A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mivel a slido egyhetes kampányt enged, ma le fog zárulni a kérdőív! Úgyhogy aki nem akar lemaradni a véleménynyilvánító népszavazásról , kapjon a mobiljához, tabletjéhez, billentyűzetéhez! Eddig 29-en nyilatkoztak, holnap felteszem a végeredményt.
Mondjuk nekem speciel 2 utas, de (bazi)nagy monitorok vannak...de azért szavaztam...
Végül is egy Tannoy Westminster is 2 utas...
Lehet térfogat szerint kellett volna szétválasztani a hangsugárzókat. De nem a méretre voltam elsődlegesen kíváncsi, és egyelőre úgy néz ki bejött, amire számítottam: a többség 3 utas rendszert hallgat, körsugárzót meg szinte senki. Bár volt nekem is, és ismerek olyat, aki....
Mivel a slido egyhetes kampányt enged, ma le fog zárulni a kérdőív! Úgyhogy aki nem akar lemaradni a véleménynyilvánító népszavazásról , kapjon a mobiljához, tabletjéhez, billentyűzetéhez! Eddig 29-en nyilatkoztak, holnap felteszem a végeredményt.
Mondjuk nekem speciel 2 utas, de (bazi)nagy monitorok vannak...de azért szavaztam...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Nekem csak 2,5 utas de bejelöltem hogy 3 utas álló. :-)
Ugyan én csak 14 négyzetméteres, de füleleknek hála, basszuscsapdákkal elég jól kezelt szobában hallgatok. Tavaly több dobozt is kipróbáltam itthon, mérőmikrofonnal is méricskéltem őket és nekem is az a meglátásom, hogy a kis dobozt hiába tesszük be kis szobába, lesz ugyan egy adott frekvencián egy jó nagy kiemelése (máshol meg beszakadása) de attól még rendes mélye ugyanúgy nem lesz, hiába a kis szoba.
Most olvastam egy forumon, hogy miert is kellene a nagyobb monitorsugarzo egy kisebb helysegben, mondjuk igaz, hogy itt studiokrol van szo es szukseges az akusztikat is rendbe tenni miutan bent van a nagy hangfal. https://gearspace.com/board/studio-buil ... rooms.html
Nekem mar masodik nagyhangfalam van kb 20 nm-es szobaban es nem bantam meg, sot de az akusztika rendbetetele meg varat magara
Es vegul legyen itt egy szamodra elrettento pelda.
Asszem én itt inkább a kertben maradnék, és élvezném a környezetet :-)
Nem sok értelme van ekkora dobozokat falra tolva, ilyen közel egymáshoz tenni. Mondom ezt úgy, hogy volt alkalmam az utódjaikat hallgatni egy bő 100m2-es helyiségben.
egy jó ismim,munkahelyi kollégájának,vannak ilyen JBL-jei,lakótelepi lakásban,nappali kb 32-35m2,falratolva,4db Luxman M02 végfok társaságában,amelyek modifikálva lettek,Bryston aktiv váltoval,streaming a fő forrás,Van Damme kábelezés...ismim volt meghallgatni,annyit mondot,hogy életében még nem hallotta Miles Davis "Bitches Brew"-ját olyan jól szólni,mint azon a nagy JBL-es rendszeren...neki is van egy pár rendszere a nappalijában ami kb 25m2,Quad ESL57,Magna Acoustica szélessávú,KEF KIT CS1 (LS3/5) ezeket rosálja,és az amplifikációt is,Quad 33/303,SET211(DIY)+passziv előfok,van kb 9-10000LP,egy kis létra be van készitve a nappaliba a felső polcokon lévő LP-ék elérése végett,kb 40% komolyzene,a többi ami a csövön kifér,kemény rock,prog-rock,klasszikus rock,jazz,blues...még szerencse hogy nem mindenki a tömjénezett,ahitatos zenei és hifista életét éli
megyek feltekerem magam is rendesen a hangerőt most,Bob Marley "Exodus"-án,had röfögjön a basszgitár ahogyan kell,fúvósok karistoljanak rendesen, Bob ritmúsgitárja is tépje a ritmust penge élesen...
Nekem volt Dynaudio Contour 1.8 MKII, nagyon jo hangfal de azert melle nem allhat a mostani ATC hangfalaimhoz. En is szeretem megtekerni a hangerot es bizony ehez kellenek ezek az ATC-ek. Akinek meg nem volt lehetosege otthon meghallgatni egy nagyobb hangfalat csak azok irjak, hogy az felesleges. Inkabb valasztom a kisebb szobat nagyobb hangfallal mint a nagy szobat kisebb hangfallal.
A nagy feluletu membrant nehez helyettesiteni kissebb membrannal meg ha tobb is van belle.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Igen, errefelé áll a zászló
Sokakat nem érdekli, mekkora a szoba. Láttunk 400 literes dobozokat 15 m2-en, de pl. én hallgatok kismonitort (is) 35 m2 szobában.
Most olvastam egy forumon, hogy miert is kellene a nagyobb monitorsugarzo egy kisebb helysegben, mondjuk igaz, hogy itt studiokrol van szo es szukseges az akusztikat is rendbe tenni miutan bent van a nagy hangfal. https://gearspace.com/board/studio-buil ... rooms.html
Nekem mar masodik nagyhangfalam van kb 20 nm-es szobaban es nem bantam meg, sot de az akusztika rendbetetele meg varat magara
Nem sok értelme van ekkora dobozokat falra tolva, ilyen közel egymáshoz tenni. Mondom ezt úgy, hogy volt alkalmam az utódjaikat hallgatni egy bő 100m2-es helyiségben.
egy jó ismim,munkahelyi kollégájának,vannak ilyen JBL-jei,lakótelepi lakásban,nappali kb 32-35m2,falratolva,4db Luxman M02 végfok társaságában,amelyek modifikálva lettek,Bryston aktiv váltoval,streaming a fő forrás,Van Damme kábelezés...ismim volt meghallgatni,annyit mondot,hogy életében még nem hallotta Miles Davis "Bitches Brew"-ját olyan jól szólni,mint azon a nagy JBL-es rendszeren...neki is van egy pár rendszere a nappalijában ami kb 25m2,Quad ESL57,Magna Acoustica szélessávú,KEF KIT CS1 (LS3/5) ezeket rosálja,és az amplifikációt is,Quad 33/303,SET211(DIY)+passziv előfok,van kb 9-10000LP,egy kis létra be van készitve a nappaliba a felső polcokon lévő LP-ék elérése végett,kb 40% komolyzene,a többi ami a csövön kifér,kemény rock,prog-rock,klasszikus rock,jazz,blues...még szerencse hogy nem mindenki a tömjénezett,ahitatos zenei és hifista életét éli
megyek feltekerem magam is rendesen a hangerőt most,Bob Marley "Exodus"-án,had röfögjön a basszgitár ahogyan kell,fúvósok karistoljanak rendesen, Bob ritmúsgitárja is tépje a ritmust penge élesen...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Népszokások? A többség az tudja a tutit? Nagy nagy nagy NAGY monitor. Az a jó. Az a tuti. Ezt szeretnéd hallani? :)))))
10 - 60 m2 hallgatási körülmények. Talán ez is szempont lehet, kinek mi vált be, az amúgy elképesztően szubjektív ízlésben és értékítéletben, a startvonal és célérés metamorfózisában....
Sokakat nem érdekli, mekkora a szoba. Láttunk 400 literes dobozokat 15 m2-en, de pl. én hallgatok kismonitort (is) 35 m2 szobában.
A Népszokások felderítése :-)
Egyszerűen kíváncsi vagyok, mi a legelfogadottabb, legkedveltebb típus.
Népszokások? A többség az tudja a tutit? Nagy nagy nagy NAGY monitor. Az a jó. Az a tuti. Ezt szeretnéd hallani? :)))))
10 - 60 m2 hallgatási körülmények. Talán ez is szempont lehet, kinek mi vált be, az amúgy elképesztően szubjektív ízlésben és értékítéletben, a startvonal és célérés metamorfózisában....
Ezzel a "savazással" inkább a zenehallgatói preferenciákat próbálhatod kideríteni
A felsorolásban a két nagyon eltérő hangfaltípus (szélessávú vs. 3, vagy többutas nagy monitor), teljesen más hangzás és zenei világot jelent. Arról nem is szólva, hogy a jobb szélessávúak csak elképesztő tudású Front End-el képesek meggyőzően teljesíteni.
A 3 utas nagy monitorok több száz wattjához meg nem fűznék semmi magyarázatot, mivel soha sem voltam azon a vonalon
TJ.
Na de azért van némi hiányosság a szavazásban, hogy zárt vagy nyitott az a hangfal? Nekem a 3 utas nagymonitorom pl. zárt....
Bár egy szavazás nem sokban segít szvsz sem, hogy kinek mi lenne az ideális.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ezzel a "savazással" inkább a zenehallgatói preferenciákat próbálhatod kideríteni
A felsorolásban a két nagyon eltérő hangfaltípus (szélessávú vs. 3, vagy többutas nagy monitor), teljesen más hangzás és zenei világot jelent. Arról nem is szólva, hogy a jobb szélessávúak csak elképesztő tudású Front End-el képesek meggyőzően teljesíteni.
A 3 utas nagy monitorok több száz wattjához meg nem fűznék semmi magyarázatot, mivel soha sem voltam azon a vonalon
TJ.
Régóta, többször előforduló vita téma a hangsugárzók méretezése a lehallgató helyiséghez. Ezt tetézik a hallgatási szokások, a hallgatott muzsika összetétele és a hallgató hallása is. Nem lehet általános igazságokat felállítani a variációk nagy száma miatt. Alap ajánlások persze helytállóak, vagy kiinduló pontok lehetnek.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nekem az a youtube-os videó tetszett (egyszer valahogy feljött) ahol egy japó öreg szobáját mutatják (nem volt nagy) benne két JBL Everest-el meg a fene tudja mennyi csöves meg stb. cuccal. A hűtőajtót is csak résnyire lehetett kinyitni a sok ketyere miatt ...
Szeretnék egy szavazást indítani, de nem tudom, hogyan kell.
A téma az lenne, hogy ki milyen rendszerű hangfalat hallgat.
A tipizálás szvsz. úgy lenne, hogy:
-egyutas (szélessávú)
-2 utas (monitor, vagy kis állódoboz)
-3, vagy több utas nagyobb monitor, vagy állódoboz
-sztatikus (elektro, vagy magneto)
-körsugárzó
-különálló rendszer (sub és szatellitek)
Most az aktív-passziv, illetve a zárt, reflex, stb. elkülönítésbe nem mennék bele,
Aki hallgat huzamosabb ideje több félét (mint én), az persze szavazhasson több lehetőségre is.
A fórumon is be lehet állítani szavazást. De mi lenne a célja?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos