És ez így van jól!

Szerintem "Rock60" Fórumtárs és magam is a lemez piacról, és nem a lemezjátszó piacról írtunk. Ez nagykettő!
Gondolom, 6 X felett mindenkinek megfordul ilyesmi a fejében.mishow írta: ↑2025.04.15., kedd 12:43
Amúgy is nagy kérdés, hogy ha az itteni, egyre fogyó és öregedő lemezezős csapat kihal, mi lesz ezekkel a szeretettel, évtizedes szaktudással és nem kevés anyagi ráfordítással megépített, LP-re épülő rendszerekkel?
...Bár akkor nektek már mindegy lesz, de nem árt arra is gondolni, jó ha egy nepper ad majd a cuccokért a családnak pár ficcset, és nem az elektronikus hulladékban végzi a vagyon.
Nagyrészt egyetértek a felvetéssel, van benne realitás – főként, ha az ember a mainstream trendeket figyeli.
És milyen hangszedő van most a hangkarban? Egy Systemdeken Aniaval hallottam eddig elfogadhatónak egy átkábelezettet, tungsten kisméretű súllyal, egy rövid meghallgatáson.
Nem, okoska! A felejtős rega.... Gyakorold!supravox írta: ↑2025.04.13., vas. 15:02Ne aggódj.SoundMania írta: ↑2025.04.13., vas. 08:21Ez megnyugtató! De neki is csak ezt tudom javasolni, mint amit írtam! :)Rock60 írta: ↑2025.04.13., vas. 07:39
Persze, kettőt...
Antistati - vel beszélgettünk erről - arról, karbeállításról, VTA/Azimuth sablonról, stb...
Mesélte, hogy Rega P8 - a van, a saját karjával.
Javasoltam Neki, hogy ha megtartja a kart, esetleg cserélje ki az ellensúlyt egy minőségibb darabra. Láttam pár napja egy használtat eladót, de sehol nem találom már - innen jött a kérdés.
Az ellensúly tuning pedig az rb250 karon hoz igazán sokat. A többin már sokkal jobb a fémtengelyes megoldással, pláne ha a kis méretű tungstenes súllyal van már. Nem tudom mi manapság a hozzáállása a gyárnak.... De egy szénnétuningolt rega kar sosem lesz olyan jó mint egy Tabriz zi és már annyiba fog kerülni.... Szóval sehogy nem éri meg.... Ezt érdemes nem elfelejteni és észben tartani!
Szerintem már mindenki ezt mantrázza..
A MEGKERÜLHETETLEN Tabriz kar.
Ne aggódj.SoundMania írta: ↑2025.04.13., vas. 08:21Ez megnyugtató! De neki is csak ezt tudom javasolni, mint amit írtam! :)Rock60 írta: ↑2025.04.13., vas. 07:39Persze, kettőt...SoundMania írta: ↑2025.04.13., vas. 07:18
Mi az? Vettél Rega kart?! :) Hát nem mondtam már sok éve, hogy nem szabad? :)
De ha már.... Akkor szerintem csak is a Michell Technoweight....
De, á, nem! Még akkor sem. Inkább add el a kart!
Antistati - vel beszélgettünk erről - arról, karbeállításról, VTA/Azimuth sablonról, stb...
Javasoltam Neki, hogy ha megtartja a kart, esetleg cserélje ki az ellensúlyt egy minőségibb darabra. Láttam pár napja egy használtat eladót, de sehol nem találom már - innen jött a kérdés.
Az ellensúly tuning pedig az rb250 karon hoz igazán sokat. A többin már sokkal jobb a fémtengelyes megoldással, pláne ha a kis méretű tungstenes súllyal van már. Nem tudom mi manapság a hozzáállása a gyárnak.... De egy szénnétuningolt rega kar sosem lesz olyan jó mint egy Tabriz zi és már annyiba fog kerülni.... Szóval sehogy nem éri meg.... Ezt érdemes nem elfelejteni és észben tartani!
Ez megnyugtató! De neki is csak ezt tudom javasolni, mint amit írtam! :)Rock60 írta: ↑2025.04.13., vas. 07:39Persze, kettőt...SoundMania írta: ↑2025.04.13., vas. 07:18
Persze, kettőt...SoundMania írta: ↑2025.04.13., vas. 07:18
Kb mint az achromat. De jah, nem olcsó (Mondjuk a dixie által említett oyaide sem lesz az.).Lajos1966 írta: ↑2025.04.12., szomb. 20:34Nem mondom,van ára.DeProtector írta: ↑2025.04.12., szomb. 14:26Az ilyen csengő-bongó (dupla) fémtányéros lemezjátszókhoz én nagyon ajánlom a Collaro Mat nevű lemezalátétet. Nekem pl Sondeken nagyon bevált.Lajos1966 írta: ↑2025.04.12., szomb. 00:02Régebbi Thorens TD145 lejátszó alá is érdemes a gyári helyett valami más alátétet tenni?
