én is hordok. nekem sokáig minimpumpám volt, csak egy téli edzésen kaptam defektet (amúgy eddig kétszer. a téli tároláskor elfonnyadt latexes vittoria eresztését nem számolom ide) és a kb -2C°-ban, hiába comboztam a pumpával, a szél gyorabb volt és elég jól lefagyott a kezem (meg mindenem). Akkor mentem el CO2-t venni. Az ominózus latexes eresztésen kívül, lekopogom,még sose kellett. Xal erre kb mindegy igazából, mid van. Ha őszinte akarok lenni, nekem se volt tudatos a szelepes vásárlás, valamit vettem, kereket, vagy gumikat,passz és kaptam grátiszba németektől. kipróbáltam, tyűű, ez kafa, és átettem a pótgumi mellé a régi helyére.Vinkler írta: ↑2025.04.30., szer. 09:07
Eddig én sem hordtam semmit, de most, hogy megyünk a Tisza Tóra, gondoltam viszek tartalék gumit, meg pumpát. Ezért vettem még egy nyeregtáskát is. No meg most már elértem a 70 km körüli endurance edzésekhez, ami vélhetőleg még több lesz, sokkal egyszerűbb gyorsan gumit javítani, mint odahívni valakit.
Egyébként meg a Trigger Drive-on is van szelep. Nem menetes, de ott is tudsz adagolni, még, ha nem is annyira szofisztikátlan. Egy egy rövid befújással tudsz bele kb. 1 bart pumpálni. Egyszer egyszer meg lehet oldani ezzel is mindent szerintem.
a kölyköket csak elrettentő példának írtam, hogy ma már ilyenek és nincs is ingerenciájuk megtanulni a legalapabb dolgokat se. sok,nemhogy egy defektet nem tud megfoltozni (bár a tbls esetén ez nemlétező dolog), de a gumit se tudja rendesen lecserélni. Szerintem, ha a kerék nem menne be pontosan a helyére,lehet azt se tudnék központosan betenni, pl egy régi kempingbicajon