Klassz, hogy leírtad a folyamatot. Érdekes. Időközben arra is rájöttem, miből fakadt a nézeteltérésünk:Vinkler írta: ↑2025.05.21., szer. 16:06Egyrészt körtét hasonlítasz az almához, másrészt egy márkaszervizben a munkafelvétel önmagában 15-20 perc. És akkor még az autó az ügyfélparkolóban van.
Ezután a munkát a műhelyfőnök regisztrálja, majd kiadja egy szerelő kollégának. Következő 5-10 perc. A szerelő kolléga kimegy, beviszi az autót a szervizállására. Ez megint 5-10 perc.
Most tartunk több, mint fél óránál.
Ezt követően kell egy műszeres diagnosztikát készíteni, ami kb 5-10 perc.
Legyen egzakt a hibakód, mondjuk az USB aljzat hibára. Ezután kell(ene) egy hibafeltárás a diagnoszika után, ahol is érdemes megvizsgálni a perifériákat is (ezt itt nem végezték el rendesen, azt látjuk) szóval erre nem nagyon számolok semmit.
DE!
Kezd el ízlelgetni, most tartunk kb. 1 óránál.
Elkezdődik a szétszerelés, Az USB aljzat kivesz, szemrevételez. Ezt most ne számoljuk fel időnek egyelőre.
Ezt követően elbattyog a raktárba, leadja az anyagjegyet a raktárosnak, aki kiadja a szerelőnek a kért anyagot. Szerelő visszabattyog az autóhoz. Ez legyen mondjuk 10 perc.
Szerelő beépíti az új alkatrészt, összeszerel.
Műszaki diagnosztika javítás után, jegyzőkönyv lezárása, ismét 10 perc.
A kész autót kiviszi az udvarra, a munkalapot visszaviszi a műhelyvezetőnek, aki benormázza, elkészíti a számlát. Ez megint 10-15 perc.
Ezután a munkafelvevő bemegy a munkalapért, vég ellenőriz, kitölti és lezárja a folyamatokat, majd beadja a papírokat a pénztárba. Ez legyen 10 perc.
Mivel magát a szerelést még nem is számoltam, de már így is megvan a 1,5 óra bőven.![]()
Az, hogy egy elcseszett ajtókárpitot letépnek a szerelősoron, majd felbaxok egy másikat 23 mp alatt ami ott van ahol az előzőt elvettem és vagy betekerik ferdén a csavart 8 mp alatt egy gyárban, ahol ha kell letépik újra és felraknak egy másikat szintén a sorból, az nem egy SZAKSZERŰ JAVÍTÁS!
Nem lehet összehasonlítani a kettőt semennyire sem, így felesleges is.
El kéne engedni a démonokat és nem minden mögött valami más szándékot feltételezni. Jót tesz az elmének és a karmának is.![]()
Hát ennyi röviden és tömören.![]()
Az eredeti felvetés az volt, hogy a lebontáshoz (!) és a visszarakáshoz (!) elfogadható a másfél óra. Én erre mondtam, hogy ez jobb helyen kb. 10 perc és ebbe én nem értettem bele azokat a járulékos melókat, amiket Te leírtál (annak okán, hogy bontásról és visszarakásról volt szó).