További kérdés még,hogy a gyári szürke IC kábelt érdemes-e cserélni?Amennyiben igen,merre érdemes mozdulni?Mogami,Cardas stb.?
Mivel AT hangszedő van benne,annyit már nagy vonalakban kiderítettem,hogy fontos a minél kisebb kapacitás.![]()
Nem mondom,van ára.DeProtector írta: ↑2025.04.12., szomb. 14:26Az ilyen csengő-bongó (dupla) fémtányéros lemezjátszókhoz én nagyon ajánlom a Collaro Mat nevű lemezalátétet. Nekem pl Sondeken nagyon bevált.Lajos1966 írta: ↑2025.04.12., szomb. 00:02Régebbi Thorens TD145 lejátszó alá is érdemes a gyári helyett valami más alátétet tenni?
További kérdés még,hogy a gyári szürke IC kábelt érdemes-e cserélni?Amennyiben igen,merre érdemes mozdulni?Mogami,Cardas stb.?
Mivel AT hangszedő van benne,annyit már nagy vonalakban kiderítettem,hogy fontos a minél kisebb kapacitás.
Oyaide BR-12-est,de az 126-volt,és nem 145,és ne keverjük már a szezont meg a fazont,könyörgöm...az elött meg parafa+gumikeverék 4mm (2x2mm,50-50% kb)...de ezek a parafás dolgok,nagyon képletesek lehetnek,ismerni kéne a pontos specifikációkat,milyen volt a "tömörités",volt -e kezelve vlmivel,fajsúly/m2 stb....vagy 15 éve,Bp.Kolossy tér környékén volt egy parafás szakbolt,volt vagy 250-300 féle parafa,tekercsekben,lapokban stb,külömböző vastágságokban,ráböktem vlmire,elhoztam 1m2...lövésem sincs pontosan milyen,nem morszolódik..ennyit tudok mondani a "parafámrol"......az Oyaide meg Oyaide,az Achromat (5mm) nekem nem jött be(126-son)...Rock60 írta: ↑2025.04.12., szomb. 19:05De, felfogtam.dixie-chicken írta: ↑2025.04.12., szomb. 15:53
...de nincs már rég gyártásban,ritkán található ma már elmebajon...igy most oké ?...
Van aki csak a saját "ellenzőjével" látja a hifizgetést,és onnét nem képes kilépni,és nem képes felfogni,hogy lehet,másnak,másra van szüksége..![]()
![]()
Remélhetőleg akinek van tapasztalata valamiről, attól mégis csak használhatóbb tipp várható el, mint akinek semmi sincsen, még ha " másnak másra is van szűksége "... ( Vagy nem.)
Egyébként oké...
Pláne, ha azt is elárulod, hogy utolsó Thorens - eiden mit használtál a lemez alá, az is sokat mondana a kérdésben kevésbé járatosaknak.![]()
![]()
De, felfogtam.dixie-chicken írta: ↑2025.04.12., szomb. 15:53
...de nincs már rég gyártásban,ritkán található ma már elmebajon...igy most oké ?...
Van aki csak a saját "ellenzőjével" látja a hifizgetést,és onnét nem képes kilépni,és nem képes felfogni,hogy lehet,másnak,másra van szüksége..![]()
ez 145/160/160S-shez:Rock60 írta: ↑2025.04.12., szomb. 13:18Vártam már, kíváncsi voltam a véleményedre, de mindig ez az óvatoskodás...dixie-chicken írta: ↑2025.04.12., szomb. 08:26Persze a 145-snél is érdemes megejteni a lemez alátét kisérletet...hogy mit?...mint látható lentebb,ez (is) izlés/preferencia és rendszer kérdése,kinek mi fogja meghozni a kivánt eredményt...![]()
De komolyan...![]()
Ennyi Thorens - es év ( tized ) után nincsen olyan kombó, amire azt mondhatnád, hogy " figyelj, ezt ajánlom, az én rendszeremben / rendszereimben tapasztalatom szerint eddig ez volt a legjobb " ?
( Legrosszabb esetben ott nem válik be, na bumm...)
Az ilyen csengő-bongó (dupla) fémtányéros lemezjátszókhoz én nagyon ajánlom a Collaro Mat nevű lemezalátétet. Nekem pl Sondeken nagyon bevált.Lajos1966 írta: ↑2025.04.12., szomb. 00:02Régebbi Thorens TD145 lejátszó alá is érdemes a gyári helyett valami más alátétet tenni?
Mivel AT hangszedő van benne,annyit már nagy vonalakban kiderítettem,hogy fontos a minél kisebb kapacitás.
Vártam már, kíváncsi voltam a véleményedre, de mindig ez az óvatoskodás...dixie-chicken írta: ↑2025.04.12., szomb. 08:26Persze a 145-snél is érdemes megejteni a lemez alátét kisérletet...hogy mit?...mint látható lentebb,ez (is) izlés/preferencia és rendszer kérdése,kinek mi fogja meghozni a kivánt eredményt...