Ne vedd magadra, csak most épp Te említetted az alkudozást.Alex_Aston írta: ↑2025.07.28., hétf. 12:15És ha rulett olcsón adta valaki, mert nem érdekli ennyire a téma, vagy csak nem tudja, mi a reális piaci értéke?
Mondok egy saját példát. Itt ez a cucc:
viewtopic.php?f=31&t=216545
Én írtam az eladónak, hogy túl olcsón adja, 800e simán lehetne az irány ára (mert ugye pl. te is meg a feléből is alkudnál). Ne kótyavetyélje el. Megköszönte az infót, és bevallotta, hogy nem nézett utána, fogalma sincs mit ér a cucc, csak beírt egy árat. Ezek után még mindig egy olcsó árát írt bele,.es látható is, hogy azonnal elvitte valaki, mert ennyiért ajándék a cucc.
Ha eredeti hírdetett áron maradt volna, akkor meg majd írnád legközelebb, ha valaki ilyet árul, hogy micsoda haszonleső az eladó.
Én továbbra is tartom, hogy mivel az utód modell akciósan is 2x ennyibe kerül, az itt mellé adott extrák nélkül, nem elrugaszkodott ez az ár. Persze majd a piac úgy is eldönti. De simán lehet meg e mellé az is, hogy tudja az eladó, hogy úgy is alkudni fog az, aki meg akarja ténylegesen venni.
Aki pedig meg akarja venni, el tudja dönteni, hogy tud e venni ennyiért, vagy sem. Nemzetközi piacon mindenesetre sehol sem találni az általad áhított 8-900e Ft közelében sem.
Szerintem az az elképzelés, hogy majd valaki alkudozni fog, nem érvényes indok egy magasabb ár meghatározására.
Ha valaki mond egy alacsonyabb árat, mint amennyiért a terméket hirdetik, az nem alku; az egy ajánlat. Arra lehet azt mondani, hogy értem, köszönöm, nem.
Alku attól lesz, hogy indokolja az alacsonyabb árat. Például rávilágít meg nem említett hibákra, a szervizháttér nem létére, a hasonló termékek árszabására, korábbi eredményes eladások során alkalmazott vételárra vagy az inflációs hatásokra, stb. Ezekről lehet és érdemes is vitázni - ebből lesz az alkudozás.
Tegyük hozzá: ez utóbbi rendkívül ritka.

Akció véget ért. Az ár visszament 145.000,-Ft