Megfordult a fejemben, hogy hangáteresztő fix (szőtt) fehér 1.0 vásznat használnék 110-120" méretben.
Honnan érdemes hozzá beszerezni a vászon anyagot? A keretet magam készíteném. Jellemzően mekkora kiadás ez egyébként?

Köszi mindenkinek a hozzászólást!DeLorean írta: ↑2025.05.30., pén. 20:36Ahogy látom van egy 65'' jó TV-d. Gondolom az a nappaliban.kpykpy írta: ↑2025.05.30., pén. 09:01Sziasztok!
Projektor frissítésen (1080p-ről 4k-ra) gondolkodom és segítséget szeretnék kérni a döntésben.
A max hely a vászonnak 110". Elgondolkodtam, h projektor helyett tv-t használnék a moziban.
Milyen pro és kontra érv szól a tv mellett?
Egy 100"-os Hisense v Tcl tv-ben gondolkodom amik picit 1M alatt mozognak. Egy használt belépő szintű 4k-s projektort tudnék ennyiből venni. Kérdés, melyikkel járnék jobban?? Felhasználás kb 50-50% mozi-játék.
Azt néztem, h a tvk nagyobb fényerőt tudnak, ergo hdr-ben erősebbek, de több órás használatnál nem jobb a szemnek a vetített kép? 144hz-es frissítés nem fontos (ilyen játékokat monitoron játszok).
Ha valaki járt/jár hasonló cipőben és megosztaná a tapasztalatát, hálás lennék![]()
Sötétítsd be a nappalit és ülj jó közel hozzá, majd nézzél meg egy filmet, vagy indítsd el a játékot.
Filmnél legyen jó kis Dolby Vision akkor már!
Élvezed 10 percnél tovább?
Ha igen, akkor TV, ha nem, akkor projektor!

Én biztosan a tvt vennem erre a célra, sokkal kisebb kompromisszum.kpykpy írta: ↑2025.05.30., pén. 09:01Sziasztok!
Projektor frissítésen (1080p-ről 4k-ra) gondolkodom és segítséget szeretnék kérni a döntésben.
A max hely a vászonnak 110". Elgondolkodtam, h projektor helyett tv-t használnék a moziban.
Milyen pro és kontra érv szól a tv mellett?
Egy 100"-os Hisense v Tcl tv-ben gondolkodom amik picit 1M alatt mozognak. Egy használt belépő szintű 4k-s projektort tudnék ennyiből venni. Kérdés, melyikkel járnék jobban?? Felhasználás kb 50-50% mozi-játék.
Azt néztem, h a tvk nagyobb fényerőt tudnak, ergo hdr-ben erősebbek, de több órás használatnál nem jobb a szemnek a vetített kép? 144hz-es frissítés nem fontos (ilyen játékokat monitoron játszok).
Ha valaki járt/jár hasonló cipőben és megosztaná a tapasztalatát, hálás lennék![]()

Végre egy jó hír. :) Bár azért ez boritékolható volt.Zozi írta: ↑2025.05.23., pén. 16:05A Sony újra szállíthat Európába! Ez egy jó hír, még azoknak is, akik nem szeretik a Sony-t. Azért konkurencia nélkül elég unalmas lett volna az élet a moziprojektoros piacon...
A Sony egy új készülék érkezését is bejelentette, a Bravia 7-et. Ez nem kimondottan az 5000-es utódja lesz, hanem a Sony szerint egy teljesen új vonal... meglátjuk.
https://www.facebook.com/watch/?v=66284 ... 9H1BNbnsW9
UI.:
Kár volt a Mekkának Szepit emiatt a rövid időszak miatt leépíteni...

Igen, a kár tényleg nagy volt…Zozi írta: ↑2025.05.23., pén. 16:05A Sony újra szállíthat Európába! Ez egy jó hír, még azoknak is, akik nem szeretik a Sony-t. Azért konkurencia nélkül elég unalmas lett volna az élet a moziprojektoros piacon...
A Sony egy új készülék érkezését is bejelentette, a Bravia 7-et. Ez nem kimondottan az 5000-es utódja lesz, hanem a Sony szerint egy teljesen új vonal... meglátjuk.
https://www.facebook.com/watch/?v=66284 ... 9H1BNbnsW9
UI.:
Kár volt a Mekkának Szepit emiatt a rövid időszak miatt leépíteni...

Nem a vásárlási szándék miatt kérdeztem, de igen, számít. ha már a márka palettájátböngészem, nekem az volna a logikus, hogy felfelé lépkedve egyre jobbat kapok, nem pedig egy anomáliát. Mutass itthon egy bemutató termet, ahol NZ800 van! Megyek meglesem, szerintem nem nagyon van. Talán a streamnél?

Túl nagyot dob az nz700 már 1%-nál az on/off ból. Én hiszem ha mérem... Az is lehet hogy dynamikus gammával trükkozik vagy valami. Tapasztalatom és méréseimmel teljesen szembemegy.

Ezek megbízható userek (karlklammer és superlosi) által mért adatok lencsével szemben. Nem gyári értékek.

Nézőpont kérdése. legjobb objektív a nagymozis gépekben van. DMD block megegyezik az összes 3chipesben 99%-ban. A különbség hogy mit csinálnak a fénnyel. Meghagyják az 1500:1 értéket vagy feltolják 10000:1 on/off értékre fele fénysűrűséggel. Kisebb vászonra nem kell a nagymozis objektív, egy kisebb is borotva éles lesz. Nem mindegy 0,95" vagy 1,38" méretet mekkora felületre szeretnénk felnagyításani. Barconak és a Christie cégnek sem igazán piac a házimozis közeg, ezért sem erőlködnem 8-10000:1 on/off értékű gépeken. Pedig ha nekem megy az átalakítás nekig sem lenne probléma.

Barco 1000:1 ansi, azért ott is elég ritka.persze egy LCD nél az elég komoly lenne de a Barco 1000:1 ével nem hiszem hogy felérne. jóval olcsóbban persze
:)

esetleg van(ak) konkrét Ansi Kontraszt mérésed(id) meg fénysűrüség az mennyi volt 74%-on? nyilván abból adja magát a 100% is. kiváncsi lennék milyen és mekkora vászonfelületen és milyen zoom állásnál voltak ezek mérve. egész korrekt kis gép lehet. Vagyis lenne ha az Ansi kontraszt nem 200:1 hanem mondjuk megközelíti a 5-600:1 szintet. persze egy LCD nél az elég komoly lenne de a Barco 1000:1 ével nem hiszem hogy felérne. jóval olcsóbban perszeVhiktor írta: ↑2025.04.22., kedd 09:58Lehetőségem nyílt kalibrálni egy JVC NZ700-at, így írnék egy gyors beszámolót róla.
A kalibráció referencia műszerekkel történt, először hardveresen", szóval a projektor alpapjára lett feltöltve LUT, majd következett egy kis manuális korrekció, a végére pedig egy madvr 3D LUT kalibráció.
Sajnos a gyári kalibráció mérései eltűntek így azokat nem tudom megmutatni, de borzasztó volt, deltaE 10 körüli eltérésekkel, leginkább a színhőmérséklettel volt baj és ez mellé még volt egy jó nagy adag gamma droop is. Gyárilag a natív kontraszt arány 18.000:1 körül mozgott Natural képmódban kikapcsolt dinamikus lézer mellett.
Amit fontos kiemelni, hogy a projektor nem kalibrálható Full field mintákkal, akkor teljesen rossz lesz filmekkel a színhelyesség.
SDR kalibrálva:
343043_thczizihsdjsupfz_sdr_rgb.jpg
343043_u6ucdwrlhgeufu7l_calman_app_n0qrbfkhso.png
P3 filter nélkül:
343043_edqs7bygk96ilwoy_p3_gamut.jpg
343043_ivkjdiz2wl1gqb76_calman_app_xtgfca39yi.png
Filterrel növekszik a színtér, de cserébe fénysűrűség veszteség van ami ebben az esetben a tulaj kérésére nem volt megengedett, illetve a picivel szélesebb színtér a legtöbb film esetében észrevehetetlen volt, ellentétben a fénysűrűség veszteséggel, ami viszont szembetűnő.
Kalibrálás után elég sokat javult a natív kontraszt arány, ami 22.500:1 lett, de feltornászható 28.000:1 vagy még többre is írisz beállítástól függően.
A mérések 74% lézer mellett történtek, 75%-nál már hangosabb a venti, ezért maradt 74%-on a tulaj kérésére. 100%-ra állítva kb +20% fénysűrűség nyerhető.
Maga a projektor képe brutális, az egyidejű kontrasztról nem is beszélve, az alacsony ADL szintű jelenetek is brutálisak, az élesség is jó.
HDR-t jelen esetben a madvr intézi, arra majd a következő NZ700-nál kitérek, hogy milyen a projektor saját megoldása és ekkor pótlom majd a gyári méréseket is.
Szerintem 100% lézer mellett sem zavaró a hangja (konkrétan a fejünk felett volt a gép), de ez egyéni ízlés kérdése.
343043_dzkayad1yghdwe0y_03a42ba9-6881-4b55-b86c-8bd64c5d6001.jpg
343043_lttzmbgqsv79lx4t_81405bf9-ad7b-4de7-870c-7d186430d3a2.jpg
343043_exygagfiudeclkhs_9cc1d3cf-a7f4-496c-b8ec-05593591d21e.jpg