Pár évig volt meg az sp1. Sokszor evittem máshova és hordtam haza mellé dolgokat tanulni. De még az akkori pp csövesemmel szólt a legjobban. Meg éjjel amikor semmi más zaj nem volt akkor Denon 320-al úgy hogy annyira halkan, amikor a hangerőpoti legalacsonyabb állásában már megszólalt egyformán a 2 csatorna. Aztán amikor a pp-vel egy Triangle Titus vagy Comete szarrá verte, még meghallgattam mellette egy ANj-t, aztán eladtam az sp1-et. Nem volt időm megkeresni a világba azt az 1 erősítőt amivel talán jó lehetett volna az sp1. Inkább yan doboz keett, ami bármive jó. Utána kinyílt a zene tárháza. Hallgathattam operát vagy bármit végre.... Végre jól szólt rajta France Gall lemeze is. :)chord_ írta: ↑2025.05.24., szomb. 22:19Hááát, akkor mégis csak az elektronikáid gyengék, ha nem tudtál jó hangot előállítani az SP1-en.SoundMania írta: ↑2025.05.24., szomb. 21:07
... Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)
Pedig még a BC-1-en is sikerülni szokott sokaknak.
Amúgy, mentségedre, nem egyszerű feladat. Bár jóval könnyebb, mint a BC-1-ből kihámozni mondjuk egy jó basszust.
De bizonyos, hogy más nyelvet beszél, mint a te hangdobozod. Ha tényleg Focal, akkor kb. a magyar-német a hasonlóság. Végül is a 'mama' meg az 'egzisztencializmus', azok tök hasonlók a két nyelvben... :)
Egyszer már tényleg berakok egy Vz-t... hogy lássam, benne van-e az AN hangi filozófiájában, ha egyáltalán van ilyen, hiszen csak egy darab vezeték, - meg hogy tényleg, meztelen-e a király, vagy stabil a trón.
Mindkettő előfordulhat.
Vz-vel ne/se az "AN" hangzást keresd. Azt én még mindenhol ahova elvittem jónak, nagyon jónak hallottam. Nem csak AN rendszerekben hanem bármi másban is. Sokkal drágább kábeleknél is tudott jobb lenni. Bármelyik AN kábelnél sokkal jobb mint az ő korában gyártottak.
Az én "filozófiám" pedig a fentiekkel összevág.