wittao írta: ↑2025.03.30., vas. 23:49
Rock60 írta: ↑2025.03.30., vas. 22:04
wittao írta: ↑2025.03.30., vas. 19:42
Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.
Egy 100 millios rendszerbe nem nagyon tesznek 60.000 Ft-os drotokat, es egy 1 millio Ft-os rendszerbe pedig 4 millios AC-kabelt.
Ezert irtam, teljesen felesleges ar/teljesitmenyrol beszelni egyik illetve masik szegmensben sem, Ft-ra ugyanannyiba kerulo kabelek szolnak total teljesen mashogy az adott rendszerben…
Mintha elbeszélnénk egymás mellett, pedig én igyekeztem a Te írásodra reagálni.
Értem, amit írsz, és sok mindenben igazad van, de mivel a Földi halandókat nem igazán izgatja, hogy az 5 millás drót mennyire éri - e meg, vagy sem, totálisan kikerülnek a képből számukra, még kommunikáció terén is.
Nem igazán azon meditálok, hogy nem csak az ötmillás nem éri meg, de az ötvenezres sem, mert akkor tényleg lemondhatnánk a hobbinkról....
Gyakorlati oldalról közelítvén a kérdést, legtöbbünket az izgatja, hogy 50e és 180e között milyen lépcsőfokok, milyen alternatívák vannak.
Ahol az egyik " kábelei árban végződnek, másoké ott kezdődik ", ezért hogy ne lenne releváns, hogy ebben a keresztezési pontban melyik kábel hogy teljesít, ezért természetesen érdekellentétek vannak ebben a szegmensben is, bőven.