Sziasztok,
Meg kell védenem a Marantz HD-DAC1-t, mivel csak most olvastam ezt a nagyon lesújtó véleményt.
Érdekes nálam pont ellentétesen szerepelt!
Az én rendszereimben (Marantz HD-DAC1, Laptop, vagy Wiim Mini, és Arcam Alpha 10, JM Lab Electra 920, vagy JM Lab Cobalt 816) nagyon bevált a Marantz HD-DAC1.
Nagyon szép, természetes, nyugodt, zenei hangot produkál, viszonylag szép térhatással! Nagyon szereti a klasszikus, a jazz, az akusztikus, az énekes zenéket. A kemény, ill. a tüc-tüc zene lehet, hogy nem a kedvence, de azért el van vele.
(Ne feledjétek az ára ma, használtan kb. 150-160 eFt, és ezért a pénzért, szerintem, AJÁNDÉK!)
Nálam pl. a Topping (D70S, ill. E30) nem igazán jött be.
Ezek túlzottan és fárasztóan részletező, magasba húzó, időnként kiürülő hangúak, hangzásúak voltak. A terük is általában csak 2 dimenziós volt!? Gyorsan (pár hét után!) el is adtam őket!
Próbálkoztam a Cambridge Audio StreamMagic 6 v2.0-vel is.
De ennél is lényegesen jobbnak tűnt a Marantz HD-DAC1, Wiim Mini combo hangja.
Ezért a Cambridge Audio StreamMagic 6 v2.0-t is eladtam.
Ha a Marantz HD-DAC1-et egy jó minőségi optikai kábelen -pl. Audioquest Vodka- keresztül kiegészítitek egy Wiim Minivel (ennek csupán 30 eFt az új ára!!!), akkor egy nagyon olcsó és jó hangú streamert kaptok, pl. Tidal, vagy internetes rádiók hallgatására.
(Bocsánat, egy pici turpisság azért van itt a fenti jó hangzás elérésében: Ez maga az "Audioquest Vodka 0,75m optikai kábel", melynek mai ára kb. 95 eFt. Ez igen húzós, de szerintem a kábel hangzása, a hangképe ezt bőven megéri. Nincs más út, meg kell hallgatni!)
Szóval az én 2 db rendszeremen
2 db Marantz HD-DAC1 - Laptop/Wiim Mini combo üzemel, melyek hangjával, hangzásával teljesen elégedett vagyok.
Szóval, szerintem
ne írjátok le ilyen könnyen a Marantz HD-DAC1-et!
alto írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:07
mishow írta: ↑2023.06.24., szomb. 10:07
Alex_Aston írta: ↑2023.06.23., pén. 20:26
Bő egy hét Musicbook hallgatás követően ….
Nem tudom megunni
Ha belegondolsz, nem is csoda.
A Network - bár korrekt kis mindenes a maga kategóriájában - nem a te rendszered kiszolgálására készült, főleg a dac része.
A streaming kártya tippem szerint kb ugyanaz lehet, de a dac rész durva kategória ugrás (persze árban is).
Az összehasonlítás akkor lenne fair, ha mondjuk egy Bridge (akár a TMP táppal) után kötöttél volna egy külső dacot, pl egy HD DAC-1-et (figyelembe véve a márkahűségedet).
Na azt a versenyt én is szívesen meghallhatnám!
…. és még mielőtt félreérthető lenne: gratula az új szerzeményhez, és örülök az örömödnek!

Sok jó zenét hozzá!
A Marantz HD DAC1 egy nem túl jól sikerült termék volt, gyenge hanggal. Le is álltak vele elég gyorsan, és nincs is utódja, az önálló DAC-ok ezen árkategóriáját azóta teljesen leuralták a kínai Shenzhen Audio különböző brandjei (Topping, Gustard, SMSL, Yaqin, Yulong, stb.)