek idealis helyzetben hiszen a nappali resz az olyan 40nm, de ez csak kb a fele a nappali/etkezonek, szoval ter van rendesen. Most a faltol kb 1mre vannak elhuzva.
Az elso benyomas az tenyleg az, hogy nagyfius lett az eloadas. Hiaba volt monitor+sub setup elozoleg nekem kozel sem sikerult az megvalositanom amit szigonynal hallottam, de ezek a "monitorok" mar mas vilagitasba helyezik a zenet.
A minoseg meg egyszeruen eg- es fold a 30.1hez kepest. Nem akarom ismetelni magam de tenyleg zenelnek a dobozok. Azt hiszem ha eladtam a datasatot akkor venni fogok egy quad kombot qmp+artera mert hasonlo rendszeren voltak fejlesztve aztan csak elvezem. Egyenlore haborus allapotok vannak, igy kepet nem akarok feltolteni.
Kozben vettem par "aprosagot" puritan eloszto meg uj hangfalkabel. Ezekkel is jatszom picit mert kivancsi vagyok mekkora szerepuk van az eloadasban.
szoval elhoztam a harbikat 40.5xd2...nem is ertem de meg biztosan van hova bonyolitani a megnevezest:)
Ugye nekem mar volt a 40.1 de mar megkopott az emlekezetemben es jo erzessel tolt el, hogy azert van bennuk anyag rendesen. Egyedul csomagoltam ki oket es megkuzdottem veluk. Egyenlore allvanyom meg nincs de egy jo barat mar dolgozik rajta...ugye?
Addig ideiglenesen a gyari csomagolas szivacsain teszik a dolgukat. Elso benyomas amikor spotifyon hallgattam oket nem volt az igazi. Aztan amikor normalis minosegu streamre kerult a sor rendesen kinyiltak. Csodalatosan betoltik a teret es nem analizalnak hanem komplexen mutatjak be a zenet, talan ez a legjobb leiras.
Nalam nincsenek idealis helyzetben hiszen a nappali resz az olyan 40nm, de ez csak kb a fele a nappali/etkezonek, szoval ter van rendesen. Most a faltol kb 1mre vannak elhuzva.
Az elso benyomas az tenyleg az, hogy nagyfius lett az eloadas. Hiaba volt monitor+sub setup elozoleg nekem kozel sem sikerult az megvalositanom amit szigonynal hallottam, de ezek a "monitorok" mar mas vilagitasba helyezik a zenet.
A minoseg meg egyszeruen eg- es fold a 30.1hez kepest. Nem akarom ismetelni magam de tenyleg zenelnek a dobozok. Azt hiszem ha eladtam a datasatot akkor venni fogok egy quad kombot qmp+artera mert hasonlo rendszeren voltak fejlesztve aztan csak elvezem. Egyenlore haborus allapotok vannak, igy kepet nem akarok feltolteni.
Kozben vettem par "aprosagot" puritan eloszto meg uj hangfalkabel. Ezekkel is jatszom picit mert kivancsi vagyok mekkora szerepuk van az eloadasban.
Nekem ez lenne az end game speakers. Még akkor is ha korlátlan összeget köthetnèk hifi-re. Nem én találtam a hirdetést. Te kerested az angol Videoton okat. Gratulálok. Remélem tetszeni fog az M40.5. Várjuk a beszámolót. Sok jó zenét.
- komarfamily
- V.I.P.
- komarfamily
- V.I.P.
Este megkukkantom a 3-assal egyutt mit hoznak a sracok.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Személy szerint picit csalódott vagyok...
Így sajtóanyagok alapján az NLE-1 nem tűnik többnek, mint egy modern köntösbe bújtatott, aktivizált P3ESR, minimális "testre szabhatósággal" (ld. 3 előre definiált opciót), és D-osztályú erősítéssel.
Személy szerint picit csalódott vagyok...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Na ez NAGYON erdekelne, otthonra keresek vmi feher aktiv polcaugarzot…
Egyelore meg csak vmi kiallitasi kep vagy van tobb info rola?
Egyelore meg csak vmi kiallitasi kep vagy van tobb info rola?
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Új aktiv modell ?
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
- ajkamici
- V.I.P.
Pont erre gondoltam én is. Nagyon nem ideális az egész setup , a Harbethek állványai alatti elcsatolással együtt …
Valamelyik másik tesztjüknél le volt fényképezve az egész szoba, ha jól emlekszem egy kis téglalap alakú helyiség, ahol a hosszanti szélesebb falra van rátolva a hifi vele szemben nagykn közel egy kanapé .
[/quote]
Hát, nem tudom, szerintem abban a környezetben azok az M40-esek nemigen tudják kifutni magukat!
Az M30.1-eseimből kiindulva, amelyek imádják maguk körül a teret, nálam ráadásul ott "kattantak be" igazán, amikor a sztenderd 60 centis állvány helyett 70 cm-re tettem őket, így a magasak a füleim fölé esnek. Mögöttük meg majd másfél méter van még a falig.
[/quote]
Valamelyik másik tesztjüknél le volt fényképezve az egész szoba, ha jól emlekszem egy kis téglalap alakú helyiség, ahol a hosszanti szélesebb falra van rátolva a hifi vele szemben nagykn közel egy kanapé .
[/quote]
Hát, nem tudom, szerintem abban a környezetben azok az M40-esek nemigen tudják kifutni magukat!
Az M30.1-eseimből kiindulva, amelyek imádják maguk körül a teret, nálam ráadásul ott "kattantak be" igazán, amikor a sztenderd 60 centis állvány helyett 70 cm-re tettem őket, így a magasak a füleim fölé esnek. Mögöttük meg majd másfél méter van még a falig.
[/quote]
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
Gyula
Bristolban volt alkalmam szombaton meghallgatni az M30.xd2-t, valamint néhány szót váltani Alan Shaw-val személyesen
. Az M30 demo szépen szólt, de túl rövid idő volt és sokan voltak, ezért most nem részletezném, nem lenne mérvadó. A P3 a Nelsonnal nem tetszett sajnos.

