Szerintem oriasi tevedesben vagy…chord_ írta: ↑2025.03.30., vas. 18:30Én is leírtam olyat, hogy a 'háttér feketébb', meg hogy az 'elképzelt alapzajszint lejjebb ugrott'. Ne tudd meg, mennyien olvasták.kaef2 írta: ↑2025.03.30., vas. 11:10Általánosságban kérdezem:
- tilos-e egy műszakilag könnyen igazolható állítás műszaki hátterére rákérdezni?
((Lásd a zajelnyomással kapcsolatos állítás a konkrét esetben))
Vagy úgy általában tilos-e bármely gyártó által tett bármely állítás (legyen az szubjektív vagy objektív) műszaki hatterére rákérdezni?
Ha tőlem követelnéd ezt mérésileg, hogy ez ugye műszakilag könnyen igazolható, kinevetnélek, és azt mondanám, hogy 'igyunk meg inkább egy sört...', mert nem hinném, hogy ez méréssel alátámasztható állítás, pedig nem kábelről volt szó.
A kábelgyártók mindegyikére igaz az, hogy legtöbbször olyan műszaki háttérbe kapaszkodnak, amely az észlelt hangminőséggel köszönőviszonyban sincs.
Tőlük is meg lehetne kérdezni a műszaki hátteret, meg udvariasan kérni egy mérési jegyzőkönyvet, hogy miért, milyen paraméterekben jó annyira a kábelük, ha már 1M-t kicsengettünk, nem?
Az van, hogy Rudolf idegen felségvizekre merészkedett a kábelei hangminőségével. Kicsit óvatlan volt a cápák között. Azt hitte, hogy csak a hang a lényeg, akinek meg nem tetszik a kábele, meg az elképzelése, hogy a vastag szigetelés az ront, az lapoz, és legyint, hogy 'hülyeség'.
Pedig nem.
A dzsungel törvényei erősek.
Borítékolható volt, hogy innen előbb-utóbb kivezetődik.
Ha valakinek van egy elkepzelese “vastag szigeteles ront - vekony szigeteles tuti” addig semmi gond nincsen, amig ez egy elkepzeles, hobby, gyakorlatban kiprobalhato probadarabok, esetleg termek szintjen megmarad.
Hiaba probalod beakasztani a sarkadat a “capak” feliratu ajto felfajaba, mert Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.
Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Tehat barmennyire is szeretned ugy beallitani, a tamadasok a szemelye illetve kabelei iranyaba nem a kereskedoi/gyartoi oldalrol erkezett!
Altalaban felhasznalok talaltak “furcsanak”, esetleg “veszelyesnek”, masok bizonyos eletvedelmi tanusitvanyok hianyat rottak fel, vagy eppen egy szamlat, ritkabb esetben a “szatyorturizmust”. Megis talan a legnagyobb hullamokat a sajat beirasai, szemelyes kijelento modban tett, altalanos ervenyunek beallitott mondatai kavartak.
Szoval kicsit tedd mar legyszives rendbe ezt magadban, mielott farkast kialtasz!
Irom mindezeket ugy, hogy ugyan regen talalkoztam Rudi bacsival, de kedvelem ot maganemberkent.