köszi...
ha őszinte akarok lenni, ez a neszesemmi-fogmegjól, szokásos GCN tech rovat (amiről nem Te tehetsz

). Nagyon felületes és ennyivel zárni, hogy a mi képességeinknek bőven elég is csak egy felszínes konklúzió. De azt a váltógörgő és lánccserével elért plusz eszmefutatást nem is értem teljesen, vagy nem jól értem), mellesleg statikus tempón,lendületben lévő, laborkörülmények még csak hangyányit se reprezentálják egy verseny valós dinamikáját, de egy egyszerű egyéni gurulásét se.
valójában nem is tudom, miért vártam többet...
Amikor az újabb(ban szerzett) Reacto felépítésén dolgoskodtam, okkal választottam a 6700-as ultegra groupot, aminek még minden alkatrésze fém és pl nincs a lánckerékben kompozit anyag. Egyébként a 6700 és a 6800 (már 11 speed) között csak a lánckerekek döntöttek a 6700 javára. Azóta már megtaláltam a 11speed rendszerekhez is a megfelelő, csak fémet tartalmazó sorokat (BBB ás Sram), így ma már inkább azt választanám. (mellesleg a Shimano is a 12 speed esetén már kukázta a kompozitot a lénckerekekben. vagyis a DA-ban már nem láttam a kompozit spider-t)
Hajtókarban is azért voksolok inkább ultegrára, mert a DA véknyabb falvastágsaággal készül és tartalmaz komopozit elemeket, és mivel volt full DA (11 speed) szettem, nekem nem tetszett, nem ütött akkorát, mint a full fém (és vskosabb) kurbli. De az egész hajtásban nem éreztem azt az agressziőt,amit az ultegrában még igen.
szóval, valami hasonlót vártam volna a fiúktól, de ex-versenyzés ide, vagy oda, nem minden versenyző gépÉSZ.
(egy érdekes próba, aki 11 speed DA vagy Ultegrát használ, dobja le a sort és tegyen fel egy 105-öst. Talán még a DA hézagolói fémek,azt azért tegye át, még jobb a végeredmény). de az is elég,ha csak feldob egy Sram PG1190-et,vagy mi annak a neve, ami a RED alatt van egyel. mág full fém az egész. Ha van acél záróanya, még lehet egy pici hajtásmerevséget nyerni. Apró dolgok, nem mindenki érzi, de a 105-ös sort érezni fogja. főleg,ha sokat kell kigyorsítani.
ui: a kompozit, vagy nevezzük karbonnak, csak szálirányba nagy a rugalmassági modulusza, de az nem megoldható, hogy a terhelési irány csak szálirányú legyem (ezért lapolgatják el szögben a rétegeket). Egyéb irányban elég csenevészen reagál, magyarul rugózik és nem merev. De alapvetően szálírányban se lépi meg egy jobb aluötvözet moduluszát.
Váz és kerékszettek esetén igyekeznek olyan kersztmetszetet kreálni, ami jól veszi fel a terhelést, de a fő szempont,az alkalmzásuknak a kedvező súly és jó alakíthatóság. (egy 60-as felni elég combos lenne aluból

merevebb lenne,de nem lenne annyi nyereség,ami ellensúlyozná a tömeget)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu