zoli73 írta: ↑2025.04.29., kedd 20:27
Szerintem a csavar plusz súlyát sok hangszedő gyártó belekalkulálja a végfelhasználásba, a majdani rezonancia frekvenciába. Ezért lehet az, hogy pl. a mostani hangszedőmhöz elég vaskos inbusz fejjel rendelkező, rozsdamentes csavarokat mellékeltek, két különböző hosszban, míg egy korábbi hangszedőmhöz alumínium csavargarnitúra(3 pár+anya) járt.
Réz, pláne vörösréz csavart még nem láttam. Szerintem túl puha anyag ahhoz, hogy így megmunkálják, és mechanikailag sem igazán ellenálló, csúnyán okszidálódik is. Nem gondolnám, hogy ez volna az eszményi hanszedő csavar alapanyag.
Túl sokat feltételezel ezekről a gyártókról, szerintem olyan csavart adnak, amilyet éppen a fiókban találnak...
Na jó, lehet, hogy nem.
Nem tudom, eszményi, vagy nem, nekem azért tetszik a réz, mert a lemezjátszómon is felbukkan itt - ott réz alkatrész, ezért passzol hozzá.
Egyébként a plusz súlyt is ezzel az anyaggal oldottam meg.
A hangszedőcsavarok fejére rápasszintottam egy - egy ötös réz zárt anyát, pontosan betakarja.
Természetesen egyik sem oxidálódik csúnyán, valamilyen felületkezelés gondoskodik róla, hogy ne tegyék.
Nem gondolnám még a vörösrézről sem, hogy sokkal gyengébb lenne az alumíniumnál, a sárgaréz meg nyilván jóval erősebb.
Frenki
Nem emlékszem már, hol vettem, több helyen árulják, gugli a barátunk.
Komolyabb szettet revox mester prezentált.