Nem tudhatom kinek mi az igényszintje. Hadd ne én kérjek elnézést mert vannak elvárásaim.pali923 írta: ↑Tegnap, 22:30Sajnos (nem csak most) rá kellett döbbennem, hogy nem vagyok igazi hifista. Voltam már pár koncerten, olyanon is, ahol a 2. sorban oldalt kaptam csak helyet , és a csellók ott szóltak az orrom előtt, a többiek meg valahol hátul, vagy a kakasülön kellett ülnöm, de sosem bosszankodva hallgattam a zenét, hogy miért nem a 6. sor közepén ülök, ott sokkal nagyobb lenne az élmény. Az meg még egyszer sem jutott eszembe, hogy az otthoni rendszert akarnám hallani a koncertteremben, vagy akár fordítva.
Biztos bennem van a hiba.![]()
![]()
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1172
Re: Kábelezzünk
Sajnos (nem csak most) rá kellett döbbennem, hogy nem vagyok igazi hifista. Voltam már pár koncerten, olyanon is, ahol a 2. sorban oldalt kaptam csak helyet , és a csellók ott szóltak az orrom előtt, a többiek meg valahol hátul, vagy a kakasülön kellett ülnöm, de sosem bosszankodva hallgattam a zenét, hogy miért nem a 6. sor közepén ülök, ott sokkal nagyobb lenne az élmény. Az meg még egyszer sem jutott eszembe, hogy az otthoni rendszert akarnám hallani a koncertteremben, vagy akár fordítva.
Biztos bennem van a hiba.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6160
Itt nem az SP1-et kritizáltad - azon már túl vagy.SoundMania írta: ↑Tegnap, 20:14Szerintem ez elegendő tapasztalat. Legalábbis nekem elegendő. Ahhoz feltétlenül, hogy sp1-et kritizáljak.

Egyébként pedig kardozzatok nyugodtan.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- SoundMania
- V.I.P.
Már többször megjegyeztem, hogy volt egy ideig (évekig) Sp1-esem. Újan vettem, így tudom, hogy hibátlan állapotú volt. És ehhez tudok viszonyítani. Tudom, hogy hogyan szól és mit lehet kihozni belőle. És, hogy egy Triangle Comete vagy Titus is többre képes nála. De ismerősöknek is vannak drága cuccaik. Amik tudom mire képesek. Ezekhez szintén tudok másokat viszonyítani. Néha még hozzám is eljutnak meghallgatási lehetőségre érdekesnek tűnő dolgok. Szerintem ez elegendő tapasztalat. Legalábbis nekem elegendő. Ahhoz feltétlenül, hogy sp1-et kritizáljak.tonee73 írta: ↑Tegnap, 19:56Míg arra sem veszed a fáradságot, hogy ide kiírd, hogy te min hallgatsz zenét - de eldöntöd, hogy bár a tiédnél nem is kevéssel alacsonyabb lóról (stílusban) még mit véleményezzen a fórumtárs.Ismét alulmúltad magad.SoundMania írta: ↑Tegnap, 19:47
Na a lényeg, hogy a spendoroddal meg a kábeleddel neked biztosan nem hiszek. Legalább ha lenne mondjuk egy nagy Nautilusod komoly ARC-kkel, Kalistával, az legalább magasra tenné a mércét és mondhatnám rá, hogy húha, azzal már lehet kritizálni sokmindent.... De a tied arra jó csak, hogy a videoton, orion dobozokat, esetleg Heybrook hb1-et, StandArt2 megkritizáld....
![]()
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6160
Míg arra sem veszed a fáradságot, hogy ide kiírd, hogy te min hallgatsz zenét - de eldöntöd, hogy bár a tiédnél nem is kevéssel alacsonyabb lóról (stílusban) még mit véleményezzen a fórumtárs.Ismét alulmúltad magad.SoundMania írta: ↑Tegnap, 19:47
Na a lényeg, hogy a spendoroddal meg a kábeleddel neked biztosan nem hiszek. Legalább ha lenne mondjuk egy nagy Nautilusod komoly ARC-kkel, Kalistával, az legalább magasra tenné a mércét és mondhatnám rá, hogy húha, azzal már lehet kritizálni sokmindent.... De a tied arra jó csak, hogy a videoton, orion dobozokat, esetleg Heybrook hb1-et, StandArt2 megkritizáld....

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- SoundMania
- V.I.P.
