Rock60 írta: ↑2025.03.29., szomb. 19:00
zoli73 írta: ↑2025.03.29., szomb. 18:13
Már csak azért kérdezem, mert itt többekkel együtt nekem is az a tapasztalatom, hogy a lemezjátszóba szinte mindegy, hogy milyen tápkábelt dugok, mert minimális hatással van a hangra, pedig egy elég rendes analóg tápegységet táplál. Ellenben a phono kifejezetten igényli, ill. meghálálja a jó tápkábelt.
Már többedjére futok neki a kérdésnek, és amíg nem kapok értelmezhető magyarázatot - a " csak " az nem elég - addig néha felteszem újra, hátha közben birtokába jutott valaki a megfelelő ismeretnek...
Mivel magyarázható a lemezjátszó futóművek tápkábelének a hangra gyakorolt, akár csak minimális hatása is ?
Mérve nem forog sem pontosabban, sem simábban, mégis, a jobb kábellel hallhatóan jobban szól.
Végeredményben jó a kérdes, de lásdd ELEX utolsó mondatát!
Mitől jó, egy jó tápkábel? Ha ezt valaki pontosan meg tudná határozni, az joggal pályázna a fizikai Nobeldíjra.
Azt, hogy egy elektronika tud profitálni egy tápkábel pozitív hatásából, az már evidens, de hogy egy lemezjátszó motor(és némi elektronika) miért, az jó kérdés.
A lemezjátszóm gyári, telefontöltő szerű tápegységének cseréje, egy jobb minőségű analóg tápegységre, még mérve is javulást hozott. Kisebb lett a fordulatszám ingadozás.
Viszont a tápkábel csere(és a DC kábel) már semmi mérhető változást nem hozott. A többi készüléknél jóval kesesebb hallható hatása volt, de azért valami volt.
A magam részéről, én örömmel konstatálom az ilyen változásokat, de a magarázatán annyira nem töröm magam.
Használok néhány ezo eszközt, aminknek hallható pozitív hatásuk van, magyarázat nyilván nincs rájuk, de nekem annyira nem is fontos. Jó és kész. Nem attól fogom jobbnak hallani, egyáltalán hallani a hatásukat, mert tisztában vagy a fizikai, kémiai, pszihés, stb., működésükkel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech