TJ.
Egy pl. 3.3k 3W-5W ellenállás is megteszi
Ha ipari izzóként keresed, millió találat van rá. Sok helyen kaphatóak még.
fülelek írta: ↑2025.06.06., pén. 17:29Ha cserélni kell, akkor jobbra lehet cserélni és kicsit nagyobb kapacitásúra is, ha 8 ohmos a hangszóród (mélyfrekvenciákon), akkor mindegy, de ha 4 ohmos, akkor jobb, ha kicsit nagyobb az a puffer. A szélsőségesen megnövelt puffer valóban nem jó, mert az egyenirányító diódák no meg a hálózati trafó nem örül neki. De a +20-30% nyugodtan használható, nem lesz semmilyen probléma. Fontos, hogy a kondenzátor feszültségtűrése 15-20%-kal nagyobb legyen, mint a névleges tápfeszültség, azaz ha +/- 33V a tápfeszültség, akkor a 40V kondenzátor oké, de ha +/-38V, akkor 50 vagy 63 voltos kondi szükséges.firka0511 írta: ↑2025.06.06., pén. 14:15Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy erősítőmben cserélni kell négy darab 8200uF -os kondenzátort. Van annak értelme, hogy ha méretben simán beférne a helyére 10.000uF-os kondi is, akkor azzal helyettesítsem? Vagy ettől érdemi javulást ne várjak. (Az eredeti kondik Audio Elnák, az új pedig Mundorf MLytic lenne.)
Köszönöm..
Az "elhangolást" meg felejtsd el, nagy valószínűséggel jobban fog szólni, mint az elnával.
Mióta láttam púpos Elna Audio kondenzátorokat, úgy, hogy nem az egyenirányító ment tönkre, hanem csak a kondenzátorok, nincs nagy bizodalmam az Elna iránt. A Mundorf minden bizonnyal jó lesz, a 63V ideális.
A kérdés átkerült a helyére.L.Zoli írta: ↑2025.06.06., pén. 17:21Sziasztok kaptam ajándékba egy erősítőt. Mellorn Spirit.
Megpróbáltam utána keresni, szinte lehetetlen információt szerezni róla. Szeretném felújítani szeretném rendbe hozni mert vannak rajta sérülések de működőképes. Meg kérlek benneteket aki tud írja már meg nekem
Milyen erősítő ez? Tudtok-e róla valamilyen technikai adatot? Mennyi ennek kéz alatt az ára? Hol tudok hozzá alkatrészt venni?Megéri-e felújítani?
Köszönöm
L.Zoli
Küldj egy pm-et és elküldöm.a gyártó telszámát. Jó cuccokL.Zoli írta: ↑2025.06.06., pén. 17:21Sziasztok kaptam ajándékba egy erősítőt. Mellorn Spirit.
Megpróbáltam utána keresni, szinte lehetetlen információt szerezni róla. Szeretném felújítani szeretném rendbe hozni mert vannak rajta sérülések de működőképes. Meg kérlek benneteket aki tud írja már meg nekem
Milyen erősítő ez? Tudtok-e róla valamilyen technikai adatot? Mennyi ennek kéz alatt az ára? Hol tudok hozzá alkatrészt venni?Megéri-e felújítani?
Köszönöm
L.Zoli
fülelek írta: ↑2025.06.06., pén. 17:29Ha cserélni kell, akkor jobbra lehet cserélni és kicsit nagyobb kapacitásúra is, ha 8 ohmos a hangszóród (mélyfrekvenciákon), akkor mindegy, de ha 4 ohmos, akkor jobb, ha kicsit nagyobb az a puffer. A szélsőségesen megnövelt puffer valóban nem jó, mert az egyenirányító diódák no meg a hálózati trafó nem örül neki. De a +20-30% nyugodtan használható, nem lesz semmilyen probléma. Fontos, hogy a kondenzátor feszültségtűrése 15-20%-kal nagyobb legyen, mint a névleges tápfeszültség, azaz ha +/- 33V a tápfeszültség, akkor a 40V kondenzátor oké, de ha +/-38V, akkor 50 vagy 63 voltos kondi szükséges.firka0511 írta: ↑2025.06.06., pén. 14:15Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy erősítőmben cserélni kell négy darab 8200uF -os kondenzátort. Van annak értelme, hogy ha méretben simán beférne a helyére 10.000uF-os kondi is, akkor azzal helyettesítsem? Vagy ettől érdemi javulást ne várjak. (Az eredeti kondik Audio Elnák, az új pedig Mundorf MLytic lenne.)
Köszönöm..
Az "elhangolást" meg felejtsd el, nagy valószínűséggel jobban fog szólni, mint az elnával.
Maróti Gábort kellene megkeresni a Facebookon, nála többet valószínűleg senki nem tud az erősítőről.L.Zoli írta: ↑2025.06.06., pén. 17:15Sziasztok kaptam ajándékba egy erősítőt. Mellorn Spirit.
Köszönöm
L.Zoli
Ha cserélni kell, akkor jobbra lehet cserélni és kicsit nagyobb kapacitásúra is, ha 8 ohmos a hangszóród (mélyfrekvenciákon), akkor mindegy, de ha 4 ohmos, akkor jobb, ha kicsit nagyobb az a puffer. A szélsőségesen megnövelt puffer valóban nem jó, mert az egyenirányító diódák no meg a hálózati trafó nem örül neki. De a +20-30% nyugodtan használható, nem lesz semmilyen probléma. Fontos, hogy a kondenzátor feszültségtűrése 15-20%-kal nagyobb legyen, mint a névleges tápfeszültség, azaz ha +/- 33V a tápfeszültség, akkor a 40V kondenzátor oké, de ha +/-38V, akkor 50 vagy 63 voltos kondi szükséges.firka0511 írta: ↑2025.06.06., pén. 14:15Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy erősítőmben cserélni kell négy darab 8200uF -os kondenzátort. Van annak értelme, hogy ha méretben simán beférne a helyére 10.000uF-os kondi is, akkor azzal helyettesítsem? Vagy ettől érdemi javulást ne várjak. (Az eredeti kondik Audio Elnák, az új pedig Mundorf MLytic lenne.)
Köszönöm..
Nagyon köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2025.05.04., vas. 15:03Hangosítási célra való 100V-os erősítő kell hozzájuk.Mango írta: ↑2025.05.04., vas. 14:52Kedves barátaim!
Valaki megtudná mondani milyen erősítőre van szükség üzemeltetni ilyen hangszórókat?
4 db van a mennyezetbe építve, de csak két pár hangszóró kábel jön le a falban; tehát jobb és baloldal, úgy tűnik a mennyezeten lévő 4 hangszóró két oldalra, kettő-kettő van kötve, de nem deríthető ki, hogy milyen formában...
Szíves segítségeteket előre is köszönöm!
De lehet, hogy a trafó levehető a hangszórókról, és akkor elvileg szinte bármilyen hagyományos is megfelelő hozzájuk.
Hangosítási célra való 100V-os erősítő kell hozzájuk.Mango írta: ↑2025.05.04., vas. 14:52Kedves barátaim!
Valaki megtudná mondani milyen erősítőre van szükség üzemeltetni ilyen hangszórókat?
4 db van a mennyezetbe építve, de csak két pár hangszóró kábel jön le a falban; tehát jobb és baloldal, úgy tűnik a mennyezeten lévő 4 hangszóró két oldalra, kettő-kettő van kötve, de nem deríthető ki, hogy milyen formában...
Szíves segítségeteket előre is köszönöm!