Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8846

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Martin Guitar & Eric Clapton celebrate 30 years of collaboration with new limited-edition guitars!

Eric’s legendary 1992 MTV Unplugged performance sparked a resurgence in acoustic music and inspired the creation of Martin’s first Eric Clapton signature model, the 000-42EC, in 1995. Over the past three decades, his partnership with Martin Guitar has produced some of the most sought-after signature guitars in the company’s history.

.
IMG_2063.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 946

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 13:01
chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 12:45
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:29

ha valaki tesz egy műszakilag könnyen igazolható állítást (csökken a zaj), akkor jogos elvárás-e ennek az igazolása valamilyen formában?

Attól teljesen függetlenül, hogy más gyártók hogyan kommunikálnak és attól is teljesen függetlenül, hogy ezt mennyire lehet majd egy rendszer hangjának a jobbulásában meghallani.

Erre a kérdésre szeretnék valami egyszerű, mondjuk, igen-nem választ kapni.
Nem, nem jogos elvárás.
Mert nem tudod lemérni, ha zajtalanabbnak hallod.
Mert még egyszer: én is leírtam ilyeneket, és kaptam fehéret-feketét, de mérési jegyzőkönyvet senki sem követelt még a zajtalanabb-ságról...
Na még egyszer, sokadjára:

nem arról beszélek, hogy ki minek hallja, hanem arról, hogy zajtalanabbnak mondja a készítő (ugyanis nem azt mondta, hogy majd zajtalanabbnak halljuk a zenét (ami szubjektív), hanem azt, hogy növekszik a zajelnyomás (ami objektív)).

Ez tökéletesen mérhető.
Főképpen, ha valaki mérési szakembernek is mondja magát.
Én felajánlok egy döntetlent.
Hogy valóban, kicsit jobban kellett volna vigyázni a kommunikációra, ha műszaki vonalra terelődik a szó, és oda kellett volna tennie, hogy 'zajelnyomás, amit persze én gondolok, mert mérni úgysem lehet', vagy 'az elképzelt zajküszöb', vagy hogy 'olyan mintha zajelnyomás történne', stb.. stb.. stb...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 15:15

A kérdéseim @Chord-hoz szólnak. Az ő véleményére lennék kiváncsi.
Ő meg mintha itt lenne.
Ja, tényleg... gondolkodik.gif :napsut:
Az előző 998 szólt Cables-hez... :smile49:

( Közben itt a háttérben fogadást kötöttünk, mikor engeded el a kérdést, nem mintha nem lenne nagyon érdekes a téma. :kiss:
Nem szeretném elbukni a fogadást... :D )

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3510

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.03.31., hétf. 14:47
kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 13:01

nem arról beszélek, hogy ki minek hallja, hanem arról, hogy zajtalanabbnak mondja a készítő (ugyanis nem azt mondta, hogy majd zajtalanabbnak halljuk a zenét (ami szubjektív), hanem azt, hogy növekszik a zajelnyomás (ami objektív)).
Ez tökéletesen mérhető.
Biztosan igazad van, de szerintem kérdezd meg ezredjére mire gondolt a költő, ha majd lesz alkalma válaszolni rá.
A bíróságon sem nyaggatnak valakit - ha vádlott, ha tanú - ha nincs ott... :kiss:
A kérdéseim @Chord-hoz szólnak. Az ő véleményére lennék kiváncsi.
Ő meg mintha itt lenne.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.31., hétf. 12:45
kaef2 írta:

ha valaki tesz egy műszakilag könnyen igazolható állítást (csökken a zaj), akkor jogos elvárás-e ennek az igazolása valamilyen formában?

Attól teljesen függetlenül, hogy más gyártók hogyan kommunikálnak és attól is teljesen függetlenül, hogy ezt mennyire lehet majd egy rendszer hangjának a jobbulásában meghallani.

Nem, nem jogos elvárás.
Mert még egyszer: én is leírtam ilyeneket, és kaptam fehéret-feketét, de mérési jegyzőkönyvet senki sem követelt még a zajtalanabb-ságról...

Ez tökéletesen mérhető.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
2025.03.31., hétf. 10:47

Lehetne kapni konkrétumokat arra, hogy
..
..
- Vagy esetleg még arra, hogy "magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy"?

Olvass vissza, hogy wittao mit írt a kábelekről meg az árakról.
Volt oly szíves, és kifejtette, ezt a 'dzsungel törvényei erősek' állítást, helyettem.
Amiből az szűrhető le, hogy Cables kábeleinek semmi keresnivalója a milliós rendszerekben.
És nem, nem a hang miatt.
Hát igazából ezen megy a csetepaté...

