Fun fact. Mikor otthon először néztem az Episode IX-et, kb. a film majdnem felénél elaludtam rajta. Ugye már eleve ez is sokatmondó, hogy nem moziban néztem meg, de az Utolsó Jedi olyan szinten betette a kaput nálam, hogy onnan egyszerűen nincs visszaút. Hónapokkal később rászántam magam, hogy mégegyszer megnézzem elejétől végéig normálisan az Episode IX-et. De mondanom se kell, másodszor is bealudtam rajtawittao írta: ↑2025.05.02., pén. 16:37Teljesen jól elvoltam a Kóbor alakulattal... tetszett.
Az utóbbi évtized StarWars produkciója, az egyetlen : Zsivány egyes
Olyan szinten kilóg a többi közül, hogy mindenhol a TOP3 produkcióként emlegetik az egész SW univerzumban játszódó mű közül. Szerintem jogosan!
A fősodor produkciói viszont olyan szintű silányságot és ötlettelenséget sugároztak, hogy kár volt belekezdeni legtöbbjükbe. Míg egy Zsivány egyest bármikor leülök és megnézek, addig egy VII-VIII-IX egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy nézzem azt a szerencsétlen nőt ahogy kínlódik a fekete rohamosztagos megtért sráccal. A fénykard-párbajok olyan szinten siralmasak, az embernek az életkedve elmegy tőle, két tízéves gyerek fakarddal többet mutat. És akkor erre még húztak egy Acolyte-et, amikor már elkezdett lázadozni a rajongók legtöbbje... pocsék szereplők, pocsék megvalósítás, rémes történetvezetés.
Ráadásul! Olyan költségvetésből, amiből másnak sikerült egy Dűne II-t előhúznia, ami minden tekintetben 5db SW nagy mozival ér fel az utóbbi időből, sorozatokat hagyjuk is...
Pontosan a Dűne 1-2 mutatott rá arra, mennyire hanyatlik a SW. Az emberek most is szívesen néznek igényes sci-fit. de ezt a sok blődséget el kellene már felejteni és visszahívni a normális rendezőket, szereplőket a mozivilágba.

Egyébként volt több kimutatás, a Kóbor alakulat nézettsége a béka ... alatt volt. Több elemzést láttam, ahol azt fejtetegették,hogy az Acolyte volt az utolsó csepp, ami után egyszerűen a többség elvesztette az érdeklődését bármilyen új SW cím után. Most pedig egyelőre ennek az Andor második évada is issza tovább a levét, mert ott sem jók a nézettségi adatok.