mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 12:03
tottyi írta: ↑2025.04.11., pén. 10:18
mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 08:43
Tehát peremtől peremig valid lesz a gyári spec, ezért elismerem, hogy f*szságot mondtam ezügyben. Csavartólcsavarig jóval több.
Ne legy olyan szigoru magadhoz.
mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 10:09
A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.
Ilyet en fejhallgatonal tapasztaltam, ott voltak a melyek csak nekem nem volt eleg az erossege. A havernal vannak Focal hatsosugarzok frontnak, na ott elfogy a basszus nagyobb hangeron. Erdekes mert epp, hogy meg kene jonnie, legalabb is az ATC-nal minel jobban tekerem a hangerot annal eroteljesebbek a melyek es nem fogy el es csak birja es birja.
En mar egyre jobban kivancsi vagyok az activ 20-asra, annyi jot irnak rola. Valahol meg fogom hallgatni.
Így van, ott van az a basszus egészen brutális mélységekig, csak az energiája a kérdés. Van néhány albumom, amik szinte teljes egészében szubbasszus frekvenciákra épülnek, ott pl nem tűnik kevésnek, alapból ki vannak húzva a felvételen azok a frekvenciák, míg más felvételeknél azért nem mondom, hogy nem tudnék egy szubládát elviselni alatta. Nálam 7"es aktív adam audionál volt az, hogy a mélyeket mintha elvágták volna egy vízszintes vonalban - kész, az addig ment és vége.
Csinaltam egy mini playlistet, itt nagyon jol erzekelhetoek a melyek. Nalam brutalis melyhagok vannak ezekben a szamokban.
https://tidal.com/playlist/eed56f2a-b66 ... 5a14ce0b81
Fura az, hogy alig mozog a membran, 2-3 milimetert. Jo persze, nem tekertem fel ugy a hangerot de azert szeretem hangosan hallgatni. Eddig mindenki megkerdezte, hogy a szomszedok mit szolnak. :)
Egyszer szilveszterkor jol megkuldtem neki, akkor volt olyan centi kilengese a hangfalnak, na akkor az egesz utca zenet hallgatott, es nem torzitott, nem bantotta a fulet csak egyszeuen nagyon hangosan szolt. Diszkoban is hangosan szol csak ott mar majdnem kivehetetlen, hogy mi szol, csak a basszus.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR |
ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R