Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 16:41
asebestyen írta:
2025.03.31., hétf. 13:32

Minek akarsz olyan témában vitatkozni, amiben teljesen fogalmatlan vagy? :kiss:
Személyeskedés.
Nyilvános sértegetés.
Lássuk, kitiltanak-e.
Lássuk! :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1039

Hozzászólás Szerző: chord_ »

asebestyen írta:
2025.03.31., hétf. 13:32

Személyeskedés.
Nyilvános sértegetés.
Lássuk, kitiltanak-e.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"ilyen rébuszokban fogalmazva kvázi konspirációs elméletek kezdenek terjedni,"
Egy mai bon mot-ot alkalmazva:
"A konspirációs elméletek ma már konspirációs gyakorlatok." gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 13:01

Na még egyszer, sokadjára:
nem arról beszélek, hogy ki minek hallja, hanem arról, hogy zajtalanabbnak mondja a készítő (ugyanis nem azt mondta, hogy majd zajtalanabbnak halljuk a zenét (ami szubjektív), hanem azt, hogy növekszik a zajelnyomás (ami objektív)).
Ez tökéletesen mérhető.
Főképpen, ha valaki mérési szakembernek is mondja magát.
Biztosan igazad van, de szerintem kérdezd meg ezredjére mire gondolt a költő, ha majd lesz alkalma válaszolni rá.
A bíróságon sem nyaggatnak valakit - ha vádlott, ha tanú - ha nincs ott... :kiss:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 12:45
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:29

ha valaki tesz egy műszakilag könnyen igazolható állítást (csökken a zaj), akkor jogos elvárás-e ennek az igazolása valamilyen formában?

Attól teljesen függetlenül, hogy más gyártók hogyan kommunikálnak és attól is teljesen függetlenül, hogy ezt mennyire lehet majd egy rendszer hangjának a jobbulásában meghallani.

Erre a kérdésre szeretnék valami egyszerű, mondjuk, igen-nem választ kapni.
Nem, nem jogos elvárás.
Mert nem tudod lemérni, ha zajtalanabbnak hallod.
Mert még egyszer: én is leírtam ilyeneket, és kaptam fehéret-feketét, de mérési jegyzőkönyvet senki sem követelt még a zajtalanabb-ságról...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

diagnet írta:
2025.03.31., hétf. 12:38
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:47

Lehetne kapni konkrétumokat arra, hogy
- kik azok akárkik, akik "mindenkit lefegyvereztek"?
- Vagy arra, hogy "hozzászólások és felhasználók tűnnek el csupán nézőpontbéli különbségek miatt"?
- Vagy esetleg még arra, hogy "magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy"?

Mert ugye konkrétumok nélkül mindez csak inszinuáció, lejáratási kisérlet. A lehető legrosszabb módja a politikai kommunikációban megszokottá váló aljas és gátlástalan lejáratásoknak és ezért is nagyon rossz irány az ismert politikai influenszert idekeverni.
Sajnálom, de a fórumszabályzat értelmében nem lehet és nem is kívánok személyeskedni, ezért senki sem lesz megnevezve.
így rágalmazás sem valósulhat meg. Ha részletekre vagy kiváncsi 12 évre visszamenőleg tudod a hozzászólásaimban feldolgozott témák megmaradt részét nyomon követni.

De, hogy valami konkrétummal is szolgáljak az elmúlt néhány hét termését átfutva:
Adott pl. egy diyer versenyző akinek saját bevallása szerint "minden gyári termék szar" és "nonprofit" módon segít a többi fórumtársának, akár az audióhoz (bizonyíthatóan) semmilyen módon nem kapcsolódó eszközök tanúsítvány nélküli átépítésével, tuningolásával.
Majd 1-2 év múlva -a fórum struktúra megreformálását követően- ugyanennek a felhasználónak már egy másik szintén "nonprofit" veterán promózza a késztermékeit az általános audio topikokban.
De nyilván ez is csak egy random összeesküvéselmélet, mint a többi 5xx volt.
:peace
Sajnos ez nekem semmit nem mond, ami nem baj. Biztos van aki érteni véli....

