mikro makro írta: ↑2025.04.02., szer. 17:47
wittao írta: ↑2025.04.02., szer. 15:34
Ugyan nem ATC, hanem Neumann.
Nekem volt lehetőségem egymás mellett hallgatni a KH310 monitorokat, majd ezeket kiegészítve 750-es SUB-bal, majd még plusz 1db 750-es SUB-bal, és a KH420-asokat is sikerült fülvégre kapnom.
Számomra a 310-esek kiegészített SUB-okkal (5m XLR kábellel elég sokat lehet játszani az optimális elhelyezéssel) sokkal jobban tetszettek. Ha a 310 vs. 420 a kérdés, egyértelműen a 420-as felé billen a mérleg nyelve. De ha van lehetőség sub kiegészítésre, akkor már a Neumann aktív DSP-jével egész komoly dolgokat lehet varázsolni. Azóta már két ismerősöm is átállt erre a kombinációra. És nem, nem a racionalitás vagy olcsóság miatt, hiszen ha minőségi tápkábeleket és XLR kábeleket rak az ember a rendszerbe az kész vagyon itt is.
A 310et valamelyik kisebb atcvel nem hallgattad össze esetleg? Lenne lehetőségem 310esre váltani, de több okból is billegek rajta. Egyrészt a neumann supportja csapnivaló többek szerint, javítani kb semmit nem szeretnek, csak cserélni és a 310 pl tele van smd alkatrészekkel, ha valami elromlik, akkor nagyjából az alaplap csere szokott lenni az egyetlen opció, de ha kifut a 310 mostani változata a gyártásból, ami nemsokára megtörténik, akkor eséllyel nem lesz lehetőség alkatrészcserére sem. A másik, szintén többek egybehangzó véleménye, hogy a 310 hamar kifogy a szusszból, elkezd kompresszálni a mélye bizonyos, nem túl nagy hangerő felett, amin csak külső subwoofer használata segít. Zárt láda 8as wooferrel, viszonylag kiterjesztett mélyekkel... nem bírja, állítólag. Neked ezekkel mi a tapasztalat?
Volt lehetosegem osszehallgatni 25-os ATC-vel, Adam Audio monitorral, es egy kisebb ket utas Genelec-kel (meg egy hatalmas Dynaudio is benne volt a repertoarban, de azt most nem vennem ide).
ATC szamomra jo volt, de draganak talaltam a Neumann-hoz kepest. Azert az arert a Neumann 420-asokat kaptam volna meg, amik finoman szolva is komolyabb kepessegekkel birnak.
Adam Audio egyaltalan nem volt a vilagom, mintha kilugoztak volna az osszes zenet, egyszeruen nem tudtam hallgatni.
A Genelec inkabb az Adam-vonal volt, de hozzateszem nagyon komoly produkciot nyujtott ketutas mivolta ellenere.
A 310-eseket 24nm-en hasznalom, zero hianyerzettel.
A supportrol annyit, hogy egxik baratomnak sikerult egy 750-es Neumann subot kinyirnia. Szamla alapjan elfutaroztuk a hazai kepviseletnek, ok Nemetorszagba, pont tegnap erkezett vissza meresi jegyzokonyvekkel egyutt, dijmentesen javitva, meresi jegyzokonyvvel. Ilyen gyors es preciz ugyintezessel nem sok gyarto rendelkezik, pedig hidd el talalkozom napi szinten parral.
Hogy mennyire problema lenne a zart lada es kompresszalt mely? Kb. akkora, mint a reflexcsovon suvito levego… annyit tudok mondani az eddig tulajdonolt dobozaim kozul a legtobbet nyuzott peldanyok, es a leginkabb problemamentesek.