Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Alex_Aston írta:
2025.05.28., szer. 14:49
Én ezzel messze nem tudok amúgy azonosulni, hatalmas pazarlás, és értelmetlen is 1-2 évente eszközt cserélni. Akárcsak a telefonoknál is.
Én sem tudok vele azonosulni, utaltam rá a postomban, hogy magam is pazarlásnak tartom (és még mennyi minden mást, de ebbe szintén ne menjünk bele ...) Egyszerűen csak leírtam egy tendenciát, amit sajnos egyre többet látok magam körül.
Zenehallgatás esetében amúgy sem értem, milyen szolgáltatás állhat bármi más elé?
Az Ultra olyan sokféle dolgot tud, ami korábban ezen a szinten elképzelhetetlen volt (hdmi eARC, phono, rendszer-vezérlés telefonos appból, szobaakusztikai korrekció, meg amire még rá se jöttem) ami nekem vagy neked nem számítanak, másnak viszont vonzók. ÉN egyetértek a postoddal, de sokan már igénylik ezeket.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2025.05.28., szer. 14:22

Azt gondolom, hogy ebben a műfajban ma már senki sem gondolkodik 10-15 éves távlatban. Ha jönnek is a frissítések, olyan gyors lesz a várható fejlődés mind készülék, mind szolgáltatás vonalon, hogy 2-3 évnél tovább nemigen gondolkodik már senki (és még ezzel is lehet, sokat mondtunk ...).
......
Ez az egész streaming világ amúgy is egy sokismeretlenes egyenlet, ráadásul brutál gyorsan változik, és a mérleg két serpenyőjében a hangminőség a nem audiofil igényű zenehallgatók esetében gyakran alulmarad a szolgáltatásokkal szemben.
Én ezzel messze nem tudok amúgy azonosulni, hatalmas pazarlás, és értelmetlen is 1-2 évente eszközt cserélni. Akárcsak a telefonoknál is.
Én még csak 3,5 éve léptem a streaming világába, de nem látok változást azóta. Max annyit, hogy több a választék.
Ugyanazt az APP-ot használom, ami egyébként már vagy 10 éve létezik.

Persze ha nem a minőség a fontos, akkor ott a YouTube, még egy BT biomassza box, és nem kell próbálkozni a csodavárással.

Zenehallgatás esetében amúgy sem értem, milyen szolgáltatás állhat bármi más elé?
Ha szól a zene, az a fontos. Vagy túl maradi lennék?
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Redguy írta:
2025.05.28., szer. 14:03
Már egy ideje engem is foglalkoztat a kérdés, hogy érdemes-e lecserélnem a régi Auralic aries Femto-mat egy Wiim ultrára (csak futóműként, mert a dac-om az vélhetően magasabb szintet képvisel ...)
Még az elején vagyok a tesztnek, de szinte biztos, hogy ha a DAC-kal elégedett vagy, akkor futóműként kár Ultrára váltani. Mivel elvileg a PRO / PRO Plusz / Ultra közt a digit kimenetig, futóműként nincs különbség, a PRO és analóg táp kombóval jobban jársz, és az lehet meg tudja szorongatni a "Femtot" - de ne szaladjunk előre, fogok írni majd erről is ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2025.05.28., szer. 13:52
Amit még nem tudunk - hiszen elég fiatal márkáról beszélünk - hogy hosszabb, 10-15 éves távon hogyan fog alakulni a szoftveres támogatás. Kicsit tartok tőle, hogy a szegmensre jellemzően 5-6 év után el fognak maradozni a frissítések, de hát végül is a hasonló árú mobiltelefonok is elavulnak 5-6 év alatt, és a vevők többsége simán lecseréli egy újra
Azt gondolom, hogy ebben a műfajban ma már senki sem gondolkodik 10-15 éves távlatban. Ha jönnek is a frissítések, olyan gyors lesz a várható fejlődés mind készülék, mind szolgáltatás vonalon, hogy 2-3 évnél tovább nemigen gondolkodik már senki (és még ezzel is lehet, sokat mondtunk ...). Meghatározott idő múlva jön majd az új, és mindenki lecseréli a régit - ezt hívják erkölcsi avulásnak. Vélhetően ezt eleve belekalkulálták az árába. Persze, hogy ez mekkora pazarlás, azt ne feszegessük, de most - veled egyetértve - én is ugyanazt a folyamatot látom, mint telefonok vagy a számítástechnikai termékek esetén.
Ismerve a Heed Obelisk DA hangját és képességeit, kizártnak tartom, hogy az Ultra - bejáratódva és rendesen kábelezve sem - elérje a Heed egységes, nyugodt, aufiofil hangminőségét. De hát ha gyártaná még Zsolt az Obelisk DA-at, akkor a mostani árából akár öt Wiim Ultra-t is lehetne vásárolni.
Igazad van, valószínűleg hangban nem fogja elérni, ezt az első meghallgatások után lehet érezni, és erre utaltam is az előző postomban. Itt inkább az a kérdés, hogy lesz-e annyira hallgatható a kapott hang, hogy praktikus/kényelmi/szolgáltatási okból ezt (vagy más hasoló) terméket válassza a felhasználó - főleg, ha már nem is elötelezett hifista -, a bejáratott hangminőség helyett.