A bajom azzal van, hogy ilyen rébuszokban fogalmazva kvázi konspirációs elméletek kezdenek terjedni, egy jobb sorsra érdemes közösségi média felületen. Ami szerintem káros a fórum működésére nézve. Persze nem kell egyetérteni ezzel, a szólásszabadság jegyében, mindenki olyanokat ír amihez csak kedve van és amit a fórum szabályzat megenged.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: Block »

Felmerül bennem a kérdés,....hogy ez chord nevű fórumlakó vajon Rudi bácsi ügyvédje,....vagy csak simán élvezi,hogy ismét felkorbácsolja a kedélyeket abban a témában,aminek már megvolt a végszava és éppen el kellene csendesülnie.
???? gondolkodik.gif

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:47

- Vagy arra, hogy "hozzászólások és felhasználók tűnnek el csupán nézőpontbéli különbségek miatt"?
- Vagy esetleg még arra, hogy "magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy"?

Mert ugye konkrétumok nélkül mindez csak inszinuáció, lejáratási kisérlet. A lehető legrosszabb módja a politikai kommunikációban megszokottá váló aljas és gátlástalan lejáratásoknak és ezért is nagyon rossz irány az ismert politikai influenszert idekeverni.
Sajnálom, de a fórumszabályzat értelmében nem lehet és nem is kívánok személyeskedni, ezért senki sem lesz megnevezve.
így rágalmazás sem valósulhat meg. Ha részletekre vagy kiváncsi 12 évre visszamenőleg tudod a hozzászólásaimban feldolgozott témák megmaradt részét nyomon követni.

De, hogy valami konkrétummal is szolgáljak az elmúlt néhány hét termését átfutva:
Adott pl. egy diyer versenyző akinek saját bevallása szerint "minden gyári termék szar" és "nonprofit" módon segít a többi fórumtársának, akár az audióhoz (bizonyíthatóan) semmilyen módon nem kapcsolódó eszközök tanúsítvány nélküli átépítésével, tuningolásával.
Majd 1-2 év múlva -a fórum struktúra megreformálását követően- ugyanennek a felhasználónak már egy másik szintén "nonprofit" veterán promózza a késztermékeit az általános audio topikokban.
De nyilván ez is csak egy random összeesküvéselmélet, mint a többi 5xx volt.
:peace

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nagyon be kéne már fejezni ezt hifitől erős elkanyarodást. Ketté kell választani a vállalkozási és adó szabályok megkerülésével kibocsátó gyártó(?) termékeit és a személye marketing és műszaki bulshit stílusát. Ha terméke megtalálja a vásárló körét, akkor a termék eladja magát, el kell hogy adja magát totál semleges kísérő kísérő reklámmal, amit itt ugye 0Ft költséggel el is követhet.

A másik fele, megnyilvánulása és a köré gyűlt tábor hangjával felerősödve már kontraproduktív. Ehhez hasonló dolgok, stílus miatt lett itt már több személy tiltva vagy magától távozott.

/A táborok szelleme, tudjuk nagyon sokszor elhomályosítja a józan és logikus érveket, pláne ha a mögé becsúszik valamilyen érdekeltség is. Most hogy pihenőn van még az öregúr, pláne le kéne már szállni erről a vonatról, azért mert ez is fenntartja a reklámja szikráját./

