Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Én a kosztümöst nem csipázom annyira.
A country nyekergésről meg ne is beszéljünk. :D

Offoffoff
Már 9 évesnél járunk. ;)
Szerintem elképzelhetetlen (ok, biztos vannak zsenik), mert nem érdekli az ekkora gyereket egy könyv kiolvasása, és a sztorijának egy életen át tartó megmaradása is hencegésszagú. Max ha ráeröltetik a szülők, hogy márpedig ezt elolvasod! Majd 11-13 évesen jön ez a késztetés. Ha.
A gügye gyerekmese viszont fontos dolog, mégha felnőttként annak is tűnik. 8 éves a fiam, minden este olvasunk még mindig, most például idióta, mindenféle nemzet rövid meséit. Mindet élvezi.
Már olvas gyönyörűen, de egy könyvet még nem nyomnék a kezébe. Még ne legyen értelmiségi, inkább játsszon sokat.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9.1 írta:
2025.05.07., szer. 07:52
Harmadikban nincs történelem oktatás. Sőt negyedikben sincs.
...
Más.
...
Bosch, és Bosch, örökség.
...
OFF
Értem.
Történelmi, sőt, bármilyen tudást kizárólag iskolában, tantárgy formájában lehet megtudni, megtanulni.
(Nyilván, elképzelhetetlen, hogy 8-9 éves gyerek olvasson olyanokat, mint A szirakuzai óriás, Raevius ezredes utazása, mert mondjuk a szülei ilyet adnak a kezébe, nem pedig gügye gyerekmeséket.)
De, valóban, mindegy is.

ON
Ha márBosch.
Engem nem fogott meg, ami nem meglepő, mert nem vagyok nagy rajongója a krimi sorozatoknak, azokból inkább a kosztümösek jönnek be.
Pl. számomra bűnös élvezet a Murdoch nyomozó rejtélyei.

Viszont, nemrég láttam pár véletlenszerűen elém került epizódot a Brokenwood titkai sorozatból.
Meglepően szórakoztató volt.
Félreértés ne essék, nem nagy eresztés, olyan vasalás közbeni, tét nélküli nézni való, de a maga kategóriájában teljesen jó és meglepően jó country és egyéb zenék csendülnek fel benne.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Harmadikban nincs történelem oktatás. Sőt negyedikben sincs. No de mindegy is, mielőtt mégjobban kínossá válik az egész.
Más.
Ajánlok egy sorit, ami minket lekötött, és a főhős ráadasul nagy analóg zenehallgató.
Bosch, és Bosch, örökség. Idei az utolsó évad.
Nyomozós, némi ploitikai játszmákkal. Talán a lányát alakító hölgy aki nem illik a képbe, nekem. De spongyát rá.
8.5 az IMDb-n.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2025.05.06., kedd 20:37
...
Azért gratulálok, hogy 8 évesen a római birodalomról olvasgattál már. Én talán a betűket tanulgattam.
...
Mondjuk 8. évemet betöltve már 3. osztályos voltam.
Egyébként, ebben az életkorban szüleimtől karácsonyra a helyi Ofotértban beszerezhető mikroszkópot kaptam, 9 éves koromban az egyik kedves olvasmányom Lovas Béla Mikroszkóp - mikrokozmosz c. könyve volt (nyilván volt benne sok minden, amit akkor még nem értettem).
S, hozzátenném, NEM voltam különleges képességű csodagyerek, csak a szüleim gondoskodtak arról, hogy legyek kíváncsi a világ dolgaira.
...
Sorry, próbáltam elképzelni a leírásod alapján a szitukat - nem áll össze a kép, de nagyon nem.
Semmi gond.
És, hogy tovább árnyaljam a képet, magamat Star Wars rajongóként definiálom. :P

Egyébként, én NEM utálom A birodalom visszavágot, csak számos olyan dolgot láttam és látok benne, ami NEKEM annyira nem tetszett és ezért nem értem, hogy miért tartják sokan az egyik, ha nem A legjobb SW filmnek.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

scaurus írta:
2025.05.06., kedd 20:31

Igen, amit Te írsz, az valóban úgy elhangzik.
Viszont az nem azonos azzal, amit én írtam, mert az úgy nem hangzik el. ;)
Az egészből valóban ez a legfontosabb dolog.

