Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dynaudio hangsugárzók

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Re: Dynaudio hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: KLajos »

rookakoma írta:
2025.05.03., szomb. 23:59
Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.
Köszönöm, akkor egy pár évig még nyugodtan alszom.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rookakoma írta:
2025.04.26., szomb. 13:10
Sziasztok,
Nem is tudtam, de a Dyno woofer is öregszik. Elporlad a fenekében lévő szivacs.
Ezt utána hajlamos bedolgozni a légrésbe, aztán beszorul a lengőtekercs, majd olvad itt-ott és kuka.
Ha nem titok, melyik, de leginkább mennyi idős hangszóró? Csak hogy rettegjek-e a kb. 15 éves dobozoknál …

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

rookakoma írta:
2025.04.26., szomb. 13:10
Nem tudom hol lehetne hasonló szűrőszivacsot venni.....
Szűrőszivacs néven keresd.... pl akvarisztikai boltban, vagy kimondott szivacs boltban érdemes keresni.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Sziasztok,
Nem is tudtam, de a Dyno woofer is öregszik. Elporlad a fenekében lévő szivacs.
Ezt utána hajlamos bedolgozni a légrésbe, aztán beszorul a lengőtekercs, majd olvad itt-ott és kuka.
Most vettem egy dobozkát, megnéztem, de még időben.
A szivacsot kiszedtem, és egy sűrű hálóval helyettesítettem.
Nem tudom hol lehetne hasonló szűrőszivacsot venni. Talán számítógép boltban?
Csatolmányok
20250416_114556.jpg
20250416_114409.jpg
20250416_112900.jpg
20250416_111116.jpg

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

kripo100 írta:
2025.01.10., pén. 11:29
Sziasztok!

Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Elsőre hálózatosban gondolkodom azaz vagy Airplay vagy Hdni/optika jó lenne...

Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)

Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is! leborulok.gif
Szia !

Esetleg egy Wiim amp pro? gondolkodik.gif Nem ismerem, nem tudom mennyire passzolnának. Csak egy ötlet….

https://digitalszalon.hu/amp-pro-haloza ... ito-szurke
Tv:Panasonic TX-55EX600E Házimozi:Onkyo AVX-380 Multimédia:Dune HD Solo Lite , APPLE TV HD gen4 Blu-ray:Pioneer BDP-51FD Stereo/Dac:Hegel H80 Cd:? Streamer:WiiM Ultra Lemezjátszó:Rega Planar 2 Hangsugárzó:Monitor Audio GS20 Fejhallgató:B&W P5 Táv:Logitech Harmony 300, 900, One Nas:Synology DS212j

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: moleszka »

d_dok írta:
2025.02.20., csüt. 21:07
moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 21:58
kargidje írta:
2023.01.30., hétf. 13:28
Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbről gondolkodik.gif szólna.
Milyen magas állvány célszerű hozzá?

kössz
Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.
Ólompelet típusra és beszerzési helyre van javaslatod?
Én annó vashulladék telepen vettem. Leadási ár x2-ért. Valami ólom darálék, fogalmam sincsen. Arra figyelj, hogy max! 2/3-ig töltsd mert onnantól többet árt mint használ hangzásban. Amúgy homokkal nem próbáltam, de szerintem ua. Max megköveznek itt helyben. :smile29:
Hegel + Dynaudio forever

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 21:58
kargidje írta:
2023.01.30., hétf. 13:28
Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbről gondolkodik.gif szólna.
Milyen magas állvány célszerű hozzá?

kössz
Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.
Ólompelet típusra és beszerzési helyre van javaslatod?

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: voges »

BLX írta:
2025.02.16., vas. 11:50
voges írta:
2025.02.16., vas. 10:33
bodnart írta:
2025.01.10., pén. 19:09

Egy használt Heed SI erősítőt érdemes volna kipróbálni hogyan passzolnak, meglepődnék ha nem...
Nekem Excite 14 volt és,akkor több rősítővel kipróbáltam beleértve Heed Obelisk Si2-vel.
Egy Nad C326Bee után a Heed nem volt előrelépés.Nem volt rossz a Heed,de sosem értettem utána,miért van az nagy "hype" érte.
Si2-höz volt X2 táp?
Excite X14 érzékenysége 85 dB (2,83 V / 1 m), oda lehet jól jött volna az X2-es táp.
Nem volt.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1014

