Lehet hülye ötlet...

Meg lehetne próbálni az Achromat alá egy mezei filcet tenni.
Filléres megoldás, egy próbát megér, még be is válhat...
Lehet hülye ötlet...
Hát mert akiknek szánták az 1200asokat azoknál ez nem merül fel problémánakfrenki485 írta: ↑2025.04.11., pén. 19:24Igen, pontosan!
Csak én már kicsit nehezményezem, hogy még oda is rakjak vmi oda- vagy, oda nem-illőt, még egy vmit, ami aztán jobbá/rosszabbá teheti a hangot, ki tudja?
Ez inkább csak egy kritika a Technics felé, hogy ha már felfelé igen, akkor lefelé mért nincs az az állítási lehetőség, ami kb 2mm (lehetne) és megoldaná sokak problémáját...
Igen, pontosan!
Ilyen esetben lehet játszani a shell és hangszedő közé behelyezett "távtartókkal".frenki485 írta: ↑2025.04.11., pén. 16:59Igen, ezt én is észrevettem, sajna a tornyot csak felfelé lehet állítani, lefelé nem.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 16:01Nekem is 3 mm akril van, de a toronymagasságot nullára tekerve is kicsit kevésnek tűnik, mintha lejtene.frenki485 írta: ↑2025.04.11., pén. 15:25Nekem 3mm vastag Achromat van.
Eredetileg 5mm-eset szerettem volna anno, de aztán árultak egy lemezjátszót ezzel és külön meg tudtam venni jó áron.
Most már sajnos arany árban van, nemrég láttam vhol 5mm-eset 40.000 körüli (használt) áron...
Előtte acril volt, azt is szerettem, a parafa nem jött be.
Lehet, hogy akkor valami 5-7 miliset kell néznem.
Pedig néha az sem ártana sztem.
Igen, ezt én is észrevettem, sajna a tornyot csak felfelé lehet állítani, lefelé nem.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 16:01Nekem is 3 mm akril van, de a toronymagasságot nullára tekerve is kicsit kevésnek tűnik, mintha lejtene.frenki485 írta: ↑2025.04.11., pén. 15:25Nekem 3mm vastag Achromat van.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Teka 1200-re melyik slipmat kinek hogy vált be?
A tányér aljában masszív gumi van, így nem vagyok benne 100% biztos, hogy fentre is egy gumi lenne a legjobb.
Filcet nem akarok, nem DJ célra vettem.
A 3mm-es akrilt tettem rá a másik gyaluról.
Parafa milyen lehet vajon?
Köszi
Eredetileg 5mm-eset szerettem volna anno, de aztán árultak egy lemezjátszót ezzel és külön meg tudtam venni jó áron.
Most már sajnos arany árban van, nemrég láttam vhol 5mm-eset 40.000 körüli (használt) áron...
Lehet, hogy akkor valami 5-7 miliset kell néznem.
Nekem is 3 mm akril van, de a toronymagasságot nullára tekerve is kicsit kevésnek tűnik, mintha lejtene.frenki485 írta: ↑2025.04.11., pén. 15:25Nekem 3mm vastag Achromat van.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
A tányér aljában masszív gumi van, így nem vagyok benne 100% biztos, hogy fentre is egy gumi lenne a legjobb.
Köszi
Nekem 3mm vastag Achromat van.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Köszi
Ez is csak megerősíti azt, amit már írtam, hogy minden rendszerben más megoldás működhet a legjobban. A BR-12 nálam nem bizonyult jobbnak, mint a gyári változat, bár nem használtam leszorítót, mert számomra kényelmetlen a használata.supravox írta: ↑2025.04.11., pén. 12:15Sziagrindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Köszi
Nálam ez nagyon jól működik de leszorítóval.
https://audiocentrum.hu/Oyaide-BR-12-lemezalatet
Sziagrindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Köszi
Voyager írta: ↑2025.04.11., pén. 11:57Ebben a kérdésben is megoszlanak a vélemények, így végső soron neked kell megtalálnod a legmegfelelőbb megoldást.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Köszi
Nálam a GR-en a gyári butilgumi bizonyult a legjobbnak, bár sokféle alternatívát kipróbáltam. A parafa nem vált be, és a gyengébb minőségűek folyamatosan morzsolódnak, így azok mindenképpen kerülendők. A gumival kevert változat egy fokkal jobban ( és az kevésbő hajlamos a "szétesésre") és az akril is egész jó, de ahogy említettem, nálam a gyári megoldás volt a legjobb - más gumialapúval szemben is - (persze még mindent nem próbáltam).
Ebben a kérdésben is megoszlanak a vélemények, így végső soron neked kell megtalálnod a legmegfelelőbb megoldást.grindlock írta: ↑2025.04.11., pén. 11:33Üdv mindenkinek!