De egyébként a Luke, I am your father nem hangzik el.
No, I am your father, ami elhagzik.

Az egészben az az érdekes, hogy ezt mindenik úgy idézi, ahogy írtam.
A mindenkibe beletartozik James Earl Jones is, aki egy későbbi riportban szintén úgy emlékezett rá.

"James Earl Jones is remembered for saying, 'Luke, I am your father.' But he didn't actually say that"

:D

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
2025.05.06., kedd 17:40
Nekem oltári nagy csalódást okozott.
Mivel fogalmam nem volt mire megyünk a moziba, csak a címet tudtam, ezért én akkori olvasmányaim alapján egy ókori római birodalomra asszociáltam és ilyen témájú filmet vártam. :P

"Természetesen" én is láttam többször, de már 8 évesen zavarba ejtőnek találtam az aszteroidában elő exogorth-ot (űrféreg), minősíthetetlennek Yodát (az előzmény trilógiával csak rosszabb lett), kínosnak Han-Leia évődést (a férfi-nő kapcsolat ábrázolása meg mindig gyenge pontja volt a SW filmeknek).
Ezt átugrottam.
Akkor a leírásod alapján a történet.

A szüleid, vagy a barátaid elvittek moziba.
Star Wars lesz a címe.
Erre te - hűűű, tuti egy jó kis római birodalmi lépegető lesz benne, vagy hasonló és elmész velük.
Beültök a filmre, ami már az első percben óriási csalódás, hiszen nincsenek sem elefántok, sem római katonák, vagy amiről olvasgattál gyerekkorodban és vártál a filmtől.

Megnézed. Nem tetszik, nagy szar.
Gyerekként - 8 évesen!!!! feltűnik neked, hogy a Leia-Han évődése eléggé gáz. Te ezt másképpen láttad az életben, vagy esetleg olvastad, vagy elsősként a suliban mást tapasztaltál.
Az űrférget szintén 8 évesen minősíthetetlennek tartottad. Ezt már valószínűleg valami komolyabb olvasmány alapján.
Azért gratulálok, hogy 8 évesen a római birodalomról olvasgattál már. Én talán a betűket tanulgattam.

A lényeg szar volt, amit meg is mondtál az elsős iskolatársaidnak, akik többségének nagyon tetszett.
Talán össze is vesztél velük akkor, de mivel jó barát vagy még többször megnézted velük a filmet.

Sorry, próbáltam elképzelni a leírásod alapján a szitukat - nem áll össze a kép, de nagyon nem.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2025.05.06., kedd 20:18
scaurus írta:
...
"Luke, én vagyok az apád!" (ebben a formában nem is elhangzó...)
...
...
Természetesen elhangzik az "Én vagyok az apád a filmben.
Nem nagyon értem miért írtad, hogy nem, vagy mire gondoltál.
...
Igen, amit Te írsz, az valóban úgy elhangzik.
Viszont az nem azonos azzal, amit én írtam, mert az úgy nem hangzik el. ;)

https://mindsetpszichologia.hu/amikor-mindenki-ugyanugy-emlekszik-rosszul-mi-okozza-a-mandela-effektust

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
Nyilván, úgy en bloc a Star Wars popkulturális hatása döbbenetes, pláne 70'-80' években.
A birodalom visszavágból a "Luke, én vagyok az apád!" (ebben a formában nem is elhangzó...) mondatot olyanok is ismerik, akik nem is látták.

Aztán, hogy személy szerint kire milyen hatással van, az meg már egyéni ízlés és szoc. probléma.

Mivel fogalmam nem volt mire megyünk a moziba, csak a címet tudtam, ezért én akkori olvasmányaim alapján egy ókori római birodalomra asszociáltam és ilyen témájú filmet vártam. :P

Lehet én vagyok a kivétel, de én moziban csak egyszer láttam ezt is, meg A jedi visszatért is (Az új reményt meg nem is).
"Természetesen" én is láttam többször, de már 8 évesen zavarba ejtőnek találtam az aszteroidában elő exogorth-ot (űrféreg), minősíthetetlennek Yodát (az előzmény trilógiával csak rosszabb lett), kínosnak Han-Leia évődést (a férfi-nő kapcsolat ábrázolása meg mindig gyenge pontja volt a SW filmeknek).