Hozzászólás Szerző: BLX »

voges írta:
2025.02.16., vas. 10:33
bodnart írta:
kripo100 írta:
Emit M10 hf-hoz szeretnék...
Egy használt Heed SI erősítőt érdemes volna kipróbálni hogyan passzolnak, meglepődnék ha nem...
Nekem Excite 14 volt és,akkor több rősítővel kipróbáltam beleértve Heed Obelisk Si2-vel.
Egy Nad C326Bee után a Heed nem volt előrelépés.Nem volt rossz a Heed,de sosem értettem utána,miért van az nagy "hype" érte.
Si2-höz volt X2 táp?
Excite X14 érzékenysége 85 dB (2,83 V / 1 m), oda lehet jól jött volna az X2-es táp.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: voges »

bodnart írta:
kripo100 írta:

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

kripo100 írta:

Martin1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Martin1 »

kripo100 írta:
2025.01.10., pén. 12:32
Martin1 írta:
2025.01.10., pén. 12:00
Szia!
Elég szűkös a keret, de belépő szinten ez jó lehet.
https://octogonaudio.hu/termekek/blueso ... 606d595921
Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?

Én sztereó pári vagyok, nem ismerem a házimozi világot, de ilyesmit lehet találni használtan:
https://www.jofogas.hu/budapest/Marantz ... 529045.htm
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1

kripo100
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: kripo100 »

Martin1 írta:
2025.01.10., pén. 12:00
Szia!
Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

Martin1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Martin1 »

Szia!
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1

kripo100
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: kripo100 »

Sziasztok!

Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Elsőre hálózatosban gondolkodom azaz vagy Airplay vagy Hdni/optika jó lenne...

Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)

Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is! leborulok.gif
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

KLajos írta:
2024.12.12., csüt. 08:16
moleszka írta:
2024.12.11., szer. 19:20

És mit hallgattam volna az elmúlt egy évben?
Azért is jegyeztem, meg az utolsó mondatban az értéktartást.
Amennyiért jött "szinte" annyiért ment a háztól.
Egy másik itteni topic szerint van még két pár dynod.

De itt befejeztem.
Igen van egy pár EVOKE 20 még "használatban" ami eladóvá válik. Csak jövő hét végén fogok tudni talán eljutni az új vásárlásig . Amúgy még mindig nem döntöttem el mit szeretnék. Most voltam egy bécsi üzletben is próbálni, teljesen más krnyezet,orrások,erősítők. A véleményem még mindig hasonló a pestihez, tehát nem sikerült a döntést érvalapon eldöntenem. Vsz C20i lesz. Meghallgattam a confi 20-at is. Na ott tapintható volt a különbség...mondjuk az árban is. :smile29:
Hegel + Dynaudio forever

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

moleszka írta:
2024.12.11., szer. 19:20

Egy másik itteni topic szerint van még két pár dynod.

De itt befejeztem.

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

KLajos írta:
2024.12.11., szer. 05:13
moleszka írta:
2024.12.06., pén. 11:45
Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Drága dolog a türelmetlenség ...
Hegel + Dynaudio forever

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

moleszka írta:
2024.12.06., pén. 11:45
Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Drága dolog a türelmetlenség ...

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Ha az ár másodlagos, akkor én csak a C20i felé mennék a helyedben. Annó én is hallgattam sok Dynot és volt is itthon, de az SF nekem csalódás volt. Korábban évente fél évente cserélgettem dobozokat, de a C20i megvan már majd 3 éve és eszemben sincs megválni tőle. Max majd egyszer egy Heritage jöhet szóba, ha felbukkanna valahol ;)
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hegel + Dynaudio forever