Köszi
Igen. Az előerősítő panelen ezek közös fólián vannak.ppeter82 írta: ↑2025.04.08., kedd 12:33Áh, értem, nagyon köszönöm. Ez mehet a feketével együtt? Ha jól láttam egy másik At-nél, azt hiszem az 1240-esnél, ez a harisnya elve egy pontra van forrasztva a feketével.Voyager írta: ↑2025.04.08., kedd 10:20Az árnyékoló harisnya egyben földvezeték is amit a föld csatlakozó kivezetéséhez kell forrasztani.ppeter82 írta: ↑2025.04.08., kedd 09:43Üdv Mindenkinek!
Egy Audio Technica LP5-ből szeretném kiműteni az előerősítőt. Erről a neten van ahol tök egyszerűen azt írják hogy csak ki kell venni a panelt, a karkábeleket meg csak simán beforrasztani egy új RCA aljzatra, de a karból érkező vastag árnyékolóról nem esik szó. Van köztetek akinek van elérhető leírása a bypass-ra ami pontosan leírja mit kell tenni. Előre is köszi.
Ez egy igen rövid árnyékoló háló, ezért szükséged lehet a cseréjére, hogy a karkábelt teljesen befedje.
Áh, értem, nagyon köszönöm. Ez mehet a feketével együtt? Ha jól láttam egy másik At-nél, azt hiszem az 1240-esnél, ez a harisnya elve egy pontra van forrasztva a feketével.Voyager írta: ↑2025.04.08., kedd 10:20Az árnyékoló harisnya egyben földvezeték is amit a föld csatlakozó kivezetéséhez kell forrasztani.ppeter82 írta: ↑2025.04.08., kedd 09:43Üdv Mindenkinek!
Egy Audio Technica LP5-ből szeretném kiműteni az előerősítőt. Erről a neten van ahol tök egyszerűen azt írják hogy csak ki kell venni a panelt, a karkábeleket meg csak simán beforrasztani egy új RCA aljzatra, de a karból érkező vastag árnyékolóról nem esik szó. Van köztetek akinek van elérhető leírása a bypass-ra ami pontosan leírja mit kell tenni. Előre is köszi.
Ez egy igen rövid árnyékoló háló, ezért szükséged lehet a cseréjére, hogy a karkábelt teljesen befedje.
Az árnyékoló harisnya egyben földvezeték is amit a föld csatlakozó kivezetéséhez kell forrasztani.ppeter82 írta: ↑2025.04.08., kedd 09:43Üdv Mindenkinek!
Valószínűleg nem ugyanaz a gyártó. Ami közös bennük az nagyjából annyi, hogy egyikre se érdemes hanglemezt tenni. :)stx írta: ↑2025.04.05., szomb. 19:53Szerintetek, ez a kettő ugyanaz? Mert, no...
https://vinil.hu/product/parafa-lemezalatet/
https://tinyurl.com/5dkmcjdw
Az Európában forgalmazottakból nyilván igen, de sok Japán belpiacos modell forog közkézen még Magyarországon is, amiből nem létezik 230 - as verzió.
dixie-chicken írta: ↑2025.03.25., kedd 19:15
keresd fel vagy a Hydrasound-ot:
https://www.hydrasound.hu/
vagy a TMP Audiot:
https://tmpaudio.hu/251-2/
mind a 2 cég gyárt ilyen-olyan átalakitókat,lehet tudnak segiteni,és faragnak egy 100V átalakitót...
![]()
grindlock írta: ↑2025.03.25., kedd 19:03A jó állapotú és árú mk2 itthon nagyon ritka.supravox írta: ↑2025.03.25., kedd 18:11Talán azért mert léteznek 230V-os verziók is.Rock60 írta: ↑2025.03.25., kedd 17:57Azt nem értem, hogy ha ennyire felkapottak és kedveltek a vintage Japán DD gépek, hogy hogy nem adja a fejét egy megbízható Japán gyártó egy minőségi 230/100 Voltos átalakítóra ?
A pontos feszültség beállítására akár potméterrel való szabályozással.
Nem akkora műszaki kihívás, gondolom...
És ha nem akarod a nyűglődést akkor olyat szerzel.
A 1210 M3D-ből is van 230V-os.
Ja és szerintem nem annyira felkapott mint ahogy itt most Te gondolod.
Vagy leharcolt, vagy nagyon drága. Vagy jóáras de akkor meg 1 nap alatt lecsapnak rá.
Ezért jött a japán vonal, és még így is "kijön a matek".
A jó állapotú és árú mk2 itthon nagyon ritka.supravox írta: ↑2025.03.25., kedd 18:11Talán azért mert léteznek 230V-os verziók is.Rock60 írta: ↑2025.03.25., kedd 17:57Azt nem értem, hogy ha ennyire felkapottak és kedveltek a vintage Japán DD gépek, hogy hogy nem adja a fejét egy megbízható Japán gyártó egy minőségi 230/100 Voltos átalakítóra ?
A pontos feszültség beállítására akár potméterrel való szabályozással.
Nem akkora műszaki kihívás, gondolom...
És ha nem akarod a nyűglődést akkor olyat szerzel.
A 1210 M3D-ből is van 230V-os.
Ja és szerintem nem annyira felkapott mint ahogy itt most Te gondolod.
Pontosan így történt. ;-)