Így most a bazár itt egy időre bezár, úgy látszik más mód nincs rá, hogy ott menjen az eszmecsere ahol a helye van.
szerk.:
---> viewtopic.php?f=209&t=23913
Ezt én értem de a TAPASZTALATOM az,hogy mióta megcsináltam a földszondát azóta SOKKAL csendesebb a cucc.istvan01 írta: ↑2025.05.29., csüt. 20:39Nem írtam hogy kamuzol. Amit írtam, az általános és nem specifikus.
Ha meg akarsz győződni a szondát feszültség-zavar mentességéről, akkor szúrjál le egy másik 2-3méteres szondát mostani dedikált szondától (amiről lekötöd a felmenő vezetőt) legalább 10m távolságban. A kettő között feszültséget fogsz mérni.Ez a feszültség két földelési pont közötti, de ebből egyik sem lehet a referencia csendes és a másik ami feszültséggel terhelt.
Ezt én megtettem nem kettő szondával, több mint 10 szondával a házam körül, amikor építettem a villámvédelmi földeléseket. Többsége 3m-es szonda lenyomva 4-4,5 mélységig. Egy pedig 5m hosszú, 7m mélységig. Ezek szondák talajszint alatt mind egymással később összekötve adta az ajánlott 1ohm talaj felé földelési ellenállást.
Nem írtam hogy kamuzol. Amit írtam, az általános és nem specifikus.
Kedves Istvánistvan01 írta: ↑2025.05.29., csüt. 20:19Off
A dedikált földelő szonda csendessége urban legend. Sűrűn lakott városi területen, családi házas környezetben is, talaj áramok folynak a körzetet ellátó KÖF/KIF transzformátor földelt csillag pontja felé minden egyes épület kötelező helyi földelőjétől a PEN áramok egy részével. Ez fogyasztó helyenként változó mértékű, de a közműhálózatra kimenő PEN áram 1-5% is lehet. Minél közelebb van a körzeten belül a te földelő szondát, dedikált is, annál nagyobb a talaj áram, illetve áram emelte AC feszültséget lehet mérni a földelő szondákon. Sajnos ezen a jelenségen, feszültségen a földelő szonda mélységi hossza csak csekély mértékben csökkent. Ha ez lemegy 30-40m mélyen talajvízben nagy részében, akkor lehet elegendően alacsony ez a furcsa földelő szondán képződő feszültség.
Ez a földelő szonda zavarfeszültséget lakott területen kívüli tanyán lehet elkerülni, például akkor, ha 100m távolságnál távolabb van egy másik épület földelő szondája.
Off
Még ide tennék egy apŕó megjegyzést.
Miért is nevezzük torzításnak, amit egy kábel tud művelni?
A fonóban futóműben 7essupravox írta: ↑2025.05.29., csüt. 13:29Platinum 10 a legújabb széria.Rock60 írta: ↑2025.05.29., csüt. 11:05Összesen biztosan van annyiban, inkább többe. Hat db tápkábel, meg az Orange.SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 10:08
Csak itt egy bizti, ott 2 kábel.... Itt egy 10-es ott 20-30..... És esélyes hogy benne vannak az ilyenek lassan annyiba mint egy Platinum és az esélyes, hogy többet hozna..... De hát ehhez ki kellene próbálnod...
Platinum hányas ?
Egy 7 - es mostanság kelt el 437 ezresért...
Nem azt akarod mondani, hogy egy Platinum - mondjuk az erősítőbe - és az összes többi PC kanóc, jobb hangot ad, mint hat db 80 - 100 ezres kábel jó dugókkal ?![]()
De nincs 8 meg 9
Platinum 10 a legújabb széria.Rock60 írta: ↑2025.05.29., csüt. 11:05Összesen biztosan van annyiban, inkább többe. Hat db tápkábel, meg az Orange.SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 10:08
Csak itt egy bizti, ott 2 kábel.... Itt egy 10-es ott 20-30..... És esélyes hogy benne vannak az ilyenek lassan annyiba mint egy Platinum és az esélyes, hogy többet hozna..... De hát ehhez ki kellene próbálnod...
Platinum hányas ?
Nem azt akarod mondani, hogy egy Platinum - mondjuk az erősítőbe - és az összes többi PC kanóc, jobb hangot ad, mint hat db 80 - 100 ezres kábel jó dugókkal ?![]()
Szerencsére a fórumos ellentétek igen jó hatásfokkalRock60 írta: ↑2025.05.28., szer. 23:05Egy kicsit más...
