A proji saját hangját nem lehet kikapcsolni, tiltani, némítani stb?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
Re: Házimozi erősítők, processzorok
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Próbáltad már a HDMI-2 bemenetet? Azon nincs ARC.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Kéne egy kis help..
Adott a mozis rendszerem, amiben a projektort cseréltem, minden egyéb ahogy volt. A probléma az, hogy az új vetítő valahogy letiltja az erősítőn a hdmi hangot.
És azt kb semmivel nem tudom előcsalni.
Forrás Dune Base, erősítő Maratz SR7002 a projektor eddig Infocus 8602 most lett Optoma UHZ55 - aminek van saját hangja is, ez a probléma forrása szerintem (meg mások szerint is, csak a megoldás nem lett még kitalálva)
Mivel ha más hdmi forrásból csatlakozom - pl dvd, akkor is ugyanez a jelenség, a bemenetválasztás után kiírja az erősítő kijelzőjén, hogy no data, és csak csend van.
Kaptam kölcsön egy EDID emulátort, az amúgy megoldja a gondot, cserébe csinál másikat, miszerint eltünteti a kék színt így csak zöld és piros van, ami elég érdekes színvilágot hoz a vetített képnek.
Külföldi fórumokon is előkerült ez a probléma, sajnos megoldás nélkül.
De hátha van -volt bárki, aki hasonló problémával találkozott, és esetleg megoldás is született. Vagy ötlet, bár ami állítható tekerhető hangolható a menükben azon túl vagyok (leszámítva a projektor szervizmenüjét, de a forgalmazó cégnél dolgozó ismerős szerint abban kb nulla a hangra vonatkozó beállítás lehetősége.
most egyelőre a hang koaxon megy digit, de a HD hangokról nem akarnék 100% lemondani
A másik lehetőség az erősítő csere, de mi a garancia, hogy nem futok bele ugyanebbe egy másik erősítővel? Ok ha ujabb mint a mostani - ami azért biztos, hogy ha csere akkor annak sokkal újabbnak kell majd lenni, de ezt szeretném egyelőre kihagyni
Ha esetleg van bárkinek építő jellegű ötlete szívesen fogadom.
köszi
Adott a mozis rendszerem, amiben a projektort cseréltem, minden egyéb ahogy volt. A probléma az, hogy az új vetítő valahogy letiltja az erősítőn a hdmi hangot.
És azt kb semmivel nem tudom előcsalni.
Forrás Dune Base, erősítő Maratz SR7002 a projektor eddig Infocus 8602 most lett Optoma UHZ55 - aminek van saját hangja is, ez a probléma forrása szerintem (meg mások szerint is, csak a megoldás nem lett még kitalálva)
Mivel ha más hdmi forrásból csatlakozom - pl dvd, akkor is ugyanez a jelenség, a bemenetválasztás után kiírja az erősítő kijelzőjén, hogy no data, és csak csend van.
Kaptam kölcsön egy EDID emulátort, az amúgy megoldja a gondot, cserébe csinál másikat, miszerint eltünteti a kék színt így csak zöld és piros van, ami elég érdekes színvilágot hoz a vetített képnek.
Külföldi fórumokon is előkerült ez a probléma, sajnos megoldás nélkül.
De hátha van -volt bárki, aki hasonló problémával találkozott, és esetleg megoldás is született. Vagy ötlet, bár ami állítható tekerhető hangolható a menükben azon túl vagyok (leszámítva a projektor szervizmenüjét, de a forgalmazó cégnél dolgozó ismerős szerint abban kb nulla a hangra vonatkozó beállítás lehetősége.
most egyelőre a hang koaxon megy digit, de a HD hangokról nem akarnék 100% lemondani
A másik lehetőség az erősítő csere, de mi a garancia, hogy nem futok bele ugyanebbe egy másik erősítővel? Ok ha ujabb mint a mostani - ami azért biztos, hogy ha csere akkor annak sokkal újabbnak kell majd lenni, de ezt szeretném egyelőre kihagyni
Ha esetleg van bárkinek építő jellegű ötlete szívesen fogadom.
köszi
Sziasztok,
Szeretnék segítséget, kérni, hátha találkozott már valaki az alábbi hibával.
Onkyo TX-NR509-es erősítő nem reagál a távirányitóra, és az előlapi gombokra sem. Resetre sem, Áramtalanitás után sem. Sajnos nem először fordult elő, ilyenkor HDMI-n kép és hang is van, de nem reagál semmire, kikapcsolni áramtalanitással lehet, gombra bekapcsol, de ennyi.
Valaki találkozott esetleg hasonló hibával? Vagy szervíz?

Szeretnék segítséget, kérni, hátha találkozott már valaki az alábbi hibával.
Onkyo TX-NR509-es erősítő nem reagál a távirányitóra, és az előlapi gombokra sem. Resetre sem, Áramtalanitás után sem. Sajnos nem először fordult elő, ilyenkor HDMI-n kép és hang is van, de nem reagál semmire, kikapcsolni áramtalanitással lehet, gombra bekapcsol, de ennyi.
Valaki találkozott esetleg hasonló hibával? Vagy szervíz?