Ez az egész streaming világ amúgy is egy sokismeretlenes egyenlet, ráadásul brutál gyorsan változik, és a mérleg két serpenyőjében a hangminőség a nem audiofil igényű zenehallgatók esetében gyakran alulmarad a szolgáltatásokkal szemben.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

vazze írta:
2025.05.28., szer. 11:08
Ez rendkívül izgalmasnak és tanulságosnak ígérkezik!
Nagyon várom mishow kolléga részletes beszámolóját mert azon kevesek közé tartozik aki olyasmikre is rávilágít ami másnak esetleg elsőre fel sem tűnik.
Nem kevés időt és persze pénzt megtakarítva ezzel nekünk.
Erre a demo példányos dologra gondoltam én is , és le is beszéltem egy itteni kereskedővel a dolgot. Szombaton megyek érte :rolleyes:

Ez a kiállításos dolog rávilágított arra, hogy a Wiim felnőtt már ahhoz a feladathoz , hogy komolyan vehető legyen nem csak kezelhetőség de hangminőség szempontjából is.

Közben bennem újabb kérdések jönnek elő amikre remélhetőleg már én is megtalálom a választ pár napon belül. Például milyen a dac-ja az én erősítőm dac-jához képest ami ugyanazt a chip-et használja? Mikyen a hangerőszabályzása? Hogy szól jobban? Saját hangerőszabályzással vagy megkerülve azt?
Meddig érdemes elmenni kábel tuning-al?
Wifi vagy Lan?

Izgalmas napoknak nézünk elébe :D
Már egy ideje engem is foglalkoztat a kérdés, hogy érdemes-e lecserélnem a régi Auralic aries Femto-mat egy Wiim ultrára (csak futóműként, mert a dac-om az vélhetően magasabb szintet képvisel, bár ha itt lenne nyilván azt is megpróbálnám).
Lehet, hogy utánad én is elkérem egy demora - ha megmondod melyik kereskedőtől lehet demóra kérni egyet :rolleyes:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3149
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
2025.05.28., szer. 08:54
Köszönöm a bíztatásokat és a bejáratási tippeket. Ez utóbbiból nem szoktam nagy faxnit csinálni: egyszerűen elindítok egy webrádiót (általában a radioswissjazz.ch-t) a nappaliban, és megy halkan folyamatosan pár napig, ez elég szokott lenni.

Persze, meg fogom írni a tapasztalataimat, bár elég sok a dolgom mostanában, de erre szakítok időt.
Igazából azért vágtam bele, mert régi tervem, hogy csökkentsem a dobozok és főleg a kábelek számát a "zenegépek" körül, és ez kezdettől jó opciónak tűnt. Régóta Wiim PRO streamert használok, így a hangjával, a tuningolhatóságával tisztában vagyok. Az appot is elég jól kiismertem, kezelhetőnek és praktikusnak tartom, a frissítések állandóan jönnek, a szolgáltatások nem csak ebben a kategóriában, hanem általánosan véve is bőségesek.

A végső lökést az adta, hogy megláttam a fotót a müncheni hifi showról, ahol az AQ kereskedő három Wiim Ultrával, egy Heed Elixir LE30-al és egy AE hangdobozzal demozot - gondoltam, ha nekik ez jó, akkor ezt itthon is érdemes kipróbálni.
Zsolt révén most épp van nálam egy ugyanilyen erősítő, és van egy Heed DA v2.3 kártyával. AQ kábel helyett Heed kábeleket használok, és a dobozok Enigma 5-ösök, de a hangjukat jól ismerem, tehát tesztelni tudok korrektül.