Bár, az általad megjelölt korosztályba tartozom, s, hozzáteszem, tulajdonképpen az SW mindennapjaim része ilyen témájú társasjáték folytán, de A birodalom visszavág engem sosem nyűgözött le.

Nekem a szájtátos mozi élményeim, gyerekkorból a Walt Disney-féle Hófehérke, Judy Garland-os Óz, a csodák csodája, tinédzser koromból a James Cameron-féle A mélység titka, felnőtt koromból LotR: A két torony, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, Batman: Kezdődik!.

Nyilván, láttam más nagyon jó (és, persze, sok rossz) filmet is, de ezek voltak a azok, amik beszippantottak, azt az élményt adták, amit én egy mozifilmtől várok.
Tettek be videót is a jelenetből...

Természetesen elhangzik az "Én vagyok az apád" a filmben.
Nem nagyon értem miért írtad, hogy nem, vagy mire gondoltál.

De elfogadom, nem jött be a Star Wars, már gyerekkorodban is untad és Hófehérkét néztél.
Ezzel semmi probléma. Kukori és Kotkoda nekem is megvolt gyerekkoromban.

De akkor miért nézted meg a többit, most meg a sok Star Wars sorozatot?
Szereted magad kínozni olyanokkal, amik nem tetszenek?
Ráadásul 50 évvel később egy fórumon leírod, hogy akkor is szar volt és ma is szar.
De 60 évesen simán Star Wars társasjátékkal játszol.

Nekem nem áll össze a kép, de nem is célom és nincs is jogom megítélni. Kicsit furcsa.
:D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Luxor Audio írta:
2025.05.06., kedd 19:34
scaurus írta:
A birodalom visszavágból a "Luke, én vagyok az apád!" (ebben a formában nem is elhangzó...) mondatot...
<beszúrt youtube videó>
Q.E.D.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

scaurus írta:
A birodalom visszavágból a "Luke, én vagyok az apád!" (ebben a formában nem is elhangzó...) mondatot olyanok is ismerik, akik nem is látták.

youtu.be/_lOT2p_FCvA

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2025.05.06., kedd 18:51
Ha te 8 (!) évesen a 70-80-as években így éltél meg egy mesefilmet ahogy írtad, akkor egy filmesztéta zseni voltál már akkor,(de lehet már 6 évesen is) aki mögélátott a dolgoknak, nem hitt a mesékben és már 8 évesen érzékelted a férfi-nő kapcsolatot.
...
Nem egészen.
Nyilván és természetesen, 8 évesen (lehet 9 is) nem láttam át a férfi-nő kapcsolatot.
Egyszerűen a Han-Leia jelenetek bénák voltak.

A mesefilmeket, a fantasy-t a mai napig imádom.
Csak legyen saját keretei és szabályai között koherens.
Pl. a Fantasztikus labirintust bármikor és bárhányszor megnézem.
Viszont, SZÁMOMRA, az aszteroida féreg béna, Yoda béna, az ewok-ok bénák voltak mindig is.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha te 8 (!) évesen a 70-80-as években így éltél meg egy mesefilmet ahogy írtad, akkor egy filmesztéta zseni voltál már akkor,(de lehet már 6 évesen is) aki mögélátott a dolgoknak, nem hitt a mesékben és már 8 évesen érzékelted a férfi-nő kapcsolatot. Valószínű ekkor már évek óta ferde szemmel néztél a karácsonyfa alá is.
A banyászó éneklő törpék, a bádogember, a hobbitok, orkok, a denevérember az átment a szűrőn? Én pl 8 évesen szomorú voltam mikor Yoda meghalt.
Ugyan kérem.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2025.05.05., hétf. 20:50
Azért ezzel nagyon nem értek egyet.

