A HiFi berendezések zöme is az. Csak sajnos sokkal nagyobb százalékban, mint a Wankel motor. Mégis erőltetik.
Persze erre mondják, hogy amíg ........ is.

Nem is kell.

Én evés közben sem nézném szívesen.

De negatív vagy ma

Lehet ünneprontó leszek, de nekem egyáltalán nem jött be. Teljesen buta a gázreakció egy viszonylag nagynak mondható turbólyuk is, ami az én kedvemet teljesen szegi.Aszpirin írta: ↑2025.05.30., pén. 15:09Bő két hete Kanadában kipróbáltam egy Abarth 595-öst...
180 lóerő, manuális sebváltó, és olyan kicsi az egész (500-as Fiat kaszni), hogy a második áll-leejtésem akkor volt, amikor kiderült, hogy beleférek (sőt, még a gazdája is elfért mellettem).
Második, mert az első akkor volt, amikor meghallottam a hangját. Na az valami művészet, és egészen fura hallani egy ilyen pici autótól... És az eglész autó, komolyan akkora buli, ugrik és megy, mint a golyó, élvezetes kanyarodni vele, röfög és krákog, ha visszaveszed a gázt (ezt hogy csinálták meg egy 4 hengeressel?), közben meg akkora, hogy egy "normál" amerikai/kanadai parkolóhelyen keresztben parkolsz vele és nem lóg lenem is kevesen figyeltek fel rá.
Hehe.
Kéne. Viccből. Alázni :)

Úgy érted, hogy Mazda-rajongó?

Onnan szoktak jönni az igazán releváns információk.
Egy márkafüggetlen autószerviztől van az infó,ők garis vw csoportos céges flottákat is szervizelnek,és ők mondták hogy elég sok az olyan motorhiba,ami egyértelműen a híg olajtól van.

Van azért ott más logikai bukfenc is.

E miatt szerintem sehol.

Ez nem vicces, ha igaz, mert nekem pl. a legutóbbi (90ezres) szervizen még ilyen 0w20-as "vizet" tettek belé. Márkaszervizben. Igaz, a garanciája pár napja járt le, és adom is vissza hamarosan, reményeim szerint még májusben... (lízingelt céges autó).Shimano írta: ↑2025.05.22., csüt. 22:03Állítólag a márkaszervizekbe ment egy értesítés,hogy a gyártó nem vállal garanciát a egyes motorokra ha ezt az olajat használják,és a vw által ajánlottra kell átállniuk.Ez friss infó,ma hallottam,és hogy igaz e,arra sem vennék mérget.Kenési problémák miatti korai motormeghibásodás az állítólagos ok,de semmi konkrétabbat nem tudok.