Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

chord_ írta:
2025.03.30., vas. 18:30
kaef2 írta:
2025.03.30., vas. 11:10
chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 10:58

Nem az van, hogy beszélgetünk a hifiről meg a kábelekről, és elmondjuk, hogy mit gondolunk?
Tilos lesz beszélni a vékony, zománcozott drótokról?
Általánosságban kérdezem:

- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?
((Lásd a zajelnyomással kapcsolatos állítás a konkrét esetben))

Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.

A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?

Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
A dzsungel törvényei erősek.
Borítékolható volt, hogy innen előbb-utóbb kivezetődik.
Szerintem oriasi tevedesben vagy…
Ha valakinek van egy elkepzelese “vastag szigeteles ront - vekony szigeteles tuti” addig semmi gond nincsen, amig ez egy elkepzeles, hobby, gyakorlatban kiprobalhato probadarabok, esetleg termek szintjen megmarad.
Hiaba probalod beakasztani a sarkadat a “capak” feliratu ajto felfajaba, mert Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Tehat barmennyire is szeretned ugy beallitani, a tamadasok a szemelye illetve kabelei iranyaba nem a kereskedoi/gyartoi oldalrol erkezett!
Altalaban felhasznalok talaltak “furcsanak”, esetleg “veszelyesnek”, masok bizonyos eletvedelmi tanusitvanyok hianyat rottak fel, vagy eppen egy szamlat, ritkabb esetben a “szatyorturizmust”. Megis talan a legnagyobb hullamokat a sajat beirasai, szemelyes kijelento modban tett, altalanos ervenyunek beallitott mondatai kavartak.
Szoval kicsit tedd mar legyszives rendbe ezt magadban, mielott farkast kialtasz!
Irom mindezeket ugy, hogy ugyan regen talalkoztam Rudi bacsival, de kedvelem ot maganemberkent.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
2025.03.30., vas. 18:30

....A dzsungel törvényei erősek....
Pedig ez a része egyszerű. Legalább is szerintem.
Ha azt.mondja, kevesebb a zaj, az mérhető. Ennek alátámasztását kérték tőle. Mert olyan kijelentést tett, ami mérhető. Ha nem tesz ilyen kijelentést, senki sem kérte volna. Tessék meghallgatni, aztán dönteni.

Autós példával. Ha én azt mondom, hogy az én kocsim erősebb, mint a Béláé, az könnyen kideríthető egy fékpadon. De ha azt mondom, jobban vezethető, kényelmesebb, stb., az már igencsak szubjektív, és csak próba alapján megállapítható, hogy kinek, mi.
Csak a Marantz! :-D

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
2025.03.30., vas. 11:10
chord_ írta:

Nem az van, hogy beszélgetünk a hifiről meg a kábelekről, és elmondjuk, hogy mit gondolunk?

- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?

Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.

A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?

Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
A dzsungel törvényei erősek.
Borítékolható volt, hogy innen előbb-utóbb kivezetődik.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3541

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Némi adalék a témához:
viewtopic.php?p=2943503#p2943503
S persze még nekem kell magyarázkodnom. :smile51: :smile51: :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A kábeles topikban és egyebekben is már számtalan “flame war” volt, és ezek jelentős része vagy Cables körül forgott, vagy ő maga indította el egy jól elhelyezett mondattal vagy beszólással.
Aki ezt illetve a mögötte tudatosan elhelyezett gerillamarketinget nem látja, az vagy szemellenzős, vagy éppen ő rendelkezik azzal a kettős mércével, amivel minket vádol.

A fórumszabályzat erre és lehetséges szankcionálására is kitér.

Aki szerint részlehajlóak vagyunk és kettős mércét alkalmazunk, az legyen szíves csináljon egy saját fórumot, és mutassa meg, hogy lehet ezt csinálni a pénzszerző munkája mellett többezer taggal az ő egyes mércéjével is.

Én láttam már hasonlót csendesen kimúlni, miközben az AVX már 10-15 éve folyamatosan jósolgatott halála még nem következett be, sőt a nagy dérrel-dúrral önként távozók többsége csodák csodájának köszönhetően itt van… de azért hajrá.

Ami pedig a jelenlegi vitát illeti, ezennel hivatalosan lezárom, mert a moderátori döntések nem vitatéma, és ez is a szabályzatban van, amit alkalmazni is fogok.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Kigyűjthetnénk azokat a hozzászólásokat, amelyekben Cables drótjait ócsárolják, de olyan szinten, hogy az simán személyeskedés.
Nekik miért szabad?
Hol itt az igazság?

Miért nem vesztek példát ELEX-ről? Akivel legtöbbször én nem egy sínen mozgok, semennyire, de el kell ismerni, hogy úriember volt. Látja ő is, hogy itt egy keresztes háború folyik Cables ellen, és csak annyit mondott, hogy igen, jelen van, a drótjai valószínűleg nem rosszak, az ár olcsó, és hogy ennél jobb hang persze hogy van, de sokkal-sokkal több pénzért.
Pedig a 'drótpiac' két átellenes pontján vannak.

Ha Cables leírja, hogy a vastag szigetelés szerinte sz@r, akkor az így automatikusan a többi ötezer drótfonó ócsárlása?
Meg az ő bújtatott marketingje? De akkor aki ellenkezik, és beszól, hogy ez így hülyeség, és drótot árul, akkor az meg az ő bújtatott marketingjük?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 09:08

Akkor viszont ez az eljárásod nem korrekt, hanem önkény.
Visszaélés egy olyan jogkörrel, amit a fórum tulajdonos / üzemeltető ruházott rád.
Sőt, innen kívülről erősen gyanítható, hogy inkább kereskedelmi érdekek sérülését megelőzendő ez a kitiltás.

Valakit védesz, másvalakit támadsz.

Nálam volt amúgy az 'Aura'.
Ha leírom részletesen, mit hallottam, engem is kitiltasz?
Megvan ugye az a szabalyzati pont, hogy a moderátorok döntését tilos kritizálni?

Ők is emberek egyébként, és nekik köszönhető, hogy te is itt lehetsz, pedig egy fillér anyagi hasznuk sincs rajta. Egyszerűen örülnek, hogy egy ilyen fórum létezhet már hosszú idő óta. Ezért inkább hálásak kéne lenni miatta mindenkinek, aki ezt a fórumot látogatja.

Véleményt leirni nem bűn, sőt, üdvözítő dolog, hisz ez egy fórum lényege. Cables esetében pedig egyébként pont nem ez történt, ezt szerintem mindenki látja, aki nem szemfedőt hord.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 09:08
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:01
chord_ írta:
2025.03.29., szomb. 08:59

Szeretném, ha beidéznéd ezt az 'ócsárlást', konkrétan, pontosan.
Csak hogy tiszta legyen mindenkinek.
Nem fogom - mert nem szó szerint tette - de szerintem te is pontosan tudod, hogy miről beszélek.
Ez csak az utolsó csepp volt a tengerben - csak, hogy tiszta legyen mindenkinek.
Visszaélés egy olyan jogkörrel, amit a fórum tulajdonos / üzemeltető ruházott rád.
Sőt, innen kívülről erősen gyanítható, hogy inkább kereskedelmi érdekek sérülését megelőzendő ez a kitiltás.