A Birodalom Visszavág az egyik legmeghatározóbb alkotás.
Főleg persze az 50-60 éves korosztálynak.

Mindenki legalább 5X sorban állt, hogy újra megnézhesse.
Nekem a legnagyobb film élményem volt és marad is.

"Hájpnak" meg semmiképpen sem nevezném, ami körülötte volt.

:smile32:
Nyilván, úgy en bloc a Star Wars popkulturális hatása döbbenetes, pláne 70'-80' években.

Aztán, hogy személy szerint kire milyen hatással van, az meg már egyéni ízlés és szoc. probléma.

Lehet én vagyok a kivétel, de én moziban csak egyszer láttam ezt is, meg A jedi visszatért is (Az új reményt meg nem is).

Bár, az általad megjelölt korosztályba tartozom, s, hozzáteszem, tulajdonképpen az SW mindennapjaim része ilyen témájú társasjáték folytán, de A birodalom visszavág engem sosem nyűgözött le.

Nekem a szájtátos mozi élményeim, gyerekkorból a Walt Disney-féle Hófehérke, Judy Garland-os Óz, a csodák csodája, tinédzser koromból a James Cameron-féle A mélység titka, felnőtt koromból LotR: A két torony, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, Batman: Kezdődik!.

Nyilván, láttam más nagyon jó (és, persze, sok rossz) filmet is, de ezek voltak a azok, amik beszippantottak, azt az élményt adták, amit én egy mozifilmtől várok.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2025.05.03., szomb. 18:52
A boszorkány (The Witch) (2015)
[Max]

Anya Taylor-Joy volt a hívószó.

Elmondhatatlan, hogy milyen rossz film.

vallási bigottságot, emberi hülyeséget bemutató filmet avagy egy vallásos és/vagy természetfeletti elemekkel operáló horrort akarnak készíteni.

Ha ilyet szeretnél és kedveled a piszkoskosztümös filmeket, habár máshogyan, de horror:
The Wonder / A csoda https://www.imdb.com/title/tt9288822/

Elgondolkodtató mese az emberi butaságról.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
2025.05.03., szomb. 18:39
Én már A birodalom visszavágtól (Ep.V) sem voltam elájulva, a mai napig nem értem, hogy mi az a nagy hájp körülötte.

Régi véleményem, hogy A jedi visszatér (Ep.VI) pedig már akkor is mutatta az ötlettelenség jeleit (robbantsuk fel ugyanazt a Halálcsillagot - ne már), az ewok-ok meg már 1983-ban is vállalhatatlanok voltak.

Az azóta készült filmek közül a Zsivány egyesben volt valami spiritusz, a Solo film nézhető volt, illetve Az utolsó jedikben (Ep.VIII) volt némi önreflexív humor.

A sorozatok közül egyedül a sokat szidott Az akolitussal kapcsolatban éreztem, hogy ebben van, valahol nagyon mélyen, potenciál, ezt még néztem volna tovább.
Azért ezzel nagyon nem értek egyet.

A Birodalom Visszavág az egyik legmeghatározóbb alkotás.
Főleg persze az 50-60 éves korosztálynak.

Mindenki legalább 5X sorban állt, hogy újra megnézhesse.
Nekem a legnagyobb film élményem volt és marad is.

"Hájpnak" meg semmiképpen sem nevezném, ami körülötte volt.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
[Max]

Tulajdonképpen semmi nem jó benne.
A sztori, a dramaturgia, a párbeszédek rettenetesek.
Ez az elavult nyelvezet úgy 3 perc után mind angolul, mind magyarul igen fárasztó és unalmas.

Abban a hibában szenved, mint sok hasonló: itt sem tudták eldönteni, hogy egy minden természetfelettit nélkülöző, vallási bigottságot, emberi hülyeséget bemutató filmet avagy egy vallásos és/vagy természetfeletti elemekkel operáló horrort akarnak készíteni.

Komolyan, bármelyik, kizárólag pénzért elkészített ZS kategóriás vacak becsületesebb ennél: legalább nem akar többnek látszani (és mások sem akarnak többet bele látni), mint ami.
Csak rákerestem a neten, hogymijasosseb ez.

"Ez a film teológiai, történelmi és pszichológiai háttérismeretek birtokában szembetűnően mestermű. Esztétikai szempontból is kiváló alkotás. Kellő olvasottság és kifinomult ízlés hiányában nem elég mozgalmas, hogy lekösse a figyelmet."

Ez egy vélemény.

Valószínűleg hiányában vagy azoknak a dolgoknak.
De egyébként mit vártál? gondolkodik.gif

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

scaurus írta:
[Max]

Ez az elavult nyelvezet úgy 3 perc után mind angolul, mind magyarul igen fárasztó és unalmas.

Abban a hibában szenved, mint sok hasonló: itt sem tudták eldönteni, hogy egy minden természetfelettit nélkülöző, vallási bigottságot, emberi hülyeséget bemutató filmet avagy egy vallásos és/vagy természetfeletti elemekkel operáló horrort akarnak készíteni.

Komolyan, bármelyik, kizárólag pénzért elkészített ZS kategóriás vacak becsületesebb ennél: legalább nem akar többnek látszani (és mások sem akarnak többet bele látni), mint ami.
De a mostani The Gorge az szerintem nagyon jol sikerult es itt is gyonyoru benne. Bele tudnek ebbe is kotni de annyira ne nezzunk scifi-horror-t mindha igaz lenne. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

[Max]

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

stx írta:
2025.05.02., pén. 19:43
Igen, 4-5-6 nagyon jó. 1-2-3 zavaros, többi hulladék.
Én már A birodalom visszavágtól (Ep.V) sem voltam elájulva, a mai napig nem értem, hogy mi az a nagy hájp körülötte.

Régi véleményem, hogy A jedi visszatér (Ep.VI) pedig már akkor is mutatta az ötlettelenség jeleit (robbantsuk fel ugyanazt a Halálcsillagot - ne már), az ewok-ok meg már 1983-ban is vállalhatatlanok voltak.

Az azóta készült filmek közül a Zsivány egyesben volt valami spiritusz, a Solo film nézhető volt, illetve Az utolsó jedikben (Ep.VIII) volt némi önreflexív humor.

A sorozatok közül egyedül a sokat szidott Az akolitussal kapcsolatban éreztem, hogy ebben van, valahol nagyon mélyen, potenciál, ezt még néztem volna tovább.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 447
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Igen, 4-5-6 nagyon jó. 1-2-3 zavaros, többi hulladék.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Tegyük tisztába a számozást, mert ugye 4-5-6-tal indult annó, amin csak pislogtunk.
71z39MiLj9L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
71z39MiLj9L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg (150.35 KiB) Megtekintve 1236 alkalommal
Szerintem!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Teljesen egyetértek!

A Kóbor alakulat még azt mondom egy növekvő generáció bevonására, szépen megvalósítva szórakoztató volt a maga kis bugyutaságaival.
Az Andor 2. évada számomra is vegyes érzelmeket kelt. Természetesen a meleg vonalra már fel sem kapom a fejem, de valahogy 6 rész lement, és fogalmam sincs mi ez az egész. Nem tudom honnan hová tart... Ahogy Te bealudtál a IX-en, nekem az 5. és 6. részt harmadik nekifutásra sikerült behúznom. Pedig egy GoT esetén egyszerre faltam az évadokat mint egy zombi.

Remélem kirúgnak mindenkit a SW produkciókból, visszatekerik az idő kerekét, és ahol az I-II-III és Zsivány egyes találkoztak, valahol ott kellene elkapni újra a fonalat. Vagy pihentetni 10 évig. De tudom a pénzcsináló forog tovább, viszont így elkönyvelhetnek nagy bukásokat. Még a Solo hagyján, tetszett, de valószínű a GoT-ból megmaradt rajongásom a királynő felé előmászott a szürkeállományból :)