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:

Nem, nem jogos elvárás.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2025.03.31., hétf. 10:50
... Ketté kell választani a vállalkozási és adó szabályok megkerülésével kibocsátó gyártó(?) termékeit és a személye marketing és műszaki bulshit stílusát. ...
Várjuk, hogy elmagyarázd, hogy az ő megközelítése miért 'műszaki bullshit', a többi gyártóé pedig miért nem az.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.30., vas. 18:30
kaef2 írta:
2025.03.30., vas. 11:10
chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 10:58

Nem az van, hogy beszélgetünk a hifiről meg a kábelekről, és elmondjuk, hogy mit gondolunk?
Tilos lesz beszélni a vékony, zománcozott drótokról?
Általánosságban kérdezem:

- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?
((Lásd a zajelnyomással kapcsolatos állítás a konkrét esetben))

Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.

A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?

Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
A dzsungel törvényei erősek.
Borítékolható volt, hogy innen előbb-utóbb kivezetődik.
Túlbonyolítod a dolgokat. Nem a gyártók műszaki hátterére vagyok kiváncsi és semmilyen módon nem része a kérdésemnek más gyártók árázásának indokoltsága.

A kérdésem nagyon egyszerű:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2025.03.31., hétf. 07:29
Egyszeruen 50.000 Ft/kabel SEM ERI MEG. Sehogysem. Csupan arrol van szo, hogy valamelyik arkategoria szamunkra elerhetobb, igy arra rahuzzuk az “az meg megeri” dumat. Mert azt meg tudjuk venni, a mi kis homokozonkban az meg OK.

Azt kellene megerteni, hogy ez itt mindenkinek a kicsi sarga gumikacsaja. Csupan egyikonk gumikacsaja 50.000 Ft, masikonke pedig 5MFt. Meg az elmeny is ugyanaz, amit kivalt, vagy eppen nem valt ki.

Újra:
viewtopic.php?p=2941441#p2941441

Igen, ha a milliós mazzag a normális, akkor a 100milliós már egyszerűen csak "drága", de nem ostobaság. A százezres meg már nagyon olcsóvá válik, mondhatni szatyorból árusítható. Csak hát szűk, és szűkül a piac, kevés a hal, sok a fonó. Több a marketinges lassan, mint a vevő.

De ez jó kis betekintés, felfedés volt. Az igazolódik, amit már leírtam: A mohóság, a kapzsiság, a gyártók maguk teszik tönkre a hifizést.
Szerintem most ismet sikerult arnyekra vetodnod, pedig sokaig keszultel ra…
Pont azt irtam le, hogy mindketto draga es esszerutlen. Nem lehet egy 50.000 Ft-ba kerulo kabelt az olcsosagaval vedeni. Az olcso kabel az 500Ft/m.
50.000-ert arulni is mohosag, kapzsisag. Remelem most mar atment az uzenet neked is.

(igen, vannak gyartok amelyek sajat magukat teszik tonkre, sot remelem nem leplek meg vele a legtobb tonkrement gyarto a sajat hulyesege miatt megy tonkre, es ez nem hifis sajatossag).
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wittao írta:
2025.03.30., vas. 23:49
Rock60 írta:
2025.03.30., vas. 22:04
wittao írta:
2025.03.30., vas. 19:42

Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.
Egy 100 millios rendszerbe nem nagyon tesznek 60.000 Ft-os drotokat, es egy 1 millio Ft-os rendszerbe pedig 4 millios AC-kabelt.
Ezert irtam, teljesen felesleges ar/teljesitmenyrol beszelni egyik illetve masik szegmensben sem, Ft-ra ugyanannyiba kerulo kabelek szolnak total teljesen mashogy az adott rendszerben…
Mintha elbeszélnénk egymás mellett, pedig én igyekeztem a Te írásodra reagálni.
Értem, amit írsz, és sok mindenben igazad van, de mivel a Földi halandókat nem igazán izgatja, hogy az 5 millás drót mennyire éri - e meg, vagy sem, totálisan kikerülnek a képből számukra, még kommunikáció terén is.
Nem igazán azon meditálok, hogy nem csak az ötmillás nem éri meg, de az ötvenezres sem, mert akkor tényleg lemondhatnánk a hobbinkról.... gondolkodik.gif
Gyakorlati oldalról közelítvén a kérdést, legtöbbünket az izgatja, hogy 50e és 180e között milyen lépcsőfokok, milyen alternatívák vannak.
Ahol az egyik " kábelei árban végződnek, másoké ott kezdődik ", ezért hogy ne lenne releváns, hogy ebben a keresztezési pontban melyik kábel hogy teljesít, ezért természetesen érdekellentétek vannak ebben a szegmensben is, bőven.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Egyszeruen 50.000 Ft/kabel SEM ERI MEG. Sehogysem. Csupan arrol van szo, hogy valamelyik arkategoria szamunkra elerhetobb, igy arra rahuzzuk az “az meg megeri” dumat. Mert azt meg tudjuk venni, a mi kis homokozonkban az meg OK.