Ez is kábel, de kicsi. Nagyon kicsi. Apró. 25mm.
Supravox fórumtársunknál jártam egy rövidke látogatásra, két apró okból.
De, ezt most átugornám, ugyanis szívélyesen fogadott - rendre fellángoló szócsatáink ellenére, amit persze egyikünk sem vesz igazán komolyan - és betessékelt a " szentélybe ".
Megcsodáltam a rendszerét, a különleges fatölcséres Odeon - t és kiszolgálóit.
Kérdezte, van - e időm belehallgatni.
Naná...
Nehezen tudnám megfogalmazni, mitől is tettszett nagyon, mitől volt q. jó...
Parádés ritmus, úgy tiszta és precíz, a frekisáv szélein is, hogy mégis kerek és lágy, a klasszikus és a jazz is kifogástalanul szólalt meg, nem kérdés, hogy a hard rock sem fogna ki rajta.
A legfeltűnőbb számomra a különösen csendes, " fekete " háttér volt.
Ja, LP - ről.![]()
A tér is nagyszerű, talán ez az egyetlen jellemző, ami nálam sem rosszabb, ettől eltekintve jól hallható, hogy más ligában játszunk.
Na, a két apró ok.
A találka előtt kérdeztem a Rod - ról, honnan, milyet, stb, erre ajánlott fel készségesen, hogy kipróbálásra szívesen kölcsönadja, ha érdekel.
Naná...
Távozásomról kezembe nyomta két ezüst Rod-ot - kamubizti - tartalmazó dobozkát.
Most nem arról szeretnék beszélni, hogy mennyire veszélyes és senkinek nem ajánlható dolog a biztosítékház áthidalása, a kigyulladó készülék és a leégett családi ház okán, hanem a tapasztalatomat szeretném megosztani a hangminőség változásról.
Csövi Mastersound BOX belsejében lévő két Aucharm bizti helyére pattintottam be a két ezüst rudacskát és fülelni kezdtem.
Távirati stílusban:
Csökken a maszat, mint amikor az optikát sikerül élesre állítani, vagy az 5 Megapixelesre butított képet visszahúzzuk 24 Mp-re.
Csökken a szellemlép, miközben több felharmonikus hallatszik.
A beszéd érthetőség nőtt, a magas hangok felszabadultabbak lettek
Az a bizonyos háttér is sötétebbé vált.
Ezzel arányosan a mikro - és makrodinamika is nagyobb lett.
Persze mindez nem éjszaka és nappal - hogy a külföldi tesztelők szavaival éljek - de sok kicsi sokra megy és nem kérdés, hogy a biztosíték nagy rombolást végez a hangban, a jobbak és méregdrágábbak nyilván kevesebbet.
Hátra van még egy próba, az IEC melletti SR Orange bizti kiváltása, de nincsenek kétségeim.
Szerintem van rá esély. Durván nagy ugrás...Rock60 írta: ↑2025.05.29., csüt. 11:05Összesen biztosan van annyiban, inkább többe. Hat db tápkábel, meg az Orange.SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 10:08
Platinum hányas ?
Összesen biztosan van annyiban, inkább többe. Hat db tápkábel, meg az Orange.SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 10:08
Csak itt egy bizti, ott 2 kábel.... Itt egy 10-es ott 20-30..... És esélyes hogy benne vannak az ilyenek lassan annyiba mint egy Platinum és az esélyes, hogy többet hozna..... De hát ehhez ki kellene próbálnod.... Azért nem a Furu-t írom mert nehezebb hozzájutni próbára.Rock60 írta: ↑2025.05.29., csüt. 09:00Nem tudom, eredetileg hova " való ", én csak ott tudom vele kiváltani - próba képen - a biztosítékot, ahol van...SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 05:56
Remélem csak rosszul fogalmaztál, de a Rod az a nulla ágba levő használatra való a megfelelő eszközzel/eszközben. És ez csak egyéni döntés hogy te máshova használod. (mint nálam az, hogy én meg kiiktattam a biztiket a foglalatokkal együtt.)
És próbálj meg kipróbálni Platinum tápkábeleket és meglátod mennyit közeledik a 2 rencer... És mennyivel többet ér mint egy tuningbizti. Persze a Rod legalább nem drága, ha elég jó....![]()
Nyilván, ha ezt az utat járnám - már előre rettegek, mit fogok hallani, ha visszateszem az Aucharm-ot - esélyes, hogy én is áthidalnám a biztosítékházat egy ezüst jumperral, ahogy a phonóban és a dacban is tettem korábban.
Nincsen kétségem, hogy a WW Platinum, vagy a Furutech tápkábelétől megtáltosodna a cucc, de ettől messzebb talán még sosem álltam, hogy ezen gondolkodhassak. Kipróbálni ? Talán...
/ Ha ezek lennének, utána meg agyalhatnék az AN Sootto tápkábelén.![]()
/
A Rod egy tízes... Forintban.
Ja, srry, bunkó voltam, az előző mondókám végéről lehagytam, hogy nagyon köszönöm Supravox-nak a szíves vendéglátást, a zenei élményt és a kölcsön apróságokat.![]()
Nem tudom, eredetileg hova " való ", én csak ott tudom vele kiváltani - próba képen - a biztosítékot, ahol van...SoundMania írta: ↑2025.05.29., csüt. 05:56
Remélem csak rosszul fogalmaztál, de a Rod az a nulla ágba levő használatra való a megfelelő eszközzel/eszközben. És ez csak egyéni döntés hogy te máshova használod. (mint nálam az, hogy én meg kiiktattam a biztiket a foglalatokkal együtt.)
És próbálj meg kipróbálni Platinum tápkábeleket és meglátod mennyit közeledik a 2 rencer... És mennyivel többet ér mint egy tuningbizti. Persze a Rod legalább nem drága, ha elég jó....
Ez szèp voltRock60 írta: ↑2025.05.28., szer. 23:05Egy kicsit más...
De, ezt most átugornám, ugyanis szívélyesen fogadott - rendre fellángoló szócsatáink ellenére, amit persze egyikünk sem vesz igazán komolyan - és betessékelt a " szentélybe ".
Naná...
Parádés ritmus, úgy tiszta és precíz, a frekisáv szélein is, hogy mégis kerek és lágy, a klasszikus és a jazz is kifogástalanul szólalt meg, nem kérdés, hogy a hard rock sem fogna ki rajta.
Ja, LP - ről.![]()
A tér is nagyszerű, talán ez az egyetlen jellemző, ami nálam sem rosszabb, ettől eltekintve jól hallható, hogy más ligában játszunk.
Na, a két apró ok.
A találka előtt kérdeztem a Rod - ról, honnan, milyet, stb, erre ajánlott fel készségesen, hogy kipróbálásra szívesen kölcsönadja, ha érdekel.
Naná...
Most nem arról szeretnék beszélni, hogy mennyire veszélyes és senkinek nem ajánlható dolog a biztosítékház áthidalása, a kigyulladó készülék és a leégett családi ház okán, hanem a tapasztalatomat szeretném megosztani a hangminőség változásról.
Csövi Mastersound BOX belsejében lévő két Aucharm bizti helyére pattintottam be a két ezüst rudacskát és fülelni kezdtem.
Távirati stílusban:
Csökken a maszat, mint amikor az optikát sikerül élesre állítani, vagy az 5 Megapixelesre butított képet visszahúzzuk 24 Mp-re.
Persze mindez nem éjszaka és nappal - hogy a külföldi tesztelők szavaival éljek - de sok kicsi sokra megy és nem kérdés, hogy a biztosíték nagy rombolást végez a hangban, a jobbak és méregdrágábbak nyilván kevesebbet.
Hátra van még egy próba, az IEC melletti SR Orange bizti kiváltása, de nincsenek kétségeim.
Remélem csak rosszul fogalmaztál, de a Rod az a nulla ágba levő használatra való a megfelelő eszközzel/eszközben. És ez csak egyéni döntés hogy te máshova használod. (mint nálam az, hogy én meg kiiktattam a biztiket a foglalatokkal együtt.)Rock60 írta: ↑2025.05.28., szer. 23:05Egy kicsit más...
Naná...
Ja, LP - ről.![]()
Na, a két apró ok.
Naná...
Távirati stílusban:
Nyilván nem gondolom, hogy nem a hangminőség az elsőrendű szempont mindenki számára, mégis feltűnő volt ennek a jellemzőnek a kihagyása a " fontossági sorrend " szempontjából. / Ott a " sorrend "./MrCollector írta: ↑2025.05.28., szer. 18:58
Feltettem egy egyszerű kérdést, ami nem arra vonatkozott, hogy milyen fontossági sorrend alapján választotok kábelt.
Fel sem tételezem senkiről, hogy nem a hangminőség az első számú szempont.
Nem, ahogy az alsópolcos hifikábeleké se az, de ehhez nem én vagyok partner. Engem nagyon nem érdekelnek ezek az eszmefuttatások. Most leszek nagyképű, az előbb csak vicceltem, de nekem ez nem -társalgási- szint. Bocs érte, de így hamarabb megérted, miért nem érdekel
Vagyis akkor a stúdiókábelek “kompresszálása”, meg “torzítása” is csak “hülyeség” volt?
Revi!revox írta: ↑2025.05.28., szer. 20:14Ha már idetévedtem (thanks for pärtMrCollector írta: ↑2025.05.28., szer. 08:01Mint kábelkészítőt érdekelnek a következő dolgok a vásárlók részéről.
Ha vásárolni akartok valamit akkor az alábbiak mennyit nyomnak a latba?
- kábel (vezető) anyaga
- a szerelt kábelen lévő csatlakozók
- a szerelt kábel kivitelezési, esztétikai minősége
Mi alapján döntötök? Vannak-e alapvető elvárások, igények?)
Amiröl kevés szo esik ameghelenése. Én se szeretrm a locsolöxsöveket, de a másij frkéről inkább. Lehet egy drót világelső, ha egy értelmes, legalább neccharisnyát nem húznak rá. Vagy 25 évd fivat volt a vízszerelős teflondzalaggal betekergetni a madzek drótojat, most talán a rextil van soron. Verjetrk meg, de nem endeném be a szobába. Szép a hifi, a szoba központi eleme,nem bámulok egy ilyen drótot. Bár ebben is van eltérés. Pl.cables drótjai egész esztétukisak. De nemrég volt nálam fülelek drótja, az is szépen meg volt csinálva. De sok girbegurba nadzagot lehet látni. Biztos van köztük jó hangú, de, ha a kínaiak kamu ezüstöt szépen be tudják bugyizni,ne gatyamadzagok lógjanak ki a készülékekböl. Persze, szerintem.
A többi passz. Van jó egyeres, sodfot, réz és ezüst is, bàr tapasztalatom szerint a jó ezüstnek jobb a hangja, mint a jó réznek, de az árban is jekentkezik általában
Summázva, azért a "csomagolás" is számít. Semmi extra, csak ne legyen ronda.
Ha már idetévedtem (thanks for pärtMrCollector írta: ↑2025.05.28., szer. 08:01Mint kábelkészítőt érdekelnek a következő dolgok a vásárlók részéről.
Ha vásárolni akartok valamit akkor az alábbiak mennyit nyomnak a latba?
- kábel (vezető) anyaga
- a szerelt kábelen lévő csatlakozók
- a szerelt kábel kivitelezési, esztétikai minősége
Mi alapján döntötök? Vannak-e alapvető elvárások, igények?
Kevered a szezont a fazonnal.revox írta: ↑2025.05.28., szer. 18:06Nem tudod, mikor kell kiszállnikaef2 írta: ↑2025.05.28., szer. 08:29
Azt írtad, hogy "A kompressziót mondtad, hogy punk és rockbandák kérik".
A klippelésnek semmi köze a kompresszióhoz.... így továbbra is kérem, hagyd abba a személyeskedést és valamiféle kulturált formában tedd fel a stúdióban használt technológiákkal kapcsolatos kérdéseidet. Ha lehetséges.
De megint csúsztatsz. Azt mondtam, a zenész és a hangmérnök összehoz valamit és ezt nehezményezted. Az ominózus beszélgetésben volt kompesszió is, de ebben a két mondatban nem ezt írtad (de máskor ezt is említetted, de nem fogok hetekig guglizni, főleg, esetlegesen, 20 évvel ezelőtti mondataid után). Bár ezek a beavatkozások a dinamikát is ölik szerintem, de nem érdekes,megkapod a montenbájkot és vélhetőleg kiengesztelődsz.![]()
És azt gondolom, akkor csak belátod, hogy azért csak benne van egy kiadványban a muzsikus is, másnem feljátsza.
De, hogy ON legyen, a stúdiókábelek ugyanúgy kompresszálnak és torzítanak egy home audio rendszerben. Lehet így vették fel, már ott volt egy minőségesés, ezt ne fokozzuk még otthon is tovább. Ennyi a nagy kérdés megfejtése. Már ne rontsuk tovább, ami megvan és olyan, amilyen. Persze, ez igaz készülékekre is, de ez drótos topic.