Elmo írta: ↑2025.05.03., szomb. 11:51
Voyager írta: ↑2025.05.03., szomb. 09:12
Zsoci75 írta: ↑2025.05.02., pén. 21:31
Sziasztok!
Van itthon egy Canare 4s11 kábelem csupasz végekkel,amit egyszer kipróbáltam pár perc erejéig,de ki is vettem, mondván ez nem valami jó.Viszont most olvastam,hogy legalább 200 (egyesek szerint inkább 500)óra bejáratást igényel.Az volna a kérdésem,hogy ezt a folyamatot házilag fel lehet gyorsítani?Hallottam korábban olyat,hogy valaki esetleg "hosszabbítót" készített belőle és rákötött valami nagy fogyasztót.Működhet ez és ha igen hogyan kellene ezt kivitelezni?Vagy jobb a rendszerbe kell bekötni és úgy bejáratni?!
Szerintem, ha elsőre nem tetszik a rendszered hangja ezzel a kábellel, akkor a bejáratást követően se fog. Ugyan valamelyest finomodik a hang és érdemes járatni, de a karaktere továbbra is megmarad.
Én nem így hallom. Egy új kábel "hangja" akár napszakonként is átmehet egyik végletből a másikba. Az idegesítően csörömpölősből a lassú, punnyadt hangon keresztül a pont jóig, minden van. Minimum 100 óra kell, hogy elérje a végleges karakterét. Ebben persze benne van az is, hogy éppen emésztek-e vagy éhes vagyok, fáradt vagyok-e vagy kipihent stb. de ennyire?
Van egy kb 40 éves (kb 35 éve nem volt bekapcsolva) Naim Nac42/NAP110/Linn Sara Isobarik rendszerem is éppen a kisérletezős szobámban.
A rendszer sajátosága, hogy csak a saját kb 40 éves kábelezéseivel lehet használni a 4 és 5 pines DIN csatlakozók és a Linn XLR hangsugárzó (passzív!) csatlakozása miatt. A forrása Roon és a SuX audio szintén kisérleti streamere (TDA1543 chippel)
Kb 3-4 nap 24 órás üzem kellett, ahhoz hogy kezdjen elmúlni a tompaság, fedettség a rendszer hangjából és kb fél naponta van valami érdemi változás a hangzásban, úgy hogy ezek a 40 éves kábelek mai mércével semmiképpen nem mondhatóak különlegesnek, kb az a minőség, amit ingyen adtak anno a Naimekkel.