A lényeg, hogy szerintem nem egy jó irány, hogy a lakosság 80%-át bosszantják a lakosság 3%-át érintő életvitelükkel. Kicsit visszavesznek, jön egy jó rendező, jó történet és a SW visszamehet a legfelső polcra. Most már lassan az újabb szériát a kannásborokkal fogják egy polcról kínálni.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

wittao írta:
2025.05.02., pén. 16:37
Teljesen jól elvoltam a Kóbor alakulattal... tetszett.
Az utóbbi évtized StarWars produkciója, az egyetlen : Zsivány egyes
Olyan szinten kilóg a többi közül, hogy mindenhol a TOP3 produkcióként emlegetik az egész SW univerzumban játszódó mű közül. Szerintem jogosan!
A fősodor produkciói viszont olyan szintű silányságot és ötlettelenséget sugároztak, hogy kár volt belekezdeni legtöbbjükbe. Míg egy Zsivány egyest bármikor leülök és megnézek, addig egy VII-VIII-IX egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy nézzem azt a szerencsétlen nőt ahogy kínlódik a fekete rohamosztagos megtért sráccal. A fénykard-párbajok olyan szinten siralmasak, az embernek az életkedve elmegy tőle, két tízéves gyerek fakarddal többet mutat. És akkor erre még húztak egy Acolyte-et, amikor már elkezdett lázadozni a rajongók legtöbbje... pocsék szereplők, pocsék megvalósítás, rémes történetvezetés.
Ráadásul! Olyan költségvetésből, amiből másnak sikerült egy Dűne II-t előhúznia, ami minden tekintetben 5db SW nagy mozival ér fel az utóbbi időből, sorozatokat hagyjuk is...
Pontosan a Dűne 1-2 mutatott rá arra, mennyire hanyatlik a SW. Az emberek most is szívesen néznek igényes sci-fit. de ezt a sok blődséget el kellene már felejteni és visszahívni a normális rendezőket, szereplőket a mozivilágba.
Fun fact. Mikor otthon először néztem az Episode IX-et, kb. a film majdnem felénél elaludtam rajta. Ugye már eleve ez is sokatmondó, hogy nem moziban néztem meg, de az Utolsó Jedi olyan szinten betette a kaput nálam, hogy onnan egyszerűen nincs visszaút. Hónapokkal később rászántam magam, hogy mégegyszer megnézzem elejétől végéig normálisan az Episode IX-et. De mondanom se kell, másodszor is bealudtam rajta :D Pedig nem vagyok a filmeken bealvós fajta.

Egyébként volt több kimutatás, a Kóbor alakulat nézettsége a béka ... alatt volt. Több elemzést láttam, ahol azt fejtetegették,hogy az Acolyte volt az utolsó csepp, ami után egyszerűen a többség elvesztette az érdeklődését bármilyen új SW cím után. Most pedig egyelőre ennek az Andor második évada is issza tovább a levét, mert ott sem jók a nézettségi adatok.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

DeLorean írta:
2025.04.28., hétf. 17:30
wittao írta:
2025.04.28., hétf. 12:27
Akkor lesz vége, ha a jogtulajdonosok úgy döntenek, hogy vége, de az aranytojást tojó tyúkot nem szokás levágni. Minőségi brandet ők és az alkotók tud(ná)nak fenntartani, de látjuk, hogy már rég nem ez a cél, hanem a végtelen számú bőr lehúzása Chewbakkáról a lehető legkisebb költségek mellett. A rajongóknak ebbe nincs beleszólásuk, legtöbben ki is öregedtek már a SW univerzumból, ajándéktárgyakat, csecsebecséket sem vásárolnak, nem tagjai a célközönségnek. Talán volt köztük olyan, aki azt képzelte, hogy a ma már 5x, 6x éveikben járó egykori rajongók kedvéért a Disney majd cukiságból, karitatív alapon fenntart egy fél évszázados kultuszt, csak hát a részvényesek nem támogatják az ilyesmit.
Én ezzel nem értek egyet. Az LMBTQ siránkozással végképp nem.

Mostanában néztem meg a nem túl régi Kóbor alakulat Star Wars sorozatot.

Teljesen rendben van. Szórakoztató, izgalmas, nézhető minden korosztály számára. Akár 60 éves Star Wars rajongóknak is.
A színészek jók, a CGI és a többi is rendben van.

