Igen, az lehet! Ismerünk ilyeneket... Viszont akkor a véleményét is ennyire kell figyelembe venni.... :)chord_ írta: ↑2025.04.05., szomb. 10:47Vagy mondjuk mást keres a hangzásban.SoundMania írta: ↑2025.04.05., szomb. 10:15
... Hogy neked miért nem állt össze a hang, lehet, hogy az erősítőd érzékeny az ilyen egybefont kábel valamelyik paraméterére.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1185
Re: Kábelezzünk
Vagy mondjuk mást keres a hangzásban.SoundMania írta: ↑2025.04.05., szomb. 10:15
... Hogy neked miért nem állt össze a hang, lehet, hogy az erősítőd érzékeny az ilyen egybefont kábel valamelyik paraméterére.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1185
Igazából te most a konkrét kábelről mondhatod csak el, hogy szerinted nem alkalmas Bi-kábelezésnek és érdemes lett volna ismételni a típusnevet.Shimano írta: ↑2025.04.04., pén. 18:12Érdekes hogy milyen sokan használják,ajánlják a vdh-t belső kábelezésre,külsőre,pl hs,meg nem annyira nagy lelkesedéssel használják,és vajon ha ez bentre jó,akkor kintre miért nem.![]()
Itt ez a cs12 is,ebből is lehetne fonni faragni egy egy pofás hs kábelt is akár,egy próbát lehet ez is megérhetne.
Na és a konklúzióm a végére a próbált biwire ügyben.Na ha ez valakinek bejön,használja egészséggel,én azt szűrtem le hogy nekem ez nagyon nem jön be,mondhatni távol esik azon amit én zeneként zenének tartok.Ütős,részletező,meg stb,azt meg kell hagyni,de egyszerűen nem áll össze egy kerek egészként,szóval nálam ez nem működik,de legalább már erre is pont került.![]()
Én eddig 2 kábellel találkoztam ami hasonló felépítésű és adódna/adódott a kipróbálás mindkét verzióban. De ilyet nem tapasztaltam egyikkel sem. De hagyományos drótokkal próbálva, azaz duplán használva sem. Minden esetben egyértelmű javulás hallható, de nem ár arányosan. Vagyis dupla árú kábellel nagyobb javulás érhető el, mint adott drótot duplázva. És azonos drótot használva mindkét terminálhoz. Különbözőt használva, eleve más a 2 drót hangja is. Pl tipikus példa, Kimber 4xy vagy 8xy-ok között..... Hogy neked miért nem állt össze a hang, lehet, hogy az erősítőd érzékeny az ilyen egybefont kábel valamelyik paraméterére.
Értékelem...

No problémo, edzésben vagyok kioktatás terén, Tőled akár el is fogadom, olyanoktól már kevésbé, akik még életükben nem tettek négy értelmes szót egymás mellé, alkalmasint a partvonalról bekiabálva osztják az észt.

Ok, a 28 - as más arányokkal bír, tévedtem, beismerem, utóbbit tudom javasolni alkalomadtán másoknak is - nem olyan nehéz.

A 6, 12, 16, 18 - as egymáshoz viszonyított hangkarakteréről alkotott véleményemet fenntartom, miért ne lenne releváns ?

Annál mindenképpen relevánsabb, mind aki még egyiket sem hallotta soha, azon túl nyilván nem egyszemélyes tapasztalat volt...

-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Valóban...a játszós autómon elöl 245,hátul 265 van és ugye hátul kapardenesdr írta: ↑2025.04.04., pén. 10:27Ha már béna autós hasonlat, ez sokkal inkább olyan, mintha előre másmilyen (méretű) gumit tennénk, mint hátulra, egyazon autón, mondván, hogy úgyis kicsit más a feladat elöl mint hátul*. Bár nyilván ez is sántít, mint az összes hasonlat, szerintem kár is ilyenekkel (bármilyen hasonlattal) alátámasztani bármit is.Zsoci75 írta: ↑2025.04.04., pén. 07:52Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
Lehet sántít a példa,de nekem olyan,mintha egy átlag autóra és egy sportkocsira ugyanolyan gumit tennénk.Ezerszer tapasztaltabbak vagytok és tanulni szeretnék,ezért a sok "hülye" kérdés![]()
*Szerk.: ja várjunk csak, a csúcs autózásnál (F1) nem ezt csinálják éppen?!![]()

