Ha valaki Roont használ és egy Roon Bridge végpontot keresne, akkor nem nagyon találhat ár/érték arányban számottevően jobbat, mint a Fiio SR11.dixie-chicken írta: ↑2025.05.31., szomb. 08:20azért a T-3 is,10x szorzóval rendelkezik a Wimm-hez viszonyitvaalto írta: ↑2025.05.30., pén. 20:50Nem célom fikázni a Wiim Ultrát, sőt néhány poszttal korábban még dicsértem is.
No de azért...
A Lumin X1 lejátszó (több mint 30-szoros áron az Ultrához képest) szintén Sabre 9038 chipet használ. Őszintén szólva én semmilyen hasonlóságot vagy közös "indentitást" nem vélek felfedezni a hangjukban, teljesen más világ a két készülék.
Nyilván ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek a Lumin X1-et kellene megcéloznia. A saját nappalimban Lumin T3-at használok, mert abba a rendszerbe az az ésszerű választás. Majd ha egyszer lesz egy Sonus Faber Stradivari hangfalam a nappaliban, akkor majd nyilván nyilván a steamer komponenst is felhozom arra a szintre....csodák nincsenek,ezt már tudjuk a hifiben,"amennyi pénz,annyi zene" szokták mondani..volt nálam töbször DAC/streamer amely valahol az 1500US árszintet képviselte,amely 9038 vlmelyik pro változatával volt szerelve,Snétberger "Hallgató" (ECM 2653) amely a Bartók Béla koncertteremben lett rögzitve,fenoménális volt,de picit a régebbi rock felvételeken sántikált azé
...persze ha ez a szegmens nem a zsánered,észre sem fogod venni,tökéletes megoldás lehet...nem tagadom fél szemem nekem is rajta van (és volt ) ezen a Wimm-en amivel @ mishow most játszadozik
,ezért vagyok kiváncsi,milyen végeredmény fog születni...
![]()
![]()
Bruttó 45 ezer forintért egészen kiváló megoldás. Talán az egyetlen kompromisszuma, az USB C csatlakozás a DAC felé, de ezt a problémát akár egy USB C - USB B kábellel, akár egy USB C papa - USB A mama adapterrel is át lehet hidalni.
Nagyon stabilan működik wifin is, a Roon úgyis felismeri, nem gond akár a DSD256 file-ok stabil lejátszása, wifin keresztül sem.
Nem lehet vele melléfogni. Tóth Gábor barátom cserélhető XMOS/Amanero USB interfészes kísérleti DAC-jával (AKM AK4493 chip) egészen nagyszerű Roon Endpoint kombót alkotnak, még az alzás, Vention usb c- usb b kábellel is.