Azt kellene megerteni, hogy ez itt mindenkinek a kicsi sarga gumikacsaja. Csupan egyikonk gumikacsaja 50.000 Ft, masikonke pedig 5MFt. Meg az elmeny is ugyanaz, amit kivalt, vagy eppen nem valt ki.

Újra:
viewtopic.php?p=2941441#p2941441

Igen, ha a milliós mazzag a normális, akkor a 100milliós már egyszerűen csak "drága", de nem ostobaság. A százezres meg már nagyon olcsóvá válik, mondhatni szatyorból árusítható. Csak hát szűk, és szűkül a piac, kevés a hal, sok a fonó. Több a marketinges lassan, mint a vevő.

De ez jó kis betekintés, felfedés volt. Az igazolódik, amit már leírtam: A mohóság, a kapzsiság, a gyártók maguk teszik tönkre a hifizést.
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.30., vas. 22:04
wittao írta:
2025.03.30., vas. 19:42

Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.

Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Azért idéztem csak ezeket a sorokat a hozzászólásodból, mert kizárólag erre kívánok reagálni.
Vonatkoztassunk el egy kicsit Rudi bácsitól és az un. " cápáktól "... ;)

A végén kezdem...
Az ár/teljesítmény teljesen relatív fogalom ?
Mindennek az Alfája és Omegája, mindannyian mindent aszerint mérünk, hogy megéri - e, próbáljuk mérlegre tenni, hogy az adott termék mennyire éri meg az árát. Ha nem tudjuk, hogy a mérleg egyik serpenyőjében mi van, akkor honnan tudjuk, hogy a másik serpenyőben lévő 1000, 100000, vagy 10 millió Forint sok, vagy éppen kevés - e érte ?
Tehát, ha relatív, ha nem, messze a legfontosabb tényező.

" Semmilyen átfedés nincsen ".
Nem is kell, hogy legyen.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.
Sajnos rossz helyen kaparod a felszint…

Egy 100 millios rendszerbe nem nagyon tesznek 60.000 Ft-os drotokat, es egy 1 millio Ft-os rendszerbe pedig 4 millios AC-kabelt.
Ezert irtam, teljesen felesleges ar/teljesitmenyrol beszelni egyik illetve masik szegmensben sem, Ft-ra ugyanannyiba kerulo kabelek szolnak total teljesen mashogy az adott rendszerben… maximum ideologiat gyartanak egyesek, akar a vevo sajat maga szamara, de altalaban eddigi tapasztalataim alapjan ezek nem sok jora vezetnek.

Egyszeruen egy 5MFt-os AC-kabel nincs az az Isten, hogy valali szerint “megerje”. Nincs! De beleteszi a rendszerbe, mert jobban szol azzal, szamara es megteheti. Pont. Itt nincs ar/teljesitmeny kerdes… ugyanigy nincsen egy 50.000 Ft-os kabelnel. Csupan itt lehet a legtobb onbecsapassal talalkozni, amikor a fentebb emlitett ideologia-gyartas kozepette “az 50.000-es felmosta a padlot a 10x aru vastag kabellel”, es rogton azt gondoljuk ar/teljesitmeny bajnokot talaltunk es fel is avatjuk. Holott egy masik rendszer tulajdonosa a napra nem tenne ki kifeszitve ket oszlop koze, hogy a poloit szaritsa rajta…

wittao
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
kaef2 írta:
chord_ írta:

Nem az van, hogy beszélgetünk a hifiről meg a kábelekről, és elmondjuk, hogy mit gondolunk?

- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?

Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.

A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?

Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
Szerintem oriasi tevedesben vagy…
Ha valakinek van egy elkepzelese “vastag szigeteles ront - vekony szigeteles tuti” addig semmi gond nincsen, amig ez egy elkepzeles, hobby, gyakorlatban kiprobalhato probadarabok, esetleg termek szintjen megmarad.
Hiaba probalod beakasztani a sarkadat a “capak” feliratu ajto felfajaba, mert Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Tehat barmennyire is szeretned ugy beallitani, a tamadasok a szemelye illetve kabelei iranyaba nem a kereskedoi/gyartoi oldalrol erkezett!
Altalaban felhasznalok talaltak “furcsanak”, esetleg “veszelyesnek”, masok bizonyos eletvedelmi tanusitvanyok hianyat rottak fel, vagy eppen egy szamlat, ritkabb esetben a “szatyorturizmust”. Megis talan a legnagyobb hullamokat a sajat beirasai, szemelyes kijelento modban tett, altalanos ervenyunek beallitott mondatai kavartak.
Szoval kicsit tedd mar legyszives rendbe ezt magadban, mielott farkast kialtasz!
Irom mindezeket ugy, hogy ugyan regen talalkoztam Rudi bacsival, de kedvelem ot maganemberkent.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:

....A dzsungel törvényei erősek....
Pedig ez a része egyszerű. Legalább is szerintem.
Ha azt.mondja, kevesebb a zaj, az mérhető. Ennek alátámasztását kérték tőle. Mert olyan kijelentést tett, ami mérhető. Ha nem tesz ilyen kijelentést, senki sem kérte volna. Tessék meghallgatni, aztán dönteni.

Autós példával. Ha én azt mondom, hogy az én kocsim erősebb, mint a Béláé, az könnyen kideríthető egy fékpadon. De ha azt mondom, jobban vezethető, kényelmesebb, stb., az már igencsak szubjektív, és csak próba alapján megállapítható, hogy kinek, mi.
Csak a Marantz! :-D

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
chord_ írta:

Pedig nem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6153

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Némi adalék a témához:
viewtopic.php?p=2943503#p2943503
S persze még nekem kell magyarázkodnom. :smile51: :smile51: :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A kábeles topikban és egyebekben is már számtalan “flame war” volt, és ezek jelentős része vagy Cables körül forgott, vagy ő maga indította el egy jól elhelyezett mondattal vagy beszólással.
Aki ezt illetve a mögötte tudatosan elhelyezett gerillamarketinget nem látja, az vagy szemellenzős, vagy éppen ő rendelkezik azzal a kettős mércével, amivel minket vádol.

A fórumszabályzat erre és lehetséges szankcionálására is kitér.

Aki szerint részlehajlóak vagyunk és kettős mércét alkalmazunk, az legyen szíves csináljon egy saját fórumot, és mutassa meg, hogy lehet ezt csinálni a pénzszerző munkája mellett többezer taggal az ő egyes mércéjével is.

Én láttam már hasonlót csendesen kimúlni, miközben az AVX már 10-15 éve folyamatosan jósolgatott halála még nem következett be, sőt a nagy dérrel-dúrral önként távozók többsége csodák csodájának köszönhetően itt van… de azért hajrá.

Ami pedig a jelenlegi vitát illeti, ezennel hivatalosan lezárom, mert a moderátori döntések nem vitatéma, és ez is a szabályzatban van, amit alkalmazni is fogok.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Kigyűjthetnénk azokat a hozzászólásokat, amelyekben Cables drótjait ócsárolják, de olyan szinten, hogy az simán személyeskedés.
Nekik miért szabad?
Hol itt az igazság?

Miért nem vesztek példát ELEX-ről? Akivel legtöbbször én nem egy sínen mozgok, semennyire, de el kell ismerni, hogy úriember volt. Látja ő is, hogy itt egy keresztes háború folyik Cables ellen, és csak annyit mondott, hogy igen, jelen van, a drótjai valószínűleg nem rosszak, az ár olcsó, és hogy ennél jobb hang persze hogy van, de sokkal-sokkal több pénzért.
Pedig a 'drótpiac' két átellenes pontján vannak.

Ha Cables leírja, hogy a vastag szigetelés szerinte sz@r, akkor az így automatikusan a többi ötezer drótfonó ócsárlása?
Meg az ő bújtatott marketingje? De akkor aki ellenkezik, és beszól, hogy ez így hülyeség, és drótot árul, akkor az meg az ő bújtatott marketingjük?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 09:08

Akkor viszont ez az eljárásod nem korrekt, hanem önkény.
Visszaélés egy olyan jogkörrel, amit a fórum tulajdonos / üzemeltető ruházott rád.
Sőt, innen kívülről erősen gyanítható, hogy inkább kereskedelmi érdekek sérülését megelőzendő ez a kitiltás.

Valakit védesz, másvalakit támadsz.

Nálam volt amúgy az 'Aura'.
Ha leírom részletesen, mit hallottam, engem is kitiltasz?
Megvan ugye az a szabalyzati pont, hogy a moderátorok döntését tilos kritizálni?

Ők is emberek egyébként, és nekik köszönhető, hogy te is itt lehetsz, pedig egy fillér anyagi hasznuk sincs rajta. Egyszerűen örülnek, hogy egy ilyen fórum létezhet már hosszú idő óta. Ezért inkább hálásak kéne lenni miatta mindenkinek, aki ezt a fórumot látogatja.