Érdekes hogy milyen sokan használják,ajánlják a vdh-t belső kábelezésre,külsőre,pl hs,meg nem annyira nagy lelkesedéssel használják,és vajon ha ez bentre jó,akkor kintre miért nem.
Itt ez a cs12 is,ebből is lehetne fonni faragni egy egy pofás hs kábelt is akár,egy próbát lehet ez is megérhetne.
Na és a konklúzióm a végére a próbált biwire ügyben.Na ha ez valakinek bejön,használja egészséggel,én azt szűrtem le hogy nekem ez nagyon nem jön be,mondhatni távol esik azon amit én zeneként zenének tartok.Ütős,részletező,meg stb,azt meg kell hagyni,de egyszerűen nem áll össze egy kerek egészként,szóval nálam ez nem működik,de legalább már erre is pont került.

Na és a konklúzióm a végére a próbált biwire ügyben.Na ha ez valakinek bejön,használja egészséggel,én azt szűrtem le hogy nekem ez nagyon nem jön be,mondhatni távol esik azon amit én zeneként zenének tartok.Ütős,részletező,meg stb,azt meg kell hagyni,de egyszerűen nem áll össze egy kerek egészként,szóval nálam ez nem működik,de legalább már erre is pont került.

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5130
Valóban kitűnő kábel, de már 2 éve nincs 12AWG, sőt a 16AWG sincs már a VdH raktárában, csak a AWG18 létezik, az pont jó a magassugárzókhoz. Persze a világhálóna sok mindent be lehet szerezni, ha valaki nagyon akarja meg van rá ideje/pénze.Vinkler írta: ↑2025.04.04., pén. 11:08Vékony jég ez. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy sok kísérletezéssel meg lehet találni egy jobb megoldást, mintha azonos kábelt használnánk. Node belső kábelezés csere teszteléshez, az azért elég kemény dió.
Én egyébkent vdH ft12-vel kábeleztem be az ATC-ket. Nem bántam meg. Ez nem kéteres vezeték, így duplázni kell. Ha jól emlékszem 12 méter kellett összesen, létezik belőle piros és fekete. Jól lehet dolgozni vele, csak ajánlani tudom.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8898
Vékony jég ez. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy sok kísérletezéssel meg lehet találni egy jobb megoldást, mintha azonos kábelt használnánk. Node belső kábelezés csere teszteléshez, az azért elég kemény dió.
Én egyébkent vdH ft12-vel kábeleztem be az ATC-ket. Nem bántam meg. Ez nem kéteres vezeték, így duplázni kell. Ha jól emlékszem 12 méter kellett összesen, létezik belőle piros és fekete. Jól lehet dolgozni vele, csak ajánlani tudom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
denesdr írta: ↑2025.04.04., pén. 10:27Ha már béna autós hasonlat, ez sokkal inkább olyan, mintha előre másmilyen (méretű) gumit tennénk, mint hátulra, egyazon autón, mondván, hogy úgyis kicsit más a feladat elöl mint hátul*. Bár nyilván ez is sántít, mint az összes hasonlat, szerintem kár is ilyenekkel (bármilyen hasonlattal) alátámasztani bármit is.Zsoci75 írta: ↑2025.04.04., pén. 07:52Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
Lehet sántít a példa,de nekem olyan,mintha egy átlag autóra és egy sportkocsira ugyanolyan gumit tennénk.Ezerszer tapasztaltabbak vagytok és tanulni szeretnék,ezért a sok "hülye" kérdés![]()
*Szerk.: ja várjunk csak, a csúcs autózásnál (F1) nem ezt csinálják éppen?!![]()
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Számos utcai autón látni ilyet, pl. Porsche, de maradjuk inkább a hangsugárzók belső kábeleinél. Az én hangsugárzóimban is eltérő keresztmetszetű kábelek voltak gyárilag, ill. most is azok vannak. A mélysugárzóhoz kb. dupla keresztmetszetű kábel megy, mint a közép, és magassugárzókhoz.denesdr írta: ↑2025.04.04., pén. 10:27Ha már béna autós hasonlat, ez sokkal inkább olyan, mintha előre másmilyen (méretű) gumit tennénk, mint hátulra, egyazon autón, mondván, hogy úgyis kicsit más a feladat elöl mint hátul*. Bár nyilván ez is sántít, mint az összes hasonlat, szerintem kár is ilyenekkel (bármilyen hasonlattal) alátámasztani bármit is.Zsoci75 írta: ↑2025.04.04., pén. 07:52Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
A közelmúltban adtam el egy pár Canton Karat 200 dobozt, azokban is ugyaígy volt. Nem általános megoldás, de azért ritkának sem mondható.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ha már béna autós hasonlat, ez sokkal inkább olyan, mintha előre másmilyen (méretű) gumit tennénk, mint hátulra, egyazon autón, mondván, hogy úgyis kicsit más a feladat elöl mint hátul*. Bár nyilván ez is sántít, mint az összes hasonlat, szerintem kár is ilyenekkel (bármilyen hasonlattal) alátámasztani bármit is.Zsoci75 írta: ↑2025.04.04., pén. 07:52Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
*Szerk.: ja várjunk csak, a csúcs autózásnál (F1) nem ezt csinálják éppen?!