A másik ok, amiért belekezdtem, hogy bármilyen fórumon kerestem rá az Ultrára, nagy volt a hype körülötte, és azt mindenki hangsúlyozta, hogy az árához képest mekkora király, és hogy mennyi szolgáltatása van (tényleg brutál), de engem - meg gondolom benneteket is - mégis az érdekelne elsősorban, hogy hangban hol helyezkedik el a listán, és főleg persze, hogy mennyire jól lehet vele zenét hallgatni?

Amit még ki szeretnék próbálni, az az, hogy mennyire érdemes árban hozzá nem illő kábelekkel kiegészíteni? A PRO esetében azt tapasztaltam, hogy nagyon. A helyben lakó hifis barátaim már felajánlottak árban hozzáillő (AQ, Linn, VdH) rca IC kábeleket, és árban egészen extrém kábeleket is (pl felső kategóriás Black Rhodium), ha majd elérek oda, hogy tudom tesztelni, írok pontos típusszámokat. Ami még kellene, az egy (vagy több) "rendes" tápkábel, mert a gyári az teljesen sima bolti lámpazsinór. A nehezítés az, hogy az Ultrán C7 borotva csatlakozó van, és a 2m-es változat lenne a komfortos, ami nem feszülne. Itt nem gondolnék extra dologra, gyáriban AQ X2 vagy Y2 elég lenne, bár a gyári madzagot szerintem bármi megugorja. Drága Doky barátunk, ha még élne ... sad.gif

Na, hát itt tartok most. Az első meghallgatás alapján a hang még nyers és túlságosan "hifis", bár azt gondolom, sok zenéhez, és sok ízléshez ez már így is nyerő, de futóműként PRO a minőségi tápolással és a Heed DA-val egyelőre pár taktus után lehűti a lelkesedést. Az Ultra sávszélei jobbak, több részletet is mutat meg, de a PRO/DA párossal ezek az információk összeállnak zenévé, dinamikával, élvezettel, levegővel, hangulatokkal.
Ha majd bejáratódik az Ultra, és lesz tápkábelem, újra megcsinálom ezt a tesztet, de addig úgy döntöttem, inkább komplett egészként koncentrálok az Ultrára, hiszen a vevők legnagyobb része úgyis ezért fogja megvenni, és végső soron nekem is ez lenne az elképzelésem.
És akkor még a hdmi eARC-ről nem is beszéltem, ahhoz kell majd egy 3m-es kábelt szereznem, de mindent a maga idejében ;)

Folytatása következik! 31_1_21.gif
Árulom én is a Wiim-eket, és bár nálam a fókusz alapvetően a prémium kategóriára összpontosul, azt kell mondjam, hogy az Ultra árérték arányban verhetetlen és a saját kategóriájában közel sincs hozzá semmi. Remek a szoftvere - ami ebben szegmensben elég ritka - stabil a működése, és széleskörű szolgáltatásokat nyújt, a frissítések is rendszeresen jönnek. Amit még nem tudunk - hiszen elég fiatal márkáról beszélünk - hogy hosszabb, 10-15 éves távon hogyan fog alakulni a szoftveres támogatás. Kicsit tartok tőle, hogy a szegmensre jellemzően 5-6 év után el fognak maradozni a frissítések, de hát végül is a hasonló árú mobiltelefonok is elavulnak 5-6 év alatt, és a vevők többsége simán lecseréli egy újra, miért lenne ez másképp a Wiim esetében, no de ezt majd meglátjuk úgy 2030 környékén.

Ismerve a Heed Obelisk DA hangját és képességeit, kizártnak tartom, hogy az Ultra - bejáratódva és rendesen kábelezve sem - elérje a Heed egységes, nyugodt, aufiofil hangminőségét. De hát ha gyártaná még Zsolt az Obelisk DA-at, akkor a mostani árából akár öt Wiim Ultra-t is lehetne vásárolni.