Nekem ez is gondom.... Hogy ilyen-olyan helyeken hallgathatóak meg ezek a dolgok. Tipikusan koncerttermekben. Nem tudom mennyien olvasnak ide bele, kíváncsi lennék kinek mi a véleménye pl a Zalaegerszegi városi koncert és kiállítóterem (közismert nevén Zsinagóga) hangzásáról. Vagy legutóbb Keszthelyen a Balaton színházban hallgattunk koncertet (bár itt alul múlta magát a zenekar nagyon) , majd 2 nap múlva ugyanazt a zenekart Őriszentpéterben templomban, ahol viszont rájuk sem lehetett ismerni, jók voltak. Időnként szombathelyre is eljutunk a Bartók terembe, vagy valamelyik templomba koncertre. Mind más hangzás. Én a Zsinagógába nem is járok már sok éve, mert olyan rossz. Örüljön akinek jobb jut. Nekem marad az otthoni zenehallgatás. Meg az ismerősöknél. Aki ismer már azt is tudja megkérdezze-e hogy tetszett amit hallok nála. :) Szóval várom a véleményeket az előbbi helyekről aki olvassa.chord_ írta: ↑Tegnap, 18:55Igen sokat hallottam élőben.SoundMania írta: ↑Tegnap, 13:45
Engem meg az nem nagyon érdekel, hogy te milyen zenei környezetet keresel az adott készülékeiddel, ha úgy tűnik az analóg számodra LP-ről nem is elég jó, ha jól értem. Max arra lennék kíváncsi miért csemballóra hivatkozol gyakran. Miért nem más hangokra, amikkel nem csak speciális helyen találkozik az ember. És kiváncsi lennék hány lemezed van az adott helyekről, az adott csemballókkal, amiket élőben is hallgattál. Ez talán valamit még jelenthet.....
Lévén, a reneszánsz / barokk zenekaroknál, pl. Vivaldi, őt biztosan ismered, ott a continuo 'kitámasztást' adják.
Néhány esetben hallottam konkrétan azt a hangszert élőben, ami a lemezen rajta van.
Legtöbbször azonban a kedvenc lemezeken olyan régi hangszerekkel játsszák fel az anyagot, amelyek valamelyik gyűjtőtől kölcsönződtek, arra az egy hétre, aztán megy vissza a vitrin mögé - ezeket nyilván nem hallottam.
Hogy miért a csembaló?, hát azért, mert én nagyon szeretem.:)
És annyi kényes felhang van rajta, hogy a hifi rendszereken nagyon sokszor kifog, és akár egyetlen helytelenül megválasztott kábel is képes galibát okozni. És az eredmény nem az, mint a többi zenénél, hogy 'nem annyira jó', hanem az, hogy 'katasztrofális', és fél percen belül ki kell szedni a lejátszóból. És ez utóbbi esetben soha nem lesz csembaló-lemez hallgatás, ezt hidd el nekem.
Ha sikerül a varázslat, akkor pedig egy rendkívül finom dolog, egy finom akusztikai élmény.
Ott a blog, jó sok cikk ezekről a pillanatokról szól.
Na, a lényeg, hogy én többre becsülöm a szabadtéri hangzást, ahol még nem hallottam csemballót. Így azt nem is tudnám mihez hasonlítani. Viszont ami mindenhol körülvesz, az emberi hang! Ez olyan pont kellene, hogy legyen mint a Vz kábel! :)
És megértem, hogy az sp1 azzal az egyetlen dróttal neked közelíti a hallott koncert élményt, mert sok koncertterem tudja az sp1 hangjának a tónusát is. De még a felbontását is. De most ezt mind negatív értelemben. Persze nem mindegy a koncertteremben is hova ülök... De pont azért elölre, hogy ne a termet halljam. A Zsinagógában kb mindegy, mindenhol sz@r. Bartókban 4-10 sor bejön. Balatonban a 7. sor már messze volt. :) Az őri templomban meg a zenészek mellett lehetett csak eleve és jó volt! Szabad téren változó. Ott csak az a kérdés, hogy milyen hangosan szeretném hallani. :) persze elektronika mentesen csakis! Ha van hangosítás, akkor megette a fene azt is.
Ami még jó volt, Szombathelyen a sportházban a Carmina Burana jubileumi koncert.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2629
Audax,DIY...Már tisztáztuk, nem Focal, hanem maximum Triangle, vagy más, az összes többi pontatlanságot majd SM kijavítja - ha akarja.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ha már a csembaló szóba került.
