Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2580
Re: Heed Audio termékek
A távszabályzó infrás - de FM rendszerben működik, azaz a frekvencia modulálásával dolgozik, nem kóddal. A külső házat (jelen esetben a Thompson) csak a házért és a nyomógombokért alkalmaztuk, a belseje egy új áramkört kapott. Nem pótolható, mert ma már az alkatrészek is beszerezhetetlenek. Tanítható távszabályzók SEM tudják ezeket a távokat pótolni. Tehát nem tudunk újakat építeni. Az új távszabályzó(k) nem kompatibilisek, csak a 2007 után készült Obelisk (Thesis, Elixir, Lagrange, stb.) készülékek vezérlésére alkalmasak, ezek egyébként RC5 kóddal működnek, tehát számos más márka készülékeit vezérlik illetve azok távszabályzói vezérlik 2007 utáni Heed termékeket.
Sajnálom, hogy a néhai Obelisk (még nem Si), Luna illetve néhány régi készülékbe utólag beépített készülék tulajdonosainak nem tudunk megoldást kínálni.
Sajnálom, hogy a néhai Obelisk (még nem Si), Luna illetve néhány régi készülékbe utólag beépített készülék tulajdonosainak nem tudunk megoldást kínálni.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 228
Nade, ha ez infrás, akkor nem jó a mostani távokkal? Mármint komoly a kérdés. Nekem csak SI2 volt, az pedig ugyan azzal ment, mint a 3-as vagy az SI³⁰/Lagrange/Thesis.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Nincs valahol az országban egy távirányító témában jártas szakember, aki ezt megtudná oldani? 

Ha véltelenül lenne otthon Apple TV, akkor érdemes annak a távirányítóját beidomítani. Nekem ment vele a régi Si - bár az már a matt ezüst hangerőszabályozós volt - és működik az Si3-mal is.
Szia! Ez infrás.diab írta: ↑Tegnap, 15:12Itt van, nekem is gyanus. Csatolok egy kepet a taviranyitorol is.DeProtector írta: ↑Tegnap, 13:03Az MK1, tehát már az SI feliratos az nem infrás volt már? Esetleg egy képet dobj fel róla.
5324.jpg
5325.jpg
Nekem is ilyen volt, én is végigpróbáltam sok tanítható távirányítót, de egyértelmű siker nem volt.
Emlékeim szerint a Logitech Harmony család (már rég kihalt) learn raw tanuló funkciójával sikerült elérnem, hogy kis lépésekkel működött, de idegesítő volt, hogy 5-6-szor kellett nyomkodni, hogy értelmes hangerőszint különbség legyen.
Szóval szerintem nem létezik távirányító, ami megeszi a jelet úgy, hogy az kényelmesen használható legyen.
Én végül sufni tuningoltam: szétszedtem a távirányítót és egy IR tanuló áramkör reléit forrasztottam a hangerő szabályozás megfelelő érintkezőibe, aztán dobozba vágtam és lett még egy dobozom, de legalább innentől bármilyen jellel tudtam működtetni...

Ezt persze nem javaslom senkinek...

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Itt van, nekem is gyanus. Csatolok egy kepet a taviranyitorol is.DeProtector írta: ↑Tegnap, 13:03Az MK1, tehát már az SI feliratos az nem infrás volt már? Esetleg egy képet dobj fel róla.
- DeProtector
- Fórumlakó
Az MK1, tehát már az SI feliratos az nem infrás volt már? Esetleg egy képet dobj fel róla.diab írta: ↑Tegnap, 09:56Távirányítót keresek Heed Obelisk SI MK1 - hez, valakinek sikerült betanítania bármit rá? A régi működik még, de nagyon szét van esve, szeretném kicserélni. Ez még a régi Thomson házba szerelt, nem a "lapos". Zsoltnak írtam, sajnos pótolhatatlan, FM rendszerű. Vettem egy ceruza formájú Thomson taníthatót, félig rá is tudtam tanítani (le tudom halkítani, de hangosítani nem, látszólag megtanulja a jelet, ami azért fura, mert ha FM rendszerű, akkor hogy.. a lényeg, hogy félig működik). Segítség! :) Köszi
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Köszi, én is csak ezért próbálkozom valami alternatív megoldással. Mindkét gombnyomásra "jön ki" infra az eredeti távirányítóból (a tanítható villog, hogy "vette" az adást, ha megnyomom), illetve ha nem az erősítő felé néz az eredeti táv, akkor nem csinál semmit és gondolom az FM nem irányban sugároz, úgyhogy ebből arra következtetek, hogy mégis csak infrás. Hmmm.

- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 389
Csak egy tipp....

Esetleg Aliexpressen, ebayen nem nézelődtél?
Lehet érdemes rendelni, ha pár dollárba kerül próbára.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Sajnos tudomásom szerint tényleg semmivel sem működik, mert valóban FM rendszerű - Zsoltnál autentikusabban ezt senki nem tudta volna megmondani neked. Hogy hogyan sikerült mégis valami "kósza" jelet betanítanod? Rejtély ...diab írta: ↑Tegnap, 09:56Távirányítót keresek Heed Obelisk SI MK1 - hez, valakinek sikerült betanítania bármit rá? A régi működik még, de nagyon szét van esve, szeretném kicserélni. Ez még a régi Thomson házba szerelt, nem a "lapos". Zsoltnak írtam, sajnos pótolhatatlan, FM rendszerű. Vettem egy ceruza formájú Thomson taníthatót, félig rá is tudtam tanítani (le tudom halkítani, de hangosítani nem, látszólag megtanulja a jelet, ami azért fura, mert ha FM rendszerű, akkor hogy.. a lényeg, hogy félig működik)

Távirányítót keresek Heed Obelisk SI MK1 - hez, valakinek sikerült betanítania bármit rá? A régi működik még, de nagyon szét van esve, szeretném kicserélni. Ez még a régi Thomson házba szerelt, nem a "lapos". Zsoltnak írtam, sajnos pótolhatatlan, FM rendszerű. Vettem egy ceruza formájú Thomson taníthatót, félig rá is tudtam tanítani (le tudom halkítani, de hangosítani nem, látszólag megtanulja a jelet, ami azért fura, mert ha FM rendszerű, akkor hogy.. a lényeg, hogy félig működik). Segítség! :) Köszi
- DeProtector
- Fórumlakó
Jogos-jogos. Igazából nem is annyira neked szólt a válasz, sokkal inkább úgy általában, mivel viszonylag gyakran jön elő ilyen témákban a Heed, mint fő "kábeltagadó népség".

Amúgy az újabb készülékek ahogy hangban is elmozdultak felfelé, úgy azért érzékenyebben is reagálnak véleményem szerint a kábel-alátét stb dolgokra. A régebbi modellek azért érzéketlenebbek. De szerencsére még a mai nagyobb modellek is jól elvannak pőre kábelezéssel is.
Többször tettem kísérletet különféle kábelekkel, volt ami elsőre kifejezetten "wow" faktor volt, de egy idő után rájöttem, hogy minden kábel "csinál" valamit, és elkezdett hiányozni az a kerek, sokáig hallgatható, barátságos Heed-hangzás, ami miatt én ezt a márkát nagyon kedvelem - erről szoktam írni, és nem arról, hogy nem hallani a változást.
Hozzá kell tennem, utoljára az Si2/X2 és az alap Si3 idején próbálkoztam ilyesmivel, és azóta a Heed házatáján is volt nem kevés változás, úgyhogy a képen felbuzdulva talán majd egyszer megint teszek egy újabb próbát - bár ahhoz kábel is kellene, mert amiket vettem, mind továbbadtam azóta. Anélkül meg nehéz lesz ...
- mishow
- V.I.P.
Sőt, én sem állítottam soha ilyetDeProtector írta: ↑2025.05.18., vas. 09:39Azt senki sem állítja, hogy ezek nem hoznak észlelhető különbséget. Zsolt sem állított soha ilyet.

Többször tettem kísérletet különféle kábelekkel, volt ami elsőre kifejezetten "wow" faktor volt, de egy idő után rájöttem, hogy minden kábel "csinál" valamit, és elkezdett hiányozni az a kerek, sokáig hallgatható, barátságos Heed-hangzás, ami miatt én ezt a márkát nagyon kedvelem - erről szoktam írni, és nem arról, hogy nem hallani a változást.
Hozzá kell tennem, utoljára az Si2/X2 és az alap Si3 idején próbálkoztam ilyesmivel, és azóta a Heed házatáján is volt nem kevés változás, úgyhogy a képen felbuzdulva talán majd egyszer megint teszek egy újabb próbát - bár ahhoz kábel is kellene, mert amiket vettem, mind továbbadtam azóta. Anélkül meg nehéz lesz ...

