Szavadon fogunk !

Eskü, az utolsó lesz, előre is elnézést! (5., 6. pontok)
Kérdés lemaradt, mennyivel lehet jobb mint egy akác?HúsvétiSonka írta: ↑2025.05.08., csüt. 11:14Köszi a választ, kipróbálom majd. A másik kérdés hogy lemezjátszó illetve erősítő alá Cardas Mirtuszfa alátétet gondoltam. Kácsa audionál láttam. Mondjuk 5600 Ft darabja.mishow írta: ↑2025.05.08., csüt. 10:02Ha hagyományos padlószőnyegről beszélünk, akkor az a legjobb, ha a doboz nélküli állványra a saját testsúlyoddal ránehezedve átnyomod a tüskéket a szőnyegen, egészen a szőnyeg alatti betonig. A szőnyegre bármit teszel, tompítani fogja a hangot a szőnyeg puhasága miatt. DE, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem akarod átszúrni a szőnyeget (baja nem lesz, nyoma nem marad), akkor javaslom, vegyél valamelyik építős boltban 2db 30x30-as vagy 33x33-as közönséges padlóburkoló un. "gres" lapot. Általában m2-re adják, de kisebb tüzépen lehet kezedbe nyomnak 2-őt. Ha nem teszik, félreteszed, filléres tétel.HúsvétiSonka írta: ↑2025.05.08., csüt. 09:14Sziasztok hangfalállvány témában kéne egy kis segítség.
Adott egy Norstone Stylum 2 állvány ami tüskéken áll, a szobában viszont szőnyeg van. Ez alá szeretnék pluszba valamit. Visszaolvasgattam korábbi kérdéseket és hát volt akinél gránitlap valakinél márvány valakinél akácfa lap vált be. Szőnyeg fölé milyen csillapító lenne alkalmas?
Ennek a hangja megmutatja, hogy a kőből készült alátét milyen irányba viszi el a hangot. A fával való kísérletezéshez pedig valamilyen keményfából készült vágódeszkát használj, elsőre próbáld ki az otthonit, hogy az se kerüljön pénzbe, és ha fa jobban teszik, akkor irány a háztartási bolta lényeg, hogy mindenképp keményfa kegyen semmiképp ne fenyő, vagy más puhafa.
De ezek előtt mindenképp a töskék átnyomását próbálnám meg, nekem az vált be legjobban!
Köszi a választ, kipróbálom majd. A másik kérdés hogy lemezjátszó illetve erősítő alá Cardas Mirtuszfa alátétet gondoltam. Kácsa audionál láttam. Mondjuk 5600 Ft darabja.mishow írta: ↑2025.05.08., csüt. 10:02Ha hagyományos padlószőnyegről beszélünk, akkor az a legjobb, ha a doboz nélküli állványra a saját testsúlyoddal ránehezedve átnyomod a tüskéket a szőnyegen, egészen a szőnyeg alatti betonig. A szőnyegre bármit teszel, tompítani fogja a hangot a szőnyeg puhasága miatt. DE, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem akarod átszúrni a szőnyeget (baja nem lesz, nyoma nem marad), akkor javaslom, vegyél valamelyik építős boltban 2db 30x30-as vagy 33x33-as közönséges padlóburkoló un. "gres" lapot. Általában m2-re adják, de kisebb tüzépen lehet kezedbe nyomnak 2-őt. Ha nem teszik, félreteszed, filléres tétel.HúsvétiSonka írta: ↑2025.05.08., csüt. 09:14Sziasztok hangfalállvány témában kéne egy kis segítség.
Adott egy Norstone Stylum 2 állvány ami tüskéken áll, a szobában viszont szőnyeg van. Ez alá szeretnék pluszba valamit. Visszaolvasgattam korábbi kérdéseket és hát volt akinél gránitlap valakinél márvány valakinél akácfa lap vált be. Szőnyeg fölé milyen csillapító lenne alkalmas?
Ennek a hangja megmutatja, hogy a kőből készült alátét milyen irányba viszi el a hangot. A fával való kísérletezéshez pedig valamilyen keményfából készült vágódeszkát használj, elsőre próbáld ki az otthonit, hogy az se kerüljön pénzbe, és ha fa jobban teszik, akkor irány a háztartási bolta lényeg, hogy mindenképp keményfa kegyen semmiképp ne fenyő, vagy más puhafa.
De ezek előtt mindenképp a töskék átnyomását próbálnám meg, nekem az vált be legjobban!