Volt két héttel ezelőtt egy FB posztom az un csellóemelvényről, az un valósághű "hangszerhangok" keresése kapcsán.
Amire Kishonti István hangmérnök (és mellesleg kórista és hegedűs is), aki igen nagyszámú élő klasszikus zenei felvételt készített az elmúlt 30 év során, az alábbi posztban reagált.
Volt két héttel ezelőtt egy FB posztom az un csellóemelvényről, az un valósághű "hangszerhangok" keresése kapcsán.
Amire Kishonti István hangmérnök (és mellesleg kórista és hegedűs is), aki igen nagyszámú élő klasszikus zenei felvételt készített az elmúlt 30 év során, az alábbi posztban reagált.
Igen sokat hallottam élőben.SoundMania írta: ↑Tegnap, 13:45
Engem meg az nem nagyon érdekel, hogy te milyen zenei környezetet keresel az adott készülékeiddel, ha úgy tűnik az analóg számodra LP-ről nem is elég jó, ha jól értem. Max arra lennék kíváncsi miért csemballóra hivatkozol gyakran. Miért nem más hangokra, amikkel nem csak speciális helyen találkozik az ember. És kiváncsi lennék hány lemezed van az adott helyekről, az adott csemballókkal, amiket élőben is hallgattál. Ez talán valamit még jelenthet.....
Lévén, a reneszánsz / barokk zenekaroknál, pl. Vivaldi, őt biztosan ismered, ott a continuo 'kitámasztást' adják.
Néhány esetben hallottam konkrétan azt a hangszert élőben, ami a lemezen rajta van.
Legtöbbször azonban a kedvenc lemezeken olyan régi hangszerekkel játsszák fel az anyagot, amelyek valamelyik gyűjtőtől kölcsönződtek, arra az egy hétre, aztán megy vissza a vitrin mögé - ezeket nyilván nem hallottam.
Hogy miért a csembaló?, hát azért, mert én nagyon szeretem.:)
És annyi kényes felhang van rajta, hogy a hifi rendszereken nagyon sokszor kifog, és akár egyetlen helytelenül megválasztott kábel is képes galibát okozni. És az eredmény nem az, mint a többi zenénél, hogy 'nem annyira jó', hanem az, hogy 'katasztrofális', és fél percen belül ki kell szedni a lejátszóból. És ez utóbbi esetben soha nem lesz csembaló-lemez hallgatás, ezt hidd el nekem.
Ha sikerül a varázslat, akkor pedig egy rendkívül finom dolog, egy finom akusztikai élmény.
Ott a blog, jó sok cikk ezekről a pillanatokról szól.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Már tisztáztuk, nem Focal, hanem maximum Triangle, vagy más, az összes többi pontatlanságot majd SM kijavítja - ha akarja.chord_ írta: ↑Tegnap, 12:32
Ha meg kicsit részletesebb vagy interaktív a dolog, akkor pedig kihámozható sok dolog, pl. a fenti fonál esetén, hogy ha SM nem hallgat főleg-komolyzenét, csembalót mondjuk sosem, ha analógot inkább LP-ről, AN-J tetszett neki egy Spendor ellenében, és lehet, hogy Focal-t hallgat, akkor a vészcsengőnek meg kell szólalni, hogy a véleményére, a kábel-véleményére semmit sem kell adni. Semmit. Nem azért, mert hazudik, vagy nincs füle, hanem azért, mert alapvetően másfajta zenei környezetet keres / épít, mint amilyet én
Engem mindenki véleménye érdekel, mert mind valamilyen tudásra, tapasztalatra épűl, és ritkán szólal meg a vészcsengő, alkalmasint tanácsokat, véleményeket is szoktam kérni fórumtársaktól.
Pl, mikor hónapokig árulták a Fórumon az Sp1 - et, Téged is megkérdeztelek, mi a véleményed róla, lényegében simán lebeszéltél...

SM kábel - véleménye nem csupán az Övé, rendszerektől függetlenül az AN drótok minden árkategóriában nagyon sok mindenkinél bizonyítottak már, ez nem is kérdés.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.05.25., vas. 19:08-kor.
Ez természetes.
Mint ahogyan a tiédre sem.
Beszélgetünk kábelekről, ennyi történik.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 713
Hidd el, van élet a csembalón túl is.
Hidd el, a vészcsengő a Te posztjaid után is sokakban megszólal.
Hidd el, a Te véleményedre sem kell adni semmit.
- SoundMania
- V.I.P.