- Vinkler
- Adminisztrátor
Nincs hülye kérdés. Vannak nálam sokkal szakavatottabbak, akik műszaki szempontból el tudják mondani neked, nálam sokkal jobban, hogy miért nem szerencsés keverni a kábeleket egy hangsugárzón belül.Zsoci75 írta: ↑2025.04.04., pén. 07:52Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
Alex_Aston írta: ↑2025.04.04., pén. 06:40Nem, nem fogod....
Csak mindenre vissza fogsz kérdezni, írsz majd egy (tucat) teóriát, meg mesélsz arról valamit, hogy kilencszányócvanakárhányban te már akkor a nagyokkal mi mindent mesgéltél.
De hozzá nem adsz semmit, ellenben ha csak a tegnapi termést visszaolvasod, kíváncsi lennék, abból mi volt a lényeges, vagy tényleges (értelmes) kérdés, és mennyi a felesleges szófosás...

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.
Nem jól tudod, az SCS28 elemi szálai négyszer kisebb átmérőjűek, mint az SCS12 száljai, valamint a szigetelés is jóval vékonyabb. Ha nem hiszed, járjál utánaRock60 írta: ↑2025.04.04., pén. 06:16Hát ez kedves...![]()
Azért tegyünk egy próbát, hátha felfogom.![]()
Főleg annak a magyarázata érdekelne leginkább, hogy ha a vékonyabbak, a 16 - os és a 18 - as vékonyabban szólt, a vastagabb 6 - os meg testesebben, mint a 12 - es - volt nálam mind, Pázsiték jóvoltából - akkor a legvékonyabb, ugyanolyan szigeteléssel, ugyanolyan elemi szálakból készült 28 - as mitől " csörömpöl(ne) " kevésbé ?

Amit meg ahogy hallottál ennyi év távlatából, nem releváns, figyelmedbe ajánlom Alex fórumtárs legutóbbi magvas hozzászólását.
Én felvállalom, hogy leírjam, sokan fellélegeznének a fórumon, ha csak minden negyedik hozzászólásod jelenne meg, a többit megtartanád a gépeden. Szerinted lesz olyan, aki azt fogja erre írni, hogy szeretné, ha inkább még több hozzászólásod lenne, mert annyira élvezetes és főleg tanulságos?
Bármilyen öreg az ember, tanulni soha nem késő.
Elnézést kérek, ha úgy érzed, hogy beletúrtam a lelkivilágodba, építő szándékkal teszem.

-
- Lefelé a lejtőn
Mi az oka? Annyira más a mérete,funkciója.Nekem úgy lenne logikus,hogy mivel teljesen más a kettő,más-más kábelt is igényel.
Lehet sántít a példa,de nekem olyan,mintha egy átlag autóra és egy sportkocsira ugyanolyan gumit tennénk.Ezerszer tapasztaltabbak vagytok és tanulni szeretnék,ezért a sok "hülye" kérdés

-
- Lefelé a lejtőn
A belső kábelezésnél (figyelembe véve a szerelhetőseget,meg hogy semmi ne feszüljön) törekedni kell a legrövidebb hosszok elérésére?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3262
Nem, nem fogod....
Csak mindenre vissza fogsz kérdezni, írsz majd egy (tucat) teóriát, meg mesélsz arról valamit, hogy kilencszányócvanakárhányban te már akkor a nagyokkal mi mindent mesgéltél.
De hozzá nem adsz semmit, ellenben ha csak a tegnapi termést visszaolvasod, kíváncsi lennék, abból mi volt a lényeges, vagy tényleges (értelmes) kérdés, és mennyi a felesleges szófosás...
Csak a Marantz! :-D
Hát ez kedves...

Azért tegyünk egy próbát, hátha felfogom.

Főleg annak a magyarázata érdekelne leginkább, hogy ha a vékonyabbak, a 16 - os és a 18 - as vékonyabban szólt, a vastagabb 6 - os meg testesebben, mint a 12 - es - volt nálam mind, Pázsiték jóvoltából - akkor a legvékonyabb, ugyanolyan szigeteléssel, ugyanolyan elemi szálakból készült 28 - as mitől " csörömpöl(ne) " kevésbé ?
Robi
" Lövöldözik a szavakkal " ?
Az meg se forduljon a fejedben, hogy nálam is járt majdnem mindegyik SCS annak idején, és NEM az a tendencia hallatszott, hogy a vastagabb kábel lenne a vékonyabb hangú.
Nem meglepő módon a 18 - as és a 16 - os vékonyabb, a 6 - os testesebb hangú, mint a 12 - es. Ez biztos.
Pont a 28 - ast nem hallottam, akkor az tényleg egy csoda...
Nem is tudom miért válaszolok a folyamatos kekeckedésedre...
" Lövöldözik a szavakkal " ?

Az meg se forduljon a fejedben, hogy nálam is járt majdnem mindegyik SCS annak idején, és NEM az a tendencia hallatszott, hogy a vastagabb kábel lenne a vékonyabb hangú.
Nem meglepő módon a 18 - as és a 16 - os vékonyabb, a 6 - os testesebb hangú, mint a 12 - es. Ez biztos.
Pont a 28 - ast nem hallottam, akkor az tényleg egy csoda...

Nem is tudom miért válaszolok a folyamatos kekeckedésedre...

Teljesen logikus...
A 12 -es mindig is csörömpölt, a sokkal vékonyabb 28 - as sosem, a legvastagabb 6 - os meg szintén nem...
Nem Te hiszed, hogy április 1 - van ?

- fülelek
- V.I.P.
Persze, az ár az aztán főleg számít

Nem is belső kábelezésre szántam, csak arról jutott eszedbe.
Mikyen áron mozog kb.? Mar, ha lehet kapni.
Mikyen áron mozog kb.? Mar, ha lehet kapni.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
Bocs, kimaradt...

Létezik egy eres változat is, az elterjedtebb a 7, 9 és 12 szálas verzió, hogy éppen mikor melyikről van szó, avatatlan szemmel csak találgatni lehet. / Vagy megszámolni.

Ezek közül a 12 szálas volt a legjobb és a legdrágább, belső kábelezésre talán a vékonyabbak - kevesebb szálúak - megfelelőbbek.
Nem nagyon lehet hozzájuk jutni, akinek van, nem igen adja el.

Én sem...

SCS12 Teflon szigetelés 19 szál ezüstözött réz 25 Euro/m
CS12 Hulliflex szigetelés 47 szál ezüstözött réz 7 Euro/m
Milyen szempontból jobb ajánlat a CS, ha nem tudod a használt árát ?