Gondolom HDR nélkül és csak 30fps-ig és 4:2:2 max cromával.
De a HDMI 2.0 is csak 4K 60Hz és 4:2:0-át tud 10 biten ez a max 18Gb/s :)
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Nem olvastam el megmondom őszintén. Nem érdekel, hogy mit írsz.
OK, magamba nézek.
Benti kutyáim vannak, nincs kutyaólam, de ha lesz akkor Anthem D2V processzort, vagy Arcam AV860-at nem teszek oda megígérem. Oda sem jó.
Téged nem ismerlek. Elég sok fórumost viszont ismerek, akik ilyeneket használnak.
Én is használtam mindkettőt. Szuper cuccok.
Kellemes fórumozást neked!
Itt a helyed!

- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Na nézd már a kis ártatlan bárányt. elég sok embert bántottam meg...

Ki volt az aki előszőr nagyképűen ide hányta a negatív agymenését?
Ha esetleg az Anthem processzor alá szeretnél venni alátétet - akkor az Emotiva kitűnő választás.
Nekem ingyen sem kellene. olcsó kínai alkatrészekből összetákolták.
És még Te beszélsz komoly színvonalról? Ez mennyire primitív beszólás volt? Mi köze a szakmaisághoz?

Ezzel Te hány Emotiva tulajt bántottál meg?
Elmondom, hogy sokat mert itt a fórumon több Emotiva tulaj van mint gondolnád. Sokkal több, mint Anthem, vagy McIntosh tulaj. Nagyon sokan szeretik az Emotiva hangját, még az új Emotiva procikat is sokan veszik, pedig azok tényleg problémásak, nem úgy mint az xmc-1.
Megnyugtatlak, hogy én már nem tartozok az Emotiva tulajok közé ezért semmi érdekem a márkát dicsérni.
Kizárólag azért ajánlom továbbra is az XMC-1 procit, mert nagyon jó volt vele a tapasztalatom, ahogy sok más xmc-1 tulajnak, vagy volt tulajnak is. Ugyanez a helyzet a Gen 2 végfokokkal, mert azokat is csak ajánlani tudom.
Az új Emotiva procikat és Gen3 végfokokat már én sem ajánlom senkinek. Innen láthatod, hogy kizárólag csak olyat ajánlok, amit saját tapasztalat alapján jól kiismertem és megvoltam vele elégedve. Azt is leírom, ha ugyanaz a gyártó más terméke fos. Azaz nem vagyok elvakult Emotiva fan, ahogy gondolod.
Eleve ki vagy te, vagy hogy képzeled, hogy meghatározod, hány % utálja és hány % szereti az Emotivát?
Te felkerested az összes Emotiva tulajt, adatot gyűjtöttél, vagy mi alapján végzel százalékszámítást?
A fórumokat elsősorban azok keresik fel akik valami miatt segítséget, vagy megoldást keresnek. Sokkal, de sokkal több Emotiva tulaj van, aki nem látogatja a fórumokat és megvan elégedve az Emotiva készülékével. Én sem írtam még emotiva fórumon csak olvastam ha kíváncsi voltam valamire. Sokan vannak így ezzel.
Összegezve: Ha sértő módon és fölényesen hatalmas arccal ilyeneket írogatsz,
idézem újra:
Ha esetleg az Anthem processzor alá szeretnél venni alátétet - akkor az Emotiva kitűnő választás.
Nekem ingyen sem kellene. olcsó kínai alkatrészekből összetákolták.
akkor ne várj mást, mint hasonló reakciót. Ne próbáld magad ártatlannak beállítani, mert te indítottad el ezt az egészet! Vicc amit művelsz. Nézz már magadba egy kicsit.
Veled semmiképpen sem szeretnék vitatkozni. Nem is kell reagálnod. Úgyis fogsz.
Nem vagyunk jóban sem itt a fórumon, sem máshol. Kizárólag személyeskedni tudunk egymással egy idő után. Sajnos van ilyen.
De ezt nem te írtad?
"Azért az nagyon nem mind1, hogy egy sportautot egy hétköznapi sofőr vagy egy verseny pilóta tesztel. Véleményt is lehet alkotni processzorok hang minőségről csak az sem mindegy, hogy egy valóban minőséget képviselő végfok és hangfalpárossal elemezzük, vagy itt a többség álltál használt PA zenekari/kereskedelmi moziba tervezett ládákon, kompressziós magasakkal
Ez micsoda, ha nem a PRO vonal leszarozása és az amit írtam?
Pontosan arról írtam véleményt, amit te is írtál. Én így teszek 2007 óta itt a fórumon.
Zozit azért kevertem ide, mert ő itt a legjobb példa sok mindenre. Nagyon tisztelem azért, amit csinál és csinált és sok sok tanácsot adott nekem is.

De tényleg kérlek ne reagálj semmi sem- nincs értelme, hogy mi itt vitatkozzunk.