Engem meg az nem nagyon érdekel, hogy te milyen zenei környezetet keresel az adott készülékeiddel, ha úgy tűnik az analóg számodra LP-ről nem is elég jó, ha jól értem. Max arra lennék kíváncsi miért csemballóra hivatkozol gyakran. Miért nem más hangokra, amikkel nem csak speciális helyen találkozik az ember. És kiváncsi lennék hány lemezed van az adott helyekről, az adott csemballókkal, amiket élőben is hallgattál. Ez talán valamit még jelenthet.....chord_ írta: ↑Tegnap, 12:32Ez valóban így van.fülelek írta: ↑Tegnap, 08:41Végre egy informatív hozzászólás.
Többször leírtam már, hogy semmit nem ér bárki leírt szubjektív véleménye bármilyen audio rendszerről, ha nem hallgattál zenét az illetővel együtt legalább egy órát. Annyira sokféle preferencia alakult ki a zenehallgatókban -elsősorban a nem megfelelő körülmények (hardver, szoftver, akusztika, műfaj ízlés) miatt-, hogy bárki ismeretlen beszámolója alapján komoly esélyünk van eltévedni az audio erdőben.
Csak az a baj, ill. nem baj, hogy olyan nincs, hogy ülsz a fotelben otthon, és hopp, kitalálod teljesen magadtól, hogy most, - pl. lévén fejlesztés ideje van pénzügyileg, - és dejólenne egy xy, konkrétan, forrás/dac/kábel/akármi. Ez így nem jön be egy ablaknyitással, a levegőből. Valahonnan el kell csípni az információt. Valakitől, a netről, a szomszéd mondta, a Darvas írta 40 éve, a 6Moons írta a múlt héten, szórólapon volt a postaládában, a híradóban említették, stb. És a hifiben ezekhez az információkhoz mindig minősítések tapadnak.
Részemről, én még mindig többre becsülöm a sima user véleményét egy akármilyen fórumon, mint a fizetett teszteket, beszámolókat.
Ha meg kicsit részletesebb vagy interaktív a dolog, akkor pedig kihámozható sok dolog, pl. a fenti fonál esetén, hogy ha SM nem hallgat főleg-komolyzenét, csembalót mondjuk sosem, ha analógot inkább LP-ről, AN-J tetszett neki egy Spendor ellenében, és lehet, hogy Focal-t hallgat, akkor a vészcsengőnek meg kell szólalni, hogy a véleményére, a kábel-véleményére semmit sem kell adni. Semmit. Nem azért, mert hazudik, vagy nincs füle, hanem azért, mert alapvetően másfajta zenei környezetet keres / épít, mint amilyet én.
Ez valóban így van.fülelek írta: ↑Tegnap, 08:41Végre egy informatív hozzászólás.
Többször leírtam már, hogy semmit nem ér bárki leírt szubjektív véleménye bármilyen audio rendszerről, ha nem hallgattál zenét az illetővel együtt legalább egy órát. Annyira sokféle preferencia alakult ki a zenehallgatókban -elsősorban a nem megfelelő körülmények (hardver, szoftver, akusztika, műfaj ízlés) miatt-, hogy bárki ismeretlen beszámolója alapján komoly esélyünk van eltévedni az audio erdőben.
Csak az a baj, ill. nem baj, hogy olyan nincs, hogy ülsz a fotelben otthon, és hopp, kitalálod teljesen magadtól, hogy most, - pl. lévén fejlesztés ideje van pénzügyileg, - és dejólenne egy xy, konkrétan, forrás/dac/kábel/akármi. Ez így nem jön be egy ablaknyitással, a levegőből. Valahonnan el kell csípni az információt. Valakitől, a netről, a szomszéd mondta, a Darvas írta 40 éve, a 6Moons írta a múlt héten, szórólapon volt a postaládában, a híradóban említették, stb. És a hifiben ezekhez az információkhoz mindig minősítések tapadnak.
Részemről, én még mindig többre becsülöm a sima user véleményét egy akármilyen fórumon, mint a fizetett teszteket, beszámolókat.
Ha meg kicsit részletesebb vagy interaktív a dolog, akkor pedig kihámozható sok dolog, pl. a fenti fonál esetén, hogy ha SM nem hallgat főleg-komolyzenét, csembalót mondjuk sosem, ha analógot inkább LP-ről, AN-J tetszett neki egy Spendor ellenében, és lehet, hogy Focal-t hallgat, akkor a vészcsengőnek meg kell szólalni, hogy a véleményére, a kábel-véleményére semmit sem kell adni. Semmit. Nem azért, mert hazudik, vagy nincs füle, hanem azért, mert alapvetően másfajta zenei környezetet keres / épít, mint amilyet én.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5102
Végre egy informatív hozzászólás.
például azért mert a C csatlakozó 2x12 érintkezővel működik úgy, hogy lefelé kompatibilis a többi USB protokollal is. A C csatlakozó már alkalmas az USB4 szabványra is, ami max 80Gbps adatsebességre képes. Azonban a sok érintkezőt külön-külön csak a USB3/USB4 és a kábel mindkét végén C csatlakozásnál szükséges bekötni. USB2 4 érrel működik, ehhez létezik rásegítő megoldás, pl ezen a képen látható. Igen, ehhez lehet nagyobb érkeresztmetszetű az USB kábel.MrCollector írta: ↑2025.05.24., szomb. 21:06Miért lehetne csak vékonyabb vezető a C csatlakozóba (nyilván normális USB kábel méretekről beszélünk)? Inkább a használt csatlakozó háza az ami bekorlátozza a mechanikailag beszerelhető kábel vastagságát. Egy ilyen öntött dugónál ez pedig semmit nem számít.istvan01 írta: ↑2025.05.24., szomb. 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.
- Csatolmányok
-
- 09_IMAGE_USBCCBREAKOUT.jpeg (74.7 KiB) Megtekintve 490 alkalommal
- SoundMania
- V.I.P.
Pár évig volt meg az sp1. Sokszor evittem máshova és hordtam haza mellé dolgokat tanulni. De még az akkori pp csövesemmel szólt a legjobban. Meg éjjel amikor semmi más zaj nem volt akkor Denon 320-al úgy hogy annyira halkan, amikor a hangerőpoti legalacsonyabb állásában már megszólalt egyformán a 2 csatorna. Aztán amikor a pp-vel egy Triangle Titus vagy Comete szarrá verte, még meghallgattam mellette egy ANj-t, aztán eladtam az sp1-et. Nem volt időm megkeresni a világba azt az 1 erősítőt amivel talán jó lehetett volna az sp1. Inkább yan doboz keett, ami bármive jó. Utána kinyílt a zene tárháza. Hallgathattam operát vagy bármit végre.... Végre jól szólt rajta France Gall lemeze is. :)chord_ írta: ↑2025.05.24., szomb. 22:19Hááát, akkor mégis csak az elektronikáid gyengék, ha nem tudtál jó hangot előállítani az SP1-en.SoundMania írta: ↑2025.05.24., szomb. 21:07
... Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)
Pedig még a BC-1-en is sikerülni szokott sokaknak.
Amúgy, mentségedre, nem egyszerű feladat. Bár jóval könnyebb, mint a BC-1-ből kihámozni mondjuk egy jó basszust.
De bizonyos, hogy más nyelvet beszél, mint a te hangdobozod. Ha tényleg Focal, akkor kb. a magyar-német a hasonlóság. Végül is a 'mama' meg az 'egzisztencializmus', azok tök hasonlók a két nyelvben... :)
Egyszer már tényleg berakok egy Vz-t... hogy lássam, benne van-e az AN hangi filozófiájában, ha egyáltalán van ilyen, hiszen csak egy darab vezeték, - meg hogy tényleg, meztelen-e a király, vagy stabil a trón.
Mindkettő előfordulhat.
Vz-vel ne/se az "AN" hangzást keresd. Azt én még mindenhol ahova elvittem jónak, nagyon jónak hallottam. Nem csak AN rendszerekben hanem bármi másban is. Sokkal drágább kábeleknél is tudott jobb lenni. Bármelyik AN kábelnél sokkal jobb mint az ő korában gyártottak.
Az én "filozófiám" pedig a fentiekkel összevág.
Hááát, akkor mégis csak az elektronikáid gyengék, ha nem tudtál jó hangot előállítani az SP1-en.SoundMania írta: ↑2025.05.24., szomb. 21:07
... Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)
Pedig még a BC-1-en is sikerülni szokott sokaknak.
Amúgy, mentségedre, nem egyszerű feladat. Bár jóval könnyebb, mint a BC-1-ből kihámozni mondjuk egy jó basszust.
De bizonyos, hogy más nyelvet beszél, mint a te hangdobozod. Ha tényleg Focal, akkor kb. a magyar-német a hasonlóság. Végül is a 'mama' meg az 'egzisztencializmus', azok tök hasonlók a két nyelvben... :)
Egyszer már tényleg berakok egy Vz-t... hogy lássam, benne van-e az AN hangi filozófiájában, ha egyáltalán van ilyen, hiszen csak egy darab vezeték, - meg hogy tényleg, meztelen-e a király, vagy stabil a trón.
