Ez még mindig a Szilárdtól vett cross (CX) bicaj. Anno ezt használta mindenre, ami nem monti. Indult vele cross versenyen is meg országúton is, csak a kereket cserélgette benne. Ő építette át 2x-es hajtásra. Én az átépítést befejeztem és úgy ánblokk az egész bicajt felújítottam. Sokáig országúton használtam, illetve ezzel görgőztem/görgőzök, mert baromi erős váza van. Mivel van másik (már csak) 2 országutim is, ezért gondoltam teszek rá bütykös gumit. Kérdeztem is Vanik Zolit, mivel Ő sokat gravelezik, szerinte mi lenne a jó? Kaptam a bicajhoz még annó egy pár Schwalbe G-one TL 33-as gumit. Elvileg a 33 széles a max, amit fogad a váz. Viszont az is igaz, többen használják 40-essel és Zoli is azt mondta, az a minimum, amit érdemes felrakni, így vettem rá 40-est.
Ha VÍRgraveles lennék, akkor ideálisabb lenne egy gravel váz, ami fogad szélesebb, akár 2"-os abroncsokat is, illetve az 1x hajtás sokkal ideálisabb lenne. De arra a szerencsétlenkedésre, amire én képes vagyok, ez jelenleg bőven megfelel. Hatalmas feeling volt, mert sokkal ugrósabb a montinál, cserében persze lefelé rossz úton lassabb, ugyanakkor ezzel az aszfaltúton közlekedés sem ördögtől való. Egy igazi mindenes is lehet akár bizonyos keretek között.
Nem vagyok az a felfedező típus, mint pl Zoli, de néha rá fogom venni magam (mint most elsőre is), hogy bemenjek vele a számomra ismeretlenbe.