Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 610

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Töki »

BLX írta:
2025.04.20., vas. 21:18
Használt valaki MZ/X előfokot? Megosztaná kérem a tapasztalait. Ígéretesen néz ki: http://www.mzxaudio.eu/product/pre-nr1/#
Thx. :smile32:
Üdv,
Elsők között vettem meg és szerintem kiváló hangú előfok! Nem rég volt alkalmam összevetni egy régebbi, anno 13.000 Euro új árú referencia előfokkal (típust nem fogok közölni), amit megtudtam volna venni, ha jobban tetszik, de maradt az MZ előfok.
Felbontása, dinamikus viselkedése, hangszínek gazdagságának ábrázolásába nem lehet belekötni.
Azt fontos tudni róla, hogy -40 db-t tud csillapítani, tehát nagyon csendes zenehallhatáshoz nem biztos, hogy jó partner. Nekem ez nem gond, mert mindkettő dac-omnak van saját hangerőszabályozása, meg inkább koncentrált zenehallgatás van nálam közepes és nagyobb hangerőn.
A kijelzője bravúros.
Távirányítása szintén kiváló (gyors és pontos).
Nagyyon jól reagál az elcsatolásra és a biztosíték cserére is. Egy Hifi-Tuning biztosítékot tettem bele és jót tett neki.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

BLX írta:
2025.04.20., vas. 21:18
Használt valaki MZ/X előfokot? Megosztaná kérem a tapasztalait. Ígéretesen néz ki: http://www.mzxaudio.eu/product/pre-nr1/#
Töki kollégának az van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1014

Hozzászólás Szerző: BLX »

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1366

Hozzászólás Szerző: vazze »

[youtube][/youtube]
corThis írta:
2025.04.20., vas. 01:14
Még futok itt-ott pár kört és ha nem marad más, lehet megejtek egy-két gyulai kiruccanást (azt' majd mehet a kontent a teCsőre ;) ) (esetleg privátban tudsz Pityu email-t/tel.számot küldeni?)

...sajnos viszont dip/kapcsoló kivül/hátulján nincs és a belső panelen sem látok (csőcserekor készített fényképek alapján), de holnap kibányászom a helyéről és újból célzottan belenézek ezügyben.
Ja és köszi!

ps: esetleg ha valaki közelebbi szakértőt is tudna ajánlani, ne tartsa magában (doboz nélkül vettem ezt a ~20kg-os tömböt
-ismét, mert hiányzott :D - és örültem, hogy hazáig fuvaroztam, így kicsit fázok a betekerve zötyögtetéstől)

Sajnos nem tudok elérhetőséget adni, de az arckönyvön tudsz neki írni, vagy a legutolsó videóhoz kommentben.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: corThis »

Még futok itt-ott pár kört és ha nem marad más, lehet megejtek egy-két gyulai kiruccanást (azt' majd mehet a kontent a teCsőre ;) ) (esetleg privátban tudsz Pityu email-t/tel.számot küldeni?)

...sajnos viszont dip/kapcsoló kivül/hátulján nincs és a belső panelen sem látok (csőcserekor készített fényképek alapján), de holnap kibányászom a helyéről és újból célzottan belenézek ezügyben.
Ja és köszi!

ps: esetleg ha valaki közelebbi szakértőt is tudna ajánlani, ne tartsa magában (doboz nélkül vettem ezt a ~20kg-os tömböt
-ismét, mert hiányzott :D - és örültem, hogy hazáig fuvaroztam, így kicsit fázok a betekerve zötyögtetéstől)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

corThis írta:
2025.04.19., szomb. 18:34
...pontosítok
auto-power off problem: most amíg írtam és azóta 2x is mértem (eddig nyilván este, nyugiban amikor néztem, még kapott valami jelet): de most figyeltem, hogy semmi jel ne menjen, lekapcsolást követően rögtön visszakapcsoltam és mindkétszer pont 45 percnél kapcsolt le nálam is, mint ahogy a másik fórumban is írta az SV-237mk esetében;
szóval igen jó eséllyel én is a Vincen-féle power-auto off jelenséggel állok szemben

Ha kívül valahol a készüléken (alján vagy hátúlján) nincs valami dip kapcsoló amivel lehet állítgatni akkor lehet belül van a panelen. De az is, hogy egyáltalán nincs erre lehetőség komolyabb belenyúlás nélkül. A megbontására nem buzdítalak de Gyulára esetleg el tudod vinni ecopityu-hoz (Krasznai István). Megtalálod a youtube-on és facebook-on is.

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

...pontosítok
auto-power off problem: most amíg írtam és azóta 2x is mértem (eddig nyilván este, nyugiban amikor néztem, még kapott valami jelet): de most figyeltem, hogy semmi jel ne menjen, lekapcsolást követően rögtön visszakapcsoltam és mindkétszer pont 45 percnél kapcsolt le nálam is, mint ahogy a másik fórumban is írta az SV-237mk esetében;
szóval igen jó eséllyel én is a Vincen-féle power-auto off jelenséggel állok szemben

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,
a kérdésem tárgya egy Vincent SV-227mk;
2021 utáni gyártás, így eu-i piacra készülvén kötelezően ott az oldalpanelen felrakva az auto-power off panel, amit nem sikerült túl jól belőni, így "túl hamar" lekapcsol.
íme: https://drive.google.com/file/d/10pQROG ... yqz44/view .
és a hasonló probléma (kép is innen, de megnéztem, enyémben is pont ilyen power-off nyák van):
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... m.1043805/

A szomorú helyzet, hogy este vagy nappali -kicsit nyugisabb- hangerő mellett is lekapcsol ennek az eco-fícsőrnek hála.
Nyilván Vincenték is kicsit elszabták, na meg zcombos erőlködő lévén, a bőven elég hangerő is kb 25% hangerőpot.állásnál már megvan. Szóval a nyugis hallgatózás már kb 10% körül is adott, de ugye itt idő után off.
Normál hangerőn nem csinálja, akármeddig is hallgatom (ilyen 16-20 órákra teszteltem), meg hajtva sem kapcsol le, szóval nem vlszínű, hogy hővédelem vagy forrasz-repedés, esetleg kikapcs-relé/termisztor hiba, mert adott jelszint alatt kapcsol, adott idő múlva(mérés alapján ez viszont változik 20-30min között).

Szóval a kérdés mit lehet tenni ezzel kapcsolatban?
Ha kevésbé akarnék belenyúlni, akkor gondoltam van a hátulján "power controll" out jack aljzat(12V), végerősítő összeköttetéshez (láncba kötve elég legyen csak az sv227-t bekapcsolni az egész felélsztéséhez) és ez bár "out" ként van jelölve, erre esetleg egy műjelet küldeni, ami folyamatosan életben tartaná az erősítőt? (tudom, ez nem tűnik vlmi jó ötletnek, de hátha :rolleyes: )
manual: https://www.vincent-tac.de/en/service/manuals.html integrated amp - sv227mk - 38.old(eng.)

Vagy ha berhelősdi a téma, akkor erre ötlet hogy-s-mint vagy Szakit tud netán valaki e műtétre?
(nagyvas lévén szállítósban gondolkodom, így ideális a Szeged környéki operatőr)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Re: Végfokot keresek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

PM75 írta:
2025.04.19., szomb. 08:18
Focal Aria evo x4 hangfalamhoz keresek vegfokot.
Ki mit ajánlana?
Köszönöm a segítséget...
MIvel nincs konkrét készülék meghatározás ez inkább érdeklődés mint konkrét keresés, ezért a hsz-ed átraktam a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

PM75
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Végfokot keresek

Hozzászólás Szerző: PM75 »

Focal Aria evo x4 hangfalamhoz keresek vegfokot.
Ki mit ajánlana?
Köszönöm a segítséget...

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Van itt valami ami esetleg érdekes lehet !
Bevallom megremegett az ujjam az ‘enter’ fölött de inkább lemondtam róla, mégiscsak egy öreg darab.
Viszont ha valaki lát benne fantáziát…
Egy hifi boltban van itt Stockholm-ban.

https://www.referenceaudio.se/produkt/m ... son-no-383

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: severance »

Rock60 írta:
2025.04.01., kedd 17:43
Azt mondjuk nem tudom, hogy egy több tízéves cuccnál, ha véletlenségből lopott, mire megyünk a valós gyári számmal...
Bocs, nem olvastam végig ezt a témát, de ha nem volt még: a komoly készülékekből viszonylag azért kevés fut itthon, és az audiofil "közösség" is elég szűk - úgyhogy az előélet visszanyomozása tekintetében segíthet a gyári szám. Volt olyan esetem is, hogy a gyári számból derült ki, hogy a hirdetésben nem is annak a készüléknek a fotója volt kitéve, mint amit valójában el akart adni. A Heed elektronikák esetében a gyári szám elvileg döntő lehet abban a kérdésben, hogy milyen verziójú a belbecs (gyakorlatban viszont sajnos csakis a megbontás jár biztos eredménnyel). De a legszebb esetem az volt, mikor egyszer hoztak nekem egy hangfalat demonstrálni, és a Thule Spirit IA-100-as erősítőmre rápillantva egy jellegzetes folt alapján kuncogva megállapította az illető, hogy ez bizony már az övé is volt egyszer. (Ettől függetlenül a szívem csücske a kis cafka :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