Nem vettem, így nem is kaptam.
Búg az erősítőm trafója, így szétnéztem a piacon és belefutottam ebbe. Innen jött a kérdés.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Köszi!mishow írta: ↑2025.05.19., hétf. 09:11Elvileg kellett kapnod hozzá egy olyan toldókábelt, aminek a fotóját @konok kolléga csatolta.
Ha közvetlenül szeretnéd az elosztódat rádugni a Q-FLT-re, és annak fix a bemenő vezetéke, akkor a kábel végén a csatlakozót a képen látható IEC C14 lengő "apa" csatlakozóra kell cserélned.
Nem vettem, így nem is kaptam.
Búg az erősítőm trafója, így szétnéztem a piacon és belefutottam ebbe. Innen jött a kérdés.
Újratervezés
Ha közvetlenül szeretnéd az elosztódat rádugni a Q-FLT-re, és annak fix a bemenő vezetéke, akkor a kábel végén a csatlakozót a képen látható IEC C14 lengő "apa" csatlakozóra kell cserélned.
- mishow
- V.I.P.
Elvileg kellett kapnod hozzá egy olyan toldókábelt, aminek a fotóját @konok kolléga csatolta.
Egy ilyen kábellel tudod bekötni készülék oldalon. (Tápkábel toldó.)
- Csatolmányok
-
- Screenshot 2025-05-18 195206.png (73.62 KiB) Megtekintve 1287 alkalommal
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Üdv.!
A Q-FLT-t hogyan kell bekötni?
Arra számítottam, hogy egy Schuko aljzat van a hátulján, de nem... szóval nem értem.
A Q-FLT-t hogyan kell bekötni?
Arra számítottam, hogy egy Schuko aljzat van a hátulján, de nem... szóval nem értem.
Újratervezés
- DeProtector
- Fórumlakó
Szerintem azért ezek a kábel, rezgéscsillapítás, állvány stb dolgok néha kicsit félre vannak értelmezve/magyarázva a Heed kapcsán. Azt senki sem állítja, hogy ezek nem hoznak észlelhető különbséget. Zsolt sem állított soha ilyet. Ő annyit szokott ezekre mondani, hogy hallja ő, csak nem érdeklni. És szerintem az átlag Heed júzer is pont így van ezzel. De a jobb kábellel a Heed is jobb.
Szerintem inkább az a különbség más gyártók cuccaihoz képest, hogy nem érzi az ember kötelezőnek ezek használatát, mivel itt nem kell az ilyenekkel pofozgatni a sz@rt.
Azt meg ne felejtsük el, hogy ez egy kiállítás, ráadásul nem Heed szoba.
(De most volt külön Heed is amúgy, ott keresd a rezgéscsillapítást a Thesis-ek és Zsolt Ikea bútora között...

Van azért az állványon lentebb egy Innuos Stream1 hálózati lejátszó, az Elixir alatti rezgéscsillapító alátétek is megérnek egy kérdést, mint ahogyan a teljes szett kábelezése, ha már AQ stand ugyebár. Tény, hogy ez a fotó szembemegy pár dologgal, amit Heed használóként sokan kőbe vésett szabálynak gondol(t)unk ...
- mishow
- V.I.P.
A kép számos izgalmas kérdést felvet, és ebből csak az egyik - bár kétségtelenül elsőre a legmeglepőbb dolog - a Wiim Ultra megjelenése ebben a környezetben.
Van azért az állványon lentebb egy Innuos Stream1 hálózati lejátszó, az Elixir alatti rezgéscsillapító alátétek is megérnek egy kérdést, mint ahogyan a teljes szett kábelezése, ha már AQ stand ugyebár. Tény, hogy ez a fotó szembemegy pár dologgal, amit Heed használóként sokan kőbe vésett szabálynak gondol(t)unk ...

- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1260
Elkerülendő a(z ismételt) vádat,
hogy csak "örömködni" járok ide: ezért a szettért - és nagyon nem csak szintén WiiM Ultra használóként - részemről hatalmas respect Zsoltnak.
(München HES, bővebben a Zsolt Audio FB oldalán.)
Forrás (DAC) + erősítő: még listaáron is épphogy csak átlépi a 700 E Ft-ot! És biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is bőven együtt lehet élni vele.

Forrás (DAC) + erősítő: még listaáron is épphogy csak átlépi a 700 E Ft-ot! És biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is bőven együtt lehet élni vele.