- Cseneles
- Fórumlakó
Delorean.
Még mindig azt állítom, hogy a rendszer hangminőségéért 90%-ban a végfok és a hangfal páros a felel. Leírtam azt is,hogy a processzor a karmester ami a hangok pontos térbeli ábrázolásáért és a produkcióért felelős. Hangminőségre gyakorolt hatása az utána kötött komponensektől függ 90%-ban.
Egy drága minőségi Hangfal egy belépő kategóriás végfokkal is jobban fog szólni mint egy HighEnd végfok belépő hangfallal. Ennek fügvényében helyezz elé akármilyen processzort.
Én nem "leszaroztam" hogy a szavaddal éljek a PRO hangfalakat, hanem elmondtam kész tényként, amiket vagy elfogadtok vagy nem de attól azok még úgy vannak. A PRO nem alkalmas helytálló vélemény megfolgalmazására egy processzor hangminőségére vonatkozóan. 1"-1,5" Kompressziós magas, belépő kategóriás D osztályú végfokokkal meghajtva amikben kapcsoló üzemű tápegység szolgál. Ez a bekezdés felelős a kapott hangminőség 90%-ért! Ezzel jobb tisztában lenni!
Zozit idekeverni felesleges volt. Ő már rég kinőtte a belépő kategóriát a Pro vonalban és igencsak a felső kategóriás driverekből építkezett. Végfokozatok szintjén is a D osztály egyik csúcsa a kiszolgáló személyzet. Fanatizmusa a hobbi iránt maximalizmussal párosúl akár csak esetemben. Heteket képes méregetni, konfigurálni a tökéletesség elérése érdekében legyen szó egy muansznyi javulásról.
Azt is leírtam egy hasonlattal, hogy nagyon nem mind1 ki nyilvánít véleményt egy adott termékkel kapcsolatban.
Milyen rendszerben tesztelte, Milyen teremben, Birtokolja-e a tudást az adott technika maximális kiaknázásához? Képes volt-e az LFE(2-4sub) csatorna tökéletes előkészítésére a Dirac számára..REW,miniDSP? Tisztában van-e a Dirac parametrizálásának lehetőségével és azok hangtani hatásaival? Kellő tapasztalattal rendelkezik-e más szobaakusztikai rendszerek rendeltetés szerű üzemeltetésével..ARC,Audyssey? Birtokolta-e a szóbanforgő termékeket?
Bennem sok a kérdőjel bizonyos véleményekkel kapcsolatban. Vannak akikhez más jár a Dirakot végigfuttani, vannak akik saját maguk probálkoznak meg a rendszer hangolással, van aki sikerrel és van aki félsikerrel. Van aki évek óta nagy megelégedéssel használja a rendszerét, van aki havonta cserélgeti a konponenseket.
Rengeteg a vélemény, bár szerintem egyedül az "szaroz" akinek a beállítások, mérések, rendszerhangolás, nem az elvárásai szerint sikeredett. De hát a lehetőség adott, még az Emotivánál is.
Még mindig azt állítom, hogy a rendszer hangminőségéért 90%-ban a végfok és a hangfal páros a felel. Leírtam azt is,hogy a processzor a karmester ami a hangok pontos térbeli ábrázolásáért és a produkcióért felelős. Hangminőségre gyakorolt hatása az utána kötött komponensektől függ 90%-ban.
Egy drága minőségi Hangfal egy belépő kategóriás végfokkal is jobban fog szólni mint egy HighEnd végfok belépő hangfallal. Ennek fügvényében helyezz elé akármilyen processzort.
Én nem "leszaroztam" hogy a szavaddal éljek a PRO hangfalakat, hanem elmondtam kész tényként, amiket vagy elfogadtok vagy nem de attól azok még úgy vannak. A PRO nem alkalmas helytálló vélemény megfolgalmazására egy processzor hangminőségére vonatkozóan. 1"-1,5" Kompressziós magas, belépő kategóriás D osztályú végfokokkal meghajtva amikben kapcsoló üzemű tápegység szolgál. Ez a bekezdés felelős a kapott hangminőség 90%-ért! Ezzel jobb tisztában lenni!
Zozit idekeverni felesleges volt. Ő már rég kinőtte a belépő kategóriát a Pro vonalban és igencsak a felső kategóriás driverekből építkezett. Végfokozatok szintjén is a D osztály egyik csúcsa a kiszolgáló személyzet. Fanatizmusa a hobbi iránt maximalizmussal párosúl akár csak esetemben. Heteket képes méregetni, konfigurálni a tökéletesség elérése érdekében legyen szó egy muansznyi javulásról.
Azt is leírtam egy hasonlattal, hogy nagyon nem mind1 ki nyilvánít véleményt egy adott termékkel kapcsolatban.

Bennem sok a kérdőjel bizonyos véleményekkel kapcsolatban. Vannak akikhez más jár a Dirakot végigfuttani, vannak akik saját maguk probálkoznak meg a rendszer hangolással, van aki sikerrel és van aki félsikerrel. Van aki évek óta nagy megelégedéssel használja a rendszerét, van aki havonta cserélgeti a konponenseket.

Rengeteg a vélemény, bár szerintem egyedül az "szaroz" akinek a beállítások, mérések, rendszerhangolás, nem az elvárásai szerint sikeredett. De hát a lehetőség adott, még az Emotivánál is.

Érdekes írás.
Elég sok embert megbántottál ezzel akik örömmel használják, vagy éppen szeretnének ilyet használni.
Komoly színvonal!
2007 óta vagyok itt az AVX-en, de olyat soha senki nem írt olyat valamiről, hogy kutyaólba sem rakná be.
SZUPER színvonal!

