Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

FVF avagy csinálj magadnak vásznat

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vedd meg a vetítőt vidd haza, és nézd meg mekkora képet akarsz, tudsz vetíteni. Szerintem ez az első lépés. Nekem gipszkartonos megoldás van. De azt nem jó mozgatni, könnyen törik... viszont kissebb a súlya is.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

na és mi a vélemény a gipszkartonról ?

2méterX1.2 méteres táblák vannak. 9.5mm és 12.5 mm-es vastagságban.

Egyetlen kis probléma talán a 18kg és a 22 kg-os súly, de már kitaláltam egy csigás módszert amivel fel tudnám húzni a plafonra ott meg kapóval be tudom akasztani. Meg különben is kegyetlen vagyok

Keretet lehet hozzá kapni, a felületét le lehet festeni, max előtte egy kicsit meg kell csiszolni ...

Szerintettek,,, ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Sziasztok,

végigolvastam, ilyet csinálok én is ha még nincs is projektorom, ugyanis szobámat szétbombázom, festés szallagparketázás stb,,

A szobám kialakítása miatt csak a következő képzelhető el:
A bútorlapot a falra nem tudom felrakni ezért ilyen lehajthatósra gondoltam.

Kérdéseim:
Most akokr pontosan melyik a legjobban bevált festék?
1: Matt fehér falfesték
2: Matt latex festék
3: Selyem, vagy masfényű latex festék. (kollégám szerint ezzel magasbb lesz a fényerő kontrast , lehet rosszúl tutja)

Mekkora méretű legyen a funérlap?
Kb 3.5 méter 4 méterről nézném .

A funérlapok szabványos méretei?
Ezt azért kérdem mivel nem falra raknám hanem lenyithatós lenne a plafonról, és képeken láttam, hogy a 4mm-es eléggé domború. Akkor vagy vastagabb kell vagy a 4mm-es és a hátuljára keresztmerevítőket raknék. Miylen vastag az a funérlap ami már nem domború ?

A másik mekkora lapot vegyek? Vegyek egy 2 méterest, és utána majd meglátom mekkora képet akarok rá vetíteni...

Mi van ha nem használok fekete szegélyt ? Zavaró? Ugyanis 4:3 és 16:9 ben is akarok vetíteni. Vagy esetleg ha kivetítem a képet utána csinálok neki a beálított képméret után szegélyt?

Kösz mindent,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: oddman »

Háromszor festettem le végül, így teljesen egyenletes és szép sima felületett kaptam, teljesen homogén lett. hotspotnak nyoma sincs. 
Freemil: Leírhatnád a cérna henger kezelésének technikáját, mert az óvoda óta nem festettem és már akkor sem ment valami jól, szal jó lenne elkerülni a hotspot-ok kialakulását.

Semmi extra: bemártod egyenletesen a festékbe, rácson lehúzod, és le-föl mozgatod a felületen nem túl gyorsan. Az első rétegen nehezen fog gördülni a henger, mert az elég csúszós, és nem is lesz egyenletes, de a többinél már nem lesz gond és az egyenletesség is magától megoldódik...

Jó munkát!

Köszi momba!

Ha lesz projim, akkor biztosan egy ehhez hasonló felületet fogok kreálni magamnak.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Háromszor festettem le végül, így teljesen egyenletes és szép sima felületett kaptam, teljesen homogén lett. hotspotnak nyoma sincs. 
Freemil: Leírhatnád a cérna henger kezelésének technikáját, mert az óvoda óta nem festettem és már akkor sem ment valami jól, szal jó lenne elkerülni a hotspot-ok kialakulását.
Pozdorjából létezik 6 vagy 8mm vastag is?

Bútorasztalossal beszéltem az imént,
azt mondja bútorlapból csak 20 mm -es, és 12 mm -es van.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Semmi extra: bemártod egyenletesen a festékbe, rácson lehúzod, és le-föl mozgatod a felületen nem túl gyorsan. Az első rétegen nehezen fog gördülni a henger, mert az elég csúszós, és nem is lesz egyenletes, de a többinél már nem lesz gond és az egyenletesség is magától megoldódik...

