De mennyire legyen nagy tisztaságú? Pl a réz, meg az ezüst? Meg az ezüstözött réz? És ha egy jobb ezüstnél még rézből is tud valaki jobbat csinálni, akkor mi van? Vagy ha jó ezüsböl sem csinál valaki csak sokkal rosszabbat mint más, régen, ami sokkal olcsóbb ma?Rock60 írta: ↑2025.06.06., pén. 08:12" Szeretik azt hinni."MrCollector írta: ↑2025.06.06., pén. 07:24
Én mindig visszakérdezek, hogy ez számukra miért lényeges. Van aki saját, van aki mások tapasztalataiból kiindulva "ragaszkodik" valamihez. Tehát eleve kizárja azokat a kábeleket amik pl. nem ezüstből készültek, anélkül, hogy meghallgatná ezeket. Hidd el sok ilyen van.
Az emberek szeretik azt hinni, hogy attól lesz jó egy kábel, ha minden összetevője jó drága. Ezért a csatlakozóknál is elvárják ezt.
Ár aránnyal összefüggésben kell megfogalmazni az elvárásokat.
Botorság azt gondolni, hogy X áron alul nemesfémből kihozható jó hangú kábel.
Kevesebb pénzből meg inkább legyen nagy tisztaságú rézből kiegyenlített, mint gagyi ezüstből visítós.
Ez biztos.
Ha viszont van rá bőven fedezet, akkor egy drága drótnál már érthető és jogos felvetés/kérdés, hogy miből van, mert ott már elvárható a jó minőségű ezüst/stb alapanyag és az arról asszociált legjobb hang.
Szerintem.
De igen, az árral összefügg....,, hogy hallottam jobb rezet olcsóbban , mint mástól ezüstöt. De ennek a cégnek a még drágább ezüstjénél még nem hallottam jobb rezet semennyiért és ezüstöt is csak 1-et jóval drágábbat. Persze sokmindent még nem hallottam, mert akkora a túlkínálat. Szóval maradnék annál, hogy adott árért a legjobbat, ami mindegy miből van.... Ha épp réz, hát legyen az.