Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2025.04.03., csüt. 18:08
alto írta:
2025.04.03., csüt. 17:42
Vinkler írta:
2025.04.03., csüt. 16:59
No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában? :smile29:

https://www.facebook.com/watch/?v=660376373146199
Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.
Igen, azt volt a legkönnyebb. :smile52:
Viszonylag szerényen árazott E.A.T. lemezjátszó és phono, a hangsugárzó meg lehet valami Magico, bár túl sok nem látszik belőle.
Nem úgy néz ki, mint aki nagyon gyakran nyúlna vinylhez... :kapdelm:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8876

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

alto írta:
2025.04.03., csüt. 17:42
Vinkler írta:

Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.
Igen, azt volt a legkönnyebb. :smile52:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

ANDS írta:
2025.04.03., csüt. 00:15
...

Amúgy tavaly augusztus 1- én feltettem egy kérdést a cd játszók topicban, senki nem válaszolt rá, se az importőr, se egy kereskedő. Ezért itt is elárulom most, hogy nagyon szívesen olvasnék a Teac VRDS 701 cd játszó és cd futómű hangjáról, amit mostanában dobtak piacra, és potom egymillió forint körüli áron meg is lehet vásárolni. Azt nem tudom, hogy hallotta - e már valaki a hangját, és ha igen, milyen, mondjuk a régebben gyártott Teac VRDS készülékekhez viszonyítva?
Biztosan válaszolt volna az, akinek ilyen van.
Szerintem nagyon-nagyon kevesen vesznek már CD futóművet; az a kevés is inkább szemezget a régi nagy legendák környékén.
Részemről, ha CD-t hallgatsz, a futómű az kiemelten fontos; annyira, hogy semmilyen kábel-manőverrel nem tudod elérni azt a hatást, amit megkapsz egy jó választás után. Meg a rossz után is, sajna...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3144
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Vinkler írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Vinkler írta:

Passz...:-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

kaef2 írta:
2025.04.01., kedd 09:44

A semmiről, az mégis mit jelent?
Számomra kb. azt, amit itt találok, ha visszaolvasok néhány oldalt… de már nincs sok kedvem visszaolvasni. Szerencsére nem kötelező:))

Van néhány topic, ami érdekel, de pár éve igyekszem csak read- only módban követni a fórumot, tízszer is meggondolom, írjak-e egy hsz- t. Inkább ráülök a kezemre.

A napokban egy barátom megkérdezte, követem- e, olvastam - e a fórumon történteket, mert zajlanak az “események”…. Ezért most bekukkantottam.

Amúgy tavaly augusztus 1- én feltettem egy kérdést a cd játszók topicban, senki nem válaszolt rá, se az importőr, se egy kereskedő. Ezért itt is elárulom most, hogy nagyon szívesen olvasnék a Teac VRDS 701 cd játszó és cd futómű hangjáról, amit mostanában dobtak piacra, és potom egymillió forint körüli áron meg is lehet vásárolni. Azt nem tudom, hogy hallotta - e már valaki a hangját, és ha igen, milyen, mondjuk a régebben gyártott Teac VRDS készülékekhez viszonyítva?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3541

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ELEX írta:
2025.03.31., hétf. 23:15
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 22:31
......
Tengermély tisztelettel kérdezem, mivel nem untatnálak? Miről szeretnél olvasni?
......
Semmiről, könyörgöm, semmiről!
Baromi unalmas már ez a téma. Le kéne már akadni róla MINDENKINEK.
Pont arról érdeklődtem, hogy miről is szeretne olvasni a tisztelt fórumozó....

A semmiről, az mégis mit jelent?

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 22:31
......
Tengermély tisztelettel kérdezem, mivel nem untatnálak? Miről szeretnél olvasni?
......
Semmiről, könyörgöm, semmiről!
Baromi unalmas már ez a téma. Le kéne már akadni róla MINDENKINEK.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.31., hétf. 20:46
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 19:25

Az igazán vicces ebben a történetben nem az, hogy fogadtok (persze az is), hanem az, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre sem lehet egyértelmű választ kapni.
Olyasmit feszegetsz unhatatlan, amire Te tudod a választ, a kérdésed ezért költői.
Válaszold meg a saját kérdésedet, akár magyarázattal is fűszerezve, azt érdeklődéssel olvasnánk. / És ez nem vicc. :rolleyes: /
Csak lapozzunk már... :smile53:

((Több oldalról is megmagyaráztam már, miért is necces szerintem tenni egy objektív állítást, indoklás nélkül))

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

GTomi írta:
2025.03.31., hétf. 22:18
Vinkler írta:
2025.03.31., hétf. 17:38
Martin Guitar & Eric Clapton celebrate 30 years of collaboration with new limited-edition guitars!

Eric’s legendary 1992 MTV Unplugged performance sparked a resurgence in acoustic music and inspired the creation of Martin’s first Eric Clapton signature model, the 000-42EC, in 1995. Over the past three decades, his partnership with Martin Guitar has produced some of the most sought-after signature guitars in the company’s history.

.
IMG_2063.jpeg
Tegnap volt 80 éves :) (mármint Clapton)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Vinkler írta:
2025.03.31., hétf. 17:38
Martin Guitar & Eric Clapton celebrate 30 years of collaboration with new limited-edition guitars!

Eric’s legendary 1992 MTV Unplugged performance sparked a resurgence in acoustic music and inspired the creation of Martin’s first Eric Clapton signature model, the 000-42EC, in 1995. Over the past three decades, his partnership with Martin Guitar has produced some of the most sought-after signature guitars in the company’s history.

.
IMG_2063.jpeg
Tegnap volt 80 éves :)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 19:25

Az igazán vicces ebben a történetben nem az, hogy fogadtok (persze az is), hanem az, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre sem lehet egyértelmű választ kapni.
Olyasmit feszegetsz unhatatlan, amire Te tudod a választ, a kérdésed ezért költői.
Válaszold meg a saját kérdésedet, akár magyarázattal is fűszerezve, azt érdeklődéssel olvasnánk. / És ez nem vicc. :rolleyes: /
Csak lapozzunk már... :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.31., hétf. 16:28
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 15:15

A kérdéseim @Chord-hoz szólnak. Az ő véleményére lennék kiváncsi.
Ő meg mintha itt lenne.
Ja, tényleg... gondolkodik.gif :napsut:
Az előző 998 szólt Cables-hez... :smile49:

( Közben itt a háttérben fogadást kötöttünk, mikor engeded el a kérdést, nem mintha nem lenne nagyon érdekes a téma. :kiss:
Nem szeretném elbukni a fogadást... :D )

Csak mellébeszélés van.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_2063.jpeg

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 13:01
chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 12:45
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:29

ha valaki tesz egy műszakilag könnyen igazolható állítást (csökken a zaj), akkor jogos elvárás-e ennek az igazolása valamilyen formában?

Attól teljesen függetlenül, hogy más gyártók hogyan kommunikálnak és attól is teljesen függetlenül, hogy ezt mennyire lehet majd egy rendszer hangjának a jobbulásában meghallani.

Erre a kérdésre szeretnék valami egyszerű, mondjuk, igen-nem választ kapni.
Nem, nem jogos elvárás.
Mert nem tudod lemérni, ha zajtalanabbnak hallod.
Mert még egyszer: én is leírtam ilyeneket, és kaptam fehéret-feketét, de mérési jegyzőkönyvet senki sem követelt még a zajtalanabb-ságról...
Na még egyszer, sokadjára:

nem arról beszélek, hogy ki minek hallja, hanem arról, hogy zajtalanabbnak mondja a készítő (ugyanis nem azt mondta, hogy majd zajtalanabbnak halljuk a zenét (ami szubjektív), hanem azt, hogy növekszik a zajelnyomás (ami objektív)).

Ez tökéletesen mérhető.
Főképpen, ha valaki mérési szakembernek is mondja magát.
Én felajánlok egy döntetlent.
Hogy valóban, kicsit jobban kellett volna vigyázni a kommunikációra, ha műszaki vonalra terelődik a szó, és oda kellett volna tennie, hogy 'zajelnyomás, amit persze én gondolok, mert mérni úgysem lehet', vagy 'az elképzelt zajküszöb', vagy hogy 'olyan mintha zajelnyomás történne', stb.. stb.. stb...

Rock60
Őslakos
Őslakos

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 15:15

Ő meg mintha itt lenne.
Ja, tényleg... gondolkodik.gif :napsut:
Az előző 998 szólt Cables-hez... :smile49:

( Közben itt a háttérben fogadást kötöttünk, mikor engeded el a kérdést, nem mintha nem lenne nagyon érdekes a téma. :kiss:
Nem szeretném elbukni a fogadást... :D )

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.31., hétf. 14:47
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 13:01

nem arról beszélek, hogy ki minek hallja, hanem arról, hogy zajtalanabbnak mondja a készítő (ugyanis nem azt mondta, hogy majd zajtalanabbnak halljuk a zenét (ami szubjektív), hanem azt, hogy növekszik a zajelnyomás (ami objektív)).
Ez tökéletesen mérhető.
Biztosan igazad van, de szerintem kérdezd meg ezredjére mire gondolt a költő, ha majd lesz alkalma válaszolni rá.
A bíróságon sem nyaggatnak valakit - ha vádlott, ha tanú - ha nincs ott... :kiss:
Ő meg mintha itt lenne.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 12:45
kaef2 írta:

ha valaki tesz egy műszakilag könnyen igazolható állítást (csökken a zaj), akkor jogos elvárás-e ennek az igazolása valamilyen formában?

Attól teljesen függetlenül, hogy más gyártók hogyan kommunikálnak és attól is teljesen függetlenül, hogy ezt mennyire lehet majd egy rendszer hangjának a jobbulásában meghallani.

Nem, nem jogos elvárás.
Mert még egyszer: én is leírtam ilyeneket, és kaptam fehéret-feketét, de mérési jegyzőkönyvet senki sem követelt még a zajtalanabb-ságról...

Ez tökéletesen mérhető.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:47

Lehetne kapni konkrétumokat arra, hogy
..
..
- Vagy esetleg még arra, hogy "magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy"?

Olvass vissza, hogy wittao mit írt a kábelekről meg az árakról.
Volt oly szíves, és kifejtette, ezt a 'dzsungel törvényei erősek' állítást, helyettem.
Amiből az szűrhető le, hogy Cables kábeleinek semmi keresnivalója a milliós rendszerekben.
És nem, nem a hang miatt.
Hát igazából ezen megy a csetepaté...

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:

Nem, nem jogos elvárás.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2025.03.31., hétf. 10:50
... Ketté kell választani a vállalkozási és adó szabályok megkerülésével kibocsátó gyártó(?) termékeit és a személye marketing és műszaki bulshit stílusát. ...
Várjuk, hogy elmagyarázd, hogy az ő megközelítése miért 'műszaki bullshit', a többi gyártóé pedig miért nem az.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.30., vas. 18:30
kaef2 írta:
2025.03.30., vas. 11:10
chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 10:58

Nem az van, hogy beszélgetünk a hifiről meg a kábelekről, és elmondjuk, hogy mit gondolunk?
Tilos lesz beszélni a vékony, zománcozott drótokról?
Általánosságban kérdezem:

- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?
((Lásd a zajelnyomással kapcsolatos állítás a konkrét esetben))

Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.

A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?

Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
A dzsungel törvényei erősek.
Borítékolható volt, hogy innen előbb-utóbb kivezetődik.
Túlbonyolítod a dolgokat. Nem a gyártók műszaki hátterére vagyok kiváncsi és semmilyen módon nem része a kérdésemnek más gyártók árázásának indokoltsága.

A kérdésem nagyon egyszerű:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2025.03.31., hétf. 07:29
Egyszeruen 50.000 Ft/kabel SEM ERI MEG. Sehogysem. Csupan arrol van szo, hogy valamelyik arkategoria szamunkra elerhetobb, igy arra rahuzzuk az “az meg megeri” dumat. Mert azt meg tudjuk venni, a mi kis homokozonkban az meg OK.

Azt kellene megerteni, hogy ez itt mindenkinek a kicsi sarga gumikacsaja. Csupan egyikonk gumikacsaja 50.000 Ft, masikonke pedig 5MFt. Meg az elmeny is ugyanaz, amit kivalt, vagy eppen nem valt ki.

Újra:
viewtopic.php?p=2941441#p2941441

Igen, ha a milliós mazzag a normális, akkor a 100milliós már egyszerűen csak "drága", de nem ostobaság. A százezres meg már nagyon olcsóvá válik, mondhatni szatyorból árusítható. Csak hát szűk, és szűkül a piac, kevés a hal, sok a fonó. Több a marketinges lassan, mint a vevő.

De ez jó kis betekintés, felfedés volt. Az igazolódik, amit már leírtam: A mohóság, a kapzsiság, a gyártók maguk teszik tönkre a hifizést.
Szerintem most ismet sikerult arnyekra vetodnod, pedig sokaig keszultel ra…
Pont azt irtam le, hogy mindketto draga es esszerutlen. Nem lehet egy 50.000 Ft-ba kerulo kabelt az olcsosagaval vedeni. Az olcso kabel az 500Ft/m.
50.000-ert arulni is mohosag, kapzsisag. Remelem most mar atment az uzenet neked is.

(igen, vannak gyartok amelyek sajat magukat teszik tonkre, sot remelem nem leplek meg vele a legtobb tonkrement gyarto a sajat hulyesege miatt megy tonkre, es ez nem hifis sajatossag).
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:
2025.03.30., vas. 23:49
Rock60 írta:
2025.03.30., vas. 22:04
wittao írta:
2025.03.30., vas. 19:42

Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.
Egy 100 millios rendszerbe nem nagyon tesznek 60.000 Ft-os drotokat, es egy 1 millio Ft-os rendszerbe pedig 4 millios AC-kabelt.
Ezert irtam, teljesen felesleges ar/teljesitmenyrol beszelni egyik illetve masik szegmensben sem, Ft-ra ugyanannyiba kerulo kabelek szolnak total teljesen mashogy az adott rendszerben…
Mintha elbeszélnénk egymás mellett, pedig én igyekeztem a Te írásodra reagálni.
Értem, amit írsz, és sok mindenben igazad van, de mivel a Földi halandókat nem igazán izgatja, hogy az 5 millás drót mennyire éri - e meg, vagy sem, totálisan kikerülnek a képből számukra, még kommunikáció terén is.
Nem igazán azon meditálok, hogy nem csak az ötmillás nem éri meg, de az ötvenezres sem, mert akkor tényleg lemondhatnánk a hobbinkról.... gondolkodik.gif
Gyakorlati oldalról közelítvén a kérdést, legtöbbünket az izgatja, hogy 50e és 180e között milyen lépcsőfokok, milyen alternatívák vannak.
Ahol az egyik " kábelei árban végződnek, másoké ott kezdődik ", ezért hogy ne lenne releváns, hogy ebben a keresztezési pontban melyik kábel hogy teljesít, ezért természetesen érdekellentétek vannak ebben a szegmensben is, bőven.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”