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

moleszka írta:
2024.12.04., szer. 21:00
Én nem kiállításon, hanem kereskedőnél hallgattam a minap. C20i vagy S40 között gondolkozom. Megmondom őszintén, hogy Engem meglepett a tudása. Próbáltam kis h95-ös hegeleb és egy nagy csöves fezzel. Szerintem jó hangja van. Kellemes krémes hangzás. C20i viszont brutál részletező hozzá képest. Negatívként kettő dolgot tudnék felhozni. 1 lassú, egy kellemes pörgős rammsteinnál elvérzett a lábdob és a vokál-nál. (c20i-hez képest) Operánál pedig egy éjkirálynő áriánál a magasnál hát érződőtt a "korlátozottság".
Rengeteget értékesítenek belőle, mert ezért az árért egy jó hangfalat kaphat az ember.
A sok példány miatt biztos nem lesz értéktartó mint az előző példányai. ( Már most be-be kacsingat "használtan" 6-al,7-el kezdődő szám környékére.)
Bár hozzáteszem, hogy túl sok azért nem szokott felbukkani belőle a rengeteg eladott példányhoz képest.
Szerintem ha tényleg érdekel adj Neki még egy esélyt és hallgasd meg egy értékesítőnél nyugodt,alacsony háttérzajú körülmények között.
Amúgy a kidolgozottsága brutál komoly, gyönyörűen van lakkozva a furnér és nagyon szépek az éltörések kialakítása is.
Nem tudom még Én sem eldönteni, hogy s40 vagy c20i legyen a következő hangfalam. Pedig már hétfő óta kínlódok. Mind a kettő versenyzőnél van pro és kontra is.
Bocsánat, de kikívánkozik belőlem a kérdés: ha most az SF és a Contour20i között meditálsz, forgalmazónál hallgatod, akkor miért ruháztál be nemrég Emitre (vagy Evoke-ra)?
Miért nem korábban mentél hallgatózni? Vagy voltál, de nem merült fel a két mostani céldoboz?

Mi tizenéve bő évet szántunk rá egy barátommal, az akkori szinte teljes fővárosi kínálatot végighallgattuk, és végül a Dynaudióknál kötöttünk ki. Azokból is füleltünk vagy 4-5 félét több helyen, mire eldöntöttük, melyikek a befutók. Azóta is itt van nálam az akkori választott. A barátom nemrég kategóriát ugrott márkán belül. Nem bánta meg.

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

rookakoma írta:
2024.10.10., csüt. 17:32
Hallottátok a kiállításon a Spec 40-et?
Nekem nagy csalódás volt. Tipikus kisdoboz, ami sokat akar mutatni, de nem bír. Szörnyen mesterséges hang volt. Igaz a totál üres szoba biztos nem segített. Az álló dettó. De az valami olcsóbb széria lehetett, már nem követem. 1.3 se-vel szálltam ki a Dyno vonalból. Arról jó emlékeim vannak, de az idő szépít, tudjuk.
Most, a legutóbb eladott spec 25-ön elkezdtem fantáziálni, de hamar elment. Nem csoda, nagyon jó áron voltak. Anno szerintem pont ezeket hallottam a Hangtérben, csöves Rogue integrálttal, és olyan volt, mint egy szélessávú, hibák nélkül, jó basszussal. Gratulálok az új tulajnak! Biztos sok öröme lesz benne, ha meg tudja szelidíteni.
Én nem kiállításon, hanem kereskedőnél hallgattam a minap. C20i vagy S40 között gondolkozom. Megmondom őszintén, hogy Engem meglepett a tudása. Próbáltam kis h95-ös hegeleb és egy nagy csöves fezzel. Szerintem jó hangja van. Kellemes krémes hangzás. C20i viszont brutál részletező hozzá képest. Negatívként kettő dolgot tudnék felhozni. 1 lassú, egy kellemes pörgős rammsteinnál elvérzett a lábdob és a vokál-nál. (c20i-hez képest) Operánál pedig egy éjkirálynő áriánál a magasnál hát érződőtt a "korlátozottság".
Rengeteget értékesítenek belőle, mert ezért az árért egy jó hangfalat kaphat az ember.
A sok példány miatt biztos nem lesz értéktartó mint az előző példányai. ( Már most be-be kacsingat "használtan" 6-al,7-el kezdődő szám környékére.)
Bár hozzáteszem, hogy túl sok azért nem szokott felbukkani belőle a rengeteg eladott példányhoz képest.
Szerintem ha tényleg érdekel adj Neki még egy esélyt és hallgasd meg egy értékesítőnél nyugodt,alacsony háttérzajú körülmények között.
Amúgy a kidolgozottsága brutál komoly, gyönyörűen van lakkozva a furnér és nagyon szépek az éltörések kialakítása is.
Nem tudom még Én sem eldönteni, hogy s40 vagy c20i legyen a következő hangfalam. Pedig már hétfő óta kínlódok. Mind a kettő versenyzőnél van pro és kontra is.
Hegel + Dynaudio forever

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

rookakoma írta:
2024.10.10., csüt. 17:32
Hallottátok a kiállításon a Spec 40-et?
Nekem nagy csalódás volt. ...
Én itthon hallgattam meg, nekem sem nyerte el a tetszésemet.
Nagyon doboz hangú volt, a rossz értelemben véve.
Szerintem nagyon nem éri meg az árát.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”