Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4947

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

Újabb kortörténeti dokumentum bukkant fel a 80-as évekből! :D Revi, a kakaóbandita egy szánkódombi kunszt segítségével belőtt negatív rake-kel rövidíti a tengelytávot, így a telep legagilisabb kormányzású csopperjének büszke tulajdonosa lesz. ;peace;
Screenshot_2025-04-23-18-27-17-64_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7495

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

st81 írta:
2025.04.23., szer. 20:54
Ki akartok facsarni a verseny előtt, kis gonoszok? :D
Vasárnap jó lehet, szombatra biztosan nem kapok eltávot...
Én nem, csak Atti. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2025.04.23., szer. 21:12

Ha segít, most mesélte ismerős, 30al csorgott haza a bicikliúton Szoboszló felől és a vadnyúl eléugrott...
Ne becsüljük le a nyulat!
mine-entrance-16841.png
mine-entrance-16841.png (764.24 KiB) Megtekintve 926 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2025.04.23., szer. 20:56
Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 19:43
...Életem gyönyörű élménye, amikor a szarvasok átugráltak felettem egy pilisi lejtmenetben...
Én valami sokkal snasszabb halált szeretnék, mint hogy kedvenc szabadidős elfoglaltságom közben patával szájon tenyereljen egy pár száz kilós dög.
De tény, hogy nem mi választjuk meg.
Ha segít, most mesélte ismerős, 30al csorgott haza a bicikliúton Szoboszló felől és a vadnyúl eléugrott. Csávó repült, sisak tört, combban izomszakadás, egyéb plezurok, bringán is, de a nyulat hazavitte :D
Úgy tűnik, ezek most begajdultak...
Egyébként szombaton Bükk felé mentemben, az autópálya kerítése körúl nagyon sok őz volt. Sose jönnek ennyire közel, alig lehet látni, évente kétszer, azok is messze az úttól. Van most ezekkel valami...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2025.04.23., szer. 20:18
revox írta:
2025.04.23., szer. 18:50
lacee írta:
2025.04.23., szer. 18:32
Azé milyen jó,hogy lassan sehol sem lehet tekerni,a határban sem jó mert az őzbakot miattad nem tudják kilőnni….
Az egy dolog..egész friss sztori, hogy szlovák versenyen ketten szökésben voltak és egy 3 tagú őzcsalád úgy döntött, magyarok nem nyerhetnek és felborították őket, de az egyiket mellbe is rúgták :D (neveket elfelejtettem)
Az nem teljesen így volt, de majdnem. Az elit fömezőnybe rongyolt bele 3 őz. Nem a szökésben lévőket borították,hanem bele a mezőnybe :rolleyes:
Az nem teljesen így volt :D
Először a komplett mezőnyt keresztezték, de a felvezető motoros észlelte közeledtüket és neutralizálta (belassította) a mezőnyt. Ekkor még csak simán elvonultak. Aztán szökésbe került a két legény, ahol váratlanul ugyanazok lecsaptak :D (a rest kétszer fárad. Lusta voltam leírni az egész sztorit, most írhattam kétszer :D )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 19:43
...Életem gyönyörű élménye, amikor a szarvasok átugráltak felettem egy pilisi lejtmenetben...
Én valami sokkal snasszabb halált szeretnék, mint hogy kedvenc szabadidős elfoglaltságom közben patával szájon tenyereljen egy pár száz kilós dög.
De tény, hogy nem mi választjuk meg.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: st81 »

asebestyen írta:
2025.04.22., kedd 21:03
St81! Hétvégén egy laza endurance? Talán Atti is jön. Kicsit felvezetné a jövő hét végét! Már nem a versenytempót... :ohnoohnoohno:
Ki akartok facsarni a verseny előtt, kis gonoszok? :D
Vasárnap jó lehet, szombatra biztosan nem kapok eltávot...
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3502

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
lacee írta:
Azé milyen jó,hogy lassan sehol sem lehet tekerni,a határban sem jó mert az őzbakot miattad nem tudják kilőnni….
Az egy dolog..egész friss sztori, hogy szlovák versenyen ketten szökésben voltak és egy 3 tagú őzcsalád úgy döntött, magyarok nem nyerhetnek és felborították őket, de az egyiket mellbe is rúgták :D (neveket elfelejtettem)
Az nem teljesen így volt, de majdnem. Az elit fömezőnybe rongyolt bele 3 őz. Nem a szökésben lévőket borították,hanem bele a mezőnybe :rolleyes:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8806

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A vadakkal nem kell semmit kezdeni. Életem gyönyörű élménye, amikor a szarvasok átugráltak felettem egy pilisi lejtmenetben. Lehetett volna más is, de szerencsére élmény maradt.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1139

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
lacee írta:
Az faxa.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1139

Hozzászólás Szerző: lacee »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.04.23., szer. 17:43
Vettem egy második kulacstartót+kulacsot, az lett a szerszámosom. Elfér még benne a tartalékszemüvegem is. Régi félelmem volt, hogy megnyekken a szemüvegem, aztán ott vagyok a térerőtlen világ végén félvakon.
Nekem szükségem van a 2x750 ml kulacsra. Így marad a tatyó.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vettem egy második kulacstartót+kulacsot, az lett a szerszámosom. Elfér még benne a tartalékszemüvegem is. Régi félelmem volt, hogy megnyekken a szemüvegem, aztán ott vagyok a térerőtlen világ végén félvakon.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.04.23., szer. 16:55
Bükkben 5.5-6 bar körül járok. Ha nem kapod el a kátyút, akkor bőven jó, ha mégis, akkor lefelé ugyan mindegy, hogy 6 vagy 12 barral szállsz bele a gödörbe.
Tisza-tavi kerékpárút elég jó, bár majd két éve jártam ott, annyi idő alatt meg csodák történnek. Bükknél azért tuti jobb lesz.

Nekem ilyen dekás mütyüröm van, a lényeg (belső, pár szerszám, folt, müzliszelet) elfér benne. Baromi könnyű, kb. 50 g, olcsó is.
(Átkerült az országútiról a városira, mert miatta az enyém volt a hfbzk gépei közül a legtatásabb :D, és végül győzött a hiúság.)IMG20250423163926.jpg
Én 32-es gumikon gurulok.A kalkulátor és szerintem is jó neki az 5,1 bar. Maxxis detonator. Nomen est omen, megsemmisítő érzés, de ezzel jött a bike, gondoltam elhasználom és azon kívül, hogy baromira tapad, ezáltal hangos és nehezen gurul, nem találtam benne kivetni valót. 31_1_21.gif
Itt felénk kb 6-7 éve nem volt útfelújítás. Katasztrófa a helyzet és nem túlzok. Szóval szerintem bármerre megyek, csak jobb lehet.

Engem nem érdekel, ha lenyuggereznek, de pont a ride az apropója a táskának. Távol az otthontól nem árt, ha van pótgumi, szerszám, stb. Meg mostmár, hogy talán képes leszek 70+ km-eket is tekerni, így ott sem árthat. :smile29:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Bükkben 5.5-6 bar körül járok. Ha nem kapod el a kátyút, akkor bőven jó, ha mégis, akkor lefelé ugyan mindegy, hogy 6 vagy 12 barral szállsz bele a gödörbe.
Tisza-tavi kerékpárút elég jó, bár majd két éve jártam ott, annyi idő alatt meg csodák történnek. Bükknél azért tuti jobb lesz.

Nekem ilyen dekás mütyüröm van, a lényeg (belső, pár szerszám, folt, müzliszelet) elfér benne. Baromi könnyű, kb. 50 g, olcsó is.
(Átkerült az országútiról a városira, mert miatta az enyém volt a hfbzk gépei közül a legtatásabb :D, és végül győzött a hiúság.)
IMG20250423163926.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 15:12

Én maradok az 5.1 bar-nál. Gyorsan úgy sem tudok menni, lassan meg ez is jó! ;peace;
gyorsan én se tudok menni,de nekem 8-12 bar ajánlott nyomású gumik vanna főleg. felénk -nagyon- jó utak vannak,ott simán befér a 11 bar, de ez vázfüggő is. a Pinarello hamarabb felüt, mint a Reacto.

A Tiszat-tó alapvetően nem mondható rossz minőségűnek, de az utolsó 20 kili durvább aszfalt,néhol keresztrepedéssell (nem nagy), ott azért a 11 bar felüt. hétvégén teszteltem az egyik hasonló (xarabb) bicikliúton, a 10 bar kb elmegy rajta, nem éreztem kényelmetlennek.

Aki nem ilyen ididta gumit használ,az nyugdtan jöhet a megszokott nyomással. nem xarabb az út,mint egy átlagos (jobbféle) közút.
minidg úgy vagyok,kiengedni könnyebb, mint belefújni :D szeritnem alá senki ne fújjon,mint szokott, de majd ezt elmesélheti pärt is, hogy látja. A bükktől jobb, az hottuttifix :D :D :D
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1234

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 14:25
... Nyeregtáskára várnám a tippeket.
Én ilyen, nyeregpálcánál klikkes rögzítésűt (is ;)) használok (a csavarral rögzített befogadó adapter marad a nyeregpálcán, ha leveszed):
https://bikepro.hu/kerekpar_kiegeszitok ... 08l_fekete