OK elnézéskérés elfogadva!R.G. írta: ↑2025.03.02., vas. 09:50Koszonom, hogy ezt leirtad, mar vartam!!
Ahigy irtam, ebben az esetben elnezest kerek toled... ( Ezt elore meg is tettem)
Ha hibazunk, be kell latnunk, ez ennek a vizonyitasa most!!!
A kerdeseim nem iranyodba szoltak ( feltetlen) hanem altalanositasok
Itt szeretnem megragadni, hogy a pontatlan irasokra reagalasok mint itt is mar ( kis tulzassal) oldalakon keresztul tartanak velelmek alapjan ezt vegyetek mar eszre!!! Tenyleg csak szemelyeskedesek vannak par felvetes utan! Ezeket is le lehetne normalisan tenyekkel leirni. Ahigy KP is szolta a velemenyet irni hivatkozassokkal eleg sok esetben. Mert nem mindenki olvas mindent. Ismetlem, itt megint segitseget kert valaki, de ettol kicsit elkanyarodott a tema sajnos. En szeretem ezt a forumot, nekem szorakozas nezni az epulo es elkeszult szobakat, azok velemenyezeseit stb. Ha hiszed ha nem a te irasaidat is kedveltem, de az ellenerveket is. Azt viszont rohadtul utalom, hogy mindenki csak a sajat igazat tolja meg ugy is ha csak ujsagcikkekre hivatkozik es nincs nagyobb tapasztalata ( nem ezzel a temaval kapcsolatos jelen esetben!) azok a megmondo emberek, ezt nem kedvelem. De fogadjuk mar el, hogy mas velemenyen vagyunk!!! En kifejezetten ruhellem a Focal magassugarzoit, nekem batja a fulemet, de ttol millio mas embernek meg mas a velemenye. Ezt lehetne napestig de felesleges. Olyat osszatok meg ami alapjan tudunk fejlodni mi a foldi halandok akik altalaban csak csodalojuk vagyunk a legszuperebb dolgokra, de szivesen olvassuk a tapasztalatokat. Pl a projektorokhoz en nem sokat ertek, de Cseneles irasait szeretem ilvasni, meg akkor is ha inkabb egyelore csak megfejtesben vagyok mert nem ertek hozza, de valamennyire akarok es jok ezek az irasok, en ilyet akarok nem mast. Ertelmes diszkurzust!!!! Koszonom

De hát elfogadjuk a más véleményeket, vagy nem?
Egy darabig - utána jön a személyeskedés.
Én személyeskedtem? Szerintem nem. Véleményt írtam - a sajátomat és mivel sok külföldi fórumot is olvasok - külföldi véleményeket összegeztem.
Cutler leírta, hogy ingyen sem kellene Emotiva. Én is.
Talán ez volt a nagy baj és az, hogy szerintem hulladék.
De ez is egy vélemény.
Diskurzus hogyan lehetne szerinted? Milyen diskurzus? Amit te írtál és bőszen kikérted magadnak, hogy nehogy más mondja meg, hogy mi legyen a véleményed?
Vagy éppen "Cs", aki az összes pro mozis cuccot most éppen leszarozta, vagy KIS hasonlóképpen? Ha olyan van, akkor mit szerencsétlenkedsz itt és hogy ítélheted meg? Azok sehogy sem szólnak semmivel - ez a sarkított értelmezése. Idézek is, ha kell.
Azt talán elfelejted és nem magamat akarom piedesztálra állítani, de mindenkinek voltak elég komoly hifi-s hangfalai, akinek éppen pro cuccai vannak.
Ennek ellenére Zozi KCS hangfalait aki meghallgatta - a legjobb mozis hang, amit valaha hallott - akkor is az volt a vélemény.
Ilyenekkel azért mértékkel - szerintem.
Szóval egy kicsit vegyünk már vissza az arcokból és nem kellene megsértődni más véleményeken.
Aki ír az egyre kevesebb, de mivel régi fórumos vagyok pontosan emlékszem, hogy 10 évvel ezelőtt is hasonló volt a helyzet, ha valaki az Emotiva-ról valami rosszat írt. Azonnal nekitámadtak - páran.
Nekem továbbra is elég sok tapasztalat után az a VÉLEMÉNYEM, hogy senkinek sem tudom ajánlani.
Aki elégedett vele - örülök neki és sok jó filmet kívánok hozzá.
Az eredeti kérdés, amire válaszoltam - én az Anthem d2v, vagy McIntosh MX151 procikat és még sok mást is ajánlok megvételre - az XMC1-et nem.
Akkor sem, ha itt toporzékoltok, hogy az milyen szuper és rólam azt írjátok, hogy nem tudtam beállítani, vagy fos rendszerem van.
Köszönöm és jó mozizást!
Éppen a Dante rendszert állítom be és utána mozizgatok.

- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
[/quote]
Ne bohóckodjunk már!
A külföldi véleményekről írtam. Megismétlem.
80% az Emotiva ellen van és egy rakat szemétnek tartja.
10% nagyon szereti és nagyon védi.
10% a kettő között. Nincs vele baja, nem bántja és megkér másokat is, hogy ugyanígy járjanak el.
Én ebbe a harmadik csoportba soroltalak.
[/quote]
Koszonom, hogy ezt leirtad, mar vartam!!
Ahigy irtam, ebben az esetben elnezest kerek toled... ( Ezt elore meg is tettem)
Itt szeretnem megragadni, hogy a pontatlan irasokra reagalasok mint itt is mar ( kis tulzassal) oldalakon keresztul tartanak velelmek alapjan ezt vegyetek mar eszre!!! Tenyleg csak szemelyeskedesek vannak par felvetes utan! Ezeket is le lehetne normalisan tenyekkel leirni. Ahigy KP is szolta a velemenyet irni hivatkozassokkal eleg sok esetben. Mert nem mindenki olvas mindent. Ismetlem, itt megint segitseget kert valaki, de ettol kicsit elkanyarodott a tema sajnos. En szeretem ezt a forumot, nekem szorakozas nezni az epulo es elkeszult szobakat, azok velemenyezeseit stb. Ha hiszed ha nem a te irasaidat is kedveltem, de az ellenerveket is. Azt viszont rohadtul utalom, hogy mindenki csak a sajat igazat tolja meg ugy is ha csak ujsagcikkekre hivatkozik es nincs nagyobb tapasztalata ( nem ezzel a temaval kapcsolatos jelen esetben!) azok a megmondo emberek, ezt nem kedvelem. De fogadjuk mar el, hogy mas velemenyen vagyunk!!! En kifejezetten ruhellem a Focal magassugarzoit, nekem batja a fulemet, de ttol millio mas embernek meg mas a velemenye. Ezt lehetne napestig de felesleges. Olyat osszatok meg ami alapjan tudunk fejlodni mi a foldi halandok akik altalaban csak csodalojuk vagyunk a legszuperebb dolgokra, de szivesen olvassuk a tapasztalatokat. Pl a projektorokhoz en nem sokat ertek, de Cseneles irasait szeretem ilvasni, meg akkor is ha inkabb egyelore csak megfejtesben vagyok mert nem ertek hozza, de valamennyire akarok es jok ezek az irasok, en ilyet akarok nem mast. Ertelmes diszkurzust!!!! Koszonom
Ne bohóckodjunk már!
10% a kettő között. Nincs vele baja, nem bántja és megkér másokat is, hogy ugyanígy járjanak el.
[/quote]
Koszonom, hogy ezt leirtad, mar vartam!!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
R.G. írta: ↑2025.03.01., szomb. 21:34Akkor en is beszallok ebbe pedig az irasom alapjan eszreveheto lenne, hogy egyik oldalon sem alltam, de ha mar meg lettem szolitva peldakent, hogy teljesen vedem a markat akkor kerdem en, higy mibol lett ez levonva kovetkezteteskeppen. Reszemrol tovabbra is az xmc1 hangra egy szuper proci ( volt nalam) a hibaival egyutt. Az aAnthen is szuper es pont. Nem hiszem, higy mindenki csak a legujabb legdragabb keszulekkel lehet boldog. Azt meg felhaboritonak tartom, hogy valaki velemenyt mondjon az en megitelesemrol, hisz te nem en vagy, ezert ne mond meg nekem, hogy mit kell nekem gondolnom. ( Amennyiben felreertettem vilna akkor elnezest kerek, ha nem akkor meg folytathatjuk teljesen feleslegesen ezt )Nem kell, hogy egy velemenyem legyunk. Ez nem biztos, hogy baj. Masok a lehetosegeink, masok az igenyeink es erzekszerveinkk is. De az hogy en higyan itelek meg es mit az az en szemelyes dolgom, velemenyem, iteletem. Szerintem meg az olasz autok (teljesen altlanositva es ovatosan fogalmazva) nem jok. De sokak szerint meg jok? Akkor itt kinek van igaza? Gondoljunk mar bele!!!!! Csak azert mert valakinek rossz tapasztalata volt valamivel akkor az egyenesen kovetkezik, higy masnak is rossz es az csak szar lehet? Ha ez igaz lenne, akkor ez a sok ellenvelemeny nem lenne ami itt is van. Vagy igen??? Aljon mar meg a menet!!!! miert kellene szegyenkeznem mert mas velemenyen vagyok? Ne vicceljen mar ezzel senki. Mindenki talalj meg a maganak megfelelot amivel boldog es " nyugodjon mar le a picsaba" esz erveket sorakoztassatok amit meg lehet vitatni, de ahigy korabban is irtam, masok a lehetosegek a szoba az ido a hangulat stb.... Ulhetek en sportautoban rossz folduton egy szar lesz es hatalmas terepjaroval egy ringen nem fogja epp a megfelelo elmenyt adni, ettol meg egyik sem szar, de az ilyet ugy beallitani, hogy azert is szar mind a ketto azert na... Remelem ertheto mindenkinek. Ti is itt csak sajat velemnyt irtok mindenki, vajon kinek van igaza???? Egyikotoknek sincs es mindenkinek. Onnan jott a tema, higy valaki keres valamit x kereten belul, hat ezt segitsetek valos peldakkal ne pedik a szokaszos faszkodos penis meregetessel ami nem visz sehova itt sem, teljesen felesleges. Azert azt sem gondolom, hihy a te rendszered szar lenne, de biztos van annal is jobb. Azt sem ketlen, hogy Cseneles bemutatott szobaja alapjan egy olyan procit hasznalna ami tejesen szar?!?! Ott biztos nagyon jol szuperal. En elhiszem, ez az o velemenye. Ha ennyi idot ( lathatoan sokat ) foglalkozott a keppel es hanggal akkor azt gondolni, hogy egy szar komponenst is hasznal az szerintem badarsag, de azt gondolni, higy lehetne jobb az is ais ok, de vajon a tulajnak van e tobb igenye?????? Az a legfontosabb kerdes
Ne bohóckodjunk már!
Mikor szabtam meg neked, hogy mi legyen a véleményed?
Ki írta, vagy mondta, hogy neked szégyenkezned kellene?
Ki írta, hogy te teljesen véded a márkát? Azzal sem lenne baj egyébként.
Mi értelme volt ennek a kirohanásodnak? Komolyan nem tudsz olvasni, vagy csak valamit gondoltál, hogy mondjuk én mit akarok írni? Teljesen mást írtam, rád semmi sem vonatkozott. Olvasd el kérlek és értelmezd! De nem is szükséges, most leírtam azt, amit neked is meg kellett volna értened.
Nekem is van véleményem és tapasztalatom az Emotiva-ról. Ezt le is írtam.
Nem személyeskedtem, nem írtam olyat, hogy szar erősítőkkel és mozis hangfalakkal hogy írhat valaki véleményt és hasonló dolgokat. Nem idézem.