))
amikor meg en is Londonban voltam akkor a Monitor Audio Platinum sorozat tetszett neki es amikor beallitottam a harbi 40.1 a kb 18nm nappaliba hat nem aratott osztatlan sikert
Most, hogy lenne helyem kb 60-80nm nappali akkor csak egy 30.1 monitorom van
- komarfamily
- V.I.P.
tottyi írta: ↑2025.02.27., csüt. 12:26Nem tudom miert latnak bele mindig az irasaimba olyat ami nincs ott. Tenyleg tetszenek. A jovoben megprobalok egyertelmubben fogalmazni.komarfamily írta: ↑2025.02.27., csüt. 12:06Jol ereztem az ironiat az irasodban vagy tenyleg tetszenek?
En sok Harbethet birtokoltam, de egyiket sem a kinezete miattSzigony baratommal allandoan viccelodunk a kinezeten Videotonnak csufolva oket.
Ismerek olyat aki a kinezet miatt vesz hangsugarzot de szerencsere nekem a parommal ilyen teren nem kell kompromisszumot kotnom :) Bar azert az segit, hogy O Londonban el en meg Dusszeldorfban...ket ev mulva mikor idekoltozik mar lehet, hogy kompromisszumot kell kotnom :))))![]()
En egyutt elek a parommal es nincs kifogasa az ellen, hogy akkora szekrenyeket raktam be az ebedlobe. Csak az zenei izlesem ami nem tetszik neki es ha egyutt hallgatunk zenet akkor George Michael meg ilyenek mehetnek.![]()

amikor meg en is Londonban voltam akkor a Monitor Audio Platinum sorozat tetszett neki es amikor beallitottam a harbi 40.1 a kb 18nm nappaliba hat nem aratott osztatlan sikert

Most, hogy lenne helyem kb 60-80nm nappali akkor csak egy 30.1 monitorom van

- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Nem tudom miert latnak bele mindig az irasaimba olyat ami nincs ott. Tenyleg tetszenek. A jovoben megprobalok egyertelmubben fogalmazni.komarfamily írta: ↑2025.02.27., csüt. 12:06Jol ereztem az ironiat az irasodban vagy tenyleg tetszenek?
En sok Harbethet birtokoltam, de egyiket sem a kinezete miattSzigony baratommal allandoan viccelodunk a kinezeten Videotonnak csufolva oket.
Ismerek olyat aki a kinezet miatt vesz hangsugarzot de szerencsere nekem a parommal ilyen teren nem kell kompromisszumot kotnom :) Bar azert az segit, hogy O Londonban el en meg Dusszeldorfban...ket ev mulva mikor idekoltozik mar lehet, hogy kompromisszumot kell kotnom :))))

En egyutt elek a parommal es nincs kifogasa az ellen, hogy akkora szekrenyeket raktam be az ebedlobe. Csak az zenei izlesem ami nem tetszik neki es ha egyutt hallgatunk zenet akkor George Michael meg ilyenek mehetnek.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
En sok Harbethet birtokoltam, de egyiket sem a kinezete miatt
Szigony baratommal allandoan viccelodunk a kinezeten Videotonnak csufolva oket.
Ismerek olyat aki a kinezet miatt vesz hangsugarzot de szerencsere nekem a parommal ilyen teren nem kell kompromisszumot kotnom :) Bar azert az segit, hogy O Londonban el en meg Dusszeldorfban...ket ev mulva mikor idekoltozik mar lehet, hogy kompromisszumot kell kotnom :))))
- komarfamily
- V.I.P.
Jol ereztem az ironiat az irasodban vagy tenyleg tetszenek?
En sok Harbethet birtokoltam, de egyiket sem a kinezete miatt

Mondjuk nagyon nem mindegy, hogy az erősítőnek csak egy 20centis mélyközepet, meg egy selyemdómot kell lengetnie, vagy mindezek mellett még egy 30centis membránt is, a megfelelő lengőtekerccsel, jó kis energiavámpír keresztváltón keresztül!
Mi tagadás, ha 45-50Hz alatt is akarom hallani a történéseket, az M30.1-ekkel párhuzamosan egy jófajta REL szub is hadrendbe áll.
Mi tagadás, ha 45-50Hz alatt is akarom hallani a történéseket, az M30.1-ekkel párhuzamosan egy jófajta REL szub is hadrendbe áll.

Gyula
- ajkamici
- V.I.P.
Egyetértek abban hogy 25 W al nem futja ki magát a Harbeth, még akkor sem, ha ezt szinte nem érzékelem abban a ( kis- közepes) hangerő sávban amin normális esetben zenét hallgatok. Ha találtam volna egy olyan tranzisztoros nagyvasat ami csak megközelitette volna a jó csöves erősítő által közvetített és általam ( klasszikus, barokk zenékben ) sokra tartott tonális hűséget és közvetlenséget, már léptem volna abba az irányba. Azért ez is a BBC monitorok kaméleon szerű , mindent áteresztő, eszköztelenségét dicséri. Amit elé kötünk azt halljuk. 

Mivel van szerencsém birtokolni még ilyen nagy monitorokat, például a képen látható versenytársat a Spendor Classic 100-at.
Az is szenzációs előadást produkált, amikor 2x400W teljesítményű GAUSS Neuronnal kínáltuk meg őket, ugyanakkor Primaluna erősítőkkel PP 2x25W - 2x50W teljesítményig, vagy monoblock felállásban ezek dupláján hajtva is lenyűgöző produkciót nyújtottak. Érdekes tapasztalat volt, hogy például a Harbeth 40.2 Limited-ek számomra nem nagyon tetszettek egyik csöves erősítővel sem, amikkel használtam (PP 2x35W, PP 2x40W, SE 15W). Kicsit erőtlen, lötyögős hangzása volt és éreztem nem futja ki magát. Míg a Neuronnal meghatjott Spendor 100-asok esetében is csak nyomtuk egyre feljebb a hangerőt, és szó szerint hallgatva/ülve táncoltunk, 100dB-105dB között mértem a 25nm szobában. És nem ordítottak a dobozok, hanem mintha "felfújták" volna a szobát. Persze így nem hallgatnék hosszútávon zenét, de akkor, ott elképesztő módon jólesett, igazi élmény mai napig. Koncert hangulat volt.
Az is nagyban függ mit hallgatunk. Ha nézünk egy szobát, amiben 30dB alap zajszint van (és már ez is véleményem szerint eléggé halknak mondható), akkor egy 55-60dB dinamikatartományú zenéhez is 85-90dB kell, hogy kifussa magát aljától a tetejéig. Nem éreztem úgy egyszer sem, hogy nálam kis teljesítménnyel a Harbeth-ek kifutották volna magukat (azért a Power Handling csúcsban 650W is árulkodik a 40.5xd2 speckójában).
Igen, ez is szerintem egy olyan terület, ami mutatja mennyire különböznek a zenehallgatók, mást keresünk ugyanabban a muzsikában.juliush írta: ↑2025.02.25., kedd 16:35Csak hogy a megfelelő perspektívába helyezzem a dolgot, az általam "evangelizált" low-power felállás olyan opciók mellett teljesít folyamatosan, mint a Musical Fidelity A-1000-es, a maga majdnem teljesen tiszta A-osztályú 2x50W-jával, az Exogal Comet+Ion PowerDAC digitális 2x100W-jával, vagy épp egy 2xsok-sok Wattnyi Hypex NC500-zal.
De van ebben a minimál-koncepcióban valami tiszta közvetlenség, ami nagyon megkapó. Az a 85-88 dB, amit a hallgató pozícióban elérek, számomra meg bőven elég.
Mivel van szerencsém birtokolni még ilyen nagy monitorokat, például a képen látható versenytársat a Spendor Classic 100-at.
Az is szenzációs előadást produkált, amikor 2x400W teljesítményű GAUSS Neuronnal kínáltuk meg őket, ugyanakkor Primaluna erősítőkkel PP 2x25W - 2x50W teljesítményig, vagy monoblock felállásban ezek dupláján hajtva is lenyűgöző produkciót nyújtottak. Érdekes tapasztalat volt, hogy például a Harbeth 40.2 Limited-ek számomra nem nagyon tetszettek egyik csöves erősítővel sem, amikkel használtam (PP 2x35W, PP 2x40W, SE 15W). Kicsit erőtlen, lötyögős hangzása volt és éreztem nem futja ki magát. Míg a Neuronnal meghatjott Spendor 100-asok esetében is csak nyomtuk egyre feljebb a hangerőt, és szó szerint hallgatva/ülve táncoltunk, 100dB-105dB között mértem a 25nm szobában. És nem ordítottak a dobozok, hanem mintha "felfújták" volna a szobát. Persze így nem hallgatnék hosszútávon zenét, de akkor, ott elképesztő módon jólesett, igazi élmény mai napig. Koncert hangulat volt.
Az is nagyban függ mit hallgatunk. Ha nézünk egy szobát, amiben 30dB alap zajszint van (és már ez is véleményem szerint eléggé halknak mondható), akkor egy 55-60dB dinamikatartományú zenéhez is 85-90dB kell, hogy kifussa magát aljától a tetejéig. Nem éreztem úgy egyszer sem, hogy nálam kis teljesítménnyel a Harbeth-ek kifutották volna magukat (azért a Power Handling csúcsban 650W is árulkodik a 40.5xd2 speckójában).
Csak hogy a megfelelő perspektívába helyezzem a dolgot, az általam "evangelizált" low-power felállás olyan opciók mellett teljesít folyamatosan, mint a Musical Fidelity A-1000-es, a maga majdnem teljesen tiszta A-osztályú 2x50W-jával, az Exogal Comet+Ion PowerDAC digitális 2x100W-jával, vagy épp egy 2xsok-sok Wattnyi Hypex NC500-zal.
De van ebben a minimál-koncepcióban valami tiszta közvetlenség, ami nagyon megkapó. Az a 85-88 dB, amit a hallgató pozícióban elérek, számomra meg bőven elég.
Gyula
Sokan sokféle dolgot szeretünk. Nekem akkor tetszettek a Harbeth-ek, amikor olyan erősítő volt rákötve, ami krumplipürét csinál akármelyik dobozból. Olyan lehengerlő energiákat mozgósított 22-24nm-en a két 40.2 Limited, amikre visszagondolva azóta is morfondírozom ha eszembe jut vajon miért nem volt nekem az jó anno
Sajnálom, hogy az a furnér már nem kapható, nekem az volt a nagy szerelem (Silver-Eucalyptus)
De durva, 6.5 éve volt

Sajnálom, hogy az a furnér már nem kapható, nekem az volt a nagy szerelem (Silver-Eucalyptus)
De durva, 6.5 éve volt

Nagyon sok függ attól, milyen környezetben, mekkora távolságból hallgatod a hangfalakat!
Tudom, hogy sokan hitetlenkednek, mikor azt mondom, hogy nálam az M30.1-ek bizony csatornánként 1-2Wattal szolgálva is elképesztően szólnak, persze durván 2m-ről hallgatom őket, 15.6m2 területen. Épp most döngettem egy jót a Danny Elfman-féle "Mission Impossible" filmzenével.
Ha valakinek van kedve meghallgatni, szívesen látom!
Tudom, hogy sokan hitetlenkednek, mikor azt mondom, hogy nálam az M30.1-ek bizony csatornánként 1-2Wattal szolgálva is elképesztően szólnak, persze durván 2m-ről hallgatom őket, 15.6m2 területen. Épp most döngettem egy jót a Danny Elfman-féle "Mission Impossible" filmzenével.