A megszokott méretű nyeregtáskáknál hosszabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2025.04.23., szer. 16:18-kor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2025.04.23., szer. 11:32
Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 08:57
Aki szeretné, még elsajátíthatja ezt a jelzés technikát a ride-ig. :smile29:

https://www.instagram.com/reel/DIs97SbS ... RubW5qdw==
:D

apropó jelzések. a tónál majd arra figyeljen mindenki (nem volt még mindenki), nem kell minden apró repedést mutogatni,mert az lesz sok (de nem vészesek. én is csak 1 barral fújok puhábbra, nem 11, csak 10. ez értelmes emberi nyomással működő bicajoknál nem kér semmi változtatást). nem lesz 190bpm veretés, hogy ne lássuk. A mutogatás előnye, hogy lehet vele irányt és tempót is veszíteni, ami a mögöttünk jövőnek nem annyira buli :kapdelm:
azért ha ott van egy félméteres árok, lehet -jó előre- ordítani,hogy "vigyázz, balra árok!!!", de ilyenkor az elől haladó már látja időben, ijesztgetés nélkül, szépen el tudja húzni a sort jobbra és kurjant egyet,hogy balra árok.

mesterséges akadályok poroszló utáni strandon valahol általában van egy-két combosabb kábelcsatorna. Néhány strandon van be és kihajtó kapu (ezeken az út áthalad), esetleg az út közepén díszelgő oszlop és persze kolbászoló kirándulók. Néha jön szemből biciklisbanda, akik a tavat bámulják és nem érzékelik a gyorsvonatot,azoknak oda lehet szólni előre,hogy "jövünk". Kiskőre és Abádszalók között jelentősen megugrik a bugrisok száma, akik autóval hajlamosak az út közepén száguldozni (kikérve maguknak, övék az út és a világ), ott fokozottan kell figyelni, de itt fokozódik a kerékpáros és gyalogos forgalom is.

Abádszalókon javasolt átmenni a falun és nem a gáton (meg a sűrűn járt strandon), aki ott elől comboz, ha nem ismeri az utat, inkább várja be, aki igen (+ van egy kút is).
Én maradok az 5.1 bar-nál. Gyorsan úgy sem tudok menni, lassan meg ez is jó! ;peace;

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 14:25
AAttila írta:
2025.04.23., szer. 14:12

Régen én is nyeregtáskát használtam, de áttértünk a kormánytáskára. Decha-ban van pár ezer forintért megfelelő nagyságú.
Kormánytáska nem játszik. Nyeregtáskára várnám a tippeket.
Nekem ilyen van:
Screenshot_20250423_142934_Chrome.jpg
Screenshot_20250423_142934_Chrome.jpg (58.58 KiB) Megtekintve 391 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:

Régen én is nyeregtáskát használtam, de áttértünk a kormánytáskára. Decha-ban van pár ezer forintért megfelelő nagyságú.
Kormánytáska nem játszik. Nyeregtáskára várnám a tippeket.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
Vinkler írta:
2025.04.23., szer. 13:51
...Persze elsőre elbénáztam és a kanál felső részénél a terelő lemez felett húztam át a láncot. Hát kezdődik az elhülyülés...:noproblemo:
Majd akkor kezdj aggódni, ha beletolsz úgy száz kilit, és mérgelődsz, hogy milyen nagy az új lánc ellenállása. ;peace;
áá,észrevette :D még jó,hogy patentszemes... :D

simán jártam én is így. nekem úgy esik kézre, ha a bicaj kerekén áll (állványom nincs). így szeretek láncot cserélni, de ne kérdezze senki, miért, megszokás, passz...
aztán volt,hogy a fején állt,mást is bütyköltem, gondolom, középrészt... sikerült befűznöm így :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

A hétvégét beszoptam. Mivel 2 hét múlva műtenek és ne. tudok nagyon fizikai munkát végezni, ezért a főnököm kitalálta,hogy dolgozzunk most. :smile30:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Kéne vennem egy nyeregtáskát, de teljesen vakon vagyok. Nem kell túl nagy, tartalék belső, alap szerszám, nasi, pár apró dolog beleférjen. Van valami tippetek? Szívesen fogadnám.

Más. Pärt kollégának kösz a tippet, vettem a dechaban egy láncbontót. Meglepően jó szvsz. Ki is cseréltem a láncot. Így szemre sokkal jobbnak tűnik a 8100-as. Persze elsőre elbénáztam és a kanál felső részénél a terelő lemez felett húztam át a láncot. Hát kezdődik az elhülyülés. :noproblemo:
De ma ki is próbáltam, tekerésre semmi különbséget nem fedeztem fel, ha a felületkezelés jobb én már boldog leszek.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:
...Persze elsőre elbénáztam és a kanál felső részénél a terelő lemez felett húztam át a láncot. Hát kezdődik az elhülyülés...:noproblemo:
Majd akkor kezdj aggódni, ha beletolsz úgy száz kilit, és mérgelődsz, hogy milyen nagy az új lánc ellenállása. ;peace;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2025.04.23., szer. 14:12-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”