kargidje írta:
2025.03.31., hétf. 16:24
Igen gondolkodtam a megvételén, ezért is kérdeztem hátha tudja valaki miért egy felragasztott matrica van a gyárilag beütött szériaszám helyett. Más gyártóknál nem egyértelmű ennyire, de Accu-nál k. könnyű észrevenni, mivel ők kizárólag a lemezbe ütik bele!
Szerintem teljesen érthető a kérdésed, és biztosan van rá magyarázat.
Azt gondolom, ha valaki egy lopott cucc gyári számát akarná buherálni, azt nem ilyen feltűnő módon tenné - vagy ha igen, akkor nagyon hül*e. Nekem úgy tűnik, szándékosan akartak vele jelezni valamit, talán tuningolt gép lehet? gondolkodik.gif
Lehet, hogy a tulaj részéről megérne egy levelet a gyári ügyfélszolgálatnak, ezzel az eladási kérdéseket is kezelni tudná.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

trane írta:
2025.03.31., hétf. 15:42

akkor már csak annyi kérdésem van, hogy azokkal a hirdetésekkel (kb. az összes min.80%-a), ahol ilyen-olyan okból nem látszik a gyári szám, mi van :quetionmark: :rolleyes:
Nem helyes, ha nem látszik az eladandó készülék gyári száma, de sokszor előfordul, hogy a használatban lévő készüléket nem szívesen bolygatják ki a helyéről, húzzák ki a rackból a fotó kedvéért.
Ha már csak ezen múlik az adásvétel, akkor biztosan megoldja az eladó, hogy lefényképezhesse, de legkésőbb az átadásnál láthatja a vevő, hogy minden rendben.

Azt mondjuk nem tudom, hogy egy több tízéves cuccnál, ha véletlenségből lopott, mire megyünk a valós gyári számmal... gondolkodik.gif
Gondolom a lopott hifi cuccokról nincsen lekérhető rendőrségi nyilvántartás, mint a kocsikról...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

severance írta:
2025.04.01., kedd 10:44
tottyi írta:
2025.03.31., hétf. 14:57
Ez az en Accuphase-m volt es ezen is vannak betuk bar nehezen kiveheto. Lehet a tiedre csak raragasztottak egy matricat es alatta teljesen mas serial szam van.
szerk.: talaltam jobb kepet
Accuphase_E303_serial_number.jpg
A 765W láttán kijött a szemem, mint a csigának. (Tudom, hogy ez a teljesítményfelvétel, de annak is nagyon durva.)
De nem is kapcsolta ki az erositot a Dynaudio-m mint az elozo Sony erositot. Itt tenyleg 2x180 watt van 4ohm-on. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: severance »

tottyi írta:
2025.03.31., hétf. 14:57
Ez az en Accuphase-m volt es ezen is vannak betuk bar nehezen kiveheto. Lehet a tiedre csak raragasztottak egy matricat es alatta teljesen mas serial szam van.
szerk.: talaltam jobb kepet
Accuphase_E303_serial_number.jpg
A 765W láttán kijött a szemem, mint a csigának. (Tudom, hogy ez a teljesítményfelvétel, de annak is nagyon durva.)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Látom itt pár embernek félrement valami + tőlük csak a nyávogás megy. :smile51:
Igen gondolkodtam a megvételén, ezért is kérdeztem hátha tudja valaki miért egy felragasztott matrica van a gyárilag beütött szériaszám helyett. Más gyártóknál nem egyértelmű ennyire, de Accu-nál k. könnyű észrevenni, mivel ők kizárólag a lemezbe ütik bele!

Na jólvan, veszek majd boltban valamit.
SoulNote pl. milyen? Azt tudom, hogy Japán. ;)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Hát igen. Nagyon sajnos. Ez is egy "hungarikum". A bizalmatlanság ...
Nem a mi hibánk.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

tottyi írta:
2025.03.31., hétf. 16:02
Itt most arrol van szo, hogy az illetonek fontos, hogy a serial szam ne legyen hamis, szerintem ilyenkor segiteni kene neki es nem azon gondolkodni, hogy miert fontos ez neki. Ha tudok segitek ha nem akkor nem "artok".
Alto is odaadna a serial szamot ha valaki kerne (gondolom) es nem ertetlenkedne, hogy minek az neki. Aki arulja, hogy o is igy vette az nem tud segiteni, ezert irtak ide a forumra, hatha valaki tud ra valamilyen valaszt mert ha netan eladni valamikor akkor ne tudjanak belekotni, hogy miert olyan a serial szam.
ebbe már inkább nem megyek bele... :kiss:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

trane írta:
2025.03.31., hétf. 15:42
alto írta:
2025.03.31., hétf. 14:40
Ez azért is lényeges kérdés, mert ha valaki egy gyári számot "átüt", az sosem véletlen, ezt lopott készülék esetén szokták elkövetni. Ha ezt valaki megveszi, azzal még nem követ el semmit, de ha továbbadja, akkor felmerülhet az orgazdaság tényállása.
akkor már csak annyi kérdésem van, hogy azokkal a hirdetésekkel (kb. az összes min.80%-a), ahol ilyen-olyan okból nem látszik a gyári szám, mi van :quetionmark: :rolleyes: nem láttam még a fenti irányú törekvést (ti. hogy látható-olvasható legyen a/z eredeti/ gyári szám) megvalósulni ugyanis gondolkodik.gif > s ha már itt vagyunk, akkor pl. viewtopic.php?f=32&t=208295 :yingyang: . és ezt ne bántásnak/támadásnak vedd, lécci, nézd objektíven, mert annak szánom leborulok.gif
Itt most arrol van szo, hogy az illetonek fontos, hogy a serial szam ne legyen hamis, szerintem ilyenkor segiteni kene neki es nem azon gondolkodni, hogy miert fontos ez neki. Ha tudok segitek ha nem akkor nem "artok".
Alto is odaadna a serial szamot ha valaki kerne (gondolom) es nem ertetlenkedne, hogy minek az neki. Aki arulja, hogy o is igy vette az nem tud segiteni, ezert irtak ide a forumra, hatha valaki tud ra valamilyen valaszt mert ha netan eladni valamikor akkor ne tudjanak belekotni, hogy miert olyan a serial szam.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

alto írta:
2025.03.31., hétf. 14:40
Ez azért is lényeges kérdés, mert ha valaki egy gyári számot "átüt", az sosem véletlen, ezt lopott készülék esetén szokták elkövetni. Ha ezt valaki megveszi, azzal még nem követ el semmit, de ha továbbadja, akkor felmerülhet az orgazdaság tényállása.
akkor már csak annyi kérdésem van, hogy azokkal a hirdetésekkel (kb. az összes min.80%-a), ahol ilyen-olyan okból nem látszik a gyári szám, mi van :quetionmark: :rolleyes: nem láttam még a fenti irányú törekvést (ti. hogy látható-olvasható legyen a/z eredeti/ gyári szám) megvalósulni ugyanis gondolkodik.gif > s ha már itt vagyunk, akkor pl. viewtopic.php?f=32&t=208295 :yingyang: . és ezt ne bántásnak/támadásnak vedd, lécci, nézd objektíven, mert annak szánom leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

fenyő írta:
2025.03.31., hétf. 15:16
Snipi írta:
2025.03.31., hétf. 15:05
Bocsánat, de kikívánkozik : nem értem ezt a szériaszám körüli rugózást ...
Miért fontos ez? Gondolkodik a megvételén? Ha igen, és zavarja ez a körülmény, nem kell megvenni. Ennyi ...
Ha nem vennéd észre, ez nem a Jófogás, hanem egy audió forum, ahol a tagok megosztják a gondolataikat.
Te is ezt tetted, meg én is.
Akkor nem értettél meg elnézést. A hirdetésben rákérdezett kardigje. Kapott rá egy választ : a hirdető nem tudja, már ő is így vette ... Ha nem megfelelő a válasz, el kell engedni ... szerintem ...
Ezzel szemben már a sokadik beírás (rugózás) megy a dolgon. A vicces az, hogy ez a beírásom (meg az előző is) ezen "rugózás"-i darabszámot növeli ...
De akkor sem értem no!

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Snipi írta:
Miért fontos ez? Gondolkodik a megvételén? Ha igen, és zavarja ez a körülmény, nem kell megvenni. Ennyi ...
Ha nem vennéd észre, ez nem a Jófogás, hanem egy audió forum, ahol a tagok megosztják a gondolataikat.
Te is ezt tetted, meg én is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Snipi írta:
Pedig leirta. :) Ha majd el akarja adni akkor lehetnek gondok.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”