MrCollector írta: ↑2025.05.28., szer. 08:01
Mint kábelkészítőt érdekelnek a következő dolgok a vásárlók részéről.
Ha vásárolni akartok valamit akkor az alábbiak mennyit nyomnak a latba?
Jé, egy kábeles kérdés a kábeles topicban
A saját tapasztalataimat és a saját preferenciáimat szívesen megírom neked, ami persze nem biztos, hogy mindenki véleményével egyezni fog, de
egy véleménynek talán jó lesz

Elég régen hifizek, és egy ideig teszteltem is, így ma már nagyjából tudom, hogy mi
nem jön be nekem:
- általában nem szoktam szeretni a vastag kábeleket, nálam gyakran belassította, "mackóssá" tette a zenét; igen, tapasztaltam ennek ellenkezőjét is, de nálam inkább az előbbi volt jellemző;
- általában jobban bejön nekem a nagy tisztaságú réz, az ezüstözött rézkábelekkel sokszor volt olyan tapasztalatom, hogy felfelé húznak, fényesek, vagy "izgága" hangúak, ezeket kerülöm ma már; igazán finom, tiszta ezüstkábel nem jutott el hozzám, az már nem az én kategóriám;
- kedvelem a tömör kábelek hangját, számomra általában simaságot adnak a zenének, de tudom, sokan unalmasnak tartják; sokáig voltam DNM használó, gondolom, ez sokat elárul az ízlésemről;
- a külső legyen egyszerű, engem ma már nem lehet a harisnyákkal, látványos dugókkal és egyéb külsőséggekkel megvenni; persze ha ezeknek funkciója van, az más;
- a felépítésnél inkább a praktikumot figyelem, a kezelhetetlen locsolócsövek az öklömnyi dugókkal nálam nem játszanak; a látványuk nem szédít meg, és ha nem férnek el a készülékek/szekrény mögött, akkor nincs miről beszélni.
Amit még hozzátennék, hogy a már említett DNM korszak óta hiszek a kevés fém, kevés pvc elgondolásban, IC kábeleknél szerettem a könnyű Bullet Plug dugókat, és szerettem azt a hangot is; de hogy ebben mennyi szerepe volt ezeknek a tényezőknek, azt nem tudom megítélni.
Ja, végül de fontos sorban, az ár-érték arány: van ami nálam abszolút értékben kivül esik a pénztárcámon, de a megfizethető kábelek esetében is igyekszem tartani az ésszerű arányokat. Régen volt a hallgatólagos 15%-os arányszám, ami ma már nem teljesen igaz, sőt pl a streamereknél kezdem tapasztalni az 1:1 arányt - de ezzel nem szeretnék vitát gerjeszteni, saját tapasztalat, saját rendszerben (ha vita lesz belőle, most szólok, nem fogok beszállni).
Röviden ennyi jutott eszembe, remélem segítettem valamennyit, és örülök, hogy végre egy on-topic téma!