Ha hagyományos padlószőnyegről beszélünk, akkor az a legjobb, ha a doboz nélküli állványra a saját testsúlyoddal ránehezedve átnyomod a tüskéket a szőnyegen, egészen a szőnyeg alatti betonig. A szőnyegre bármit teszel, tompítani fogja a hangot a szőnyeg puhasága miatt. DE, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem akarod átszúrni a szőnyeget (baja nem lesz, nyoma nem marad), akkor javaslom, vegyél valamelyik építős boltban 2db 30x30-as vagy 33x33-as közönséges padlóburkoló un. "gres" lapot. Általában m2-re adják, de kisebb tüzépen lehet kezedbe nyomnak 2-őt. Ha nem teszik, félreteszed, filléres tétel.HúsvétiSonka írta: ↑2025.05.08., csüt. 09:14Sziasztok hangfalállvány témában kéne egy kis segítség.
Akibe szorult egy kis humorérzék, mindenképpenearforce írta: ↑2025.05.07., szer. 19:04Talán mindenki számára egyértelmű hogy mivel készültek ezek posztok.
Viszont most hogy Frenki lelőtte a poént![]()
eléggé magától értetődő hogy cables szakkolléga beírására írtam khm...irattam meg pontosan ugyanazt a semmitmondó hifis klisékkel talán kissé túltoltan audiofilizált bullshitet, amit ő maga írt. Egy naaagy nulla semmitmondó lózungot.
Remélem Önök is jól szórakoztak közben![]()
:
Kár pedig mostanra fogalmaztam meg a választ.
Mi is egy ilyen elektronorbitális rezonanciákat csillapító, intermodulációs arányokat nullára redukáló, beláthatatlan holografikus integrítású grafitvariánst akarunk, ugye, Zoli ?earforce írta: ↑2025.03.18., kedd 13:35
Végül egy olyan grafitvariánsra leltem, amely az elektronorbitális rezonanciákat olyan módon csillapítja, hogy az intermodulációs arányok szinte kvázi-nullára redukálódnak, miközben a hangzás holografikus integritása megmarad. Ez egy olyan állapot, amelyben a színpad szinte beláthatatlan mélységbe nyílik, a tranziens átvitel pedig nem szenved fázistorzulást. A rendszerem azóta ebben az optimalizált állapotban működik, és úgy érzem, ezen a ponton már nincs értelme további kísérleteknek – elértem a végső konvergenciát.
Ez egy szellemesen összedobott irónia/paródia.
Tuti
Ezt fordítsd le nekem magyarra, légy szíves!
Amikor hosszú évekkel ezelőtt belemerültem ebbe a kérdéskörbe, az első tapasztalataim teljesen felborították mindazt, amit addig a hangtisztaságról gondoltam. Egyes alátétek brutális fáziseltolódásokat okoztak, mások az overtónus-struktúrában idéztek elő kaotikus interferenciákat, míg néhány egészen egyszerűen „bezárta” a teret, mintha a hangspektrumot egy láthatatlan mező szűrte volna meg.cables írta: ↑2025.03.09., vas. 06:56-----
Az alátét hatása az egyik legnagyobb rejtély az audióban. Amikor ezzel kísérleteztem - jó régen - szinte elment a kedvem az egész audiótól akkora és annyira kiszámíthatatlan változások voltak a hangban. Végül nálam a grafit alátét jött be, de nem úgy általában. Ugyanis grafitból millió fajtát gyártanak és nem mindegyiknek van jó hatása. A legtöbb grafit összeragasztott grafit őrlemény és talán a ragasztás módja jelenti a problémát. Végül rátaláltam egy anyagra, ami nekem tetsző hatást okozott máig azt használom és nem kísérletezek más irányban.
Nem írtál semmit, mit használsz.
A japánok úgy látszik odavannak a rézért, a Marantz, Sony csúcs cuccai is tele voltak rézzel vagy rézzel kezelt dolgokkal. A felső kategóriás Sony-k meg már 1984 óta lineáris motorokat használtak, egészen a 90-es évek végéig.istvan01 írta: ↑2025.03.09., vas. 16:38Ahogy írod, igen.
Van még egy pioneer érdekesség, nem rezonancia kezelés, hogy innen lestem le az elkók rézfólia borítási tuningját. Azt már nem emelem ki, hogy szinte minden belső fémmechanika rézzel kezelt, csavarok is mind. Talán van közöttük anyagában is réz, de ezt már nem vizsgáltam.
Javaslom olvass bele a bringás topikba, és meglátod, a láncolajok felett már régen eljárt az idő, ha por, és időjárásállóság a cél. Mindegy, hogy grafitos, teflonos, stb., már nem olajjal, hanem vaxal kenik a láncot, akik egy kicsit is komolyan gondolják. Még én is, pedig én csak kocabringás vagyok.