Elhangzott itt korábban az Ultra és Lumin D3 összehasonlítása, illetve, hogy vajon eléri-e az Ultra a D3 hangminőségének 80-90%-át. Eléggé értelmetlen kérdésnek tűnik ez, egyrészről nincs egyértelmű mérőszám a hangminőségre, így maximum szubjektív alapon lehet ilyesmit elemezni. Másrészről - bár mindkét készülék a maga kategóriájában az egyik legjobb - nem ugyanabban a ligában játszanak. Ez kicsit olyan mint ha a fociban a BL győztes csapat teljesítményét hasonlítanánk a Konferencia Liga győztesének teljesítményéhez. Mindkettő komoly eredmény, de messze más a színvonal, nem összehasonlítható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ez rendkívül izgalmasnak és tanulságosnak ígérkezik!
Nagyon várom mishow kolléga részletes beszámolóját mert azon kevesek közé tartozik aki olyasmikre is rávilágít ami másnak esetleg elsőre fel sem tűnik.
Nem kevés időt és persze pénzt megtakarítva ezzel nekünk.
Erre a demo példányos dologra gondoltam én is , és le is beszéltem egy itteni kereskedővel a dolgot. Szombaton megyek érte :rolleyes:

Ez a kiállításos dolog rávilágított arra, hogy a Wiim felnőtt már ahhoz a feladathoz , hogy komolyan vehető legyen nem csak kezelhetőség de hangminőség szempontjából is.

Közben bennem újabb kérdések jönnek elő amikre remélhetőleg már én is megtalálom a választ pár napon belül. Például milyen a dac-ja az én erősítőm dac-jához képest ami ugyanazt a chip-et használja? Mikyen a hangerőszabályzása? Hogy szól jobban? Saját hangerőszabályzással vagy megkerülve azt?
Meddig érdemes elmenni kábel tuning-al?
Wifi vagy Lan?

Izgalmas napoknak nézünk elébe :D
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a bíztatásokat és a bejáratási tippeket. Ez utóbbiból nem szoktam nagy faxnit csinálni: egyszerűen elindítok egy webrádiót (általában a radioswissjazz.ch-t) a nappaliban, és megy halkan folyamatosan pár napig, ez elég szokott lenni.

Persze, meg fogom írni a tapasztalataimat, bár elég sok a dolgom mostanában, de erre szakítok időt.
Igazából azért vágtam bele, mert régi tervem, hogy csökkentsem a dobozok és főleg a kábelek számát a "zenegépek" körül, és ez kezdettől jó opciónak tűnt. Régóta Wiim PRO streamert használok, így a hangjával, a tuningolhatóságával tisztában vagyok. Az appot is elég jól kiismertem, kezelhetőnek és praktikusnak tartom, a frissítések állandóan jönnek, a szolgáltatások nem csak ebben a kategóriában, hanem általánosan véve is bőségesek.

A végső lökést az adta, hogy megláttam a fotót a müncheni hifi showról, ahol az AQ kereskedő három Wiim Ultrával, egy Heed Elixir LE30-al és egy AE hangdobozzal demozot - gondoltam, ha nekik ez jó, akkor ezt itthon is érdemes kipróbálni.
Zsolt révén most épp van nálam egy ugyanilyen erősítő, és van egy Heed DA v2.3 kártyával. AQ kábel helyett Heed kábeleket használok, és a dobozok Enigma 5-ösök, de a hangjukat jól ismerem, tehát tesztelni tudok korrektül.

A másik ok, amiért belekezdtem, hogy bármilyen fórumon kerestem rá az Ultrára, nagy volt a hype körülötte, és azt mindenki hangsúlyozta, hogy az árához képest mekkora király, és hogy mennyi szolgáltatása van (tényleg brutál), de engem - meg gondolom benneteket is - mégis az érdekelne elsősorban, hogy hangban hol helyezkedik el a listán, és főleg persze, hogy mennyire jól lehet vele zenét hallgatni?