Ha valakinek van kedve meghallgatni, szívesen látom!
Gyula
Nekem is nagyon tetszenek, bár még hallani nem hallottam őket, de azt mondják nagyon jók. Sajnos nálam nem játszanak az alacsony (kb. 85-86 dB--s) érzékenységük miatt, emiatt eddig kimaradt az életemből és azt hiszem már ki is fog. De érzem - komolyan -, hogy ezzel sokat vesztettem. Sajnos egyszer már sokat szenvedtem alacsony érzékenységű hangfal - SE csöves vonalon, és még egyszer ódzkodnék tőle.ajkamici írta: ↑2025.02.25., kedd 13:26"Impedance: 6-8 ohms, easy to drive". Ezt irják, és valóban relativ az érzéketlenségük. Hajtottam 60W A osztályos tranzisztorosokkal ( Pass Lab 60.8 ) 80W A-B osztályossal ,nagyon szépen működött. Jelenleg 32W os tejlesítménnyel, KT66-os csövekkel ( Leben CS600 ) mennek a Harbethek és talán öszességében ez a legjobban nekem tetsző hang az eddigi próbálkozásaim tekintetében. Csak ajánlani tudom a Leben erősítőket, a Harbeth -ek imádják őket valamiért.
[/quote]
[/quote]
A 32 watt csövesében viszonylag nagy teljesítmény. Nekem 10 watt körüli erősítőim vannak/voltak. Régebben hallgattam PP nagy 50 wattos csövest is, de ezek az kis teljesítményű SE-k nekem (a fene az ízlésembe) jobban tetszenek. Nem kicsit.
Így amikor a 10 wattos csövesemnél a 86dB-s cucc egy 91.5 dB-sre lett cserélve, és volt nagy megkönnyebülés, letettem a voksomat a 90dB+-os hangsugárzók mellett, és nem is foglalkoztam olyanokkal, ahol ez kevesebb volt. Lehet, hogy ezzel hibát követtem el, de ez van, erre a kis időre már így marad ... (40 éve hifizek, még van kb. 10 évem mire tökre megsüketülök, vagy feldobom a pacskert, addig már elleszek így ...

- ajkamici
- V.I.P.
"Impedance: 6-8 ohms, easy to drive". Ezt irják, és valóban relativ az érzéketlenségük. Hajtottam 60W A osztályos tranzisztorosokkal ( Pass Lab 60.8 ) 80W A-B osztályossal ,nagyon szépen működött. Jelenleg 32W os tejlesítménnyel, KT66-os csövekkel ( Leben CS600 ) mennek a Harbethek és talán öszességében ez a legjobban nekem tetsző hang az eddigi próbálkozásaim tekintetében. Csak ajánlani tudom a Leben erősítőket, a Harbeth -ek imádják őket valamiért.
[/quote]
Nekem is nagyon tetszenek, bár még hallani nem hallottam őket, de azt mondják nagyon jók. Sajnos nálam nem játszanak az alacsony (kb. 85-86 dB--s) érzékenységük miatt, emiatt eddig kimaradt az életemből és azt hiszem már ki is fog. De érzem - komolyan -, hogy ezzel sokat vesztettem. Sajnos egyszer már sokat szenvedtem alacsony érzékenységű hangfal - SE csöves vonalon, és még egyszer ódzkodnék tőle.
[/quote]
[/quote]
Nekem is nagyon tetszenek, bár még hallani nem hallottam őket, de azt mondják nagyon jók. Sajnos nálam nem játszanak az alacsony (kb. 85-86 dB--s) érzékenységük miatt, emiatt eddig kimaradt az életemből és azt hiszem már ki is fog. De érzem - komolyan -, hogy ezzel sokat vesztettem. Sajnos egyszer már sokat szenvedtem alacsony érzékenységű hangfal - SE csöves vonalon, és még egyszer ódzkodnék tőle.
[/quote]