Mindkettő előfordulhat.
Nem álmodtad.
Amennyire én tudom, Amerikai és AN csöves gyári és utánépített cuccokkal fűti a szobát, nem Hitachikkal...

Vz - nél már jobb AN kábeleket használ, WW és Furu tápkábelek.
Asszem, valami nagy Focal...

Roxan, Artemiz, VdH EMT
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8866
Viccnek szántam. Durva, hogy senkinek nem ment át.istvan01 írta: ↑2025.05.24., szomb. 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.

(Saját kábelek, sajt fénykép)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- SoundMania
- V.I.P.
A rendszered tényleg nem hallottam. De hallottam olyan Projektet, volt sp1-esem, hallottam pár radnai kábelt és az si1, 2,3, meg PAM valahányasokat meg Thesiseket is ismerem. Néha hallgatok olyan zenét is mint te. Van pár Savall cd-m például. Viszont én hiába is írnám ide mik vannak nekem, mivel mind vagy diy, vagy erősen átalakított semmi következtetést nem tudnál levonni belőle, vagy legalábbis nagyon keveset. És a vz-vel nem picit hallgathatóbbak azok a cuccok sem amikkel megvádoltál. :) Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)chord_ írta: ↑2025.05.24., szomb. 20:19Soha nem hallottad a rendszeremet.SoundMania írta: ↑2025.05.24., szomb. 10:35
A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....
Árkategóriában valóban a többség hasonlókat használ. De sokan legalább láthatják, hogy van nála sokkal jobb, más kérdés hogy megengedheti-e magának.
Az eladásokat nézve pedig valóban esélyes hogy az a "kábelmárka" a top1 eladásban! :)
És ez nem sok jót jelent. Főleg hogy hallottam is ilyeneket. Ráadásul jó rendszerben. Ahol tényleg meghallani mire képes. De ezt mutatja is a gyártójának a filozófiája is.
Soha nem hallgatod azokat a zenéket, amelyeket én, ez biztos.
Teljesen mást keresel a hangvisszaadásban, mint én.
Ha lenne benned pici gerinc, akkor kiterítenéd, hogy milyen berendezéseket hallgatsz.
Nem teszed.
Így nagyon erős a gyanú, hogy valami alapdologgal nyomod. Mondjuk valami 1990-es Onkyo / Toshiba / Pioneer erősítővel, meg egy szál Vz-vel, amivel picit hallgathatóbb a cucc...:)
-
- Beköltözött
- Értékelés: 409
Miért lehetne csak vékonyabb vezető a C csatlakozóba (nyilván normális USB kábel méretekről beszélünk)? Inkább a használt csatlakozó háza az ami bekorlátozza a mechanikailag beszerelhető kábel vastagságát. Egy ilyen öntött dugónál ez pedig semmit nem számít.istvan01 írta: ↑2025.05.24., szomb. 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.
Áááá nem. Hasonló kérdésre valahol, valamikor már mondta, hogy főleg DIY, és ezért nem beszél róla, mert úgysem értenénk. De lehet, csak rosszat álmodtam.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Soha nem hallottad a rendszeremet.SoundMania írta: ↑2025.05.24., szomb. 10:35
A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....
Árkategóriában valóban a többség hasonlókat használ. De sokan legalább láthatják, hogy van nála sokkal jobb, más kérdés hogy megengedheti-e magának.
Az eladásokat nézve pedig valóban esélyes hogy az a "kábelmárka" a top1 eladásban! :)
És ez nem sok jót jelent. Főleg hogy hallottam is ilyeneket. Ráadásul jó rendszerben. Ahol tényleg meghallani mire képes. De ezt mutatja is a gyártójának a filozófiája is.
Soha nem hallgatod azokat a zenéket, amelyeket én, ez biztos.
Teljesen mást keresel a hangvisszaadásban, mint én.
Ha lenne benned pici gerinc, akkor kiterítenéd, hogy milyen berendezéseket hallgatsz.
Nem teszed.
Így nagyon erős a gyanú, hogy valami alapdologgal nyomod. Mondjuk valami 1990-es Onkyo / Toshiba / Pioneer erősítővel, meg egy szál Vz-vel, amivel picit hallgathatóbb a cucc...:)
Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.