Amit még ki szeretnék próbálni, az az, hogy mennyire érdemes árban hozzá nem illő kábelekkel kiegészíteni? A PRO esetében azt tapasztaltam, hogy nagyon. A helyben lakó hifis barátaim már felajánlottak árban hozzáillő (AQ, Linn, VdH) rca IC kábeleket, és árban egészen extrém kábeleket is (pl felső kategóriás Black Rhodium), ha majd elérek oda, hogy tudom tesztelni, írok pontos típusszámokat. Ami még kellene, az egy (vagy több) "rendes" tápkábel, mert a gyári az teljesen sima bolti lámpazsinór. A nehezítés az, hogy az Ultrán C7 borotva csatlakozó van, és a 2m-es változat lenne a komfortos, ami nem feszülne. Itt nem gondolnék extra dologra, gyáriban AQ X2 vagy Y2 elég lenne, bár a gyári madzagot szerintem bármi megugorja. Drága Doky barátunk, ha még élne ... sad.gif

Na, hát itt tartok most. Az első meghallgatás alapján a hang még nyers és túlságosan "hifis", bár azt gondolom, sok zenéhez, és sok ízléshez ez már így is nyerő, de futóműként PRO a minőségi tápolással és a Heed DA-val egyelőre pár taktus után lehűti a lelkesedést. Az Ultra sávszélei jobbak, több részletet is mutat meg, de a PRO/DA párossal ezek az információk összeállnak zenévé, dinamikával, élvezettel, levegővel, hangulatokkal.
Ha majd bejáratódik az Ultra, és lesz tápkábelem, újra megcsinálom ezt a tesztet, de addig úgy döntöttem, inkább komplett egészként koncentrálok az Ultrára, hiszen a vevők legnagyobb része úgyis ezért fogja megvenni, és végső soron nekem is ez lenne az elképzelésem.
És akkor még a hdmi eARC-ről nem is beszéltem, ahhoz kell majd egy 3m-es kábelt szereznem, de mindent a maga idejében ;)

Folytatása következik! 31_1_21.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2025.05.28., szer. 05:13
mishow írta:
2025.05.27., kedd 20:28
Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
Bárcsak minden vevő ilyen tisztességesen gondolkodna mint te!
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Köszönöm, szerintem is így tisztességes, ráadásul "win-win" szituáció, hiszen így nyilvánvalóan az árból is kaptam kedvezményt. A termék egyébként kifogástalan állapotban érkezett, fóliásan, karcmentesen. A tartozékok-kábelek nem is voltak mind kibontva, ami mégis, annak is normálisan volt kivágva az egyébként fóliaheggesztővel lezárt csomagja. Egyedül a külső dobozon látni, hogy megjárhatott már több csomagküldést - de ez meg a hangot nem befolyásolja ;)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3149
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
Nah, jelentem meguntam a ködszurkálást, és berendeltem egy Wiim Ultrát, hogy ne a teszteket böngésszem, hanem megfüleljem magamnak.
Mivel már nem írok teszteket, így nincs tesztpéldány sem, szóval vettem egyet, oxt jónapot. Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
Most kezdem járatni, ha jók lesztek, írok róla ide a topicba.
kocka.gif
Bárcsak minden vevő ilyen tisztességesen gondolkodna mint te!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
Reméljük, nem bírod ki, és leírod ide is, amit kell. Ahogy szoktad amúgy is. :tutiok: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Én mostanában, gyakran Manu Katché - Neighbourhood albumával járatom az eszközöket. Jót tesz nekik is, nekem is. :smile29: :drum:
Tidal album link: https://tidal.com/browse/album/77620086?u

Egy Wiim Ultra beszámolót Mishow tollából szívesen olvasnék, és szeirntem még sokan mások is. :tutiok:

clearsound
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Szia,
Várjuk a tapasztalataidat.
Szerintem a bejáratás során az Isotek beégető CD-jének 1. és 4. Trackjét is érdemes lenne lefuttatnod, a CD használati utasítása szerint.

IsoTek Full System Enhancer CD (2nd Edition)
https://isoteksystems.com/products/full ... -enhancer/
Csatolmányok
IsoTek_FSE2_Booklet_web.pdf
(1.54 MiB) Letöltve 29 alkalommal.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Nah, jelentem meguntam a ködszurkálást, és berendeltem egy Wiim Ultrát, hogy ne a teszteket böngésszem, hanem megfüleljem magamnak.
Mivel már nem írok teszteket, így nincs tesztpéldány sem, szóval vettem egyet, oxt jónapot. Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
kocka.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2025.05.26., hétf. 01:20
Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra ...
A Wiim apptól ne félj, a PRO nálam kétszer vagy háromszor fagyott le a kb egy év alatt, de én voltam a hibás, mert AB teszteken olyan gyorsan és sokat kapcsolgattam, amit már nem bírt elviselni. Egyébként stabil, sok a szolgáltatása és állandóan frissül. Ezt a kérdést nyugodtan kipipálhatod, a Wiim app szerintem nagyon jó, én amúgy is csak beállításra használom, mert utána a Tidal konnektből megy. A qobuzt nem ismerem, de ismerve a fejlesztőket, az is stabil lesz.

