Szerintem csak benne van a bogár a fülében, hogy hátha jobb lenne egy kisebb rendszer+szub konfig.Vinkler írta: ↑2025.04.02., szer. 10:42Nem mindegy neked, h ki mit miért csinál? A passzívban jobban benne van a hifis kütyüzés lehetősége például. De lehet ezer más ok is.tottyi írta: ↑2025.04.02., szer. 10:27Azon a face csoportban soknak van ATC 20 activ valtozat meg passziv is. Irtak, hogy inkabb ehez vesznek sub-ot mint valami nagyobb ATC-et vennenek. Multkor az egyik illeto inkabb vett ATC 40-es passziv tovert 16 ezer esuros erositovel mint aktivat,mikro makro írta: ↑2025.04.02., szer. 09:52A PMC egy közvetlenebb konkurense az ATC-nek. Nekem egyelőre nincs PMC tapasztalatom, de nem sokára lesz, van a városban egy srác akinek lapul egy brutális, sokmillió forintos PMC passzív main monitor a sufnijában, azok le lesznek tesztelve, amint megjött külföldről.
viszont ebbol mar siman kojonne az ATC 50-es aktiv is, nem ertem miert vasaroljak megis a kisebb mdelleket.![]()
Irjak tobben is, hogy jobbnak halljak a kissebb basszus drivereket mint a nagyokat.
Kinek mi tetszik, az pedig teljesen szubjektív. No meg az sem mindegy, hogy hol hallgatják, felesleges bezsúfolni egy pici térbe nagy dobozt, ott lehet jobb a kisebb.
Azt veszem észre rajtad, hogy folyamatosan másokat szeretnél megfejteni, mások után menni. Mi lenne, ha végre saját magad után mennél? Hidd el, jobban jársz!
Ha megfelelő méretű a helységed, én fixen megtartanám azokat a brutál aktív ATC-ket, azonban ilyen hangfalak birtokában érdemes a szoba teljes körű és szakszerű akusztikai kezelését számba venni (mérések alapján kiválasztott elnyelők, diffúzorok, basszuscsapdák), ha eddig nem történt meg, mert azt gyanítom, hogy innen minőségben, már sokkal nem lesz feljebb, viszont a kezeléssel még jócskán tudsz javítani az élményen. Nem véletlen, hogy a nagyobb stúdiók többet költenek akusztikára, mint a technikai berendezésekre.
Persze csak ötlet, nyilván nem akarom megmondani mit tegyél. Az is lehet, hogy egy 20+szub neked jobban tetszene (bár 2 utas ugye ...), valóban szubjektív a dolog.