Forrás (DAC) + erősítő: még listaáron is épphogy csak átlépi a 700 E Ft-ot! És biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is bőven együtt lehet élni vele.

Az LS3/5A méretűre gondolsz?
Lényegében igen, de van egy fontos különbség: Az Obelisk Si Anniversary Edition (si30) csak a külső táppal együtt volt használható, míg az Obelisk Si Classic működik anélkül is, viszont csak az Obelisk X2 Classic külső táp használható hozzá, a "sima" Obelisk X2 nem.Shimano írta: ↑2025.04.16., szer. 18:01Ez,ha jól vettem ki Zsolt szavaiból,lényegében ugyanaz mint a limitált si30,és csak ezzel az új külső táppal is működik,tehát a korábbiak nem jók hozzá.Ha nem így van,max majd jól megcáfolnak,minden esetre,aki lemaradt az évfordulós kiadásról,az sem marad jó hang nélkül,ha valami ahhoz hasonlót szeretne.
Ez,ha jól vettem ki Zsolt szavaiból,lényegében ugyanaz mint a limitált si30,és csak ezzel az új külső táppal is működik,tehát a korábbiak nem jók hozzá.Ha nem így van,max majd jól megcáfolnak,
Az Etalon is egy magyar erősítő gyártó. Kicsit más hangban mint a Heed, és nekik is vannak remek hangú készülékeik. Ez is rendszerfüggő. Ki kell próbálni tetszik-e. Sok sikert! Reméljük megtalálod a megfelelő fejlesztési irányt. Majd számolj be, hogy alakultak a dolgok.henricusm írta: ↑2025.03.31., hétf. 19:00Köszönöm mindenkinek a gondolatait! Megnézem, sikerül-e valahol egy Lagrange-et meghallgatnom és összehasonlítani az Obelisk készlettel.
Egyébként magától a Duevel is kaptam választ. Jelzi, hogy a Venust egyáltalán nem nehéz vezetni, és csöves erősítőt ajánl. Miközben további Heed információkat kerestem, az Etalon márkára is rábukkantam. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Az Etalon Supra jó kritikákat kap. Vagy ez „templomi eskütétel”? Ez egy holland mondás![]()
Az obelisk erősítő még heed a heed mindig is lesz a kínálatban,ezt nem fogja Zsolt elengedni,és érthető is hogy miért.mishow írta: ↑2025.03.29., szomb. 21:45A leglényegesebb különbég, hogy csak a külső táppal együtt használható (azaz valójában egydobozos készülék két dobozban), és hogy Mundorf kondikkal készül.
A limitált széria olyan gyorsan elfogyott, hogy a - tudtommal francia - forgalmazó rábeszélte Zsoltot, legyen termék belőle.
Lehet nem teljesen pontos a sztori, de kb ennyi a lényege.
A leglényegesebb különbég, hogy csak a külső táppal együtt használható (azaz valójában egydobozos készülék két dobozban), és hogy Mundorf kondikkal készül.
Engem Munch képre emlékeztet a bal oldali egyébként.Klaca írta: ↑2025.03.29., szomb. 20:10Az egyik egy Schiele plakát, a másik X (esetleg valakinek pl. egy Chagall kiállítás utáni rémálma ihlethette).
Egyébként én meg voltam győződve róla, hogy az Si III után már nem lesznek újabb variációk az obelisk témára (mintha Zsolt is azt mondta volna anno, hogy ez a projekt már teljesen kiforrta magát, max egy távkapcsolót kap majd valamikor). Tudja valaki, hogy mi hozta ránk ezt az újabb menhírt, dolment vagy mi a szerelemgyereket (mármint az Si 30-at), és mi a lényeges újdonság benne?
Az egyik egy Schiele plakát, a másik X (esetleg valakinek pl. egy Chagall kiállítás utáni rémálma ihlethette).
Off! Ki festette a képet?vazze írta: ↑2025.03.25., kedd 22:37henricusm írta: ↑2025.03.25., kedd 19:08Hello mindenkinek!
Néhány éve van egy Heed Obelisk SI2/X2/DA 2.1 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nemrég vásároltam Duevel Venus hangszórókat, és azon gondolkodom, hogy „upgrade” a Heed termékcsaládra. Nekem úgy tűnik, hogy ezen a fórumon van a legtöbb tapasztalat Heeddel kapcsolatban. Szeretném kikérni a véleményét arról, hogy mi lenne a jó frissítés. Obelisk Pre-n gondolkodom PM-el vagy Pre Ps-sel, vagy esetleg a Lagrange nagyobb előrelépés? Elnézést a tetves magyaromért.
Zenés üdvözlet Belgiumból!
![]()
Szervusz!
Ûdvözöllek a fórumon!
Először is gratulálok a rendszeredhez, már csak azért is mert fehér mindhárom Heed komponens! Nagyon szépek együtt!
Az si2 és x2 technikailag a pre-ps-nek felel meg azt hiszem. Tehát a pre + pm lenne esetedben a következő lépés. Ebben az esetben meg tudod tartani a da-t.
Azonban én a helyedben meghallgatnám a Lagrange-ot is. Az egy sokkal újabb, erősebb készülék teljes távirányítással, új dac-al, nagyon jó fejhallgató erősítővel , mm phono-val és bluetooth-al. Ez mind egy dobozban és csak egy tápkábel kell hozzá.
Ps.: tetszik a kép a falon![]()
George from Sweden
Lehet, de a sátánt csókoló hölgy, hogy illeszthető a Heed filozófiájához?
Teljesen egyetértek.Mathias írta: ↑2025.03.29., szomb. 12:38
Szerintem nagyon egyéni preferencia, felhasználás és hangfal függő, hogy az Obelisk Si30/(Obelisk Classic?) vagy a Lagrange hozza a jobb eredményt az adott egyén számára.
Sajnos ezt csak próbával lehet kideríteni. Nálam Grand Enigma SE-hez a Lagrange a nyerő az Si30 ellenében. De nagyon könnyen megértem, hogy ha valaki az Si30-at választja a saját rendszerébe. Az Si30/(Classic?) inkább célszerszám. Egy adott hangfallal és felhasználói hangi preferenciával simán végállomás lehet, ahonnan nem kell továbblépni soha. Annak, aki tudja, hogy ezt akarja és semmi mást. A Lagrange inkább svájci bicska, inkább mindenevőbb és szélesebb hangi preferenciákat képes kiszolgálni. És arra is rájöttem, hogy jobban szeretem az egybe dobozt, mint a korábbi Si mkiii, obelisk DA, Questar, Canalot féle sok dobozos, sok kábeles megoldást. Praktikusabb. Gyakorlatilag a Q-flt-vel lehet kiegészíteni. Persze aki nem használja ki a phono-t és a fejhallgató erősítő részét, annak még ott a Thesis is, mint lehetőség. Én azt egyébként szellemiségében közelebb érzem az Obeliskhez, aki nagyon, nagyon szereti az Obelisket lehet az a tovább lépés.
Szerintem nagyon egyéni preferencia, felhasználás és hangfal függő, hogy az Obelisk Si30/(Obelisk Classic?) vagy a Lagrange hozza a jobb eredményt az adott egyén számára.DeProtector írta: ↑2025.03.26., szer. 08:53Én saját rendszerben meghallgattam a Lagrange-t is és a Thesis-t is, de végül az SI30 mellett döntöttem és nem bántam meg. :)