Önkény?- x év sz@rkavarása, lózungolása, bárki más fikázása, kábelbevizsgáltatása és a figyelmeztetések ellenére folytatott bújtatott marketing tolása az semmi, ugye?
Ha ez önkény akkor bármi más is az.Mutass csak egyet az itteni kábelesek közül, aki mindezt összehozta a figyelmeztetések ellenére (és meg is úszta eddig), aztán beszélgessünk önkényről.
Milyen kereskedelmi érdekek, ember?
Nem a többit akarom helyzetbe hozni, egyetlen itt áruló kábelestől sincs kábelem és nem tolom egyikük szekerét sem.
Egyszerűen túl sokszor élt vissza azzal, hogy soha nem kapott komolyabb tockost - eddig sikerült megúsznia, itt volt az elég.
Részemről befejeztem a magyarázkodást - amit meg sem kellene ejtenem - így innentől nem is fogom folytatni.
Ha ennyire szeretnéd tovább tolni Rudibá szekerét :kiss: akkor utalj neki. :smile29:
Szép napot! :napsut:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3144
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Nem szokásom Rudi bácsit ekézni, bár számos felettébb furcsa hozzászólásával szembesültem már több topicban is. Viszont most a kitiltása kapcsán belenéztem a saját "gyártói" topicjába is, és meglepődve tapasztaltam azt az asszertivitást nyomokban sem tartalmazó agresszív kommunikációs stílust, amit ott művel.

Nem ismerem a kábeleit, ettől még lehetnek akár jók is, de abban biztos vagyok, hogy a konkurens gyártók, termékek folyamatos alázása kereskedelmi szempontból kontraproduktív. Saját maga korlátozza be a piaci lehetőségeit azzal, hogy elriasztja azokat a vevőket, akiket taszít ez az agresszív nyomulás. Én például soha semmit nem veszek olyan kereskedőtől, akinek másról sem szól a marketingje, mint a versenytársak pocskondiázásáról.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:01
chord_ írta:
tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 00:43
...
Írom ezt úgy, hogy Ákos egy szóval sem jelentette a hsz-ed, egy betűvel sem pocskondiázta a cuccaidat.
Erre szokták azt mondani, hogy "a sas nem kapkod a legyek után".
Értem én, hogy kell a nyugdíjkiegészítés és elég jó pénzt hoz a felvásárolt kihajításra ítélt drótok eladása (vagy mégsem, mert még mindig kell ez a gusztustalan marketing módszer?), de könyörgöm ne egy olyan embert ócsárolj már aki csak a témába befektetett idejével, alázatával, megszerzett tudásával és az álatala készített kábelek minőségével adja el a kábeleit! ....
Nem fogom - mert nem szó szerint tette - de szerintem te is pontosan tudod, hogy miről beszélek.
Ez csak az utolsó csepp volt a tengerben - csak, hogy tiszta legyen mindenkinek.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord_ írta:
tonee73 írta:
...
Írom ezt úgy, hogy Ákos egy szóval sem jelentette a hsz-ed, egy betűvel sem pocskondiázta a cuccaidat.
Értem én, hogy kell a nyugdíjkiegészítés és elég jó pénzt hoz a felvásárolt kihajításra ítélt drótok eladása (vagy mégsem, mert még mindig kell ez a gusztustalan marketing módszer?), de könyörgöm ne egy olyan embert ócsárolj már aki csak a témába befektetett idejével, alázatával, megszerzett tudásával és az álatala készített kábelek minőségével adja el a kábeleit! ....

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3445

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Banálisan egyszerű, vagy mégsem az? Mik lehetnek a audiofil hangzás legfontosabb jellemzői? Gene DellaSala megfogalmazza ezt tíz pontban:
https://www-audioholics-com.translate.g ... _tr_pto=sc

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2025.03.28., pén. 15:27
Nem tudsz meglenni kavarás nélkül? Valami nagyon bánthat téged.

