És akkor mostanra hova lett a másik "valaha volt legjobb" wbt aminél pont a fém anyag mennyiség minimalizálása volt a nagy fjúcsör?! :) Az elavult? Vagy sohasem volt igaz?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1169
Re: Kábelezzünk
De hát írják is : ( A csavarozás előtt ) javasolják a drótok krimpeléssel történő előkészítését.
Innentől kezdve már csak értelmezés kérdése, hogy krimpelősnek, vagy csavarozósnak tekintjük a dugót.
Krimpelés nélkül még működhet - ónozás, stb - csavarozás nélkül nem, ezért az én értelmezésemben nem tipikusan krimpelős a dugó.
Kicsit félreértelmezhető, szerintem.arzachel írta: ↑2025.05.02., pén. 01:43
Akkor nem értenek hozzá az oldal szerkesztői.
https://lowveldaudio.co.za/products_wbt_0108_plugs.htm
De hát írják is : ( A csavarozás előtt ) javasolják a drótok krimpeléssel történő előkészítését.
Innentől kezdve már csak értelmezés kérdése, hogy krimpelősnek, vagy csavarozósnak tekintjük a dugót.

Krimpelés nélkül még működhet - ónozás, stb - csavarozás nélkül nem, ezért az én értelmezésemben nem tipikusan krimpelős a dugó.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Akkor nem értenek hozzá az oldal szerkesztői.
https://lowveldaudio.co.za/products_wbt_0108_plugs.htm
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Az demagnetizálás humbuk, RF árnyékolás valahol 1Mhz felett működhet 5-10dB csillapítással ezen a 62mm hosszon. Tehát nem fogsz ebből észlelni semmit.
Nem kell a kábel árnyékolásával összekötni, már csak azért sem, mert ahhoz kellene lenni ezen a splitteren valami rugós vagy csavaros kapocs a kábel árnyékoló harisnyával.murasake írta: ↑2025.05.01., csüt. 16:36Kérdezném, a képen lévő Y splitterekről írják, hogy antimágneses, demagnetizáló, véd a rádiófrekvenciális zavaroktól stb. Ezek szerint le kell hozzá csupaszítani a szigetelő köpenyt az árnyékolásig? Mert a belső méret megválasztásánál igencsak számít.
Vagy csak simán fel kell rá húzni? Vagy csak humbug az egész?
Az demagnetizálás humbuk, RF árnyékolás valahol 1Mhz felett működhet 5-10dB csillapítással ezen a 62mm hosszon. Tehát nem fogsz ebből észlelni semmit.
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 248
Kérdezném, a képen lévő Y splitterekről írják, hogy antimágneses, demagnetizáló, véd a rádiófrekvenciális zavaroktól stb. Ezek szerint le kell hozzá csupaszítani a szigetelő köpenyt az árnyékolásig? Mert a belső méret megválasztásánál igencsak számít.
Igen.
Mellesleg a pro és a broadcast videó rendszerekben gyakorlatilag minden BNC csatlakozót krimpeléssel szerelnek, nemcsak a szerelési sebesség, de a megbízhatóság miatt is, pár évtizede. Kizárt, hogy bárki is neki álljon forraszgatni.
Nyilvánvaló, hogy itt kissé mást ért krimpelés alatt a WBT és a Nagyérdemű. A WBT ez esetben a kábel hüvelyezését
mutatja.
mutatja.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
-
- Beköltözött
- Értékelés: 409
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
https://www.jaycar.com.au/compression-c ... d/p/PP0200
Ez krimpelős
https://www.jaycar.com.au/compression-c ... d/p/PP0200
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
3 csavar is figyel a képen, nem hinném, hogy ez krimpelős.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
"megfelelő célszerszám szükséges hozzá, ami általában drága"
Tudtommal a márkakereskedők ezt a készletet megkaják a gyártótól. Nem házi barkácsolásra való.
Tudtommal a márkakereskedők ezt a készletet megkaják a gyártótól. Nem házi barkácsolásra való.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
- Beköltözött
- Értékelés: 409
Szerintem ez csavaros.
A krimpelős megoldásnak több hátránya is lehet:
- megfelelő célszerszám szükséges hozzá, ami általában drága
- megfelelő méretű kábel esetén biztosítja a tökéletes szorítást, vagy egyáltalán a szerelhetőséget. Nyilván egy márkán belül ezt a gyártó jó eséllyel megoldja.
https://www.audioquest.com/hu/products/ ... elo-eszkoz
A házi barkácshoz képest mindenképpen sok pluszt ad, gyakorlati és eszmei szempontból is.
A Kácsa azért más kávéház, az Ő munkájuk is garancia már a hifis társadalom szemében.
Én sem adnék majd' dupla árat a gyári szerelésűért a Kácsáshoz képest.
A " gyári szerelésű " erős jelző, és stabil, kiszámítható minőség garanciáját sejteti.Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 19:43
Hát ez sántít,mert egyrészt számlát kapsz a kácsától is,másrészt meg csak azért megvenni majd dupla áron a dobozos gyárit mert az értéknövelőbb az esetleges eladásnál,hát erre nem is tudom mit mondjak.![]()
Nem volt még aq összekötőm,ezért is néztem utána,de meglepett ez az árkülönbség,és ezért is kérdeztem itt hogy hogyan is van ez,mert egy esetleges eladás ide vagy oda,azért baromira nem mindegy hogy 127900 vs 67400-ről indulsz,sőt aki azon agyal hogy majd lehet eladja,annak még inkább nem mindegy.
A házi barkácshoz képest mindenképpen sok pluszt ad, gyakorlati és eszmei szempontból is.
A Kácsa azért más kávéház, az Ő munkájuk is garancia már a hifis társadalom szemében.
Én sem adnék majd' dupla árat a gyári szerelésűért a Kácsáshoz képest.
Egyébként több évtizede - '90 előtt - nem így volt.
Érdemes volt elbandukolni a téglagyárba, olcsóbban kaptad meg a téglát, mint a Tüzép-nél.
Ez valóban így van, és ha magyarázható is, mégis meglepő.DeProtector írta: ↑2025.04.30., szer. 20:42
Hasonló példa erre, hogy ahol én lakom, van egy Leier üzem. Ha ide bemész, hogy mondjuk térkövet szeretnél (amit itt gyártanak konkrétan), akkor kb másfé-kétszeres áron kapod tőlük közvetlenül, mint a 200m-re lévő tüzépen. Ez is azért van, mert van egy ár akkor, ha te 40nm-t akarsz, meg van egy másik, mikor évente mondjuk 15.000 nm térkövet rendelsz tőlük.
Egyébként több évtizede - '90 előtt - nem így volt.
Érdemes volt elbandukolni a téglagyárba, olcsóbban kaptad meg a téglát, mint a Tüzép-nél.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Szerintem javarészt mennyiségi oka lehet az árnak. A kácsa 50-100 méterekben veheti a kábeleket. Ráadásul a gyártónak sem a konfekcionálással nem kell törődni, se a csomagolással, se külön számlázgatással vagy küldéssel.Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 19:43
Hát ez sántít,mert egyrészt számlát kapsz a kácsától is,másrészt meg csak azért megvenni majd dupla áron a dobozos gyárit mert az értéknövelőbb az esetleges eladásnál,hát erre nem is tudom mit mondjak.![]()
Ha a kácsa ugyanúgy szereli fel a csatikat mint a gyári megoldás közel féláron,és erről számlát,azaz igazolást is kapsz,akkor nem igazán értem a gyári doboz meglétének a fontosságát,de lehet ezt csak én látom így.
Konkrétan megnéztem egy aq mackenzie ic párt,és ez dobozban 1m-es hosszban 127900ft a kácsánál.Ezt ha ott szerelve kéred ugyanazon csatikkal mint a dobozos,akkor 67400ft körül jön ki a matek,de lehet én értek félre valamit,és rosszul számolom.4db csatit és 2db 1m-es kábelt tettem a kosárba szereléssel,és így jött ki a 67400ft.
Nem volt még aq összekötőm,ezért is néztem utána,de meglepett ez az árkülönbség,és ezért is kérdeztem itt hogy hogyan is van ez,mert egy esetleges eladás ide vagy oda,azért baromira nem mindegy hogy 127900 vs 67400-ről indulsz,sőt aki azon agyal hogy majd lehet eladja,annak még inkább nem mindegy.
Feltételezve persze hogy ugyanúgy van szerelve a kettő,de mivel a kácsa is krimpeli,így nagy eltérés itt sem lehet.
Hasonló példa erre, hogy ahol én lakom, van egy Leier üzem. Ha ide bemész, hogy mondjuk térkövet szeretnél (amit itt gyártanak konkrétan), akkor kb másfé-kétszeres áron kapod tőlük közvetlenül, mint a 200m-re lévő tüzépen. Ez is azért van, mert van egy ár akkor, ha te 40nm-t akarsz, meg van egy másik, mikor évente mondjuk 15.000 nm térkövet rendelsz tőlük.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
Ha a kácsa ugyanúgy szereli fel a csatikat mint a gyári megoldás közel féláron,és erről számlát,azaz igazolást is kapsz,akkor nem igazán értem a gyári doboz meglétének a fontosságát,de lehet ezt csak én látom így.
Konkrétan megnéztem egy aq mackenzie ic párt,és ez dobozban 1m-es hosszban 127900ft a kácsánál.Ezt ha ott szerelve kéred ugyanazon csatikkal mint a dobozos,akkor 67400ft körül jön ki a matek,de lehet én értek félre valamit,és rosszul számolom.4db csatit és 2db 1m-es kábelt tettem a kosárba szereléssel,és így jött ki a 67400ft.
Feltételezve persze hogy ugyanúgy van szerelve a kettő,de mivel a kácsa is krimpeli,így nagy eltérés itt sem lehet.
Hát ez sántít,mert egyrészt számlát kapsz a kácsától is,másrészt meg csak azért megvenni majd dupla áron a dobozos gyárit mert az értéknövelőbb az esetleges eladásnál,hát erre nem is tudom mit mondjak.sutemenyx írta: ↑2025.04.30., szer. 15:15Az a különbség, hogy ha gyári dobozosan veszed, és megtartod mindenét, akkor gyári dobozosan is tudod eladni. És így sokkal könnyebb eladni, mintha el kell mesélni, hogy hol és ki által készült, és bizonygatni, hogy de az ugyanolyan jó, mintha gyári lenne. A márkás dolgok eredetisége az újraértékesítési potenciálba számít bele leginkább, és így fejti ki értéknövelő hatását. Ezért kerül többe egy gyári változat, mint egy "kit" vagy akármilyen verzió, mert az eladási értéke is magasabb lesz, az emberek megbiznak benne.Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.![]()
Valami oka csak van,mert a doboz csak nem érhet annyit.

Kép alapján nekem ilyen kicsi imbusz vagy hasonló csavaroknak tűnnek, de lehet tévedek?
Ez krimpelős: https://www.audiophonics.fr/en/rca-conn ... 10463.html
Audioquest krimpelős RCA csatit nem találtam hirtelen a neten.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Szép csatlakozó.
Kép alapján nekem ilyen kicsi imbusz vagy hasonló csavaroknak tűnnek, de lehet tévedek?

Ez krimpelős: https://www.audiophonics.fr/en/rca-conn ... 10463.html
Audioquest krimpelős RCA csatit nem találtam hirtelen a neten.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
A valaha WBT által gyártott egyik legjobb RCA csatlakozó a 0108 nem véletlenül krimpelős .
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2869
- Kapcsolat:
Az a különbség, hogy ha gyári dobozosan veszed, és megtartod mindenét, akkor gyári dobozosan is tudod eladni. És így sokkal könnyebb eladni, mintha el kell mesélni, hogy hol és ki által készült, és bizonygatni, hogy de az ugyanolyan jó, mintha gyári lenne. A márkás dolgok eredetisége az újraértékesítési potenciálba számít bele leginkább, és így fejti ki értéknövelő hatását. Ezért kerül többe egy gyári változat, mint egy "kit" vagy akármilyen verzió, mert az eladási értéke is magasabb lesz, az emberek megbiznak benne.Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Egyetértek @BLX véleményével: simán kérdezd meg tőlük. Az a tapasztalatom, hogy korrekt módon kommunikálnak, simán megmondják neked a frankót. A "doboz" pedig nem csak a doboz, mert azért van mögötte egy csomó más egyéb költség is, míg a másik esetben - ahogy BLX írta - minden nagy tételben jön.
Én arra tippelek, hogy OEM kiszerelésben sok-sok métert vesznek és így tudnak versenyezni a gyári szerelt kábelekkel.
- BLX
- Törzsvendég
Őket kéne megérdezni szeirntemShimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?

Én arra tippelek, hogy OEM kiszerelésben sok-sok métert vesznek és így tudnak versenyezni a gyári szerelt kábelekkel.
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.
Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.

- BLX
- Törzsvendég
A krimpelés és a forrasztás is adhat teljesen megfelelő eredményt. Nem gondolnám, hogy lehet hallani a különbséget. Nekem a forrasztás is megflelő, azt magam is megtudom oldani.Shimano írta: ↑2025.04.29., kedd 18:36Van arról infó,hogy a kácsában szerelt folyóméterre is elérhető kábelek ott szerelve miben mások mint a gyári szerelt dobozosok?Az aq kábeleket néztem,és ugyanazzal a csatival,ugyanazon megoldással,adott esetben krimpeléssel szerelve jóval olcsóbb ott így mint a dobozos gyári.Hol itt a csavar?![]()
Más.Ezeket krimpelik az arra alkalmas csatikra,ez érezhetően jobb megoldás mint az elterjedtebb forrasztás,vagy ez inkább csak a gyártói marketing szerint az?
Van arról infó,hogy a kácsában szerelt folyóméterre is elérhető kábelek ott szerelve miben mások mint a gyári szerelt dobozosok?Az aq kábeleket néztem,és ugyanazzal a csatival,ugyanazon megoldással,adott esetben krimpeléssel szerelve jóval olcsóbb ott így mint a dobozos gyári.Hol itt a csavar?
Más.Ezeket krimpelik az arra alkalmas csatikra,ez érezhetően jobb megoldás mint az elterjedtebb forrasztás,vagy ez inkább csak a gyártói marketing szerint az?