kaef2 írta: ↑2025.06.07., szomb. 09:36
MrCollector írta: ↑2025.06.07., szomb. 08:52
Egy új "játék".
Aki úgy gondolja írja már le kábeltípusonként (táp, IC, usb stb.) milyen fizikai paraméterekre kíváncsi és ezek mennyiben segítik őt a számára megfelelő kábel kiválasztásában.
Kész, konfekcionált kábelekről beszélek, nem méterre kapható alapanyagról.
Már linkeltem a svájci Gotham oldalát.
A "Made-up Leads Swiss made" menüpontban a "Starquad to RCA" almenüben feljönnek a high-end audiora szánt RCA kábelei, mint például a KO11288GCRCAxx.
https://www.gothamcable.com/en/gothamca ... CA/ko11288
Az oldal közepén lévő táblázatban a Cable Type oszlopban a "11288 Starquad white" kattintva feljön az alábbi oldal:
https://www.gothamcable.com/en/gothamca ... 41-v1-FRNC
Ahol minden a kábel esetében jelentőséggel bíró adat megtalálható a fizikai méretekről, konstrukcióról, és a mérhető jellemzőkről is.
Screenshot 2025-06-07 at 9.33.26.png
Ha jól értem az adatnézegeteés elutasításának a logikáját, akkor az az érv, hogy mivel úgysem lehet az adatok alapján megmondani, hogy mi hogy fog szólni, ezért ne is próbálkozzunk adatelemzéssel, olvasgatással, mivel szerinted akkor járunk a legjobban, ha a gyártó tanácsára hallgatunk.
Jól értem?
Szerintem akit ez hoz lázba, nézegesse ezeket a kábel adatokat. Engem pl ez nem érdekel. Az viszont igen, hogy pl jól "szóljon". És az szerimtem elég jól szólhat, amit ha elviszek kb 50 helyre és ott az jön le, hogy, hubaz...eg, ez kurtajó kábel! Csak van a másik tapasztalatom, hogy ilyen adathuszárok, meg csak azt tudják nagyonjónak hallani, aminek nagyonjók az adatai. :) Persze legtöbbször a rendszerük rosszul szól, meg úgysem hallgatnak meg rossz adatokkal rendelkező dolgokat, pláne nem hiányos, ismeretlen adatokkal rendelkezőket. Semmi gond.... Lehet csinálni 45 visszacsatolással is erősítőt.... Meg bármilyen hangzásideált kiszolgáló kábeleket.... Sőt ezeket el is lehet adni, mert vannak akik meg is veszik őket....
Mindenesetre olvastam teszteket, ahol próbálták megjósolni az adatokból és az előzetes tapasztalatokból a kábelek, vagy készülékek hangját, kevés sikerrel.....
De szerintembaz is lehetne bizonyíték, hogy ha pl egy készülékben ha cserél valaki pár ellenállást, kondenzátort, vajon tudja-e mérni hogy jobb lett vagy rosszabb? Vagy csak ha meghallgatja akkor derül ki?