Az Ultra tápja "ravaszabb" kérdés, mert a PRO futóműként nálam akkor lépett szintet, amikor kapott egy analóg tápot és egy normális tápkábelt, ezt leírtam a korábbi hsz-emben és más kommentekben is. Ezek nélkül a tuningok nélkül, sima dugasztáppal viszont erősen közepes a PRO, hallgatható de kb ennyi. Ezért lehet elgondolkodtató, hogy az Ultrának C7 borotva csatlakozója van, belül kapcsitáppal, ami persze lehet nagyon jó, de egy 12V-os DC aljzat (vagy ha fogadna C13 kábelt) praktikusabb volna, mert lehetne tuningolni - lehet, hogy ez most nem volt cél? gondolkodik.gif

Azzal mindeképp egyetértek, hogy a Wiim, és egy (?) szinttel feljebb az Eversolo és a FiiO átrendezte a piacot, de ahogy írtad, már a te "deszka Málnád" is tud meglepetést okozni, és azt se felejtsük el: a streaming piacon - hardver és szoftver oldalon egyaránt - a fejlesztésnek még csak az elején vagyunk!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2025.05.15., csüt. 08:32
vazze írta:
2025.05.14., szer. 19:46
Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás :smile53:

Köszönöm a kimerítő és részletes választ!
Ez esetben már nem keresek Lindemann-t :-)
Tulajdonképpen az adta a lökést a bogárnak, hogy pár hete megjelent egy új frissítés a qobuz app-ban ami immár hozta magával a régóta várt "connect" funkciót. Hirtelen lett is támogatás a Wiim-re , Auralic-ra, Lumin-ra, Lindemann-ra, hogy csak néhányat említsek. Ezt szerettem volna kipróbálni. Aztán szétnéztem itthon a kacatos dobozok alján és elővettem egy Raspberry -t amin van Volumio és ezzel is működik. Kb a legmostohább módon rá van szerelve egy fadarabra, van rajta egy Audiophonics s-pdif kártya és így van összekötve az erősítővel egy Aq kábellel és telefon töltővel megy. Ami a meglepő, hogy tök jól szól így is , és ez életre hívott egy évek óta parkolópályán lévő projektet.

Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra...stb. Kicsit az az érzésem , hogy a Wiim rendesen keresztbetett a konkurenciának. Ha tényleg annyira jó mint ahogy mondják akkor gond van , mert ott van például egy Lumin D3 ami stabil és elismert vagy a kivállóan konfigurálható Auralic Vega S1 a 2000euro-s árával. Ha a Wiim Ultra tudja ezek stabilitását (és a szóbeszéd szerint ez a helyzet) valamint a hangjuk 88-92-%-át hozza ötöd áron , akkor a lekvár nem kicsi.
Akárhogy is megpróbálok elkérni egy demo példányt hamarosan és kipróbálom. Kiváncsi lennék mikor jön ki belőle egy analóg tápos, mert ahogy ezek nyomulnak...
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Sziasztok,
Érdeklődöm hogy van valakinek tapasztalata a Lumin L2 zeneszerver és hálozati switsh használatával ??https://www.luminmusic.com/lumin-l2.html

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4020

Hozzászólás Szerző: juliush »

iistván írta:
2025.05.23., pén. 10:29
Mit lehet tudni a Rpi "körítéséről"?
ÜDv.
Amit Süti megosztott velünk:
viewtopic.php?p=2936650#p2936650
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