Véleményt leirni nem bűn, sőt, üdvözítő dolog, hisz ez egy fórum lényege. Cables esetében pedig egyébként pont nem ez történt, ezt szerintem mindenki látja, aki nem szemfedőt hord.
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 09:08
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:01
chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 08:59

Szeretném, ha beidéznéd ezt az 'ócsárlást', konkrétan, pontosan.
Csak hogy tiszta legyen mindenkinek.
Nem fogom - mert nem szó szerint tette - de szerintem te is pontosan tudod, hogy miről beszélek.
Ez csak az utolsó csepp volt a tengerben - csak, hogy tiszta legyen mindenkinek.
Visszaélés egy olyan jogkörrel, amit a fórum tulajdonos / üzemeltető ruházott rád.
Sőt, innen kívülről erősen gyanítható, hogy inkább kereskedelmi érdekek sérülését megelőzendő ez a kitiltás.

Önkény?- x év sz@rkavarása, lózungolása, bárki más fikázása, kábelbevizsgáltatása és a figyelmeztetések ellenére folytatott bújtatott marketing tolása az semmi, ugye?
Ha ez önkény akkor bármi más is az.Mutass csak egyet az itteni kábelesek közül, aki mindezt összehozta a figyelmeztetések ellenére (és meg is úszta eddig), aztán beszélgessünk önkényről.
Milyen kereskedelmi érdekek, ember?
Nem a többit akarom helyzetbe hozni, egyetlen itt áruló kábelestől sincs kábelem és nem tolom egyikük szekerét sem.
Egyszerűen túl sokszor élt vissza azzal, hogy soha nem kapott komolyabb tockost - eddig sikerült megúsznia, itt volt az elég.
Részemről befejeztem a magyarázkodást - amit meg sem kellene ejtenem - így innentől nem is fogom folytatni.
Ha ennyire szeretnéd tovább tolni Rudibá szekerét :kiss: akkor utalj neki. :smile29:
Szép napot! :napsut:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Nem szokásom Rudi bácsit ekézni, bár számos felettébb furcsa hozzászólásával szembesültem már több topicban is. Viszont most a kitiltása kapcsán belenéztem a saját "gyártói" topicjába is, és meglepődve tapasztaltam azt az asszertivitást nyomokban sem tartalmazó agresszív kommunikációs stílust, amit ott művel.

Nem ismerem a kábeleit, ettől még lehetnek akár jók is, de abban biztos vagyok, hogy a konkurens gyártók, termékek folyamatos alázása kereskedelmi szempontból kontraproduktív. Saját maga korlátozza be a piaci lehetőségeit azzal, hogy elriasztja azokat a vevőket, akiket taszít ez az agresszív nyomulás. Én például soha semmit nem veszek olyan kereskedőtől, akinek másról sem szól a marketingje, mint a versenytársak pocskondiázásáról.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:01
chord_ írta:
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 00:43
...
Írom ezt úgy, hogy Ákos egy szóval sem jelentette a hsz-ed, egy betűvel sem pocskondiázta a cuccaidat.
Erre szokták azt mondani, hogy "a sas nem kapkod a legyek után".
Értem én, hogy kell a nyugdíjkiegészítés és elég jó pénzt hoz a felvásárolt kihajításra ítélt drótok eladása (vagy mégsem, mert még mindig kell ez a gusztustalan marketing módszer?), de könyörgöm ne egy olyan embert ócsárolj már aki csak a témába befektetett idejével, alázatával, megszerzett tudásával és az álatala készített kábelek minőségével adja el a kábeleit! ....
Nem fogom - mert nem szó szerint tette - de szerintem te is pontosan tudod, hogy miről beszélek.
Ez csak az utolsó csepp volt a tengerben - csak, hogy tiszta legyen mindenkinek.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord_ írta:
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 00:43
...
Írom ezt úgy, hogy Ákos egy szóval sem jelentette a hsz-ed, egy betűvel sem pocskondiázta a cuccaidat.
Erre szokták azt mondani, hogy "a sas nem kapkod a legyek után".
Értem én, hogy kell a nyugdíjkiegészítés és elég jó pénzt hoz a felvásárolt kihajításra ítélt drótok eladása (vagy mégsem, mert még mindig kell ez a gusztustalan marketing módszer?), de könyörgöm ne egy olyan embert ócsárolj már aki csak a témába befektetett idejével, alázatával, megszerzett tudásával és az álatala készített kábelek minőségével adja el a kábeleit! ....

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”