Remélem lesz értelme amit írok, mert nem nagyon volt időm és 3-4 nekifutás kellett mire megírtam.
Szívesen segítek neked a gépet összerakni, beüzemelni, néhány tanácsot adni hardveres és szoftveres téren. A koncepciódat továbbra is furcsának érzem, de ha nem tudod elengedni, akkor én sem kritizálom (nagyon).
A koncepció onnan indult, hogy amit egy házban meg tudok oldani, arra nem használjak külön egységeket. Maga a számítógépház tetszett meg először, majd utána jött, hogy maxoljuk ki benne amit lehet. Így került bele annó, az IR-rel ellátott alap 2 soros kijelző, majd a 2. Alaplap a file szervernek.
Az ASUS hangkártya szintén e mellett a koncepció mellett indult. Ne legyen külső D/A modul, hanem a számítógépben próbáltam a minél jobb hangreprodukció felé elmenni.
Amennyiben ebben az irányban indulnánk tovább, milyen D/A modulban gondolkodnál azon az árszinten?
A D/A modul mellé, ugyan úgy szükség van magára a oxco-val ellátott USB-re, ha jól gondolom.
Az MZ/X PC tápegységhez izmos hűtés kell, ahogy korábban is írtam. Ha aktív (ventilátorral szellőztetett) gépházba akarod építeni, akkor egy méretes hűtőbordára kell szerelni, aminek belső elhelyezése bonyodalmas lehet. Ezt szerintem vedd komolyan!
Igen tulajdonképpen ezért is indult ez a beszélgetés..
Maga a táp elhelyezése. Tekintve, hogy van még egy táp a gépben. Egymást mennyire zavarhatják? Pusztán a közelsége bele szólhat-e a Media Pc hangjába?
Valamint a felfogatását a tápnak még csak csak látom, de ha jól étem van hozzá egy toroid is.
Az mennyire lehet opció, hogy a jelenlegi normál atx-es táp helyére teszem, úgy, hogy a hűtendő felülete néz kifelé és annak a kifelé néző felére kívülről szerelek fel egy hőcsöves processzor hűtőt, vagy a VGA hűtő bordát?
Azt írtad, hogy egy File szervernek nem szükséges a lineáris táp… Ezt az ár miatt nem is igen tudnám meglépni, de a táp ettől függetlenül nem lenne olcsó. Írtam a HD plex 250-es tápját amit az oldaluk szerint zenei megfontolásokkal építettek talán. Nem biztos, hogy jól értem az oldalt. Vagy van egy olyan DC átalakítójuk amihez külső notebook kocka táp csatolható.
Ez a táp beleszólhat-e (ronthatja-e) bármilyen módon a másik gép hangzását? Vagy mert két külön számítógép ezért teljesen szeparált?
Írtad, a rendszeredben B&W 603 hangdobozok dolgoznak, ami igencsak gyenge keresztmetszet, inkább ennek cseréjére költenék a helyedben, nem a PC tuningolására.
Hááát… ez megint egy érzelmi dolog az egyik részről… a Bowers mindig is nagy álmom volt már kölyök korom óta, mikor megláttam az első dobozokat talán a Deák tér környékén valami boltban.
Milyen dobozt ajánlanál?
A 603-asok egyenlőre mozira mindenképpen maradnának. Zenére vagy a 602 vagy csere.
Lejátszó szoftverben a jRiver ma is potens opció, míg nem akarsz zenei streaming szolgáltatásokat használni (ami egyre inkább megkerülhetetlen, tehát ne vágd rá rögtön, hogy nem kell neked!). Amúgy inkább a Roont javaslom.
Nem is vágom, azt mondtam, hogy még nem tudom, hogy mi lesz ami szoftveresen kiszolgálja.
A Roonhoz, ha jól tudom valamilyen előfizetéses konstrukció kell? Vagy rosszul emlékszem? Mintha ahhoz kellene még valami. Nem biztos, hogy előfizetés, de akkor lehet, hogy roon képes hardver….de ha meg ajánlod, akkor gondolom az adott.
Ebben még mindenképpen tanácsra szorulok. Ha addig más opció nem lesz, akkor JRiver volt a terv. Lehetőleg a Kodi grafikus felületéhez kötve. (Talán, de ez csak elkepzelés)