Ahogy olvastam ebben a topikban a többség már megjárta a hadak útját, tisztában van azzal, hogy a kábelek tekintetében mivel érdemes, nem érdemes foglalkozni.Joc írta: ↑2025.04.20., vas. 13:09Szerintem felesleges 8-12 ezernél többet költeni egy 3m-es XLR kábelre. Igen, tudom mik errefelé a nézetek, de legyen itt egy ilyen vélemény is. Azért annyit érdemes megtenni magaddal, ha drága kábelt viszel haza, hogy legyen mellette egy normál is, aztán kérj meg valakit, hogy cserélgesse neked úgy, hogy nem tudod épp melyik van bekötve. Ha 20-ból 20x jobbnak hallod a drágát, akkor veheted nyugodtan azt, ha pedig nem, akkor spóroltál egy szép összeget. :) (Úgy nem működik, hogy tudod melyik van bekötve, mert az torzítja az ítélőképességed.)kapocsi írta: ↑2025.04.20., vas. 08:58Sziasztok
ATC társaimat kérdezném, hogy ki milyen XLR kábelt használ, javasol? Én most egy Chord ShawlineX Aray-t. Ami tetszik is, most viszont máshova tennem a forrást, és a mostani kàbel ehhez az elrendezéshez màr rövid, legalább 3m lenne szükségem.
Szívesen olvasnám a tapasztalatokat.
Köszi
Istvàn
Magam is aktív dobozokat használok, stúdiós feladatokra is, és megvan a készletem az 5.000-20.000Ft/kábel kategóriából, és megvan a másik véglet is. Az arany középutat választottam az aktív rendszeremben, és az általad említett kábelekkel kapcsolatosan csak annyit tudok mondani, hogy a felvételeket megkapó tesztelők jelezték vissza valami változott a jó irányba a velvételeknél, és mit csináltam? Nekik aztán fogalmuk sincsen mivel mikor hogyan operálok, csak megkapják a szalagokat és meghallgatják, esetleg egy régebbi kópiával összehallgatják. Jó lenne megúszni 10.000 Ft-ból, de nem lehet. 2-4-5-10 milliós rendszereknél nem gondolom, hogy egy minőségi kábelszetten kell spórolnia az itt levő felhasználóknak, hiszen ők nem km-nyi kábelt használnak otthon mint egy stúdió.