Azért a HÉV betápláló alállomást ne hasonlítsuk a lakossági hálózatot ellátó trafóhoz.Rock60 írta: ↑Tegnap, 13:21Egyszer Pomázon néztünk egy kis házat, a HÉV megállótól vagy 150 méterre.zoli73 írta: ↑2025.07.25., pén. 21:49
Nem. Azért egy ilyen trafó nem olyan hangos. A régebbiek, a falu többi trafója, amik oszlopon, burkolatlanúl vannak, azok is max 5-10m-ről hallhatók. Ez az új, már földi telepítésű, egy kis beton házikóban van, teljes egészében földkábelekkel bekötve. Még nem hallottam, de valószínűleg ez még csendesebb. Még nem mentem el hozzá, múlt hét végén láttam, de akkor még üzemen kívül volt, szerdán üzemelték be.
Nappal volt, kérdem az eladótól, hogy az a hülye szomszéd vasárnap du. sem tudja abbahagyni a fűnyírást ?
Azt mondja, nem nyír most senki füvet, miért kérdezem ?
Akkot mi az a távoli búgás ?
Ja, az a HÉV melletti, régi nagy trafóház...
![]()
Az esti csendben visszamentünk, hogy mit hallunk, körbejártuk a környéket, és még vagy három - négy utcával messzebbről is hallatszott a családi háznyi vasszörny, mint ahol a házikót néztük.
/ Nem vettük meg persze a házikót, még egy év múlva is hírdették. /
Ma délután bringázás közben(arra indultunk) útba ejtettük ezt az új trafóházikot, és "ráhallgattam". Még az oszlopokon lévőknél is halkabb, kb. 2m-ről hallani a búgását, de 5m-ről már nem igazán. A legközelebbi lakóház 10m feletti távolságban van, így nem zavar senkit.
Ma délelőtt, igaz, csak egy album erejéig ráhallgattam, de a mindenben is a változást hallóknak/keresőknek csalódást kell okozzak, mert nem tudtam felfedezni semmi változást. Talán mintha szerű dolgokat meg nem szeretnék magamnak bemagyarázni. Eddig is jó volt, most is az, szerencsére rosszabb nem lett, de jobbnak sem hallom. Ennyi.