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

diagnet írta:
2025.03.31., hétf. 01:27
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:20
Önkény?- x év sz@rkavarása, lózungolása, bárki más fikázása, kábelbevizsgáltatása és a figyelmeztetések ellenére folytatott bújtatott marketing tolása az semmi, ugye?
Ha ez önkény akkor bármi más is az.Mutass csak egyet az itteni kábelesek közül, aki mindezt összehozta a figyelmeztetések ellenére (és meg is úszta eddig), aztán beszélgessünk önkényről.
Ők azért úszták meg, mert az első figyelmeztetések után stratégiát váltottak és talán egyetlen ex-moderátor kivételével a radarotok(ingerküszöbötök) alatt repülve a magasabb EQ/IQ/szakmai felkészültség birtokában mindenkit lefegyvereztek.
A fórumot pedig személyes piacterükké formálva kvázi kifizetőként üzemeltetik. Észre se veszitek mikor kicsit magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy.
Nem csak az a hús lehet a rossz amin már érezni, hogy büdös...
Cables már nem volt képes a fejlődésre, milliókban gondolkodni és a kétségbeesett erőlködésével derogált a "szakma" számára. Évek óta vártátok az alkalmat mikor lehet úgy fogást találni rajta, hogy ne tűnjön kettős mércének, vagy személyes ellentétnek. Csak ugye néhányaknak már feltűnt, hogy ezen a látszólag ártalmatlan audio-video portálon pont úgy működik az elv alapú moderáció mint pl. a deákdani fb profilján. Semmi vulgaritás, rágalmazás, trollkodás, mégis hozzászólások és felhasználók tűnnek el csupán nézőpontbéli különbségek miatt...
Ha egy belterjes nyugdíjasklubb kialakítása a cél, akkor nagyon jó úton haladtok.

(Nem követem már a fórumot, csak időnként az adás-vétel lehúzásokat futom át, de ez a kábeles csörte még a holdról is látszott.)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3473

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

diagnet írta:
2025.03.31., hétf. 01:27
...(Nem követem már a fórumot, csak időnként az adás-vétel lehúzásokat futom át, de ez a kábeles csörte még a holdról is látszott.)
Akkor most mégis követed?
Mert ez a "csörrlte" nem ment mindenhol, és mindenkor... gondolkodik.gif

Bár mazochista lehetsz, ha egy olyan oldalt látogatsz, ahol lehúzasokat lehet látni az egyik oldalon, a másikon pedig csakis üzleti érdekből folyik látszat eszme csere...
Csak a Marantz! :-D

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:20
Önkény?- x év sz@rkavarása, lózungolása, bárki más fikázása, kábelbevizsgáltatása és a figyelmeztetések ellenére folytatott bújtatott marketing tolása az semmi, ugye?
Ha ez önkény akkor bármi más is az.Mutass csak egyet az itteni kábelesek közül, aki mindezt összehozta a figyelmeztetések ellenére (és meg is úszta eddig), aztán beszélgessünk önkényről.
Ők azért úszták meg, mert az első figyelmeztetések után stratégiát váltottak és talán egyetlen ex-moderátor kivételével a radarotok(ingerküszöbötök) alatt repülve a magasabb EQ/IQ/szakmai felkészültség birtokában mindenkit lefegyvereztek.
A fórumot pedig személyes piacterükké formálva kvázi kifizetőként üzemeltetik. Észre se veszitek mikor kicsit magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy.
Nem csak az a hús lehet a rossz amin már érezni, hogy büdös...
Cables már nem volt képes a fejlődésre, milliókban gondolkodni és a kétségbeesett erőlködésével derogált a "szakma" számára. Évek óta vártátok az alkalmat mikor lehet úgy fogást találni rajta, hogy ne tűnjön kettős mércének, vagy személyes ellentétnek. Csak ugye néhányaknak már feltűnt, hogy ezen a látszólag ártalmatlan audio-video portálon pont úgy működik az elv alapú moderáció mint pl. a deákdani fb profilján. Semmi vulgaritás, rágalmazás, trollkodás, mégis hozzászólások és felhasználók tűnnek el csupán nézőpontbéli különbségek miatt...
Ha egy belterjes nyugdíjasklubb kialakítása a cél, akkor nagyon jó úton haladtok.

(Nem követem már a fórumot, csak időnként az adás-vétel lehúzásokat futom át, de ez a kábeles csörte még a holdról is látszott.)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wittao írta:
2025.03.30., vas. 19:42

Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.

Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Azért idéztem csak ezeket a sorokat a hozzászólásodból, mert kizárólag erre kívánok reagálni.
Vonatkoztassunk el egy kicsit Rudi bácsitól és az un. " cápáktól "... ;)

A végén kezdem...
Az ár/teljesítmény teljesen relatív fogalom ?
Mindennek az Alfája és Omegája, mindannyian mindent aszerint mérünk, hogy megéri - e, próbáljuk mérlegre tenni, hogy az adott termék mennyire éri meg az árát. Ha nem tudjuk, hogy a mérleg egyik serpenyőjében mi van, akkor honnan tudjuk, hogy a másik serpenyőben lévő 1000, 100000, vagy 10 millió Forint sok, vagy éppen kevés - e érte ?
Tehát, ha relatív, ha nem, messze a legfontosabb tényező.