Egy időben még gúnyképeket is fabrikáltál az én beírásaimhoz. Akkoriban járt nálam egy sok embert ismerő AVX topiktárs, akitől megkérdeztem, hogy ki az a mike-rame, mert én sose láttam. Ő azt mondta, hogy az Ákos kábeleit teríted. Semmi dolgom veled, de furcsa, hogy nem szállsz le rólam.
Mekkora egy csodálatos péksütemény vagy te Rudi bácsi!
Most úgy jellemzed májkrémet mintha drogot terítene, pedig még azt sem tudod biztosan, hogy tényleg Ákos kábeleit árulja - mert csak hallottad valakitől.Egyébként pedig még ha azt is tenné: sokkal büszkébb lehetne rá mint bárki aki a te árudat terítené - a szavaiddal élve.
Számtalanszor kaptál figyelmeztetést, hogy nem azzal kellene a saját portékádat (megpróbálni) a többi fölé emelni, hogy a másokét próbálod meg degradálni de ez úgy látszik már a véredben van, máshogy nem megy.
Mondjuk ez valahol érthető is, hiszen a saját hype-olóidon kívül igazán csak maximum a kábeleid ára adja el őket, nem pedig a minőségük.Na jó, van itt egy-két hardcore fan (chord, gomolalaci) akiknek a rendszerében tényleg telitalálat lett a madzagod - ezt aláírom, de hogy megint egy olyan kábel készítőbe kell ismételten (megpróbálni) belerúgni akinek az alázatához és munkájához messze nem érsz fel - megint csak egy öngól.
Értem én, hogy kell a nyugdíjkiegészítés és elég jó pénzt hoz a felvásárolt kihajításra ítélt drótok eladása (vagy mégsem, mert még mindig kell ez a gusztustalan marketing módszer?), de könyörgöm ne egy olyan embert ócsárolj már aki csak a témába befektetett idejével, alázatával, megszerzett tudásával és az álatala készített kábelek minőségével adja el a kábeleit!
Lobogtatod a diplomád, hogy igazold a "szakmai hozzáértésed"  és közben két egyforma kábelt sem tudsz elkészíteni sorozatban a konyhaasztalon, majd behajítod a lózungot, hogy a 'zelektronyok ismerik a fizikát és a legkisebb ellenállás irányába szeretnek haladni. Aztán kinyilatkoztatod, hogy a szigetelés nélküli kábelek egy nagynevű gyártó szerint is jobbak mint a világ bármely szigetelt kábele, s még te vagy megsértődve, ha ezt számon kérik rajtad: micsoda világ ez!
A fórumosok többsége (remélem) tudja, hogy nemigen vagy a szívem csücske, így most ezen hozzászólásod (és a több évi) sikeres aknamunkád alapján most a moderátori jogkörömmel élve határozatlan időre megvonom a hozzászólási jogodat.
Mivel ezen döntésem csakis a saját véleményemen és meglátásomon alapul, ezt a döntést egyelőre a tulaj és másik moderátor társam megkérdezése nélkül hozom meg.
A továbbiakat meg fogjuk vitatni - de egyelőre ezzel még azt is megkockáztatom, hogy ezzel a lépéssel a moderátori jogkörömet dobom oda, ha kell.
Mindenkinek jó zenehallgatást :music1: kívánok, a továbbiakról pedig vagy én vagy Vinkler / Aszpirin nyújt majd tájékoztatást.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

mike-rame írta:
2025.03.28., pén. 15:11
,,,,Ahogyan ezt megtette korábban egy "Limar" néven regisztrált fórumtárs. ..... volt egy AA HG nevű fórumtárs.... "radír" ki is tíltotta.
Csak, hogy mindenki előtt, aki nincs tisztában a személyemmel és a hozzám köthető regisztrációkkal, pontosítsam a történelmi hűség miatt a megemlített regisztrációkat.

2023 előtt, amíg aktívan részt vettem a LIMAR Audio AVX-en történő kereskedői megjelenésében, LIMAR név alatt voltam regisztrálva, mint a LIMAR Audio képviselője. Természetesen a műszaki vénám miatt nem csak a céges fórumon jelentem meg, hanem egyéb fórumokon is. Aktívan posztoltam a lemezjátszók, hangszedők, hálózati lejátszók, erősítők témakörben, mivel ezek nagyon közel álltak hozzám. Előtte volt egy AA HG regisztrációm, amiben az AA az Advance Acoustic és a nevem kezdőbetűiből állt. Nem lettem kitiltva, csupán okafogyottá vált az a regisztrációm.
2023 után, mivel nyugdíjba vonultam, már nem kezelem a LIMAR név alatti regisztrációt, ami a LIMAR Audio itteni megjelenését szolgálta. Nem is posztolok alatta.
Az ELEX regisztrációm átmenet volt a LIMAR korszakom és a privát korszakom között. ELEX alatt jelent meg pár személyesen hozzám köthető posztom amíg a LIMAR név alatt aktív voltam. A név a saját vállalkozásomhoz köthető, ami 1989-től a mai napig élő vállalkozás. Idén lesz 36 éves a saját vállalkozásom. Feltehetően még pár évig, amíg aktív tudok maradni, a vállalkozás élni fog, hogy számlaképes legyek és hivatalosan tudjam kezelni a bevételeket és a kiadásokat. Ma már zömmel javításokkal foglalkozom, hangszedők, lemezjátszók állapot felmérésével, beállításával a saját műhelyemben.

