Sziasztok!
Érden lakom és szeretnék segítséget kérni szervízeléssel kapcsolatban.
Nem értek, hozzá, csak olvasgattam a neten és e szerint próbáltam értelmesen valahogy leírni, hogy mi lehet a gond, és hogy milyen teljeskörű rendbe rakást szeretnék. Ezen kívül természetesen hallgatok a tanácsokra.
Van egy 2018 ban vásárolt NAD C388-as sztereó erősítőm, ami eddig hibátlanul működött, de mostanában azt vettem észre, hogy nagyobb hangerőnél a baloldali hangszórókimenet időnként letilt – egy enyhe, lágy pattanás után a hang elhallgat egy kis időre, majd visszatér.
A hangfalakat oldalanként felcseréltem és a hiba ugyanazon az oldalon maradt, függetlenül attól, melyik hangfal van oda csatlakoztatva. Ebből arra gondoltam, hogy nem a hangfallal van a baj, hanem egyértelműen az erősítő baloldali kimenetéhez köthető a probléma.
Fontos megemlítenem, hogy a hiba nemcsak az A hangfal kimeneten jelentkezik, hanem a B hangfal kimenetén is, ha ugyanarra az oldalra csatlakoztatom – tehát nem egy adott csatlakozó érintkezési hibájáról van szó, hanem valószínűleg az egész baloldali erősítő fokozattal van valamilyen gond.
2018 ban vettem, ezért szeretném kérni, hogy ne csak ezt az oldalt vizsgálják meg, hanem az egész készüléket újítsák fel és tisztítsák ki, rakják rendbe.
Ilyesmiket találtam a neten: – lehetőség szerint:
mindkét csatorna reléit és kondenzátorait cseréljék,
nézzék át a kritikus forrasztásokat, kontaktokat,
és ha van más, amit érdemes, azt is újítsák fel, hogy hosszú távon stabil és megbízható működésű maradjon.
Emellett nyitott lennék arra is, ha van lehetőség valamilyen finomhangolásra vagy tuningra – például prémium alkatrészek (relék, kondenzátorok, kábelezés), tápoldali fejlesztés stb. – amivel az erősítő még jobban tudná kiszolgálni a hangsugárzóimat. Ha ilyen opció létezik, kérem, ajánljanak megoldásokat.
A célom, hogy ez az erősítő még jó néhány évig magas színvonalon, stabilan és torzításmentesen működjön.
Persze, ár-érték arányban megfizethetően, aminek értelme van.
Az ötleteket szakemberre, hasznos tanácsokat, előre is köszönöm!