Vinkler írta: ↑2025.04.29., kedd 08:42
Ok, ezek szép eszmefuttatások, de engem a konkrét tapasztalatok érdekelnének, már amennyiben van. Rengeteg féle megoldást találtam az egészen gagyi betekerős szelepestől (amiről trane is rakott fel egy videót), a szinte minipumpára hajazó megoldásig. MA-holnap veszek egyet, csak gondoltam begyűjtök pár infót, mielőtt döntök.
Én ezt használom:
Lezyne Trigger Drive CO2 CNC
Kompakt, egyszerű, elfér mindenhol. 2 célból is használom, az egyik, mivel tubeless gumit használok, ezért az első felrakásnál az esetek 80-90%-ánál sajnos sima pumpával nem pattan fel a gumi, ezért ezzel tudom a legegyszerűbben "felrobbantani". Nem akartam még 1 ilyen spec pumpát venni. (a pumpa árából életem végéig elegendő CO2 patront tudok vásárolni...)
Annyi, hogy amit adnak hozzá kis anyagot, azt érdemes a CO2 patronra rátenni, mert használat során a hideg tud égési sérülést okozni. De nem kell tőle félni, semmi extra, csak érdemes használni, a biztonság kedvéért.
CO2 patronból többféle méret van és igazából ez határozza meg, hogy mennyire tudod felfújni a gumit. Én a kicsit (16g) használom, mert felrobbantani bőven elég.
Útközbeni defekt esetén szerintem sokkal kényelmesebb a pumpánál, ha kicsit veszel, azzal egy örökké valóság rendesen felpumpálni, a pumpa felmelegszik, ha TPU belsőt használsz, akkor a szelep is megolvadhat akár... (saját szemmel láttam ilyet már) ha nagyobb a pumpa, akkor meg plusz súly, plusz kényelmetlen cipelni... vázra én sem raknám...
Egy kis patronnal is kb 5-6 barra fel lehet fújni egy gumit (26-28mm) ami bőven elég, de én 2db CO2 patront tartok a táskában 2 belsővel - volt már dupla defektem :) - a biztonság kedvéért.
De van nagyobb patron is, ha kevesled. Szerintem ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a defektre, nem kell 5-10 percig pumpálni, fél perc alatt mindennel megvagy.