Jó munkát!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

1.bútorlapból 270cm-es volt a max. amit találtam.
Vagy úgy, az nem derült ki - már legalábbis számomra- hogy Neked kevés a 270cm...
Amúgy engem nem zavar a bútorlap képe, amit vettem, az olyan kissé matt olyan szürkésbe hajló szinű (de fehér) ezt a nem látszodó hát és oldallapoknak szokták alkalamazni

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: oddman »

Pozdorjából létezik 6 vagy 8mm vastag is?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: martona »

1.bútorlapból 270cm-es volt a max. amit találtam.2.A felülete túl fényes.3.Ezt a habosított műanyagot meg arra találták ki ,hogy nézegessék.Tehát teljesen homogén,nem csillog be stb.Nézd meg a honlapját nagyon korrekt,részletekbe menő műszaki leírást találsz rajta.Én is "meszelt" fallal kezdtem.99 őszén szereltem fel az Ongrofoam táblát.Jó nem én találtam ki,hanem egy reklámtáblákat gyártó emberke javasolta.A következő lépés 2001 tavasza.Gondoltam beruházok.Házimozi guru kereskedő lehozott két vásznat kipróbálni.Kicsibe,hogy ha tetszik akkor a nagyobbat rendelhetem.A lehúzható az teljesen nulla volt. A fix már majdnem tetszett.De a két kép egymás mellett volt és mondtam az embernek ,hogy mutassa meg miben jobb az ámerikai.Akkor megveszem 670eFt.+ÁFA.Nem tudta.Ezért nézegetek még most is műanyag lapot.

Vendég

Egy fel nem ismert zseni vagyok.Mint irtam volt már pár éve mozizom.Ami jó vásznat láttam az isznyú drága volt.(Vízszintes méret min.3m.) Van cseh írásvetítő vászon,ennek jó képe van csak kicsi. Van olyan viszont,hogy ONGROFOAM.Ez egy magyar termék aus Kazincbarcika.Sok méret,sok szín.Fehéret válassz,úgy egyszerűbb.Arra van kitalálva,hogy reklámtáblák alapja legyen.Nagyon enyhén "dorozmás" a felülete.Fejből a pontos mérete(kb):307x212 cm és 3vagy 4mm vastag. Ez a legnagyobb táblaméret csak vastagsában van más. Úgy raktam fel,hogy asztalossal vágattam egy ennél pár cm-el kissebb bútorlapot.Felcsavaroztam a falra.Sok-sok kétoldali ragasztószalagot tettem rá.Négy ember megfogja a műanyag táblát és egyelen mozdulattal felragasztja.Olcsó(az egész tábla 17eft.),tartós(pl. UV stabil stb.),könnyű tisztitani,mindefele kapni,ja és jó kép van rajta.
Javasolnám a Vetítővászon kérdések és válaszok topicot olvasnod, mert ezt nem(csak) Te találtad fel.
Azzal a különbséggel, hogy ha már bútorlap, akkor m i a péknak ragozni.
Én vettem egy 16/9-es arányú laminált bútorlapot, és festettem neki fekete keretet, aztán fel a falra és kész. Semmi kétoldalas ragasztó, sem speckó falap, és az egész 5000 ft-ból megvolt csavarral festékkel együtt.
Páran ezt ragozták azzal, hogy a hotspot miatt lefestették fehér diszperzittel a falapot, de akit enm zavar (pl én) az hagyhatja gyáriban. A fehér festékkel együtt sem jött ki többre mint 8000 ft.

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: martona »

Egy fel nem ismert zseni vagyok.Mint irtam volt már pár éve mozizom.Ami jó vásznat láttam az isznyú drága volt.(Vízszintes méret min.3m.) Van cseh írásvetítő vászon,ennek jó képe van csak kicsi. Van olyan viszont,hogy ONGROFOAM.Ez egy magyar termék aus Kazincbarcika.Sok méret,sok szín.Fehéret válassz,úgy egyszerűbb.Arra van kitalálva,hogy reklámtáblák alapja legyen.Nagyon enyhén "dorozmás" a felülete.Fejből a pontos mérete(kb):307x212 cm és 3vagy 4mm vastag. Ez a legnagyobb táblaméret csak vastagsában van más. Úgy raktam fel,hogy asztalossal vágattam egy ennél pár cm-el kissebb bútorlapot.Felcsavaroztam a falra.Sok-sok kétoldali ragasztószalagot tettem rá.Négy ember megfogja a műanyag táblát és egyelen mozdulattal felragasztja.Olcsó(az egész tábla 17eft.),tartós(pl. UV stabil stb.),könnyű tisztitani,mindefele kapni,ja és jó kép van rajta.