- R.G.
- Törzsvendég
...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- -KP-
- V.I.P.
Kis írta: ↑2025.03.01., szomb. 21:06Na most rátapintottál a lényegre az Arcam 860 procival-KP- írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:41Az rendben van, hogy te egyszer se említesz D2V3D procit, de viszont ha visszaolvasol,rajtad kívül mindenki csak arról beszélt. Senki nem beszélt D2-ről rajtad kívül.
Mindenesetre az látszik, hogy össze vissza kevered a típusoka illetve könnyelműen dobálózol a 18-20 éves jelzőkkel, csak hogy minden áron igazad legyen. De akkor legalább vennéd a fáradtságot, hogy utánanézz hogy valóban mi mikortól létezett. Anthemből van a D2 ill. az AMV50. Ez a két típus az, amit 2006-tól gyártottak. Hdmi csatlakozójuk már van,de ezek még nem tudnak HD hangokat dekódolni. Nem is beszélt róluk senki, de te mindenáron ezeket hozod fel példának. Aztán van a D2V és az AVM50V ami már tudja a HD-t hangokat és hdmi 1.3-as panellal kerültek forgalomba. Ezek 2009-10 körüliek. 2012-től van a D2V3D, ami már hdmi 1.4 paneles, illetve az AVM50V is megkapta az upgrade-et. Akinek régebbi készüléke volt, annak 1000 dolcsiért lehetett upgradelni a korábbi modelleket a hivatalos disztribútorokon keresztül. https://hometheaterreview.com/anthem-an ... vm-50v-3d/ Mi mindvégig erről beszéltünk. A másik gond a gondolatmeneteddel ott van, hogy ha a D2V3D jól szól 5.1-ben, márpedig jól szól, akkor a D2V is pont ugyanolyan jó, mert csak a HDMI panel a különbség.
Ne legyél abban biztos, hogy a 10 éves Skodád jobb, mint a 18 éves Mercedes. De tényleg nem akarom tovább fingfűrészelni a semmit. 300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul.![]()
Na azzal aztán tényleg vannak bajok. Volt nekem az is és vért izzadtam, hogy összevissza keverte a hangokat. Na az a Skoda és az Emotiva a Mercedes annyi különbséggel, hogy nem 18 éves öreg trotty, mint a D2v hanem maximum 10 éves. Na az Arcam 860-at ugyanúgy a kutyaólba sem raknám be, mint az Anthem D2 öreg fostalicskát. Amúgy az Emotiva XMC1 nem csak az Arcam 860-at, de még az újabb Arcam AV40 is is alázza hangminőségben .Arcamból egyedül az AVR850 az ami megközelíti az Emotiva xmc-1 szintjét.
233543.png
youtu.be/e7VzcX27aZM
- R.G.
- Törzsvendég
[/quote]
Na most rátapintottál a lényegre az Arcam 860 procival
Na azzal aztán tényleg vannak bajok. Volt nekem az is és vért izzadtam, hogy összevissza keverte a hangokat. Na az a Skoda és az Emotiva a Mercedes annyi különbséggel, hogy nem 18 éves öreg trotty, mint a D2v hanem maximum 10 éves. Na az Arcam 860-at ugyanúgy a kutyaólba sem raknám be, mint az Anthem D2 öreg fostalicskát. Amúgy az Emotiva XMC1 nem csak az Arcam 860-at, de még az újabb Arcam AV40 is is alázza hangminőségben .Arcamból egyedül az AVR850 az ami megközelíti az Emotiva xmc-1 szintjét.
233543.png
[/quote]
Ez a sinad dolog ez mi ez valojaban? Enelkul nem lehet hasznalni semmit? Mit bizonyit ez? Higy nem fognak mast eladni a boltban csak a legjobb ertekueket ebben azertekelesben? Ez is egy teves elkepzeles. Erdekes, nekem a Lexcon-nal sincs sok bajom es az Arcam is hasznalhato. Mar azon gondolkozom, hihy en hasznalom rosszul ezeket... Be vannak allitva es ha valamilyen hangot akarok akkor bekapcsolom es lass csodat szolnak. Az ok, higy az elso beallitasok nem egyszeruek, de ennyi es utana minden megy a maga utjan. Vagy? Hetente at kell allitani? En hasznalnam rosszul ezeket?
Na most rátapintottál a lényegre az Arcam 860 procival

233543.png
[/quote]
Ez a sinad dolog ez mi ez valojaban? Enelkul nem lehet hasznalni semmit? Mit bizonyit ez? Higy nem fognak mast eladni a boltban csak a legjobb ertekueket ebben azertekelesben? Ez is egy teves elkepzeles. Erdekes, nekem a Lexcon-nal sincs sok bajom es az Arcam is hasznalhato. Mar azon gondolkozom, hihy en hasznalom rosszul ezeket... Be vannak allitva es ha valamilyen hangot akarok akkor bekapcsolom es lass csodat szolnak. Az ok, higy az elso beallitasok nem egyszeruek, de ennyi es utana minden megy a maga utjan. Vagy? Hetente at kell allitani? En hasznalnam rosszul ezeket?
- R.G.
- Törzsvendég
Akkor en is beszallok ebbe pedig az irasom alapjan eszreveheto lenne, hogy egyik oldalon sem alltam, de ha mar meg lettem szolitva peldakent, hogy teljesen vedem a markat akkor kerdem en, higy mibol lett ez levonva kovetkezteteskeppen. Reszemrol tovabbra is az xmc1 hangra egy szuper proci ( volt nalam) a hibaival egyutt. Az aAnthen is szuper es pont. Nem hiszem, higy mindenki csak a legujabb legdragabb keszulekkel lehet boldog. Azt meg felhaboritonak tartom, hogy valaki velemenyt mondjon az en megitelesemrol, hisz te nem en vagy, ezert ne mond meg nekem, hogy mit kell nekem gondolnom. ( Amennyiben felreertettem vilna akkor elnezest kerek, ha nem akkor meg folytathatjuk teljesen feleslegesen ezt )Nem kell, hogy egy velemenyem legyunk. Ez nem biztos, hogy baj. Masok a lehetosegeink, masok az igenyeink es erzekszerveinkk is. De az hogy en higyan itelek meg es mit az az en szemelyes dolgom, velemenyem, iteletem. Szerintem meg az olasz autok (teljesen altlanositva es ovatosan fogalmazva) nem jok. De sokak szerint meg jok? Akkor itt kinek van igaza? Gondoljunk mar bele!!!!! Csak azert mert valakinek rossz tapasztalata volt valamivel akkor az egyenesen kovetkezik, higy masnak is rossz es az csak szar lehet? Ha ez igaz lenne, akkor ez a sok ellenvelemeny nem lenne ami itt is van. Vagy igen??? Aljon mar meg a menet!!!! miert kellene szegyenkeznem mert mas velemenyen vagyok? Ne vicceljen mar ezzel senki. Mindenki talalj meg a maganak megfelelot amivel boldog es " nyugodjon mar le a picsaba" esz erveket sorakoztassatok amit meg lehet vitatni, de ahigy korabban is irtam, masok a lehetosegek a szoba az ido a hangulat stb.... Ulhetek en sportautoban rossz folduton egy szar lesz es hatalmas terepjaroval egy ringen nem fogja epp a megfelelo elmenyt adni, ettol meg egyik sem szar, de az ilyet ugy beallitani, hogy azert is szar mind a ketto azert na... Remelem ertheto mindenkinek. Ti is itt csak sajat velemnyt irtok mindenki, vajon kinek van igaza???? Egyikotoknek sincs es mindenkinek. Onnan jott a tema, higy valaki keres valamit x kereten belul, hat ezt segitsetek valos peldakkal ne pedik a szokaszos faszkodos penis meregetessel ami nem visz sehova itt sem, teljesen felesleges. Azert azt sem gondolom, hihy a te rendszered szar lenne, de biztos van annal is jobb. Azt sem ketlen, hogy Cseneles bemutatott szobaja alapjan egy olyan procit hasznalna ami tejesen szar?!?! Ott biztos nagyon jol szuperal. En elhiszem, ez az o velemenye. Ha ennyi idot ( lathatoan sokat ) foglalkozott a keppel es hanggal akkor azt gondolni, hogy egy szar komponenst is hasznal az szerintem badarsag, de azt gondolni, higy lehetne jobb az is ais ok, de vajon a tulajnak van e tobb igenye?????? Az a legfontosabb kerdes
Na most rátapintottál a lényegre az Arcam 860 procival-KP- írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:41Az rendben van, hogy te egyszer se említesz D2V3D procit, de viszont ha visszaolvasol,rajtad kívül mindenki csak arról beszélt. Senki nem beszélt D2-ről rajtad kívül.
Mindenesetre az látszik, hogy össze vissza kevered a típusoka illetve könnyelműen dobálózol a 18-20 éves jelzőkkel, csak hogy minden áron igazad legyen. De akkor legalább vennéd a fáradtságot, hogy utánanézz hogy valóban mi mikortól létezett. Anthemből van a D2 ill. az AMV50. Ez a két típus az, amit 2006-tól gyártottak. Hdmi csatlakozójuk már van,de ezek még nem tudnak HD hangokat dekódolni. Nem is beszélt róluk senki, de te mindenáron ezeket hozod fel példának. Aztán van a D2V és az AVM50V ami már tudja a HD-t hangokat és hdmi 1.3-as panellal kerültek forgalomba. Ezek 2009-10 körüliek. 2012-től van a D2V3D, ami már hdmi 1.4 paneles, illetve az AVM50V is megkapta az upgrade-et. Akinek régebbi készüléke volt, annak 1000 dolcsiért lehetett upgradelni a korábbi modelleket a hivatalos disztribútorokon keresztül. https://hometheaterreview.com/anthem-an ... vm-50v-3d/ Mi mindvégig erről beszéltünk. A másik gond a gondolatmeneteddel ott van, hogy ha a D2V3D jól szól 5.1-ben, márpedig jól szól, akkor a D2V is pont ugyanolyan jó, mert csak a HDMI panel a különbség.
Ne legyél abban biztos, hogy a 10 éves Skodád jobb, mint a 18 éves Mercedes. De tényleg nem akarom tovább fingfűrészelni a semmit. 300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul.