Ma már és már pár éve csak ezt a regisztrációt használom az itteni posztjaimhoz, mivel ez az egyetlen, ami a személyemhez kötődik, kizárólagosan a saját véleményemet tükrözi.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

Nem tudsz meglenni kavarás nélkül? Valami nagyon bánthat téged.

Egy időben még gúnyképeket is fabrikáltál az én beírásaimhoz. Akkoriban járt nálam egy sok embert ismerő AVX topiktárs, akitől megkérdeztem, hogy ki az a mike-rame, mert én sose láttam. Ő azt mondta, hogy az Ákos kábeleit teríted. Semmi dolgom veled, de furcsa, hogy nem szállsz le rólam.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

ELEX írta:
2025.03.27., csüt. 13:08
Én megértem, hogy itt gyakorlatilag mindenki az első számú közellenséget Cables személyében látja és minden erejével próbálja őt nevetségessé tenni. Hiszen ő szinte fillérekért kínál nagyon hallgatható kábeleket, amik nyilvánvalóan nincsenek oly módon konfekcionálva, mint a nagy tömegben gyártó cégek termékei. Viszont az általuk elérhető hangminőség ára messze alatta van a legtöbb gyári terméknek. Természetesen nem a világvége ezek a kábelek, van náluk sokkal jobb is nagyon nagyon sokkal drágábban.
Aki nem fogadja el a gyártási, kereskedési, promóciós, üzleti tevékenységét, egyszerűen lapozzon. Nem tart senkinek a fejéhez pisztolyt, hogy ezt már pedig vegyétek meg.
Egyszerűen lapozni kellene és nem minden alkalommal beleállni.
Ő több hasznot okozott a zenehallgatóknak, mind kárt. Nagyon kedvező áron kínált kifejezetten jó ár/érték arányú kábeleket. Van, akinek bejöttek, van akinek nem. Ennyi a történet. Nem több nem kevesebb.