All-in-One
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: All-in-One »

Emberek ötletem van....Ha valaki megcsinálta már akkor bocsesz...
Vettem az IKEA-ban két darab 200x195-ös Tupplur fényzáró rolót mattfehér színben, lemaszkoltam az egyiket 4:3, a másikat 16:9 arányhoz mattfekete akrilspray-el, felfúrtam a plafonra egymás mögé, és ha mozizok akkor az egyik, ha TV-zek akkor meg a másik rolót engedem le....
Egyátalán nem hullámos, és szép homogén fehér az egész.
És összvissz 16 rugó volt a kettő....
Most már csak motorizálni kell mindkettőt.
Ja és ha díszléc mögé bújtatom nem is látszik az egész mechanika

Képet !

ha kész a fotó felteszem, csak most nincs masinám...
Egyébként a termék linkje:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... 5828*15847
Csak arra kell vigyázni, hogy víz ne érje, mert akril.... Tapasztalatból tudom
DVD: Sony DAV-S300 , TV: Sony KV29C3K 100Hz, Projektor: LG RD-JT30 DLP Farudja DcDi, Kábel: Hama ProClass

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Emberek ötletem van....Ha valaki megcsinálta már akkor bocsesz...
Vettem az IKEA-ban két darab 200x195-ös Tupplur fényzáró rolót mattfehér színben, lemaszkoltam az egyiket 4:3, a másikat 16:9 arányhoz mattfekete akrilspray-el, felfúrtam a plafonra egymás mögé, és ha mozizok akkor az egyik, ha TV-zek akkor meg a másik rolót engedem le....

Képet !
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

All-in-One

Hozzászólás Szerző: All-in-One »

Emberek ötletem van....
Ha valaki megcsinálta már akkor bocsesz...
DVD: Sony DAV-S300 , TV: Sony KV29C3K 100Hz, Projektor: LG RD-JT30 DLP Farudja DcDi, Kábel: Hama ProClass

fabris
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: fabris »

Használt már valamelyikőtök ADEO rolós vásznat? A Reflecta mellett az ADEO a legolcsóbb, arra lennék kiváncsi, hogy melyiket érdemes megvenni, árban szinte ugyanannyiba kerül ugyanakkora méret.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

vetített fehér képpel
Tényleg nagaon szép lett..

szerintem aki nem tudja hogy mi is ez,
az nyugodtan elhiszi hogy igazi vászonanyag, feszítőkeretben.
Ebay -en : RahmenLeinwand

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Gratulálok, Freemil! Nagyon lett!

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Freemil »

Hát igen, köszönöm az elismeréseket (mint ötletgazda)  
Amúgy gratula a munkához, bár én tartok a falemez vékonyságától (ami ráadásul nem is pozdorja, inkább préselt hátlaplemez...)
Ahogy néztem körben rendesen meg van fogatva, de egy kis nedvesség hatására félő, hogy hullámosodni kezd... het...

Hát igen, ez nélkületek nem lett volna ilyen egyszerű.

Mikor festettem bizony hullámosodott kicsit, tágult vagy mi, de száradás után tökéletesen kifeszült, köszönhteően a 18 ponton rögzítésnek (Elöször 10, majd a sarkokat még 8 tiplivel rögzítettem, mivel 1-2 mm elállt)

Ha esetleg az idők folyamán változás állna be, akkor cserélem vastagabb bútorlapra, a gyakorlat már megvan. :-)

De jelen állapotában tökéletesnek tűnik.

Vendég

Hát igen, köszönöm az elismeréseket (mint ötletgazda)

Amúgy gratula a munkához, bár én tartok a falemez vékonyságától (ami ráadásul nem is pozdorja, inkább préselt hátlaplemez...)
Ahogy néztem körben rendesen meg van fogatva, de egy kis nedvesség hatására félő, hogy hullámosodni kezd... het...

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

sirály sirály
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Freemil!

Ez nagyon pofás lett.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

vetített fehér képpel

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

keret

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Következett a keret megépítése, méretre vágtam, probáltam, festettem, majd felragasztottam, sarkok kijavítása, ismét festés. jobb lett, mint gondoltam.

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”