- -KP-
- V.I.P.
Európán belül kerestem, de tényleg hagyjuk. USA szállítás, plusz vám plusz áfa sokszor tényleg felejtős, mert majdnem annyit rádobna árban, mint amennyibe a készülék kerül.Cseneles írta: ↑2025.03.01., szomb. 20:03Ne fárassz KP már ezzel a nézz körül külföldön. Főleg úgy hogy még lámpa is sajnáljátok a projektoraitokba nem hogy még egy USA beszállítás vám+áfára.-KP- írta: ↑2025.03.01., szomb. 20:00Ez már kezd tényleg fárasztó lenni. Nézz már körül külföldi helyeken, melyikből hány darab van. A tömve van szóban forgó procikkal az nálad szám szerint hány darabot jelent? Az hogy van/volt mostanában 3 darab ilyen eladó avx-en? Rákerestem, D2V3D-ből 10 eladó és 290 eladott példányt talál hifishark. XMC1-ből 15 eladó darabot talál és 758 eladottat.Cseneles írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:48"300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul
Ha az XMC1 300000ft vagy alatta fog menni az aprón akkor a te Anthem D2v procid 100000ft-ert. Ráadásul 2évente akad egy darab XMC1 eladó... Addig az apró tömve van a szóbanforgó procikkal. A jót ritkán adják el.
Nagyotmondás az megy mindenkinek.
- Cseneles
- Fórumlakó
Ne fárassz KP már ezzel a nézz körül külföldön. Főleg úgy hogy még lámpa is sajnáljátok a projektoraitokba nem hogy még egy USA beszállítás vám+áfára.-KP- írta: ↑2025.03.01., szomb. 20:00Ez már kezd tényleg fárasztó lenni. Nézz már körül külföldi helyeken, melyikből hány darab van. A tömve van szóban forgó procikkal az nálad szám szerint hány darabot jelent? Az hogy van/volt mostanában 3 darab ilyen eladó avx-en? Rákerestem, D2V3D-ből 10 eladó és 290 eladott példányt talál hifishark. XMC1-ből 15 eladó darabot talál és 758 eladottat.Cseneles írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:48"300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul
Ha az XMC1 300000ft vagy alatta fog menni az aprón akkor a te Anthem D2v procid 100000ft-ert. Ráadásul 2évente akad egy darab XMC1 eladó... Addig az apró tömve van a szóbanforgó procikkal. A jót ritkán adják el.
Nagyotmondás az megy mindenkinek.
- -KP-
- V.I.P.
Ez már kezd tényleg fárasztó lenni. Nézz már körül külföldi helyeken, melyikből hány darab van. A tömve van szóban forgó procikkal az nálad szám szerint hány darabot jelent? Az hogy van/volt mostanában 3 darab ilyen eladó avx-en? Rákerestem, D2V3D-ből 10 eladó és 290 eladott példányt talál hifishark. XMC1-ből 15 eladó darabot talál és 758 eladottat.Cseneles írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:48"300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul
- Cseneles
- Fórumlakó
"300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul
Ha az XMC1 300000ft vagy alatta fog menni az aprón akkor a te Anthem D2v procid 100000ft-ert. "De ettől többet..."
Végtére is projektorbol is összevásároltál 5db-ot egy normális helyett.
így már érthető a te többent nem adnál érte filozófiád.
Ha az XMC1 300000ft vagy alatta fog menni az aprón akkor a te Anthem D2v procid 100000ft-ert. "De ettől többet..."
Végtére is projektorbol is összevásároltál 5db-ot egy normális helyett.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cseneles 2025.03.01., szomb. 20:01-kor.