" Semmilyen átfedés nincsen ".
Nem is kell, hogy legyen.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1233

Hozzászólás Szerző: -CB- »

De zsidós legyen! 😆

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Érdeklődnék, hogy a feszültségek enyhítésére el szabadna - e sütni egy nem hifi témájú viccet ?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Re: Dynaudio Audience 122

Hozzászólás Szerző: stx »

rookakoma írta:
2025.03.29., szomb. 16:19
stx írta:
2025.03.29., szomb. 13:17
rookakoma írta:
2025.03.28., pén. 21:38
Anno a dob utcai boltban hallgattuk ezeket. Arra spec nem emlékszem, h "össze" hallgattuk volna őket, de az sincs kizárva, ez 20+ éve volt. Egyik barátomnak volt mindkettő egyszerre. Ő össze is hallgatta őket.
Dob Records?
Sok LP-t, CD-t vettem ott kb. 25-30-35 éve. New Model Army, Mission, Sisters of Mercy... (Ah, dr. Avalanche...)
Akkor a lemezboltos volt kb. 60-65 éves. Nem tudom, most működik-e az üzlet.
Nem, és az nem is ugik be. Lehet a kőrúton kívül volt? Lemezboltra a Concertora emlékszem, ami klasszikust árult.
Ha a Nyugati pu felől mentem a körúton, akkor jobbra kellett fordulni a Dob utcába és (emlékeim szerint) nem messzire, bal oldalt volt a Dob Records.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

stx írta:
2025.03.29., szomb. 13:17
rookakoma írta:
Anno a dob utcai boltban hallgattuk ezeket. Arra spec nem emlékszem, h "össze" hallgattuk volna őket, de az sincs kizárva, ez 20+ éve volt. Egyik barátomnak volt mindkettő egyszerre. Ő össze is hallgatta őket.
Dob Records?
Sok LP-t, CD-t vettem ott kb. 25-30-35 éve. New Model Army, Mission, Sisters of Mercy... (Ah, dr. Avalanche...)
Nem, és az nem is ugik be. Lehet a kőrúton kívül volt? Lemezboltra a Concertora emlékszem, ami klasszikust árult.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

rookakoma írta:
Dob Records?

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: Block »

rookakoma írta:
2025.03.20., csüt. 18:20
Martin1 írta:
2025.03.20., csüt. 15:54
Csak egy megjegyzés:
Nekem több mint 10 évig volt Dyno Audience 42-esem. És megbántam hogy eladtam.
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.
rookakoma egy kérdés.. Hallgattál te össze ugyanazon a helyen,ugyan olyan rendszerrel 42-est és 122-est?

Csak mert én igen. Egyszerre hoztam el a kereskedésből mind a két pár hangsugárzót,azzal a feltétellel,hogy három nap múlva visszaviszem,amelyik nem kell. Több erősítővel is próbáltam őket,a 42-est visszavittem,a 122-es maradt. Nem véletlenül,hanem tapasztalás után írtam azt amit írtam a nyitó posztban.

joran
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 51

Re: Nad C658 streamer , DAC , előerősítő

Hozzászólás Szerző: joran »

Ennyiért biztosan van több jelentkező is, indulhat a licit! :D

DiN
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: DiN »

Ennyiért vevő lennék rá!🙂

vargi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: vargi »

:tutiok: ;peace; :ohnoohnoohno: leborulok.gif :smile53: :rolleyes: :D 150 000-ért valakinek???

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Hozzászólás Szerző: GTomi »

rookakoma írta:
2025.03.20., csüt. 18:20
Martin1 írta:
Csak egy megjegyzés:
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.
Az eladó írta a hírdetésében: "Hangkaraktere az Audience 42-es hasonlítható", valszeg ezért írta.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

Martin1 írta:
Csak egy megjegyzés:
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”