El kéne már engedni ezt a "hogyan alázzuk Cablest" témát egyszer s mindenkorra.
Békésebb, nyugodtabb lenne a Fórum élete enélkül az örökös megalázási kényszer nélkül.
Minden tiszteletem megtartása mellett kell azt mondanom, hogy ezesetben ismét a cseh kettő nézése van folyamatban nálad is. Nem látja Rudibát közzellenségnek senki, mivel általánosságban nem a személyével foglalkoznak. Azzal is lehetne amúgy, megérne egy misét de, az más tematikájú fórum tárgya lenne. Állításaival, kinyilatkoztatásaival azonban gyakran szembesítik. Ahogyan ezt megtette korábban egy "Limar" néven regisztrált fórumtárs. Le is lett "okostojásozva". Zajkeltés/elnyomás témájában pl. Rudibá "véleményes" topikjában,(40. oldal) ahol igazából csak felkérdezni és "jóvéleményezni" ildomos. Minden egyéb pimaszságnak, pofátlanságnak és megalázásnak számít.
Akkor pl. volt egy AA HG nevű fórumtárs aki régebben aggályait fejezte ki nyílvánosan és ezért "radír" ki is tíltotta.
h1.jpg
h1.jpg (26.87 KiB) Megtekintve 1555 alkalommal
Akkoriban még olvashattunk tőle olyanokat, hogy mennyire becsülendők azok a nagymúltú gyártók, ahol többezer mérnöki óra, innováció, tőkeinvesztáció kerül felhasználásra egy-egy adott termék létrehozása során. Ezen termékek pedig megfelelnek mindenfajta műszaki előírásnak, tanúsítványokkal rendelkeznek, stb...
Most elég kiábrándító, hogy olyan "terméket" említsünk ezekkel akár egy napon is, ahol az összes innováció ennyiből áll:
cables írta:
2012.09.01., szomb. 18:43
Egyebekben mindenki olyan huzalból készít kábelt, ami van neki, vagy amihez hozzá tud jutni. Én véletlenül régí huzalokhoz jutottam hozzá, ennyi a történet.
Ezeket a kábeleket valóban érdemes otthoni rendszerben kipróbálni és azután nyilatkozni róluk, hiszen nagyon nem fillérekbe kerülnek (kéretik utánanézni). Ráadásul a tapasztalat ajánlás szempontjából csak ott lesz releváns, ahol a próba lezajlott. "Szaktekintélyként" tehát felelősség kell legyen az ilyen általános ajánlások mögött. Személyes vagy egyéb ismeretség/hallomás okán tett részrehajlás aggályosnak számít. Mi lenne ha egy kereskedésben ilyen kábelek lennének kiakasztva, mellettük egy táblával(áthúzott fejhez tartott pisztoly), hogy ezen termékekről számlát nem tudunk adni, valamint a termék nem rendelkezik semmilyen tanúsítvánnyal. Ha az utcán sétálva látok egy eldobott szemetet, akkor felveszem és bedobom a legközelebbi kukába, ahelyett hogy mellétennék egy táblát, hogy kerüld ki ha nem tetszik. Ilyen hozzáállás vinné előrébb a fórumot, a klikkesedés, részrehajlás, felkent pásztorok/minden ideák birtokosai követése, stb... helyett.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3541

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mivel úgy hiszem, ez nem csak egy egyszerű zene ajánló poszt, hanem (számomra legalábbis) érdekes hifis újdonság, talán helye van itt is.

Az igényes zenehallgatók és főképpen a fejhallgatót is használók figyelmébe ajánlom az alábbi két albumot a Kada ad libitum zenekartól.

Válik László (aki a gitáros, producer és kiadó (LV Hang) is) hívta fel a figyelmem rájuk, nemcsak azért mert nagyon jó (nagy felbontású, 96 kHz/24 bit) felvétel, igényes experimentális jazz/rock zene, és mert megjelent LP-n is a digitális formátumok mellett, hanem azért, mert minden track megvan fejhallgatós mix-szel is.

Az egyes trackekben nincs vágás, gyakorlatilag egyben, élőben történt a felvételük. Érdemes belehallgatni, alább a Tidal linkek. A Matyi című track-kel érdemes kezdeni szerintem.
Screenshot 2025-03-28 at 13.01.44.png
https://tidal.com/browse/album/402185076?u

