Nagyon szeretem, ahogyan játszik.

Itt egy Alpha, meg a 'Pavana Dolorosa'.
youtu.be/DQ6vwKLAhVo
Hangminőség?
Tesztlemez mifelénk.
Írás róla:
Pescodd Time
Annyi jó zenét rakott a polcomra, hogy neki konkrétan bármit elnézek....
Messze nem a kedvenc zeneszerzőm, de ez az izé nem is igazán hasonlít Brucknerre.
Valóban, kissé megosztóra sikeredett.alto írta: ↑2025.06.09., hétf. 12:57Egyébként Stingnek létezik egy valóban komolyzenei albuma, a Songs From The Labyrinth, ahol John Dowland szerzeményeket ad elő Edin Karamazov lantművésszel együtt. Nem ápolok komoly barátságot a pre-barokk lant zenékkel, de én úgy érzem, hogy Sting ezzel alaposan mellé lőtt, nem való ez neki.
chord_ írta: ↑2025.06.09., hétf. 08:03
youtu.be/PS6l_mf-XMI
A közreműködő kórus, a fiatal korzikaiakból álló 'E Voce di u Cummune', a felvétel során tanulta meg a kottát olvasni.
Nagyon jó zene.
Ez a régi kiadás:
![]()
Nehéz megmondani, hol húzzuk meg a határt! Egy Steinwayen, és/vagy modern hangszereken játszó, felduzzasztott zenekar által előadott Mozart, Beethoven, vagy akár Schubert darab már beleillik a "korszövetbe", mikor még a fortepianónál tartottak?
Erőltetni? Fölösleges?
juliush írta: ↑2025.06.05., csüt. 21:06Bizonyos körökben szívesen ekézik a histórikus előadásmódot, a vibrátó-mentes technikával, feszes tempókkal, kicsit reszelősebb vonósokkal, amelyek hitelességét újra meg újra megkérdőjelezik egyes kritikusok. Szegény Roger Norrington különösen sokszor kap hideget-meleget, de bevallom, én számos lemezét izgalmasnak találom. Most került hozzám ez a "Varázsfuvola" felvétel, amelyet nagyon élvezek. Precíz csapat, jó énekesek, dinamikus előadás, kiváló felvétel, ajánlom! A William Christie-féle felvételnél mindenképp izgalmasabb élmény!
youtu.be/IhTMn0xaDAQ