Talán inkább a gyerekeknek készült, akik megkérdezik közben, hogy mijazajedi? De ezzel sincs baj. Kinyitja a kapukat.

A Star Wars mindig is a jó és a rossz küzdelméről szólt és mindig is gyerek film volt. Annak is szánta Lucas.

Na itt lehetne és lehet is tovább lépni. Nagyon sok potenciál rejlik még a sorozatban szerintem.
Amennyiben már 17 év felettiek is szerepelnek benne, akkor jönni fog mindenképpen az LMBTQ cucc is. Azzal most nem lehet mit kezdeni.

Teljesen jól elvoltam a Kóbor alakulattal... tetszett.
Az utóbbi évtized StarWars produkciója, az egyetlen : Zsivány egyes
Olyan szinten kilóg a többi közül, hogy mindenhol a TOP3 produkcióként emlegetik az egész SW univerzumban játszódó mű közül. Szerintem jogosan!
A fősodor produkciói viszont olyan szintű silányságot és ötlettelenséget sugároztak, hogy kár volt belekezdeni legtöbbjükbe. Míg egy Zsivány egyest bármikor leülök és megnézek, addig egy VII-VIII-IX egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy nézzem azt a szerencsétlen nőt ahogy kínlódik a fekete rohamosztagos megtért sráccal. A fénykard-párbajok olyan szinten siralmasak, az embernek az életkedve elmegy tőle, két tízéves gyerek fakarddal többet mutat. És akkor erre még húztak egy Acolyte-et, amikor már elkezdett lázadozni a rajongók legtöbbje... pocsék szereplők, pocsék megvalósítás, rémes történetvezetés.
Ráadásul! Olyan költségvetésből, amiből másnak sikerült egy Dűne II-t előhúznia, ami minden tekintetben 5db SW nagy mozival ér fel az utóbbi időből, sorozatokat hagyjuk is...
Pontosan a Dűne 1-2 mutatott rá arra, mennyire hanyatlik a SW. Az emberek most is szívesen néznek igényes sci-fit. de ezt a sok blődséget el kellene már felejteni és visszahívni a normális rendezőket, szereplőket a mozivilágba.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
2025.04.28., hétf. 12:27
Akkor lesz vége, ha a jogtulajdonosok úgy döntenek, hogy vége, de az aranytojást tojó tyúkot nem szokás levágni. Minőségi brandet ők és az alkotók tud(ná)nak fenntartani, de látjuk, hogy már rég nem ez a cél, hanem a végtelen számú bőr lehúzása Chewbakkáról a lehető legkisebb költségek mellett. A rajongóknak ebbe nincs beleszólásuk, legtöbben ki is öregedtek már a SW univerzumból, ajándéktárgyakat, csecsebecséket sem vásárolnak, nem tagjai a célközönségnek. Talán volt köztük olyan, aki azt képzelte, hogy a ma már 5x, 6x éveikben járó egykori rajongók kedvéért a Disney majd cukiságból, karitatív alapon fenntart egy fél évszázados kultuszt, csak hát a részvényesek nem támogatják az ilyesmit.
Én ezzel nem értek egyet. Az LMBTQ siránkozással végképp nem.

Mostanában néztem meg a nem túl régi Kóbor alakulat Star Wars sorozatot.

Teljesen rendben van. Szórakoztató, izgalmas, nézhető minden korosztály számára. Akár 60 éves Star Wars rajongóknak is.
A színészek jók, a CGI és a többi is rendben van.

Talán inkább a gyerekeknek készült, akik megkérdezik közben, hogy mijazajedi? De ezzel sincs baj. Kinyitja a kapukat.

A Star Wars mindig is a jó és a rossz küzdelméről szólt és mindig is gyerek film volt. Annak is szánta Lucas.

Na itt lehetne és lehet is tovább lépni. Nagyon sok potenciál rejlik még a sorozatban szerintem.
Amennyiben már 17 év felettiek is szerepelnek benne, akkor jönni fog mindenképpen az LMBTQ cucc is. Azzal most nem lehet mit kezdeni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”