https://tidal.com/browse/album/407042361?u

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

trane írta:
2025.03.27., csüt. 17:40
számomra ez (lévén mégiscsak hazai s ezáltal /relatíve/ könnyebben elérhető) az Etalon cuccoknál volt elég szembetűnő :rolleyes: > a '80-as évek második/'90-es évek első felében gyártott integráltak (beleértve az Integral 1A HC-t) akár csak a Suprampli MkI-hez viszonyítva is (főként a középsávban) kevésbé színesek, azt ne mondjam, szürkébbek és kevesebb levegőjűek, valamint lassabbak voltak, a tetejükön némi sávhatároltsággal, ha pedig - maradva az integráltaknál - a későbbi, Supra modellt nézzük, az egy lényegesen nyíltabb, folyékonyabb, gyorsabb hang leborulok.gif . aztán persze rendszer-szinergia meg fül kérdése, kinek-melyik tetszik jobban ('zeneibb') :yingyang:
No ha a Suprampli MKI a modern hang, akkor én köszönöm nem kérek belőle. 3-at is nekem kellett bejáratnom. (No.1, 3 a harmadik gyári számára nem emlékszem, még a piros ledesek voltak)
Egy kínszenvedés volt nekem az éles karcos idegesítő hideg embertelen hangjukat hallgatni. Így általában akkor ment (halkan) amikor a másik szobában voltam, és TV-t néztem. Zenét meg a másik (akkor ép egy DPA211SE-m volt) hallgattam ... Bejáratódva sem lett jobb. Pedig az a Paradigm Studio40 amit a cég vett (az én javaslatomra) ahol a Suprampli MKI készült egy állati jó hangú doboz volt, és minden más erősítővel ku..va jól szólt. Azzal a csövessel pl. amit az Etalon után csináltak ott (most nekem egy olyan van a 2. rendszeremben) azzal is.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.27., csüt. 22:34

Hatszázszor lett már magyarázva a több, mint egy évtizede itt posztoló néhány kedves fórumtársnak.
Falra hányt borsó, kb...
Neked is sokan, sokszor elmagyarásztak már egy dolgot,.mégis falra hányt (répás) borsó... :rolleyes:

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mike-rame írta:
2025.03.27., csüt. 08:25
...írhatnál azon fórumtársaknak, akiknek nehezen megy az idézés, hogy szívesen segítenél nekik megtanulni azt. Na az pl. építené ezt a közösséget. ;)
Hatszázszor lett már magyarázva a több, mint egy évtizede itt posztoló néhány kedves fórumtársnak.
Falra hányt borsó, kb...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

GTomi írta:
2025.03.27., csüt. 17:27
Múltkor olvasgatom az egyik topikban azt a megjegyzést, hogy ez vagy az elektronika, esetleg hangfal modernebb hangzású, és ezért felmerült bennem, hogy mi az amiben azt lehet mondani, hogy modernebb hangzású egy 40-50 évvel ezelöttihez képest, mondjuk egy 5-10 évvel ezelőtti, hogyan lehetne megfogalamazni, leírni, ne adj' isten definiálni?

(itt nem technkia fejlődésére gondolok, de nyilván van összefüggés, hanem a hangzásra)
Édesapán legkevésbé szeretett kifejezése, a "korszerű, modernebb" volt.
Hisz minden gyártmány valaha a saját korában "korszerű" volt, sőt modernebb.
Ezek a kifejezések semmit nem jelentenek.
Főleg a mi, ízlésvezérelt hobbinkban. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

GTomi írta:
2025.03.27., csüt. 17:27
Múltkor olvasgatom az egyik topikban azt a megjegyzést, hogy ez vagy az elektronika, esetleg hangfal modernebb hangzású, és ezért felmerült bennem, hogy mi az amiben azt lehet mondani, hogy modernebb hangzású egy 40-50 évvel ezelöttihez képest, mondjuk egy 5-10 évvel ezelőtti, hogyan lehetne megfogalamazni, leírni, ne adj' isten definiálni?

(itt nem technkia fejlődésére gondolok, de nyilván van összefüggés, hanem a hangzásra)
számomra ez (lévén mégiscsak hazai s ezáltal /relatíve/ könnyebben elérhető) az Etalon cuccoknál volt elég szembetűnő :rolleyes: > a '80-as évek második/'90-es évek első felében gyártott integráltak (beleértve az Integral 1A HC-t) akár csak a Suprampli MkI-hez viszonyítva is (főként a középsávban) kevésbé színesek, azt ne mondjam, szürkébbek és kevesebb levegőjűek, valamint lassabbak voltak, a tetejükön némi sávhatároltsággal, ha pedig - maradva az integráltaknál - a későbbi, Supra modellt nézzük, az egy lényegesen nyíltabb, folyékonyabb, gyorsabb hang leborulok.gif . aztán persze rendszer-szinergia meg fül kérdése, kinek-melyik tetszik jobban ('zeneibb') :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”