juliush írta:
2025.05.21., szer. 19:10
Ez sem rossz kombináció!
IMG_3446.jpeg
Mit lehet tudni a Rpi "körítéséről"?
ÜDv.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Ez sem rossz kombináció!
IMG_3446.jpeg
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Zolee6969 írta:
2025.05.15., csüt. 10:53
...Nekem már kb egy hónapja van meg a Sabo Signature 23 Gold verzió...
...Nagy gratula Tamásnak, az alkotónak, igazi mestermunka !
Pár napja nálam vendégeskedik a Streamer 23 Signature (nem Gold) és a SuX Dreamer One prototípus.
Illetve ez utóbbi már nem csak vendég ... ;)
Mindkét darab zseniális a maga kategóriájában, szerintem a Dreamer One még nagyobb teljesítmény, mert ez bizony nagyságrendekkel alacsonyabb költségvetéssel készült, és olyan eszközök közé "furakodott be" nálam, mint a Resonessence Labs Invicta és Exogal Comet DAC-jaim!
Most épp Roon végpontként hallgatva a NAS-on futó Roon Core-ral, Schiit Valhalla 2-es csöves előfokkal (a 6N1P feszültségerősítő csövek Mullard E88CC-re cserélve) a szintén Süti építette 0dB feszültségerősítésű kimenő-fokozatokon keresztül a Harbeth M30.1-eseket hajtva csodálatosan őszinte előadást élvezhetek. Némi plussz testről 50Hz alatt a hangfalakkal párhuzamosan bekötött REL B2-es mélynyomó gondoskodik. Kábelezés: Van den Hul The First Ultimate IC-k és Tellurium Q Black II hangfalkábel.
Süti tényleg nagyon betalált ezekkel a kreációival, megérdemli, hogy széles körben megismerjék!
Dreamer_One.jpg
Gyula 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

samlevy0515 írta:
2025.05.16., pén. 11:26
PgSpa írta:
2025.01.17., pén. 10:23
Az Auralic nem kínai, hanem koreai gyártó, és valószínűleg nem északi :smile29:
Valójában az AURALIC egy kínai vállalat, amely a high-end digitális audioberendezések területén specializálódott.
Már tisztáztuk vagy fél éve...

marantzfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Re: Allo Digione Volumioval

Hozzászólás Szerző: marantzfan »

Hát nyilván minden szubjektív de szerintem akkor sem egy liga a 2 streamer. A Digione is szuper de az nem a high-end kategória és a signature-ben pont az a zseniális, hogy megfelelő táppal az fel tud ugrani a high-end szintre míg az ára - még az új ára sem - közelíti meg azt a szintet amit képvisel. Mindkét cucc kiváló ár/érték arányban de a signature pont amiatt jobb mert az olyan ligában versenyez ahol sokkal drágább ellenfelek vannak. Persze nyilván egy rendszer minden komponense számít. Számítanak a tápok, a kábelek és nyilván a hangfal és az erősítő is. Nekem volt szerencsém mindkét típust kipróbálni sokféle audiophile/high-end komponensekkel és a signature fel tudott nőni a high-end komponensekhez is ami nekem döbbenetes volt. Ennyi volt az üzenet. És hidd el nem a hirdetést akartam rombolni vele csak leírni a véleményem. Jelenleg 4 db PI alapú eszköz zenél a házamban de volt idő amikor 6 is volt, hidd el eléggé kiteszteltem az Allo/Hifiberry/Ian Canada és egyéb PI vonal sok típusát. Nem szoktam beleszólni hirdetésekbe csak pont ezekkel az eszközökkel tényleg nagyon sokat fogalalkoztam.

És a végére mégegyszer leírom: a sima Digione is egy szuper cucc és ár/érték arányban ennyi pénzért verhetetlen. A hirdetett ár pedig abszolút korrekt érte! Jól jár vele aki megveszi a hirdetett áron.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
2025.05.15., csüt. 20:43
vazze írta:
2025.05.15., csüt. 05:50
gomolalaci írta:
2025.05.14., szer. 20:18
A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb... sad.gif
Te emiatt adtad el a tiédet?
Konkrétan a pro+ érdekel , mert abban van AKM dac.
Én nem adam el wiim ultrat-t....
Ügyes válasz, nagy segítség volt a kíváncsi fórumtársaknak ... :kapdelm:

viewtopic.php?f=31&t=216545

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
2025.05.15., csüt. 05:50
gomolalaci írta:
2025.05.14., szer. 20:18
vazze írta:
2025.05.14., szer. 19:46
Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb... sad.gif

Te emiatt adtad el a tiédet?
Konkrétan a pro+ érdekel , mert abban van AKM dac.
Én nem adam el wiim ultrat-t....
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”