Vinkler írta: ↑2025.05.14., szer. 09:21
revox írta: ↑2025.05.14., szer. 08:54
Vinkler írta: ↑2025.05.14., szer. 07:37
Szerinted miért van 105 di2 szettem?!
nem tudom,ez mennyire tudatos részükről,azt tudom,részemről az ultegra az volt

persze,nem párhuzamot vonok (csak kicsit), csak érdekelne a miért, de ahhoz lusta voltam, hogy olvasgassam a kommenteket, főleg,hogy ott is a kollektív bölcsesség oszt, nem aki hajtotta.
Nem is az a lényeg, én is csak viccnek szántam, nyilván nem ezért vettem, versenyezni sem szeretnék már. Viszont ez a 105 di2 baromira jól sikerült. Annyira közel van az Ultegrához, hogy szinte észrevehetetlen. Én Ultegrát szerettem volna, de végül ezt dobta a gép, nem bántam meg.
Ok a láncrohadás az gáz, az még lejjebb sem lenne méltó, a tárcsa sem a legélesebb kés, bár használható még az én súlyommal is. Szóval ezeket leszámítva hibátlan szett. Picivel nehezebb, picivel lassabban működik, bár szerintem kb mindkettő tökmindegy. Amit nem tudok, hogy a felületkezelése milyen az Ultegrának és a Darának. A 105-ösre, ha csak erősebben nézel már karcolódik.
Valamikor a DA-val szemben döntötem az Ultegra mellett, de olyan hülye elméleteim vannak,amit ma már visszafogottabban kommunikálok, bár azok valós tapasztalaton alapulnak/tak
ugyanígy vagyok a gumi témában is. De azt azért leírom, hogy defektlötty valóban van mindenhez, sőt,amikor a szingók kezdtek újra elterjedni és képbekerültek a defektfolyadékok, nálunk volt,aki a sima clincheres rendszerbe is öntött a belsőbe. Végülis, anyagát tekintve semmi eltérés a szingóhoz képest, csak a kivitelben. De én a szingóba se tettem soha. Ritkán volt defektem, de pl amikor az elsőmet eldurrantottam az olimposzról lefele a kötengerbe beleszáguldva, az utolsó 5-6 kilit már teljesen leengedve tettem meg, a szingó kibírja a felni sérülése nélkül és le nem fordul a felniről. De szingó is van nálam egy nagyon kicsire összehajtható,ami elfér a hátsó zsebben, ha nagy a baj, letépem ami fent van (ehhez azért van nálam egy feszítő,mert nem egyszerű picér kézzel), ezt meg felhúzom, hazáig kibírja.
A löttyöt egyszer öntöttem bele egy ominózis,téli tároláskor összeragadt latexes Vittoria gumiba (latex betegség). A defektet (a belső anyagában likacsosodott el), kis ideig megfogta, de 10 kili után megadta magát, cserébe lenullázta a szelephosszabbítómat, olyan jól tömítette azt is

Ekkor hoztam meg azt a döntést, hogy nem foglalkozok semmivel,ami elvielg "better", mert több szívás van vele,mint haszon.
De pl Valter mesélte,hogy versenyen defektet kapott (ez már tubeless). Ezerfele priccolta a löttyöt, amikor rászóltak,hogy cseréljen már kereket (jumbo/ talán giro). Aztán nem tette. Szakasz után mutatta a többieknek, hogy még mindig ott van a 8 bar a gumiban, mint paráztak

Na,neki ez jól jött, de nem Ő takarítja utána a bringát
lehet ódivatú vagyok,de sok új vonatra nem szálltam fel. Szerintem már nem változom

De érdemes az egyszerű és működő megoldásokat keresni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu